130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018 11:47

Η ΕΕ στηρίζει με νέο πρόγραμμα τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

γράφει ο  Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.

Οι απαιτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για χρηματοδότηση γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Οι τράπεζες αδυνατούν να ανταποκριθούν στο πραγματικό τους ρόλο και εκμεταλλεύονται τη δύσκολη κατάσταση της χώρας.

 

Η κρίση άφησε πολλές "πληγές" στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλες εμφανείς, όπως η υψηλή ανεργία, το υψηλό χρέος, ο περιορισμός επενδύσεων και τα πολλά μη-εξυπηρετούμενα δάνεια και άλλες, λιγότερο ορατές, όπως το επενδυτικό χάσμα, ο κλονισμός στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών, θεσμών, εκπροσώπων, κρατών-μελών. Η επίλυσή τους δεν είναι εύκολη, διότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε έχουν διαφορετικά συμφέροντα και άλλες προτεραιότητες. Δε γίνεται σωστή διαχείριση στα ζητήματα που σχετίζονται με το προσφυγικό, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την κρίση του ευρώ. 

Η μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης οφείλει να προχωρήσει και να διαδραματίσει ένα κεντρικό ρόλο, να κατακτήσει μία ηγετική θέση στην παγκόσμια οικονομία.

Να ανοίξουν οι αγορές, παρά τις δυσκολίες και την πολυμορφία που χαρακτηρίζει την Ε.Ε. Η Ένωση, βασισμένη στην αλληλεγγύη της, πρέπει να εξελιχθεί σε ένα πιο σημαντικό εταίρο στην παγκόσμια οικονομία. Έχει γίνει μία προσπάθεια για πιο σταθερή νομισματική ένωση, έχει σημειωθεί πρόοδος για μία τραπεζική ένωση, αλλά ακόμη αυτή η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η Ελλάδα έχει ωφεληθεί σημαντικά από το επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ, το οποίο  αναμένεται να οδηγήσει σε επενδύσεις ύψους 8,2 δισ. ευρώ.

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Επενδυτικών Συμβουλών, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) παρουσίασαν ένα νέο πρόγραμμα, που σκοπό έχει να βοηθήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) να λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα υποστηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη τους.

Το κοινό αυτό εγχείρημα για τη στήριξη των ΜμΕ θα παρέχει την τόσο αναγκαία τεχνική βοήθεια προς τις ελληνικές ΜμΕ, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν περισσότερες επενδύσεις, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Η νέα αυτή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)  στην Ελλάδα, θα δώσει την δυνατότητα σε Έλληνες και διεθνείς εταίρους να μοιραστούν πολύτιμη επιχειρησιακή εμπειρία και να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα να αναπτυχθούν.

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος επιχειρήσεις τοπικής ιδιοκτησίας με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 50 εκατομμύρια ευρώ και αριθμό εργαζομένων μέχρι 250 άτομα. Σε στενή συνεργασία με την EBRD, μία επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει αρχικά να αξιολογήσει τις ανάγκες της και τις ευκαιρίες ανάπτυξής της.  

Το πρόγραμμα παρέχει ευκαιρίες εκπαίδευσης τόσο στους συμβούλους, όσο και στις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Η ώρα των προκλήσεων είναι μπροστά μας. Οφείλει η κυβέρνηση να τρέξει ταχύτερα και να μην αφήσει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η εξειδίκευση θα συνδράμει στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή.


Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη πατήστε εδώ!

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 13:14

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης είναι δημοσιογράφος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι χρησμοί και το βήμα μπροστά Πρωϊνή εκκίνηση »