130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Guest

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Ο «Ρωσικός χειμώνας» ήρθε και στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες με την αιτία ότι υπάρχουν πράξεις που αντιβαίνουν στην εθνική κυριαρχία.

γράφει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.

Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από τις τεχνητές κόντρες και διαφωνίες των κομμάτων της πατρίδας μας. Αναμένει σύγκλιση και συνεννόηση για να καλυτερέψει η ποιότητα ζωής, να μειωθεί η ανεργία και να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν το εισόδημα του.

γράφουν η Κατερίνα Χαρίση και ο Θάνος Καλαμίδας.

Εκείνη

Όλους μας έχει κυνηγήσει η μάνα μας ή η γιαγιά μας με το κουτάλι για να φάμε. Όλοι μας έχουμε ακούσει ότι «τα παιδάκια στο Λίβανο τρώνε πέτρες!» και «άλλα παιδάκια δεν έχουν τίποτα να φάνε κι εσύ αφήνεις το μισό φαγητό στο πιάτο σου», τόσες πολλές φορές, που άθελά μας όλοι έχουμε επαναλάβει στα δικά μας παιδιά ακριβώς τα ίδια, ακόμα κι αν δεν το έχουμε καταλάβει ότι το κάνουμε. Τώρα δε με το διαδίκτυο, όλες αυτές οι μαμαδογιαγιάδες μας εκδικούνται με έναν ακόμη τρόπο, φτιάχνοντας κινούμενες εικονίτσες ή βιντεάκια από πλάνα που ξεπατίκωσαν από δω κι εκεί, με λεζάντα το ίδιο ακριβώς σλόγκαν: «Κάποιοι δεν έχουν τίποτα να φάνε», «μην πετάς το φαγητό σου».

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα παραπαίει μόνο κάποιος που είναι πολιτικά τυφλός δεν το βλέπει.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο κυβερνητικός του εταίρος οι ΑΝΕΛ χάνουν συνεχώς έδαφος, ενώ το κόμμα του κ. Καμμένου μόλις και ανιχνεύεται στις δημοσκοπήσεις.

γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης.

Τώρα που σιγά σιγά “κάθεται η σκόνη” των αντιδράσεων με αφορμή το σχέδιο συγχώνευσης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το οποίο σαφώς και υποβαθμίζεται η Καρδίτσα, ας δούμε με ψυχραιμία και κυρίως με ειλικρίνεια ορισμένα ζητήματα.

γράφει ο Μανώλης Πέπονας.

Noi siamo fiori sul cemento” είπε πρόσφατα ένας Ιταλός ράπερ. Κι είμαστε ανθοί πάνω στον τσιμέντο οι άνθρωποι, πράγματι. Λουλούδια σε πλάκες ψυχρές και άχρωμες προφανώς, όμοιες με το τελευταίο σπίτι κάποιου φίλου που έφυγε νωρίς. Είμαστε ανθοί. Τα λουλούδια, η τιμή η οποία απομένει στον άνθρωπο όταν κάποτε όλα τελειώσουν. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

γράφει ο Νίκος Γκίκας.

Δύο συλλαλητήρια σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πάει πολύ. Στο δεύτερο ακόμη κάνουν το λογαριασμό σε πείσμα των καιρών. Στο πρώτο όμως δεν αρκούσαν τα πανελλαδικά συλλαλητήρια. Έτσι πλήθος Τρικαλινών προσήλθαν στην πλατεία της πόλης για να διαδηλώσουν για την πρόσφατη συμφωνία στο Μακεδονικό. Ξεχείλιζε από κόσμο, χωρίς τραμπούκους και παρακρατικούς θύλακες που φαντασίωναν ορισμένοι, χωρίς πράκτορες αλλά από πολίτες που διαδήλωναν πως “η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική”.

γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Όσοι ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε κι έγινε κεντρώος, κεντροαριστερός, ένα συμβατικό κόμμα, εν πάση περιπτώσει, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν, αφού, πρώτα, ρίξουν μια ματιά στη τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που ακούει στο παραπειστικό «Κλεισθένης 1». Δεν θα αναφερθώ στον πυρήνα των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, δηλαδή, στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε απλή αναλογική που θα οδηγήσει στη διάλυση της αυτοδιοίκησης και τον συνακόλουθο έλεγχό της από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα επιχειρήματα που στηρίζουν την κρίση μου αυτή έχουν αναπτυχθεί, τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες, εξαντλητικά απο τους πλέον, καθ’ ύλην αρμόδιους, τους ίδιους τους αιρετούς.

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Σήμερα θα μου επιτρέψετε να νευριάσω και θα νευριάσω γιατί το θέμα είναι προσωπικό. Με αφορά άμεσα και με αφορούσε και χτες και προχτές και πρόπερσι και την προηγουμένη δεκαετία και πριν από είκοσι χρόνια. Από το ’78 που το συζητάμε με αφορά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ γιατί μιλάνε για ΕΜΕΝΑ και την δική ΜΟΥ ψήφο …χωρίς να μιλάνε ΣΕ ΜΕΝΑ.

γράφει η Φωτεινή Βρύνα.

Σήμερα η Κυβέρνηση κανονικά θα έπρεπε να έχει ως στόχο την πορεία και την οργάνωση των Περιφερειών και των Δήμων μπροστά στις νέες ανάγκες των πολιτών και στις νέες απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL