130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
UNICEF Ελλάδος

UNICEF Ελλάδος

  • Η UNICEF εξουσιοδοτείται από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, για να βοηθά να καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες και για να τους παρέχει τις ευκαιρίες ώστε να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους.

  • Η UNICEF καθοδηγείται από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και προσπαθεί να εδραιώσει τα δικαιώματα των παιδιών ως πάγιες ηθικές αρχές και διεθνή πρότυπα συμπεριφοράς προς τα παιδιά.

  • Η UNICEF επιμένει ότι η επιβίωση, η προστασία και η ανάπτυξη των παιδιών είναι παγκόσμιες επιταγές ανάπτυξης που είναι αδιαίρετες από την ανθρώπινη πρόοδο.

  • Η UNICEF κινητοποιεί την πολιτική θέληση αλλά και υλικούς πόρους με στόχο να βοηθά τις χώρες, ιδιαίτερα τις αναπτυσσόμενες, ώστε να θέσουν "ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" και να γίνουν ικανές να διαμορφώσουν την αρμόζουσα πολιτική αλλά και να δημιουργήσουν την υλικοτεχνική υποδομή για τη φροντίδα των παιδιών και των οικογενειών τους.

  • Η UNICEF είναι αφοσιωμένη στο να εξασφαλίζει ειδική προστασία για τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά - θύματα πολέμου, φυσικών καταστροφών, εξαιρετικής φτώχειας, κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης, αλλά και εκείνα με ειδικές ανάγκες.

  • Η UNICEF ανταποκρίνεται σε έκτακτες ανάγκες για να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών. Σε συντονισμό με άλλες οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών και ανθρωπιστικές οργανώσεις, η UNICEF θέτει τις ειδικές εγκαταστάσεις άμεσης επέμβασης που διαθέτει στη διάθεση των συνεργατών της, ώστε να απαλύνουν τα βάσανα των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους.

  • Η UNICEF δεν μεροληπτεί εθνικά και η συνεργασία της προσφέρεται χωρίς διακρίσεις. Σε οτιδήποτε κάνει, τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά και οι χώρες που βρίσκονται στη μεγαλύτερη ανάγκη έχουν την προτεραιότητα.

  • Η UNICEF έχει στόχο μέσω των τοπικών προγραμμάτων της, να προαγάγει την ισονομία των δικαιωμάτων γυναικών και κοριτσιών και να υποστηρίξει την πλήρη συμμετοχή τους στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών τους.

  • Η UNICEF εργάζεται μαζί με όλους τους εταίρους της για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανθρώπινης ανάπτυξης, που έχουν υιοθετηθεί από την παγκόσμια κοινότητα και για την πραγμάτωση του οράματος της ειρήνης και της κοινωνικής ανάπτυξης, που είναι χαραγμένα στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Διεύθυνση Ιστότοπου:

«Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις»
Οδυσσέας Ελύτης

Καλωσορίζουμε την Άνοιξη και το Πάσχα ανανεώνοντας τα όνειρα και την πίστη μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, στον οποίο δικαιούνται να ζουν τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του κόσμου. Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και το ανοιξιάτικο φως της εποχής αναγεννούν ελπίδα και συμβολίζουν την ίδια τη ζωή. Η UNICEF, χάρη σε σας, εξασφαλίζει για κάθε ευάλωτο παιδί, σε κάθε γωνιά της γης, το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή, με υγεία και ασφάλεια.

Αγαπητοί φίλοι,

Εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν μέσα στον πόλεμο και τη βία.  Παιδιά που η φτώχεια τους έχει στερήσει κάθε βασικό αγαθό: τροφή, υγεία, νερό, σχολείο, ασφάλεια, στέγη.

Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 10:44

Ας σταθούμε δίπλα τους

Αγαπητέ υποστηρικτή της UNICEF,

Μέχρι τώρα απευθυνόμαστε σε εσάς με εκκλήσεις που αφορούσαν σε ένα τόπο μακρινό και η εικόνα ήταν σημαντική για να σας μεταφέρει το μέγεθος του προβλήματος. Δυστυχώς οι εικόνες είναι πλέον οικείες, καθώς η ανθρωπιστική κρίση είναι πλέον γνωστή και είναι δίπλα μας. Το πρόβλημα μεγάλο και χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις και ακόμα περισσότερο, μια μεγάλη καρδιά για να χωρέσει τα χιλιάδες παιδιά και τις μητέρες που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, στο ταξίδι τους προς την ελπίδα, προς ένα καλύτερο αύριο, μακριά από τις φλόγες του πολέμου, από το φόβο και την ενέδρα του θανάτου. Το Φεβρουάριο, οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούσαν περίπου το 60% των ροών των προσφύγων μέσω θαλάσσης, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο μόλις το 27%.

της Unicef Ελλάδος.


Αγαπητή μας φίλη, Αγαπητέ μας φίλε,


Ένας ακόμη ισχυρός σεισμός έπληξε για δεύτερη φορά το Νεπάλ στις αρχές της εβδομάδας. Σε μια χώρα που δεν έχει ακόμη προλάβει να μετρήσει τις πληγές της, δημιουργούνται επιπλέον δυσκολίες στην υφιστάμενη άμεση ανθρωπιστική προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από τον πρώτο σεισμό.

Ο δεύτερος σεισμός, μεγέθους 7,3 Ρίχτερ, έρχεται να βάλει τα ήδη ευάλωτα παιδιά σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά, καθώς οι καιρικές προβλέψεις αναφέρονται σε πρώιμη περίοδο μουσώνων στη χώρα.

Τα παιδιά στο Νεπάλ μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Βοηθήστε μας σήμερα με μια δωρεά σας, για να προστατεύσουμε περισσότερα παιδιά από την καταστροφή των σεισμών.

Η UNICEF είναι παρούσα από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τον πρώτο καταστροφικό σεισμό, παρέχοντας ζωτικής σημασίας βοήθεια στα παιδιά, όπως καθαρό νερό, πακέτα υγιεινής, ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, προσωρινή στέγη και συμβουλευτική για να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν το σοκ της εμπειρίας τους.

Εξειδικευμένο προσωπικό της UNICEF βρίσκεται ήδη, σε όλες τις πληγείσες περιοχές, για την ανακούφιση όλων των παιδιών που επλήγησαν και από το νέο σεισμό. Η βοήθεια εστιάζει αφενός μεν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, αφετέρου δε στην ψυχολογική τους υποστήριξη, μετά τη δεύτερη τραυματική εμπειρία, που βίωσαν σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα.

Εάν έχετε κάνει ήδη δωρεά για τα παιδιά του Νεπάλ, σας ευχαριστούμε θερμά και σας διαβεβαιώνουμε ότι η βοήθειά σας ήδη πιάνει τόπο.

Εάν δεν είχατε μέχρι τώρα την ευκαιρία να ενισχύσετε την έκτακτη έκκλησή μας, σας καλούμε να κάνετε μια δωρεά σήμερα κιόλας για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν καθημερινά το φόβο, την αβεβαιότητα και τις υπαρκτές απειλές που ακολουθούν όχι πλέον έναν, αλλά δύο καταστροφικούς σεισμούς.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας.
Ηλίας Λυμπέρης
Γενικός Διευθυντής


 

Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2015 07:25

Βοήθεια στο Νεπάλ

της UNICEF Ελλάδος.

Ο καταστροφικός σεισμός των 7,9 ρίχτερ που έπληξε το Νεπάλ ισοπέδωσε σπίτια, μνημεία και υποδομές, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο νεκροταφείο, με χιλιάδες νεκρούς. Απελπιστική είναι η εικόνα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όπου οι τραυματίες συρρέουν κατά χιλιάδες, ενώ οι ελλείψεις σε εξοπλισμό, φάρμακα και ιατρικά μέσα, είναι τεράστιες. Σχεδόν ένα εκατομμύριο, είναι τα παιδιά που πλήττονται από τον καταστροφικό σεισμό του Νεπάλ και χρειάζονται επειγόντως τη βοήθειά σας.

 

Η UNICEF βρίσκεται ήδη εκεί, από την πρώτη στιγμή και εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο, κινητοποιώντας προσωπικό και σωτήρια εφόδια. Η καταστροφή όμως, είναι ανυπολόγιστη. Γι’ αυτό με την πολύτιμη βοήθειά σας θα καταφέρουμε να παρέχουμε καθαρό νερό, άλατα ενυδάτωσης από το στόμα, δισκία ψευδαργύρου στα παιδιά και τις οικογένειές τους, καθώς σκηνές και κουβέρτες, σωτήρια βοήθεια για τους χιλιάδες πληγέντες οι οποίοι συνωστίζονται σε εξωτερικούς χώρους, φοβισμένοι από τις ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

 

Τα αεροπλάνα που στέλνονται τα πρώτα κρίσιμα εικοσιτετράωρα από τη UNICEF, μεταφέρουν συνολικά 120 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, αναγκαίες ιατρικές και νοσοκομειακές προμήθειες. Σε μία τέτοια τραγωδία που έπληξε το σύνολο της χώρας και οι ανάγκες είναι τεράστιες, κάθε λεπτό μετράει.
Παρακαλούμε κάντε τη δωρεά σας σήμερα κιόλας.

 

Tα παιδιά του Νεπάλ χρειάζονται τη βοήθειά σας σήμερα, περισσότερο από ποτέ.

 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθησία, την ανιδιοτέλεια αλλά και τη γενναιοδωρία που θα δείξετε μπροστά σε μία τέτοια ανθρωπιστική κρίση, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και τις θερμότερες ευχαριστίες μας,
Ηλίας Λυμπέρης
Γενικός Διευθυντής