130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018 08:23

Το... στιγμαίο λάθος που σε καταδικάζει για δεκαετίες!

  Λουκάς Γεωργιάδης

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης.


Ένας σεισμός μπορεί να προκαλέσει ζημιές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το ίδιο και μια νεροποντή όπως έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στη Μάνδρα. Το ίδιο και μια αδέξια κίνηση όταν οδηγείς. Η ζημιά από τη μια στιγμή στην άλλη είναι τεράστια και χρειάζεται χρόνος για να καλυφθεί, ενώ μεγαλύτερος είναι ο χρόνος για την επούλωση των πληγών. Ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι και η ψήφος...

 

Ένα... λάθος ψηφοδέλτιο πίσω από το παραβάν μπορεί να μετατρέψει την κάλπη σε... πυριτιδαποθήκη! Φανταζόμαστε ότι αυτό το έχουν καταλάβει όλοι όσοι πριν από 3 χρόνια πίστεψαν στην απάτη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τώρα, 3 χρόνια μετά, δεν μπορεί να αναγνωριστεί το λάθος που έγινε τότε, αλλά μόνο να... πληρωθεί το τίμημα γι' αυτήν την επιλογή. Αναμφίβολα και προ του κινδύνου παρεξηγήσεως από... κακόπιστους και... μυγιασμένους, το πολίτευμα της δημοκρατίας είναι ό,τι το καλύτερο για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Μέσα από τη δημοκρατική έκφραση των πολιτών διαμορφώνεται το πλαίσιο της ευημερίας ή της... δυστυχίας τους. Η ψήφος είναι ιερή αλλά ταυτόχρονα και... (δολο)φονική. Είναι μια σύντομη διαδικασία που μπορεί όμως να φέρει πόνο διαρκείας. Με μία σφαίρα μπορεί κάποιος να αφαιρέσει μια ζωή, με μία ψήφο όμως μπορεί να απειλήσει εκατομμύρια ζωές!

Το 2015 λοιπόν ως αποτέλεσμα της... ύπνωσης του λαού, βρέθηκαν 2.500.000 συμπολίτες μας τον Ιανουάριο και 2.100.000 τον Σεπτέμβριο, οι οποίοι ήθελαν να εκδικηθούν τους... άλλους, ψηφίζοντας κάποιους... άλλους με... άλλες ταμπέλες που όμως κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν στο παρελθόν οι... άλλοι! Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς που ψήφισαν τους... άλλους για να εκδικηθούν τους... άλλους είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση. Ή, αν έχουν σκεφτεί πώς η ψήφος τους το 2015 και μάλιστα εις τριπλούν, ήταν αρκετή για να καταδικάσει εαυτούς, γονείς, παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα για πολλές δεκαετίες. Λεπτομέρειες θα πείτε ή "περσινά ξινά σταφύλια" όπως έχει δηλώσει θρασύτατα ένας από αυτούς που συμμετείχε στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αν για κάποιους λοιπόν είναι... περσινά ξινά σταφύλια, πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να καταλάβουν ότι θα έχουν μελλοντικά πικρή... γεύση! Σκέτο ξύδι!

 

Περίπου 2 εκατ. πολίτες το 2015 παρασύρθηκαν από μια παρέα τυχοδιωκτών και λαοπλάνων με αποτέλεσα να κάνουν το μοιραίο λάθος. Έδωσαν ψήφο... εμπιστοσύνης για επιπλέον 210 δισ. ευρώ βάρος, για απώλεια κυριαρχίας επί της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, για επιτροπεία έως το 2060, για αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για εγκληματικές πολιτικές στους φόρους, για διάλυση της υγείας, της παιδείας, της έννομης τάξης και των θεσμών. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η ψήφος τους... έπιασε τόπο με βάση τα παραπάνω πεπραγμένα, τότε είτε είναι χειρότερα λαμόγια από αυτούς που κυβερνούν είτε έχουν σοβαρό πρόβλημα διανοητικής λειτουργίας.

Μέσα από τα λάθη μας μπορεί να μαθαίνουμε, αλλά όταν τα λάθη αυτά είναι στιγμιαία και συνειδητά, τότε επιφέρουν μακροπρόθεσμο κόστος. Σε μια τέτοια περίπτωση είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα από τα... πάθη μας τιμωρούμαστε και πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, τότε ίσως αφήσουμε μια πολύτιμη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Και αυτό γιατί για να διορθωθεί η ζημιά που έχει γίνει από το 2015 αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας από τη δεκαετία του ΄80, μπορεί να διορθωθεί και να φανεί το αποτέλεσμα μετά από 5-6 γενιές! Ευτυχείτε ή δυστυχείτε δια της ψήφου σας...

 Για περισσότερα άρθρα του Λουκά Γεωργιάδη πατήστε εδώ!

 


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 09:17

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Λουκάς Γεωργιάδης

Λουκάς Γεωργιάδης

Ο Λουκάς Γεωργιάδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ειδίκευση στη Βιομηχανική Πολιτική και τις Επενδύσεις. Έχει εργαστεί ως παραγωγός πωλήσεων και σε λογιστικό γραφείο. Είναι δημοσιογράφος από το 1995 και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2005.

Έχει διατελέσει ρεπόρτερ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, συντάκτης σε οικονομικές εφημερίδες και περιοδικά, αρχισυντάκτης και διευθυντής εφημερίδας.