Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 05:42

2018μΧ. Ως πότε η Βόρεια και η Νότια Μακεδονία θα παραμένουν χωρισμένες;

  Άρης Δημητρακόπουλος

γράφει ο Άρης Δημητρακόπουλος.

"Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ ήταν το πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, η Ελλάδα αναγνώρισε επιτέλους επίσημα την ύπαρξη Μακεδονικού έθνους και Μακεδονικής γλώσσας.

 

Μετά την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ χιλιάδες Μακεδόνες θα μπορέσουν ελεύθερα να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη της Νότιας Μακεδονίας και στην ιστορική πρωτεύουσα του Μακεδονικού έθνους την Θεσσαλονίκη, από την οποία εκδιώχθηκαν βιαία απ τους έλληνες το 1912. Επόμενο βήμα μετά απ’ αυτή την συμφωνία είναι να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της ενιαίας Μακεδονίας.

miles-and-more-peir

Ως πότε η Νότια Μακεδονία, η οποία μάλιστα φέτος κλείνει 110 χρόνια κατοχής, θα παραμένει χωρισμένη απ τη Βόρεια; Ως πότε θα αρνείται η ελληνική δημοκρατία την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας εντός των συνόρων της και την συστηματική εκδίωξη χιλιάδων Μακεδόνων πολιτών από τα σπίτια τους;"

Ματιά στο μέλλον

Καληνύχτα Μακεδονία

добра ноќ македонија

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 08:28

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Άρης Δημητρακόπουλος

Άρης Δημητρακόπουλος

Ο Άρης Δημητρακόπουλος είναι Πολιτικός Επιστήμονας με Διεθνολογικά ενδιαφέροντα, ενώ συχνά αντιμετωπίζει τα δημόσια θέματα με τρόπο καυστικά χιουμοριστικό.

Τελευταία από τον/την Άρης Δημητρακόπουλος

Σχετικά αντικείμενα (με βάση την ετικέτα)

επιστροφή στην αρχή