Guest, slideshow-3

Ζεν καταλαβαίνει: Φοράω μάσκα πάνω και προφυλακτικό κάτω. Δεν φιλάω, δεν ακουμπάω, αλλά σε αγαπάω.

mona-lisa-mask-virus-corona-ios-koronoios

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Τι έγινε ρε μάγκα; Εδώ δεν μας έφαγαν τα μνημόνια, θα μας φάει τελικά ο κορωνοϊός; Τι κοινωνία είμαστε που φοβόμαστε τη θεία κοινωνία; Τώρα και όλοι αυτοί οι βλάκες επιστήμονες, πολιτικοί, ειδικοί τοποθετούνται για να ένα τόσο ευαίσθητο θέμα καθαρά πνευματικό. Έχουμε τους μεν και τους δεν. Κάποιοι είναι yes men,  κάποιοι άλλοι είναι ναι μεν αλλά, κάποιοι άλλοι δεν είδα/δεν ξέρω/δεν καταλαβαίνω.

Με 3 θέματα θα καταπιαστούμε σήμερα και μόνο με αυτά τα 3 γιατί είναι και σαρακοστή. Θα μιλήσουμε για τον κορωνοϊό, για το προσφυγικό και το πνευματικό.

Φίλοι μου ελάτε να ξυπνήσουμε. Το μυαλό για να δουλέψει είναι σαν το αλεξίπτωτο, πρέπει να είναι ανοιχτό είπαμε. Τελικά δεν ξέρω αν είναι πιο επικίνδυνος ο κορωνοϊός ή ο πανικός; Αλλά όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει. Οι άλλοι στη Κίνα έχτισαν νοσοκομείο σε μια βδομάδα για τον ιό και αν και βουδιστές σου λέει ο Θεός των χριστιανών και των εβραίων  έχτισε και έφτιαξε ολόκληρο τον κόσμο σε 7 ημέρες. Έφτιαξαν και αυτοί κάποια κτίρια και νοσοκομεία και εκεί που έγιναν όλοι καλά από τον ιό έπεσε το κτίριο και τους πλάκωσε. Και κάπως έτσι πέθαναν υγιής.

Άλλοι λένε πως ο κορωνοϊός είναι μα απλή μορφή γρίπης. Άλλοι λένε ότι ήρθε και θα μείνει και πως θα εξαπλωθεί σε όλο το πλανήτη. Άλλοι λένε ότι το 10% του πληθυσμού θα νοσήσει, δηλαδή περίπου 700 εκ άνθρωποι. Το 90% από αυτές τις περιπτώσεις θα το περάσει ελαφριά σαν μια απλή γρίπη, το 10% πιο βαριά και 1% σίγουρα θα πεθάνει. Αν όλα αυτά παιδιά είναι αλήθεια κοντεύουν να καταστρέψουν τα χρηματιστήρια, να χαλάσει η παγκόσμια οικονομία και η παγκόσμια ισορροπία.

Άλλοι λένε ότι τον κορωνοϊό τον δημιούργησαν μυστικές υπηρεσίες, «μυστικά κέντρα», άλλοι λένε ότι είναι είναι σύγχρονος πόλεμος,  τους ξέφυγε από εργαστήρια, τους ξέφυγε από πειράματα και άλλοι βέβαια ότι τον δημιούργησε ο Τραμπ για να χτυπήσει την οικονομία της Κίνας. Και εγώ σας  λέω σίγουρα πως αν η βλακεία και η μ@λ@κ@@ ήταν προσευχή θα πάμε όλοι στον παράδεισο.

Μπορεί τον κορωνοϊό να τον έχουν στείλει εξωγήινοι για να μας καταστρέψουν.

Ακούσατε ακούσατε. Θέλω να είσαστε ψύχραιμοι. Σε 2, σε 3 καινούργια φεγγάρια ο ιός θα μπει σε ύφεση και από ιός θα γίνει κόρη και θα βουτήξει στη θάλασσα και με τους πρώτους καύσωνες και τα πρώτα θαλάσσια μπάνια του λαού θα εξαφανιστεί. Με το που μπούμε στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ταύρος με τη δύναμη του θα πατήσει τον ιό και θα τον κατατροπώσει. Μετά όταν μπούμε στον αστερισμό των Διδύμων, επειδή είναι ζώδιο του αέρα, ο αέρας μαζί με το φτερωτό Ερμή θα στείλουν τον ιό σε άλλους πλανήτες. Στη χειρότερη όταν ο ιός φτάσει στο ζώδιο  των Διδύμων θα μπερδευτεί και θα αποδυναμωθεί.

Και σας έχω και 3 πρόχειρες προτάσεις. Μία επιστημονική, μετά τη σαρακοστή πλακωθείτε στα ψητά κρέατα, ανάψτε κάρβουνα παντού μαζί με το λίπος θα καεί και ο κορωνοϊός. Τρέξτε στη φύση, παίξτε στο χορτάρι και στο χώμα θα γλυτώσετε από τον κορωνοϊό. Το πολύ πολύ να πάθετε μία ελαφριά επιπιφυκίτιδα.

Η πνευματική διάσταση του θέματος είναι, αν δεν μας γλυτώσει η νηστεία και η προσευχή, η εγκράτεια και η αγάπη υπάρχει και η Ανάσταση.

Και τώρα η πολιτική λύση. Ρε φίλοι μας άρχοντες, εσείς που είστε οι άρχοντες του κοσμικού κόσμου που εξουσιάζετε την οικονομία και την κοινωνία, βασιλιάδες, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, πρίγκιπες, λεφτάδες, τραπεζίτες τι σκατά είναι αυτός ο καπιταλισμός σας και τόσο πολύ κλονίζετε; Πίνετε το αίμα των ανθρώπων, των φτωχών και κατατρεγμένων, των παιδιών, των ανυπεράσπιστων γυναικών, Αφρικανών, Νοτιαμερικανών, Ασιατών. Όλα αυτά τα χρόνια ο δυτικός πολιτισμένος πολιτισμός σας και η Δημοκρατία σας «μπορεί να πεθάνει από μια άτυπη πνευμονία και να σβήσει;».

Και αυτός ο Τζέιμς Μποντ τόσα χρόνια την έχει γλυτώσει από τόσους κινδύνους και δεν έχει πεθάνει ακόμα και τελικά πάει να τον νικήσει ο κορωνοϊός;  Αναβάλλονται όλες οι πρεμιέρες επ΄ αόριστον.

Το 2ο θέμα το έχουμε κάψει και θα πω λίγα πράγματα, μας έχει κουράσει όλους, προσφυγικό – μεταναστευτικό. Οι μεν και οι δεν. Κάποιοι πονάνε, κάποιοι άλλοι οικονομάνε. Τεράστια συμφέροντα οικονομικά, πολιτικά, γεωστρατηγικά. Πιστεύω ότι δεν είναι μια απλή μπίζνα και κερδίζουν μόνο κάποιοι δουλέμποροι. Εκατοντάδες άνθρωποι αλλάζουν χώρες και ηπείρους.

Εντάξει ένα 10% είναι πρόσφυγες και έρχονται από εμπόλεμες ζώνες. Σταματάει ο πόλεμος, σταματάει και το πρόβλημα. Άρα σταματήστε τον πόλεμο. Ποιός κάνει τον πόλεμο; Οι μεγάλες δυνάμεις….  Ποιοι κάνουν κουμάντο στον ΟΗΕ και στις μεγάλες οργανώσεις; Οι μεγάλες δυνάμεις… μυστικά κονδύλια, αόρατες χρηματοδοτήσεις, περίεργοι «εθελοντές», «χρυσοπληρωμένοι εθελοντές», διαμεσολαβητές, διερμηνείς, αμφισβητούμενες ΜΚΟ, περίεργες συνεργασίες και κονδύλια, χορηγοί, βοηθοί και πάει λέγοντας…  

Το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο, πολυσύνθετο. Υποψίες έχουμε και μερική κατανόηση. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκουν τόσα πολλά λεφτά  -ευρώ ή δολάρια- για να περάσουν όλα αυτά τα περάσματα; Ποιος μηχανισμός τους παροτρύνει, τους ενημερώνει, σχεδιάζει, οργανώνει και ενθαρρύνει τη μετακίνηση τους; Όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι –άντρες, γυναίκες, παιδιά- που φεύγουν από τις φτωχές και ταλαίπωρες χώρες της Αφρικής γιατί δεν πάνε στις πλούσιες χώρες που είναι στην ίδια ήπειρο και είναι πιο κοντά, πιο φθηνά, πιο εύκολα και έχουν σχεδόν το ίδιο κλίμα και κοινωνική και θρησκευτική δομή; Πχ Αίγυπτο, Νότια Αφρική;

Επίσης όλοι αυτοί που έρχονται από χώρες της Ασίας γιατί δεν πάνε στις όμορες χώρες ή τις πιο κοντινές τους που είναι πιο πλούσιες, πιο οργανωμένες, βουδιστικές ή μουσουλμανικές. Πχ Κατάρ, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Αραβικά Εμιράτα ή χώρες όπως είναι το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη που έχουν γεωργία και τουρισμό.

Όσο για το πνευματικό μας θέμα που το άφησα τελευταίο υπάρχει ο ουμανισμός (ο κόσμος της επιστήμης και της λογικής), υπάρχει ο πνευματισμός (ο κόσμος της θεολογίας και της πίστης).  Ο ένας κόσμος πιστεύει μόνο αυτά που βλέπει και να εξηγήσει και να ερμηνεύσει – όλα είναι ύλη και ενέργεια- big bang και αστρική σκόνη και σκοτεινή ύλη. Είμαστε νερό, χώμα, αέρας, χημικές ενώσεις, ηλεκτρισμός και μαγνητικό πεδίο και κοντινά ξαδέλφια του γορίλα και του χιμπαντζή. Βέβαια κάποιοι από εμάς είναι σίγουροι για τους συγγενείς τους και τους ξέρουν καλά. Οπότε αυτή η σχολή σκέψης και αυτή η φιλοσοφία είναι ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο ποπός μας. Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος και είναι αναλώσιμα και ανακυκλώσιμα.

Μην μπερδεύετε όμως τη τυπολατρία με την ειδωλολατρία, θρησκοληψία, δεισιδαιμονία και όλα τα υπόλοιπα. Σε αυτούς που πιστεύουν στην Αγία Τριάδα, Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα, δηλαδή ότι γεννήθηκε ο Χριστός είναι υιός θεού, είναι θεάνθρωπος που περπάτησε στη γη, δίδαξε, έκανε θαύματα, είχε μαθητές, είχε εχθρούς και υποστηριχτές. Σταυρώθηκε, θυσιάστηκε, πέθανε και αναστήθηκε. Και μετά εστάλει το Άγιο Πνεύμα.

Εγώ προσωπικά το πιστεύω αυτό. Και δεν μπορώ ούτε να σας το εξηγήσω αλλά ούτε μπορώ και ούτε θέλω να σας πείσω. Και έχω διαλέξει να μην ζω με την βλακεία, με την κακία, το σκοτάδι και τον φόβο και με κάθε λογής κορωνοϊό –υπαρκτό και ανύπαρκτο- αλλά με αγάπη, πίστη και ελπίδα να πεθάνω και να ζήσω με τον Χριστό.

Αν οι άνθρωποι αρρώσταιναν από τη Θεία Κοινωνία, από το κουτάλι, από τα σάλια, από το δισκοπότηρο θα είχαν πεθάνει όλοι οι ορθόδοξοι παπάδες του κόσμου γιατί καταλύουν στο τέλος της κάθε λειτουργίας πίνοντας το εναπομένοντα υγρό. Και φυσικά θα είχαν πεθάνει όλα αυτά τα χρόνια οι πιστοί από μεταδοτικές ασθένειες και οι ορθόδοξοι χριστιανοί παγκοσμίως θα ήταν λιγότεροι από όσους έχουν οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες. Θα είχαν λιγότερους πιστούς από τη Ρεάλ Μαδρίτης,  τη Μπαρτσελώνα και  τη Λίβερπουλ.

Όποιος τελικά ζεν καταλαβαίνει καλύτερα να μην μιλάει. Η βλακεία είναι πιο επικίνδυνη από τη κακία.

Χρόνια πολλά γυναίκες, χρόνια πολλά μανάδες, χρόνια πολλά σύζυγοι, χρόνια πολλά αδελφές, ξαδέλφες, κόρες, φιλενάδες, γκόμενες. Να είστε όλες καλά να μας ταλαιπωρείτε. Και εμείς να είμαστε καλά να αντέχουμε και να σας προσέχουμε.

Δύο γρήγορα ανέκδοτα…

Το ΣΥΡΙΖΑ έχει γνώμη, άποψη και λύση για τον κορωνοϊό, τη Θεία Κοινωνία και το προσφυγικό.

Μια συμβουλή προς όλους τους άντρες… ο άντρας είναι επιρρεπής στην απιστία. Βέβαια η απιστία είναι σαν το τροχαίο, νομίζεις πως εσένα ποτέ δεν θα σου τύχει.

Προς όλους τους φίλους μου άντρες… μετά από 4 γάμους και 3 διαζύγια, μετά από 3 αρραβωνιάσματα και 2 γάμους, μετά από καμιά 500αριά χυλόπιτες, 40 χρόνια ψυχοθεραπεία, πολλά βαρέλια αλκοόλ και πολλά τσιγάρα και σε πολλά σεμινάρια NLP, γιόγκα, πιλάτες, στριπτίζ, pole dance, οι γυναίκες δεν απατούν. Οι γυναίκες στην κάνουν, ΦΕΥΓΟΥΝ.

Όποιος ζεν καταλαβαίνει,  θα καταλάβει.                                              

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ονομάζομαι Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκα στην Αθήνα, τη δεκαετία του 60. Κατάγομαι από τις Κυκλάδες, Φολέγανδρο και Τήνο.

Σπούδασα Θερμικές και Ψυκτικές Εγκαταστάσεις και Μηχανολογία. Είμαι εκπαιδευτικός στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση, 30 χρόνια διδάσκω σε σχολεία. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Με πολλά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, απόφοιτος δραματικής σχολής με πολλές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών στην υποκριτική, στον αυτοσχεδιασμό και στο standup comedy.
Επίσης έχω παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με έμφαση στο χρονογράφημα και ευθυμογράφημα.

Έχω ασχοληθεί με την σχολική αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμηση νέων και εφήβων. Τα τελευταία χρόνια συντονίζω και οργανώνω στο σχολείο μου τους μαθητές σαν Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για την ενίσχυσή τους και τη βοήθειά τους μετά την αποφοίτηση.

Και τέλος μερικά από τα ενδιαφέροντα – χόμπυ είναι να παρακολουθώ θέατρο και κινηματογράφο, φωτογραφία, να παίζω ντραμς και εξορμήσεις στη φύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζεν καταλαβαίνει: Φοράω μάσκα πάνω και προφυλακτικό κάτω. Δεν φιλάω, δεν ακουμπάω, αλλά σε αγαπάω.

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Τι έγινε ρε μάγκα; Εδώ δεν μας έφαγαν τα μνημόνια, θα μας φάει τελικά ο κορωνοϊός;