Guest, slideshow-3

Ζεν καταλαβαίνει: τηλεφώνησε τώρα!

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Σηκωθείτε από καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, ντιβάνια και τηλεφωνήστε τώρα.

Όχι, όχι κύριε μου για βιβλία, ούτε για μασαζοκαλσόν, ούτε για κολλαγόνο και ούτε για το κοκτέιλ με σαλιγκάρια….

Εδώ μιλάμε για τον μαγικό αριθμό 1142. Και όποιος δεν ξέρει τι είναι το 1142, να πάρετε το 11880 για να μάθετε.

Γεια σας, 1142 εκεί; Σας παρακαλώ δεν θέλω να πω το  επώνυμό μου. Είμαι αντιπρόεδρος μεγάλου κόμματος. Θέλω να καταγγείλω: πρώην υπουργός και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου καπνίζει συνεχώς και αδιαλείπτως σε όλους τους χώρους της Βουλής. Άμα δεν με πιστεύετε τον έχω τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες από το κινητό μου. Σας παρακαλώ πολύ να παρέμβετε αμέσως και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

1142… η χαρά του παιδιού, δηλαδή η χαρά του ρουφιάνου. Στο δικό μου χωριό, αυτούς τους λέγαμε ρουφιάνους… δεν ξέρω πως τους λέτε εσείς. Και μάλιστα θα έλεγα, από τις χειρότερες μορφές ρουφιάνου…. Κότα γιατί το κάνει ανώνυμα και συνήθως είναι μνησίκακος, κομπλεξικός, αντικοινωνικός και φυσικά ανοργασμικός.

Ο ηθικολόγος, ο κύριος πνεύμα και ηθική, που δήθεν για τη τάξη και το νόμο, «για το γενικό καλό όλων»καρφώνει με ευχαρίστηση. Γιατί δεν το κάνει για το καλό όλων, για την υγεία, αλλά για την χαρά που παίρνει βλέποντας τον άλλον να τον ξεσκίζουν για ένα τσιγάρο. Και να πληρώνει το κάπνισμα λίγο λιγότερο πρόστιμο από το να είχε χτίσει ημιυπαίθριο παράνομο χώρο.

Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι σε αυτή την χώρα μάλλον η ίδια.

Γνωρίσαμε πολλούς ανθρώπους και τα χρόνια της κατοχής, άλλοι διερμηνείς και άλλοι φίλοι των γερμανών. Επίσης γνωρίσαμε πολλούς φιλήσυχους νομοταγείς ανθρώπους στα χρόνια της χούντας. Σε αυτή τη χώρα έχουμε παράδοση. Δοσίλογοι, καταδότες, κάθε είδους κουκούλες όλων των χρωμάτων και όλων των εποχών.

Προτείνω στη κυβέρνηση και στους άρχοντες του τόπου να φτιάξουν συστήματα σαν και αυτά που έχουν οι τράπεζες. Αυτά τα σούπερ μοντέρνα τηλεφωνικά κέντρα με φωνητικές εντολές και πληκτρολόγηση. «Η κλήση σας θα καταγραφεί για λόγους ασφαλείας».

Πληκτρολογήστε το ένα «θέλω να καταγγείλω το αφεντικό μου, γιατί δεν μου βάζει τα ένσημα»

Πληκτρολογήστε το δύο, «θέλω να καταγγείλω τον διευθυντή μου γιατί με κρατάει υπερωρία και δεν μου τη πληρώνει».

Πληκτρολογήστε το τρία, «θέλω να καταγγείλω τον ξάδελφο μου γιατί έκοψε το σύρμα και καταπάτησε το χωράφι μου».

Πληκτρολογήστε το τέσσερα, «θέλω να καταγγείλω τον θείο μου γιατί έχει χτίσει μια παράνομη αποθήκη».

Πληκτρολογήστε το 5, «θέλω να καταγγείλω τον άλλο μου θείο από το σόι της μάνας μου γιατί έχει φτιάξει στο εξοχικό του παράνομο γκαράζ».

Πληκτρολογήστε το 6, «θέλω να καταγγείλω την καινούργια μου συνάδελφο γιατί με αποφεύγει συστηματικά όσες φορές της προτείνω να πάμε για καφέ, μετά τη δουλειά».

Πληκτρολογήστε το 7, «θέλω να καταγγείλω τον γείτονα μου απέναντι γιατί ο σκύλος του κάθε απόγευμα μας χέζει το πεζοδρόμιο».

Πληκτρολογήστε το 8, «με λένε Κούλα και θέλω να καταγγείλω τη γειτόνισσα γιατί απλώνει τη μπουγάδα της και με ενοχλεί».

Πληκτρολογήστε το 9, «είμαι σύζυγος και θέλω να καταγγείλω τη γυναίκα μου γιατί τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα καίει το φαγητό και μένω νηστικός».

Πληκτρολογήστε το 0, αν θέλετε αν τους καταγγείλετε όλους… Φυσικά εκτός από τον εαυτό σας.

Σε αυτή τη χώρα καταφέραμε να εκσυγχρονίσουμε και τον μεσαίωνα.

Κυκλοφορώ, κυκλοφορώ…  ακούω, βλέπω, παρατηρώ, οπλίζω και τηλεφωνώ.

Και αφού δεν έχω κανέναν πια original  αριστερό και κουμουνιστή, θα την ρίξω την κατακεφαλιά στον κακομοίρη τον καπνιστή.

Από μία πρώτη έρευνα που έγινε δείχνει στη πλειοψηφία, ήταν περισσότερο γυναίκες που τηλεφώνησαν στο 1142. Θα παραθέσω τα στοιχεία παρακάτω.

Άντρες μην φοβηθείτε. Όμως πρέπει να συσπειρωθείτε.Όλοι αδέλφια, νέοι και γέροι άντρες στην Επαναστατική Αντρική Αυτοάμυνα.

Σε μία μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε σε μεγάλο κανάλι στην παράσταση νίκης οι αρραβωνιαστικιές κερδίζουν τις νόμιμες συζύγους και νοικοκυρές με μεγάλο ερωτηματικό τι θα κάνουν οι γκόμενες, οι πρώην, οι ταυτόχρονες και οι επόμενες.

Κατήγγειλαν πρώην αρραβωνιαστικιές, αιώνιες αρραβωνιαστικιές που δεν τις παντρεύτηκαν ποτέ πως οι αρραβωνιάρηδες τους κάπνιζαν και για αυτό τους χώρισαν. Σύζυγοι, ειδικά εκείνες που έχουν πολυετή γάμο, ότι βρωμοκοπάει το σπίτι τσιγαρίλα.

Όσοι είμαστε κάποιας ηλικίας δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την τηλεοπτική  διαφήμιση μιας διάσημης μάρκας πίπας που έδειχνε τον κύριο του σπιτιού να καπνίζει στο σαλόνι και να τον κυνηγάει από πίσω η γυναικά του, με ένα τασάκι το χέρι, γιατί έριχνε συνεχώς τις στάχτες κάτω να κλείνει η διαφήμιση με το ανεπανάληπτο για την εποχή «για να μην τον παίρνετε από πίσω, πάρτε του μια πίπα».

Και αν βάλουμε στο παιχνίδι και τη μέτρηση, πόσες άλλες τηλεφώνησαν και θα τηλεφωνήσουν, γνωστές, φίλες, γειτόνισσες, συναδέλφησες που τις άφησες ανικανοποίητες ή τις χρησιμοποίησες σαν σκεύος ηδονής και τις παράτησες. Άντε και πες πως  γλύτωσες από όλα αυτά, ξέρεις εσύ με λίγα καλά λόγια, με δύο καλές κουβέντες, με κανένα δωράκι μικρό – πιο μεγάλο – πιο μεγάλο, με ένα καλό ποίημα, με υποσχέσεις στο τέλος όμως τη ταφόπλακα κανένας δεν τη γλυτώνει. Που θα βάλει πάνω την ημερομηνία, την ώρα, τη φωτογραφία της και τη σφραγίδα της.

Όχι δεν είναι ο τυφώνας Κατρίνα, είναι η πεθερά σου η κυρία Κατερίνα.

Ο Κούλης ρε παιδί μου τα έχει πάρει όλα πάνω του. Βλέπεις ο άνθρωπος είναι άλλο επίπεδο. Πως λένε οι πατέρες της εκκλησίας «δεν τα βάζουμε με τον άνθρωπο, αλλά με την αμαρτία».

Λέει ο Κούλης «εγώ αγαπάω όλους τους καπνιστές και ειδικά τους Νέο δημοκράτες καπνιστές». Γιατί ως γνωστόν ο κεντροδεξιός δεξιός καπνιστής είναι φιλήσυχος και νομοταγής. Ενώ ξέρεις κάτι Συριζαίοι, κάτι αριστεροί, κάτι Κνίτες καπνίζουν κάτι στριφτά, κάτι αφορολόγητα, κάτι χύμα, ξέρεις τώρα…

Σου λέει «εμένα με ενοχλεί ο καπνός. Δεν θέλω να βλέπω καπνό με φοβίζει παιδί μου, με ενοχλεί από παιδί. Εδώ που τα λέμε και η ομίχλη με ενοχλεί, δεν θέλω ομίχλη».

Άκου Κυριάκο. Άμα με ακούσεις θα γράψεις ιστορία από τη πρώτη τετραετία. Κάθε υπουργείο και μία τηλεφωνική γραμμή. Ξεκινάς με το 1142 για το κάπνισμα που φυσικά είναι το πιο σοβαρό θέμα που έχουμε να λύσουμε για το 2020 και εξηγώ με δύο λόγια….

Πες ότι όλοι οι Έλληνες κόβουν το κάπνισμα, άντρες – γυναίκες, νόμιμο – παράνομο, μάνι μάνι γλυτώνουμεπάρα πολλά χρήματα από την εισαγωγή ξένου τσιγάρου και καπνού. Κάθε νοικοκυριό γλυτώνει χρήματα από το κάπνισμα και αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν σε κατανάλωση σε άλλους τομείς. Δεν θα πεθαίνουν οι άνθρωποι πριν την ώρα τους από καρκίνους και καρδιακά και έτσι θα μπορούν να δουλέψουν άλλα 30, 40, 50 χρόνια. Έτσι θα μπορούν να φτάσουν όλοι το ηλικιακό συνταξιοδοτικό όνειρο που έτσι και αλλιώς θα είναι 78 για τους άντρες και 75 για τις γυναίκες.

Και στο τέλος θα λύσει και το μεταναστευτικό. Ποιος θα θέλει να έρθει στην Ελλάδα αφού δεν  θα μπορεί να καπνίσει.

Τηλεφωνήστε τώρα. 11….. για φοροδιαφυγή, για κοπάνα από τη δουλειά, για ΚΤΕΟ, για ΕΝΦΙΑ, για πολεοδομία, για όλα.

Για να δούμε, ποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος για αυτή την εβδομάδα; Ποιος τρώει πολύ; Ποιος ρεύεται; Ποιος αερίζεται;  Ποιος χασμουριέται; Ποιος τεμπελιάζει; Ποιος ανακουφίζεται; Ποιος βαριέται;

Ποιος είναι  ο πιο αδύναμος κρίκος; Ποιος καπνίζει; Αυτός είναι ο πιο αδύναμος κρίκος. Να πληρώσει και να φύγει τώρα.

Πιστεύετε αγαπητοί φίλοι και φίλες,  με πρόστιμα και αυστηρά μέτρα και με τηλεφωνικούς ρουφιάνους και με τεχνολογικά καρφώματα, μπορείς να φτιάξεις κοινωνία, πολιτισμό, αισθητικής;

Νομίζω σαν λαός πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες, να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες του σήμερα. Να ξαναβρούμε τους ρόλους μας, πατέρας – μητέρα, σύζυγος, φίλος- φίλη, γονιός και φυσικά τον ρόλο της οικογένειας, του σχολείου, της πολιτείας.

Πρέπει φίλοι μου, είναι αναγκαιότητα, να επενδύσουμε στη παιδεία, να καλλιεργήσουμε τις αρετές για μας και για τα παιδιά μας, να είμαστε αξιοπρεπείς, να διαφέρουμε και να διαφωνούμε με ευγένεια και πολιτισμό και να αποκτήσουμε όλοι μας κοινωνική αγωγή, αλληλεγγύη και συνείδηση.

Ωωωχχχ με κούρασες πάλι Νικόλα… πάω να κάνω ένα τσιγάρο.

Ζεν καταλαβαίνω τίποτα από όλα αυτά.          

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ονομάζομαι Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκα στην Αθήνα, τη δεκαετία του 60. Κατάγομαι από τις Κυκλάδες, Φολέγανδρο και Τήνο.

Σπούδασα Θερμικές και Ψυκτικές Εγκαταστάσεις και Μηχανολογία. Είμαι εκπαιδευτικός στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση, 30 χρόνια διδάσκω σε σχολεία. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Με πολλά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, απόφοιτος δραματικής σχολής με πολλές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών στην υποκριτική, στον αυτοσχεδιασμό και στο standup comedy.
Επίσης έχω παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με έμφαση στο χρονογράφημα και ευθυμογράφημα.

Έχω ασχοληθεί με την σχολική αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμηση νέων και εφήβων. Τα τελευταία χρόνια συντονίζω και οργανώνω στο σχολείο μου τους μαθητές σαν Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για την ενίσχυσή τους και τη βοήθειά τους μετά την αποφοίτηση.

Και τέλος μερικά από τα ενδιαφέροντα – χόμπυ είναι να παρακολουθώ θέατρο και κινηματογράφο, φωτογραφία, να παίζω ντραμς και εξορμήσεις στη φύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζεν καταλαβαίνει: τηλεφώνησε τώρα!

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Σηκωθείτε από καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, ντιβάνια και τηλεφωνήστε τώρα. Όχι, όχι κύριε μου για βιβλία, ούτε