130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Φορείς
Tης Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”
Θεμιστοκλέους 37, Εξάρχεια

Προς άμεση δημοσίευση


Θέμα: Κάλεσμα σε δράση: Για το τέλος του αποκλεισμού της Γάζας και την ελεύθερη μετακίνηση των Παλαιστινίων 

Της Πολιτείας Ήλιδας Ολυμπίας.

 

 

IMG 9520c

«Γιατί δεν έχουμε περισσότερους ποδηλατόδρομους;» «Θα λειτουργήσει το κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής;», «Μέχρι πόσο χρονών καθόμαστε στο παιδικό κάθισμα;», ήταν μερικές από τις ερωτήσεις των μικρών μαθητών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του Πύργου προς τον διοικητή της τροχαίας Πύργου κ. Κωστόπουλο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την οδική ασφάλεια.

 

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» ο οποίος σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας (με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Ευγενία Ηλιοπούλου), την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας (και συγκεκριμένα την Τροχαία του Πύργου) και την Ομοσπονδία Παραγωγικών Τάξεων Νομού Ηλείας προσπαθούν να ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές για την οδική ασφάλεια μέσω εκδηλώσεων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών. Μέσα από την παράσταση του καραγκιοζοπαίχτη κ. Χρήστου Πλέσσα: «Ο Καραγκιόζης και ο κ. ΚΟΚ» με τα αστεία και τις γκάφες των ηρώων όσο και το βίντεο «Μαθαίνω να κυκλοφορώ στο δρόμο» το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρώην Διοικητής της Τροχαίας Αττικής κ. Γ. Πανταζόπουλος.

Της ActionAid.
Την Τρίτη 1η Απριλίου το ντοκιμαντέρ της ActionAid «Countries for Sale?» προβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες παρουσία 2 ακτιβιστών από τη Μοζαμβίκη που παλεύουν για το δικαίωμά τους σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.


Γυρισμένο σε μια από τις πιο όμορφες χώρες της Αφρικής, τη Μοζαμβίκη, το ντοκιμαντέρ «Countries for sale?» της ActionAid Ελλάς αποτυπώνει τις προσπάθειες των ανθρώπων να κρατήσουν τη γη τους έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες που συνεργάζονται με την τοπική κυβέρνηση για να αρπάξουν τη γη των φτωχών αγροτών με ελάχιστα χρήματα και χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Την ίδια στιγμή οι αποφάσεις της ΕΕ στις Βρυξέλλες καταστρέφουν τη ζωή τους.

των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

 
   Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, στην Πλατεία Καρύτση, μία λαμπρή και ξεχωριστή  βραδιά με πολλή μουσική και αρκετή …διπλωματία  διοργανώθηκε από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

  

139

Της Πολιτείας Ήλιδας Ολυμπίας.

Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν οι μαθητές του 10ου, 11ου και 14ου Νηπιαγωγείου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου του Πύργου, στην προσπάθεια του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» να ενημερωθούν  για την οδική ασφάλεια μέσω εκδηλώσεων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Στην εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή το πρωί στο θέατρο «Απόλλων» του Πύργου οι μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση του θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης και ο κύριος ΚΟΚ», από τον καραγκιοζοπαίχτη κ. Χρήστο Πλέσσα και στη συνέχεια το video “Μαθαίνω να κυκλοφορώ στο δρόμο” το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρώην Διοικητής της Τροχαίας Αττικής κ. Γ. Πανταζόπουλος.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή όλη την εκδήλωση και στο τέλος έθεσαν στον αναπληρωτή Διοικητή της Τροχαίας Πύργου κ. Βαγγέλη Αναγνωστάκη ερωτήσεις αλλά και διαπιστώσεις για το τι συμβαίνει όταν κυκλοφορούν στο δρόμο, όταν είναι στο αυτοκίνητο, στο ποδήλατο, αλλά έκαναν και κριτική στην οδική συμπεριφορά τόσο των γονιών τους όσο και άλλων οδηγών.

Της Πολιτείας Ήλιδας Ολυμπίας.

 

Με στόχο να γίνουν τα παιδιά μας όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνοι πολίτες σε ζητήματα που αφορούν την οδική ασφάλεια, ξεκίνησε και φέτος σειρά εκδηλώσεων ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας (μέσω των τμημάτων της τροχαίας) και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και συγκεκριμένα με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Παραγωγικών Τάξεων Νομού Ηλείας.

 IMG text

Τα παιδιά αρχικώς παρακολούθησαν την παράσταση του θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης και ο κύριος ΚΟΚ», από τον καραγκιοζοπαίχτη κ. Χρήστο Πλέσσα και στη συνέχεια το video “Μαθαίνω να κυκλοφορώ στο δρόμο” το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρώην Διοικητής της Τροχαίας Αττικής κ. Γ. Πανταζόπουλος. Τα παιδιά έμαθαν τι πρέπει να προσέχουν όταν κυκλοφορούν στο δρόμο, όταν είναι στο αυτοκίνητο, στο ποδήλατο, αλλά και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς τους.

 

«Γιατί φοράμε ζώνη»; «Και αν χτυπήσει το κινητό»; «Φοράμε κράνος στο ποδήλατο»; «Ισχύει ο ΚΟΚ για τα άλογα»; «Εάν πάμε σε γιορτή και πιούν οι γονείς μας»; Ήταν μερικές από τις απορίες των παιδιών τις οποίες ανέλαβε να λύσει ο αναπληρωτής Διοικητής της Τροχαίας Πύργου κ. Βαγγέλης Αναγνωστάκης με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Ευγενία Ηλιοπούλου.

“Δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη και πολιτισμό αν δεν κυκλοφορούμε σωστά σε καλούς δρόμους. Τα 112 εικονοστασάκια που υπάρχουν στον λεγόμενο εθνικό δρόμο από την Γαστούνη μέχρι την Πάτρα δείχνουν ότι κάτι γίνεται λάθος”, δήλωσε η πρόεδρος του Ομίλου κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου κ. Σπύρος Βασιλείου τόνισε ότι: «Μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ο Όμιλος «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» προτίθεται να συνεχίσει τις παρουσιάσεις  σε μαθητές της πόλης του Πύργου, πάντα σε συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της πρωτοβάθμιας».  

της Ιωάννας Σφήκα, μέλους της Φιλοτελικής Εταιρείας Αθηνών.

Πέρασαν 71 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, που έφυγε από τη ζωή στις 27 Φεβρουαρίου του 1943 στην Αθήνα.

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου 1859, αλλά μεγάλωσε στο Μεσολόγγι κοντά σε συγγενείς του, όταν σε ηλικία 8 χρονών έμεινε ορφανός από τους γονείς του. Στο Μεσολόγγι τέλειωσε τις γυμνασιακές σπουδές του και στη συνέχεια το 1875 γράφτηκε στη Νομική Σχολή της Αθήνας, την οποία όμως δεν τέλειωσε για να αφοσιωθεί στη μεγάλη του αγάπη, τη λογοτεχνία.

Για πολλά χρόνια ήταν συντάκτης και συνεργάτης στις εφημερίδες ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και ΕΜΠΡΟΣ. Το 1897 διορίστηκε Γεν. Γραμματέας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, όπου υπηρέτησε μέχρι το 1928. Το σπίτι του ήταν στην οδό Ασκληπιού 3. Αργότερα όμως όταν γκρεμίστηκε το 1935 μετακόμισε στην περιοχή της Πλάκας στην οδό Περιάνδρου 5, όπου και πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

των Παιδικών Χωριών SOS.

          Μία ξεχωριστή  βραδιά με πολλή μουσική και αρκετή …διπλωματία διοργανώνουν τα Παιδικά Χωριά SOS την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:30 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στην Πλατεία Καρύτση.

 

           Για πρώτη φορά, ο διπλωματικός φιλανθρωπικός μουσικός θεσμός των Αmbassadors in Concert, που δημιουργήθηκε στη Βιέννη, με τη συμβολή του Έλληνα διπλωμάτη κ. Κ. Πρεβεδουράκη, ταξιδεύει εκτός Αυστρίας και έρχεται στην Αθήνα για καλό σκοπό, με την ευκαιρία και της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της χώρας μας.

 

           Οι Ambassadors in Concert in Athens, που είναι Πρέσβεις χωρών από όλο τον κόσμο και υπηρετούν στη χώρα μας, με τη σύμπραξη διακεκριμένων μουσικών και λυρικών καλλιτεχνών και την καλλιτεχνική επιμέλεια του μονωδού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Νίκου Τσαούση, προσφέρουν την τέχνη τους σε μια μοναδική μουσική βραδιά με έργα των Schubert, Strauss αλλά και των Χατζηδάκη και Θεοδωράκη. Το σύνολο των εσόδων αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης  θα δοθεί προκειμένου να ενισχυθούν  τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν  ξεκινήσει  τα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα.

 

Η εκδήλωση αυτή είναι συνέχεια της εκδήλωσης, που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στη Βιέννη, με τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του θεσμού των Ambassador in Concert. Και τότε στην κατάμεστη αίθουσα της Όπερας της Βιέννης Πρέσβεις από διάφορες χώρες με 12 διεθνούς φήμης καλλιτέχνες της Όπερας, τραγούδησαν και έπαιξαν με σκοπό να βοηθήσουν  τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

 

 

         Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την ξεχωριστή αυτή βραδιά, μπορούν να τηλεφωνούν στα Παιδικά Χωριά SOS τηλ. 210-3313661 ή στο email sosathens@sos-villages.gr. Οι προσκλήσεις κοστίζουν  15,00 και 25,00 ευρώ με συμμετοχή στη δεξίωση πού θα ακολουθήσει.

ActionAid - Greenpeace - WWF: δημόσια δήλωση

ActionAid Ελλάς | Σάββατο, 22 Φεβρουάριος 2014 11:32

Σε μια διάχυτη κουλτούρα ισοπέδωσης και απαξίωσης των πάντων, και σε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού, με αφορμή το σκάνδαλο του «Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης» έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Οι συνεχείς και επίμονα γενικευμένες αναφορές οδηγούν στην καθολική απαξίωση ενός από τους λίγους εναπομείναντες υγιείς χώρους της Ελληνικής κοινωνίας, αυτού της Κοινωνίας των Πολιτών.

Φτάνει πια!

Η αδιαφάνεια και μη νομιμότητα των σκοπών κάποιων οργανώσεων δεν μπορεί να οδηγήσει στην συνολική καταδίκη όλων μας.

Ζεστασιά» και χαμόγελα για τα παιδιά

  Πρωτοβουλίες του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» και του Συστήματος Δασοπροσκόπων Πύργου

 


Δύο ιματιοθήκες για παιδιά και δύο παιχνιδοθήκες δημιούργησαν στο Χειμαδιό και στο Μουζάκι η συνεργασία του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» με το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πύργου.

Ξεκινώντας από το Χειμαδιό όπου τους εκπροσώπους της αποστολής υποδέχθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Αγγελική Αγριδιώτη, οι περίπου 40 μικροί μαθητές περίμεναν με αγωνία, αλλά και τάξη. Εκεί σε χώρο του σχολείου δημιουργήθηκε μία ακόμη παιχνιδοθήκη.

Λίγο αργότερα στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου δημιουργήθηκε η 1η ιματιοθήκη για παιδιά.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL