130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2015 09:36

Η συνέντευξη ως μόνο κριτήριο φέρνει το παλιο κομματικό κράτος

  Λευτέρης Αυγενάκης - Ηρακλείου, Ν.Δ.

του Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο νομοσχέδιο για τα.. «Βοσκοτόπια» ο Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης εισήγαγε τροπολογία η οποία προβλέπει επιλογή νέων διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω προσωπικής συνέντευξης και μόνο..(!)

 

             Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας επιστρέφει στην κουλτούρα μιας ολόκληρης εποχής της μεταπολίτευσης κατά την οποία το κομματικό συμφέρον προτασσόταν του δημοσίου.

             Η συνέντευξη από μόνη της χωρίς άλλα κριτήρια και χωρίς έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων, είναι η αρχή του κομματικού κράτους που θέλει να επιβάλλει η Κυβέρνηση, μακριά από τις αρχές της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας, με άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις!

              Η ΝΔ -παρά τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για το κομματικό κράτος- είχε εισάγει κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση ένα νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στη δημόσια διοίκηση με καταλυτικό το ρόλο του ΑΣΕΠ, στο οποίο είχα τη τύχη να είμαι εισηγητής, για να εγγυάται την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια της διαδικασίας, το οποίο αποτελεί μια αξιόλογη βάση που η σημερινή Κυβέρνηση μπορούσε να εξελίξει.

              Φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες, ούτε και να επιθυμούν να καταλάβουν τη πραγματική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.

            Κρίμα γιατί επένδυσαν σε "ελπίδα" που κάθε άλλο παρά την υπηρετούν τελικά.
Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Λευτέρης Αυγενάκης - Ηρακλείου, Ν.Δ.

Λευτέρης Αυγενάκης - Ηρακλείου, Ν.Δ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε Δομικός Κτιριακών Έργων στη Σιβιτανίδειο Σχολή και Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών. Παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρεία «Επιχειρείν Αναπτυξιακή Ο.Ε.»

Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, αν. υπεύθυνος της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. και μέλος του Κ. Σ. της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δύο περιόδους. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών.

Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα). Τον Ιούλιο του 2007, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (7ο Τακτικό Συνέδριο). Το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου και επανεκλέγεται στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Κατά τη κοινοβουλευτική περίοδο 2007-09 υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας.

Σήμερα είναι μέλος της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς και της Τεχνολογίας και Έρευνας, ενώ έχει έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Και στις 23 Νοεμβρίου 2010, διεγράφη από τη νέα Νέα Δημοκρατία του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στις 4 Ιανουαρίου 2011 στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο κίνημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, απόφαση την οποία γνωστοποίησε και στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.