130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Βουλευτές

του Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τη χώρα σε ένα διαρκή αναβρασμό και διχάζει την κοινωνία. Καλό είναι να σταματήσει να κρύβεται πίσω από δραματικές συνεδριάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύοντας ότι έτσι "αγοράζει χρόνο" και οι λύσεις θα έρθουν από μόνες τους.

Ο κ. Τσίπρας απέτυχε δραματικά σε όλα. Η ΝΔ δε φοβάται τις εκλογές και δε θα επιτρέψει η Κυβέρνηση να φουσκώνει το λογαριασμό και να ζητεί συναίνεση.

του Νάσου Αθανασίου.

Συνήθως απεχθάνομαι τους νεολογισμούς. Η απέχθειά μου ξεκίνησε από τη διαφωνία μου προς τους σύγχρονους λεξικογράφους, οι οποίοι σύρονται από το πλήθος, αντί εκείνοι να το σύρουν στον σεβασμό των κανόνων. Τώρα πια οι κανόνες στην ελληνική γλώσσα έχουν καταργηθεί, με αποτέλεσμα ένας ξένος που θέλει να μάθει ελληνικά να μην ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Νεαρός Γερμανός δάσκαλος που καταγίνεται στην εκμάθηση της γλώσσας μας με ρωτούσε: «αγαπούσε», ή «αγάπαγε» λέμε; «’Ηταν», «ήσαν» ή «ήσαντε» λέμε; Αφού λέμε «περπάταγε», γιατί δεν λέμε και «συμπάθαγε» (sic)! Θα μπορούσα να βρω πολλά καλύτερα παραδείγματα. Δεν πειράζει, θα τα βρείτε εσείς, αν βέβαια έχετε το κατάλληλο χούι. Τέλος πάντων, σιχαίνομαι πολλούς από τους νεολογισμούς, αλλά σήμερα ενδίδω στην ανάγκη να χρησιμοποιήσω μερικούς.

γράφει ο Νάσος Αθανασίου.


Στην πολιτική δεν υπάρχει Αη-Βασίλης. Ούτε μάγοι υπάρχουν. Ωστόσο, μπορούμε να αναρωτηθούμε: Τι καλό θα φέρει το νέο έτος; Ναι, καλό, είπα. Πριν αποστρέψετε το πρόσωπο, συλλογιστείτε μερικά απλά πράγματα…

Το 2016 μπορεί να είναι το έτος της οριστικής εξόδου από την κρίση. Τους επόμενους λίγους μήνες κρίνονται τα πάντα. Πρώτ’ απ’ όλα η απομείωση του χρέους, χωρίς την οποία ο Έλληνας δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα. Τι αποδείξεις υπάρχουν γι’ αυτό; Η ρητή ομολογία του ΔΝΤ ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, καθώς και ο όρος απομείωσής του, που το ίδιο ανένδοτα θέτει για να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε ελληνικό πρόγραμμα. Για μείωση χρέους μίλησε ακόμη και ο χερ Σόιμπλε σε επιστολή του προς τα μέλη της Μπούντεσταγκ.

του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

 

Το έτος που αφήσαμε πίσω μας θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων. Ακόμη κι οι ιστορικοί του μέλλοντος θα σκύβουν με απορία στα όσα συνέβησαν στη διάρκειά του για να ανακαλύψουν τα πως και τα γιατί. Γιατί το 2015 συντελέσθηκε μια μεγάλη καταστροφή, με συνέπειες μακροπρόθεσμες και ακόμη άγνωστες ως προς το τελικό τους μέγεθος.

Αποκλειστικό αίτιο των όσων ζήσαμε αποτελεί η επικράτηση του παθογενούς λαϊκισμού, υπό τη μορφή της οξύμωρης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Σε μια ατμόσφαιρα πρωτοφανούς επικράτησης μαζικών ψευδαισθήσεων, λαοπλάνοι και «μαθητευόμενοι μάγοι» της πολιτικής παρέσυραν την ελληνική κοινωνία, πείθοντάς την μάλιστα τρεις φορές, σε δοκινχωτικές περιπέτειες.

του Λευτέρη Αυγενάκη.

 

Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε με επιτυχία μετά το πρώτο «στραβοπάτημα», στη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου. Οι 400.000 πολίτες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία ήταν μια άκρως θετική εξέλιξη.

Αναμφισβήτητα δεν ήταν στο σύνολό τους παραδοσιακοί ψηφοφόροι της. Ήταν άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, οι οποίοι «στήθηκαν» στις ουρές για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, επειδή νιώθουν την ανάγκη να σχηματιστεί γρήγορα ένας συμπαγής και στιβαρός φιλοευρωπαϊκός πόλος και επειδή πιστεύουν ότι ο χώρος της κεντροδεξιάς έχει προσφέρει πολλά στην πατρίδα και μπορεί μέσα από τη ριζική του ανανέωση να προσφέρει διέξοδο στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

 

Η χώρα μας αποκόπτεται με μια σειρά από φράχτες από την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ από την Τουρκία συνεχίζεται αθρόα η έλευση και νέων προσφύγων και μεταναστών, μέσα στο καταχείμωνο, σε ένα ταξίδι που πολλοί, κυρίως γυναικόπαιδα, χάνουν τη ζωή τους. Δυστυχώς, όμως, απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι απελπιστικά μόνη. Το γεγονός αυτό είχα την ατυχή ευκαιρία να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι κατά τη διάρκεια των εργασιών της 54ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC), που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Λουξεμβούργο.

του Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο νομοσχέδιο για τα.. «Βοσκοτόπια» ο Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης εισήγαγε τροπολογία η οποία προβλέπει επιλογή νέων διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω προσωπικής συνέντευξης και μόνο..(!)

του Νίκου Νικολόπουλου.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και απείχε συνειδητά από την ψηφοφορία, αφού κατά την συζήτηση στην ολομέλεια τοποθετηθήκαμε και αναπτύξαμε επαρκούς τους λόγους που επιβάλουν την αλλαγή ακολουθημένης καταστροφικής οικονομικής πολιτικής και στην άμεση εφαρμογή ενός εθνικού ταχύρυθμου αναπτυξιακού σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης.  

του Νίκου Νικολόπουλου.

Το τελευταίο τρομοκρατικό και δολοφονικό χτύπημα των τζιχαντιστών στο Παρίσι, μαζί με όλα τα άλλα φρικαλέα και θρασύδειλα χτυπήματα που έχουν συμβεί εις βάρος άοπλων και ανυποψίαστων πολιτών, μας καλεί και μας επιβάλει να κατανοήσουμε σε βάθος τις έννοιες και τα χαρακτηριστικά των αγαθών της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Ιδιαίτερα σημαντικών εννοιών- αγαθών για την ζωή μας, που όμως επειδή τις ακούμε τόσο συχνά από την ώρα που γνωρίζουμε τον κόσμο, τις θεωρούμε αυτονόητες και δεδομένες.

του Μάξιμου Χαρακόπουλου

 

Η οικονομική καταιγίδα που μαίνεται για έκτη χρονιά –σε νέα όξυνση μάλιστα το τρέχον έτος- παρά τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει και τα οποία μεταφράζονται σε «λουκέτα» και αύξηση της ανεργίας, δεν φαίνεται να είναι ικανή να συνεφέρει την κυβέρνηση που παραμένει προσκολλημένη σε ιδεοληψίες. Η… δεύτερη φορά αριστερά δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι μοναδική οδός για την αποκόλληση από το τέλμα παραμένει η διαμόρφωση ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL