130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 18:02

Ο Γενάρης της θλίψης και ο Γενάρης της αναγέννησης

  Σπύρος Στείρης

γράφει ο Σπύρος Στείρης.

Ήταν Γενάρης 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και σχημάτισε Κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Είχε προηγηθεί η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος στηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές, δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 180 ψήφων για εκλογή του στην τρίτη ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη στις 29 Δεκεμβρίου 2014 και έτσι, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, η Βουλή διαλύθηκε και προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 25 Ιανουαρίου.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσε τα μνημόνια, θα αποκαθιστούσε την κανονικότητα και θα εξασφάλιζε στους πολίτες βελτίωση του βιοτικού επιπέδους τους.

Τα όσα ακολούθησαν είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας και ανάλυσης από τους ιστορικούς. Θα προσπαθήσουν, δηλαδή, να εξηγήσουν τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Δεν θα είναι εύκολο, διότι η Βαρουφακιάδα, που οδήγησε τη χώρα στη καταστροφή και το λαό σε πρωτοφανείς συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, έχει σκοτεινές πτυχές, στις οποίες εμπλέκεται ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ.

Apotamieuw

Μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, η καθημερινότητα είναι τόσο δύσκολη για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, οι οποίοι πια δεν βρίσκουν το κουράγιο για βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις, αξιολογήσεις και κρίσεις. Έχουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συνειδητοποιήσει την εξαπάτηση και δίνουν καθημερινά τον άνισο αγώνα επιβίωσης απέναντι στα αλλεπάλληλα δημοσιονομικά αλλοπρόσαλλα νομοθετήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Περιμένουν κάποιο από τα επιδόματα φτώχειας για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ώστε να μην τους κόψουν το ρεύμα, να αγοράσουν φάρμακα ή τα στοιχειώδη ενός νοικοκυριού από το μπακάλικο. Οι νέοι μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά, όπως έπραξαν οι πρόγονοί μας ύστερα από το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Τα συσσίτια των Μητροπόλεων, των Ενοριών και άλλων φορέων δίνουν σκληρή μάχη καθημερινά με την πείνα. Εικόνες ανθρώπων να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για τροφή είναι πλέον συνήθεις και δεν προξενούν εντύπωση. Οι ελλείψεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απλώνονται σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό η Κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, απόλυτα πιστή στις αρχές του ψεύδους και της παραπλάνησης, πουλά ανέξοδη επικοινωνιακή αριστερή πολιτική και ταυτόχρονα καταθέτει και ψηφίζει σωρηδόν νομοσχέδια, με διατάξεις που πλήττουν το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη και στα εθνικά θέματα, την τελευταία σταθερά, δρουν με περισσή απερισκεψία και επιπολαιότητα. Εύχομαι να μην έχουμε και σε αυτά επανάληψη της Βαρουφακιάδας .

Άραγε υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει εναλλακτική λύση; Μπορεί να επανέλθει η χώρα σε κανονικότητα και σοβαρότητα;

Διότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η σοβαρότητα στην πολιτική ζωή της χώρας. Σοβαρότητα, η οποία θα καταστεί θεμέλιος λίθος για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της χώρας. Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία που θα επιτρέψουν την άσκηση μιας πολιτικής με διαφορετικό μείγμα προτεραιοτήτων και διαφορετική στόχευση. Στόχευση στην ανάπτυξη, στην αύξηση του παραγόμενου εθνικού προϊόντος, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, στον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και τη μείωση τους χωρίς εκπτώσεις στην λειτουργία του κράτους, στον προσανατολισμό του εκπαιδευτικού συστήματος στην πραγματική εκπαίδευση χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις με στόχο όλοι και όλες να γίνουν καλύτεροι και όχι την ισοπέδωση προς την μετριότητα, στη λειτουργία της δικαιοσύνης ως θεματοφύλακα των δικαιωμάτων του πολίτη και στην άμεση απόδοσης της και όχι ως ένα γραφειοκρατικό νωχελικό μηχανισμό.

Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες, χωρίς λεονταρισμούς, χωρίς επιπολαιότητα. Η χώρα χρειάζεται σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Εκτός από τη συμπλήρωση τριών ετών κυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ, που κανείς σε αυτή τη χώρα δεν θέλει να εορτάσει την επέτειό της, συμπληρώνονται σε λίγο δύο χρόνια από την ανάληψη της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας από το Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν δυόμιση περίπου χρόνια, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι μετρήσεις τον παρουσίαζαν ως τρίτο, πίσω από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Κάποιοι, λίγοι στην αρχή, πιστέψαμε στον Κυριάκο. Αγωνιστήκαμε και φέραμε στο πλευρό μας την κοινωνία. Γιατί τον Κυριάκο τον εξέλεξε η ευρύτερη κοινωνία, όχι οι οργανώσεις της ΝΔ και ο κομματικός μηχανισμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όσοι στρατευθήκαμε στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή δεν είχαμε ως αυτοσκοπό την επικράτηση. Θέλαμε πρωταρχικά να επανατοποθετήσουμε τη σχέση πολιτικής και πολίτη. Να επαναφέρουμε τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την αξιοκρατία, την αξιοπιστία, την αλήθεια στην πολιτική ζωή της παράταξης και της χώρας .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τις σταθερές από την πρώτη στιγμή και οριοθέτησε τη νέα πολιτική προσέγγιση που πρεσβεύει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες για όλους. Ζήτησε από όσους πιστεύουν σε αυτές τις αρχές να στρατευθούν μαζί του και το αποτέλεσμα δικαίωσε την πίστη του σε αυτές τις αρχές και τη δική μας πίστη στο πρόσωπό του.

Έτσι πορεύτηκε αυτά τα δύο χρόνια ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έτσι θα πορευτεί και ως πρωθυπουργός. Το κοινωνικό συμβόλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν περιέχει ψεύδη, παροχολογία και ανέξοδες υποσχέσεις. Περιέχει όμως ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες για όλους και σκληρή δουλειά από όλους.

Ζητά μόνο μία ισχυρή λαϊκή εντολή στις επερχόμενες εκλογές για να δουλέψουμε όλοι σκληρά, για να εξασφαλίσουμε ως Έλληνες το οξυγόνο που μας στέρησε η τριετής διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο πρόεδρος και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καθημερινά ενημερώνουν τους πολίτες για τη νέα μορφή διακυβέρνησης της χώρας, το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σπύρος Στείρης

Σπύρος Στείρης

Ο Σπύρος Στείρης είναι οικονομολόγος, με MSc στον τομέα του Health Care Management και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.