Guest, slideshow-2

Το ειδύλλιο με την ανικανονικότητα

koulis-filaki-kalamidas-gkrimatsa

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Ο τρόπος που η Νέα Δημοκρατία και ειδικά ο Κυριακούλης Μητσοτάκης αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και τον «φιλελευθερισμό» είναι ιδιότυπος άλλα δυστυχώς όχι μοναδικός στο χώρο των ακροδεξιών κυβερνήσεων που διασύρουν αυτή τη στιγμή τον θεσμό της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Αυτό που η ίδια η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός ορίζουν σαν τον πλουραλισμό των «αξιοτέρων» είναι συνώνυμος της ανικανότητας, της ψευδολογίας, της αδράνειας, του αυταρχισμού, της διαφθοράς και της βίαιης καταστολής στην απουσία όποιας πολιτικής γραμμής ή λύσεων.

Σε αυτά συμβάλλει – πάντα προς το χειρότερο – και μια ιστορική ιδιαιτερότητα της συντηρητικής παράταξης σε αντίθεση των όλων όσων αντιπροσωπεύει ο φιλελευθερισμός, η ιδιαιτερότητα των καπετανάτων ή των βαρόνων. Το βαρονάτο Βορίδη είναι ένα πρόχειρο παράδειγμα. Ενώ η παρουσία του Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μόνο σαν μόνιμη απουσία και ολική αδράνεια μπορεί να χαρακτηριστεί, είναι πάντα παρών και παραθυράτος σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό και την αστυνομική βία σε σημείο υπερβολής τόσο για τη συχνότητά τους όσο και για τα επιχειρήματά του.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ ο πρωθυπουργός προσπαθεί να προβάλει – μέσω των στην πλειονότητα φιλικών ΜΜΕ – την εικόνα του πανταχού παρόν, φαίνεται να προτιμά τον τελικό του τένις στο Λονδίνο και τoν Τσιτσιπά από τα προβλήματα της χώρας και ειδικά αυτά που δια της βίας προκαλεί ένας άλλος βαρόνος της κυβέρνησης του, ο παρ’ ολίγο και «σοσιαλιστής» Χρυσοχοΐδης.

kalamidas-MAT-deksia-humorΈτσι χωρίς κανένα πρόγραμμα και αντιλαϊκή, συχνά αντιδημοκρατική διαχείριση, η χώρα βυθίζεται σε νέες κρίσεις με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριακούλη Μητσοτάκη με πρώτο το προσφυγικό.

Κανένας δεν περίμενε από τον Κυριακούλη να επιλύσει το προσφυγικό. Είναι παγκόσμιο πρόβλημα κι όσο δεν αντιμετωπίζονται αφενός τα αιτία που προκαλούν τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα αφετέρου οι ξενοφοβικές και ρατσιστικές υστερίες δεν θα υπάρξει λύση κι όποιος νομίζει ότι ένα τσιμεντένιο τείχος μπορεί να σταματήσει τους απελπισμένους κοροϊδεύει πρώτα από όλα τον εαυτό του. Το προσφυγικό απαιτεί πρώτα νηφαλιότητα και δεύτερο διεθνή συνεννόηση με βάση το ανθρωπιστικό στοιχείο.

Λαϊκισμοί, τυφλοί εθνικισμοί και έλλειψη εθνικής πολιτικής σε τέτοια ζητήματα οδηγούν στην αδράνεια, την υπερίσχυση της απραξίας και αναπόφευκτα στον εσωτερικό αναβρασμό από τους συνήθεις ύποπτους με απρόβλεπτες συνέπειες. Κι εκεί οι φασιστικές μισάνθρωπες πρακτικές του ειρωνικά επονομαζόμενου Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν …βοηθάν καθόλου. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον κρατικής ανομίας, βασανισμών, απειλών και ανεξέλεγκτης βίας υπό τον ρυθμό χουντικών αλαλαγμών, τα ΜΑΤ και γενικότερα η Ελληνική Αστυνομία είναι σαν να προκαλούν την αντίδραση, σαν να αποζητούν την αντιπαράθεση. Με ποιο σκοπό; Μόνο ο Χρυσοχοΐδης και ο εντολοδόχος του πρωθυπουργός μπορούν να απαντήσουν.

Κι’ αυτά ενώ προκλητικά και με συνεχείς νομοκατεργαριές και επεμβάσεις στην δικαιοσύνη η κυβέρνηση κουκουλώνει σκάνδαλα που βαραίνουν στελέχη της από το ’90 και μετά, συμπεριλαμβανόμενων αυτών της Siemens και της Novartis, ενώ  εξαφανίζει λίστες οικονομικών παραδείσων που συμπεριλαμβάνουν ονόματα στην κυριολεξία οικεία στον πρωθυπουργό δημιουργώντας ένα περιβάλλον διαφθοράς που πληγώνει τις όποιες οικονομικές προοπτικές της χώρας.

Το μόνο που κατάφερε ο Κυριακούλης Μητσοτάκης σε πέντε μήνες διακυβέρνησης της χώρας είναι να αποδείξει αληθινά όλα τα συχνά λαϊκίστικα σενάρια διαφθοράς, αυταρχισμού  και ανικανότητας που προέβλεπε ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νίκης της Νέας Δημοκρατίας.

ΥΓ1. Αφού απέτυχε κάθε προβοκάτσια από τα ΜΑΤ με την ωμή βία που «εκφραστήκαν»  τις ημέρες που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να επεκτείνει τη κανιβαλιστική και φασιστική δράση τους στην επέτειο δολοφονίας του Γρηγοροπούλου.

ΥΓ2. Μόνο ευχές στον Μανώλη Γλέζο.

ΥΓ3. Δόγμα Χρυσοχοΐδη: τρομοκρατήστε τους μη τρομοκράτες.

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το ειδύλλιο με την ανικανονικότητα

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας. Ο τρόπος που η Νέα Δημοκρατία και ειδικά ο Κυριακούλης Μητσοτάκης αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και τον