130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 07:32

Επιστροφή στο 1982

  Δημήτρης Τζελέπης

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Τα «γκρουπούσκουλα» επιστρέφουν και με την βούλα στο χώρο τον ΑΕΙ. Τι ήττα, τι ματαίωση για τη χώρα. Ο χώρος των πανεπιστημίων είναι για έρευνα, για καινοτομία, για μετέπειτα κοινωνική ανέλιξη, για καινοτόμες ιδέες στο κράτος και στην οικονομία. Αντιθέτως τα σημερινά ιδρύματα κουβαλάνε τη ρετσινιά του απαρχαιωμένου συνδικαλισμού, συντεχνίες, κτήρια που είναι ακατάλληλα για να φιλοξενήσουν μαθήματα, αίθουσες και τοίχοι που αφήνονται στο έλεος του καθενός.

 

Η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον χώρο της παιδείας, αλλά και των πανεπιστημίων με ταξικό πρόσημο. Η αριστεία έχει χαθεί, οι άνθρωποι που έλκονται από τις καταλήψεις ενθαρρύνονται, οι αιώνιοι φοιτητές είναι τα παιδιά της εργατιάς και οι άνθρωποι του μόχθου και κανείς δεν τους πειράζει. Είναι τα παιδιά που κάνουν πτυχίο εδώ και μία δεκαετία, την ώρα που σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα διαπιστώθηκε ότι αυτοί που εισήχθησαν το 2004 στα ιδρύματα όλης της χώρας πτυχίο έχει πάρει μόνο το 61%. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης, αλλά τι να κάνουμε, δουλεύουν τα παιδιά.

pos-peiraiwsΟ μεγαλύτερος ωχαδερφισμός επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια με την ανοχή του υπουργείου, αλλά και των καθηγητών.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για το άσυλο από την μεταπολίτευση και μετά. Τι είναι η πολυσυζητημένη λέξη άσυλο; Άσυλο ιδεών και όχι άσυλο ανομίας και τραμπουκισμού και άλλων φαινομένων που παρατηρούνται σχεδόν κάθε Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Και από την άλλη πλευρά όμως, όταν οι παρατάξεις παίζουν ξύλο και παίρνουν τις κάλπες σαν τον Μαδούρο; Ε, δεν μπορείτε να πείτε ότι έχουμε και άσυλο ιδεών. Εκλογές Μαδούρο γίνονται στα πανεπιστήμια, όποιος διαφωνεί εισέρχεται στην λίστα του Σίντλερ. Τι ωραία!

Τα βιβλία είναι ολόκληροι τόμοι, που δεν βοηθάνε έναν φοιτητή στο διάβασμα, δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση για τα κακογραμμένα βιβλία. Τώρα όμως οι φοιτητές θα έχουν δικαίωμα να λένε «δεν μου αρέσει αυτό ο νεοφιλελευθερισμός, σήμερα θέλω να διδαχτώ Μαρξ».

Για το δικαίωμα για επεμβαίνει η αστυνομία όταν γίνεται κάτι αξιόποινο στο χώρο του πανεπιστημίου θα πρέπει να συγκληθεί η σύγκλητος να αποφασίσει και μετά να επέμβει η αστυνομία, μέχρι τότε θα έχει γίνει το περιστατικό και θα έχει τελειώσει. Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει ότι η αστυνομία δεν πρέπει να χάσει την σωφροσύνη της, εάν την χάσει, τι θα γίνει;

Το αλισβερίσι φοιτητών και καθηγητών ενισχύεται με την απόφαση να συμμετέχουν και οι φοιτητοπατέρες στην σύγκλητο. Για να πάρουν μία απόφαση θα κάνουν καμία μέρα με αυτό που πάει να γίνει και εάν…

Όσο ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα όλο και περισσότερο θα ενισχύεται το στιχάκι «πτυχία μάζεψα πολλά, επαίνους και δύο μάστερ και τώρα στο ντελίβερι έγινα ο πιο φάστερ.»

Για το brain drain που όλοι μιλάνε έτσι θα τους γυρίσουμε πίσω; Σε μία Ελλάδα κομματοκρατούμενη μέχρι και στα πανεπιστήμια. Η Ελλάδα της καινοτομίας και της έρευνας θα φέρει αυτά τα παιδιά πίσω.


ΥΓ: Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι επιτακτική, βλέπετε στην Κύπρο μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν είχε τίποτα και τώρα δέχεται φοιτητές από όλο τον κόσμο.Για περισσότερα άρθρα του Δημήτρη Τζελέπη πατήστε εδώ!


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 08:02

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημήτρης Τζελέπης

Δημήτρης Τζελέπης

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι φοιτητής στο ΔΠΘ , στο Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών στην Κομοτηνή. Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.