130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 08:29

Ο Ιβάν, ο ΠΑΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ

  Δημήτρης Τζελέπης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Τώρα βρήκαμε το θέμα που θα συζητάμε για καιρό. Πώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπήκε με το όπλο στο γήπεδο; Εάν όμως δεν έβγαζε το μπουφάν του, δεν θα γινόταν τόση συζήτηση και η μπάλα θα κυλούσε στο χορτάρι κανονικά το Σαββατοκύριακο.

 

Είναι όμως το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου μόνο ο Σαββίδης; Όχι φυσικά, έχουν γίνει άλλα τόσα χειρότερα, αλλά ο κ. Σαββίδης έδωσε όπλα σε αυτούς που τον μισούν τόσο πολύ, στους εχθρούς του κοινώς. Και βλέπουμε όλο αυτό σε πολιτικές εκπομπές σε σχεδόν σε όλα τα κανάλια.

Ο κατάλογος είναι μακρύς με ύβρεις και απειλές από παράγοντες του ποδοσφαίρου. Μπορεί να ήρθε μία κατάσταση ομαλότητας φέτος τον Σεπτέμβριο, αλλά μέσα άκρες ήταν ίσων αποστάσεων από όλους.

Το κακό είναι ότι η πολιτική ποδοσφαιροποιήθηκε και δεν έγινε το αντίθετο. Βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό να μάχονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τον κ. Σαββίδη. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του και να εκφράζεται ελεύθερα, άλλωστε σε μία δημοκρατία ζούμε.

Καλώς ή κακώς η ΝΔ άνοιξε τον πόλεμο και την κριτική για τον τελικό του κυπέλου στον Βόλο. Βγήκε ο πρόεδρος της ΝΔ και είπε ότι το γκολ είναι «πέτσινο». Ό,τι και να ήταν, δεν οφείλεις να βγεις και να το χαρακτηρίσεις με αυτόν τρόπο, γιατί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν μία ιδιαίτερη αγάπη με την ομάδα τους και εάν τους βάλεις απέναντι, θα τους χάσεις, είναι το μόνο σίγουρο. Όπερ και εγένετο.

Δεν ξέρω εάν ο Ιβάν είναι ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα ο οργανισμός ΠΑΟΚ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και αυτό ισχύει και για τους οπαδούς της ομάδας. Δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ να εκφράσει έναν πολυσυλλεκτικό οργανισμό και όσους τον υποστηρίζουν.

Αυτή είναι η παγίδα που έπεσε η ΝΔ και ταύτισε τον ΠΑΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα εισπράττει οργή από πολλούς στην Θεσσαλονίκη. Εάν πραγματικά θέλουν να μάχονται και εκτός Βουλής ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προτείνω να φτιάξουν από μία ομάδα και να παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο, εκεί να δείτε μαλώματα και τραγελαφικά πράγματα. Φαντάζεστε αντίπαλους Πολάκη με τον Άδωνι, θα έχουν φύγει με κόκκινη από την φυσούνα. Τον Τσίπρα με τον Μητσοτάκη να προσπαθούν να μας δείξουν ποιος είναι καλύτερους ντριπλέρ. Καλέστε και έναν διαιτητή και παίξτε, έτσι μάλλον θα βγάλετε από την δύσκολη θέση πολλούς οπαδούς και προέδρους ομάδων από την τριβή. Αμφιβάλλω όμως για το εάν συμφωνήσετε και στο όνομα του διαιτητή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ψάξει τα πολιτικά πιστεύω του και τον νεοφιλελεύθερο άκρατο που λένε και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Νέα Δημοκρατία μπορεί να τον βρει ότι είναι ΠΑΟΚ και ότι έχει καλές σχέσεις με τον κ. Σαββίδη.

Κάντε το εάν θέλετε να μην μαλώνουν όλοι με όλους κάθε Σαββατοκύριακο. Τριάντα αγώνες κάντε, καλέστε και τα άλλα κόμματα εάν θέλουν να παίξουν και αφήστε τις ομάδες να παίζουν με τα τοπικά. Ο Ολυμπιακός να παίζει με τον Εθνικό Πειραιά και το Κερατσίνι, ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ με ομάδες εντός Αθηνών και ο ΠΑΟΚ με την Μηχανιώνα.

Πάντως η Νέα Δημοκρατία θα έχει μεγάλο πρόβλημα στην Β. Ελλάδα εάν συνεχίσει να στοχοποιεί τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να το λάβει υπ’ όψιν της ο λαός του ΠΑΟΚ είναι παρορμητικός, είναι ιδιαίτερος και δεν σηκώνει να τον βρίζουν και να τον στοχοποιούν.

Το ποδόσφαιρο είναι σοβαρό θέμα, αλλά εάν ο κ. Σαββίδης δεν έβγαζε το μπουφάν του δεν θα μιλούσαμε για αυτό. Καταδικαστέο φυσικά, αλλά υπάρχουν και σοβαρότερα θέματα.

Ο Ερντογάν κάνει διαρκώς παραληρήματα, στην Αδριανούπολη βρίσκονται δύο παλικάρια που φύλαγαν την πατρίδα και έκαναν το καθήκον τους, το Σκοπιανό το έχουμε ξεχάσει, γιατί μάλλον δεν πάει προς λύση.

Αλλά εδώ στην Ελλάδα θα συζητάμε για κοντά έναν μήνα για τον Ιβάν. Ενώ οι περισσότεροι γονείς αγοράζουν στα παιδιά τους νεροπίστολα, τους ντύνουν καουμπόηδες τα καρναβάλια και μόλις γίνεται δώδεκα και άνω πηγαίνει στο internet café για να παίξει Counter. Όλα είναι θέμα παιδείας.

Η Ελλάδα έχει πιο σοβαρά θέματα να δει και να εξετάσει. Φυσικά για όσους εκκρεμούν αποφάσεις των δικαστηρίων να κινηθούν οι διαδικασίες και να βρεθούν ενώπιον του δικαστή. Μηδενός εξαιρουμένου. Είτε αυτός εκπροσωπεί συμφέροντα ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ ή πολιτικά.

Και να κάτσουν να τα βρουν, στο πρώτο σφύριγμα θα τα χαλάσουν και πάει μετά η σύγκλιση. Ο φταίχτης για το σημερινό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο εκατό -μηδέν σε μία πλευρά.


 

Για περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Τζελέπη πατήστε εδώ!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 13:11

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημήτρης Τζελέπης

Δημήτρης Τζελέπης

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.