Guest, slideshow-3

Γιάννα και θεάματα

kalamidas-koulis-gianna-aggelopoulou-1821

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Παρόλες τις ανακλήσεις, διευκρινίσεις και ανασκευάσεις, όταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αποκαλούσε «αποβράσματα» αυτούς που για όποιο λόγο δεν πλήρωσαν το εισιτήριο τους στο μετρό, ήταν μέσα στα όρια κανονικότητας του αναμενόμενου αφηγήματος μιας κυβέρνησης που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας πολύ συγκεκριμένης τάξης και ΟΧΙ ιδεολογίας. Άλλωστε στην ίδια γραμμή αφηγήματος έχουμε ακούσει στο παρελθόν ανάλογες δηλώσεις από τον Μίλτο Βαρβιτσιώτη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη, ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Ο άλλος-ένας γόνος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είπε αυτό ακριβώς που πιστεύει και συχνά εκφράζει κάθε καλός πορφυρογεννημένος φλώρος ακροδεξιός που δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή του, ότι για όλα φταίνε οι …φτωχοί.

Είναι το αφήγημα που θέλει οι φτωχοί να μην «καταλαβαίνουν» τον πατριωτικό και εθνοσωτήριο «ρόλο» του εργοστασιάρχη και του επιχειρηματία που παλεύουν για την ανάπτυξη της χώρας. Οι φτωχοί που ζητάνε άδικα και …αντιπατριωτικά αυξήσεις, περίθαλψη, συντάξεις και ωράρια. Που ο αχάριστος φτωχός το μόνο που θέλει είναι δικαιώματα και δεν καταλαβαίνει τις …υποχρεώσεις του. Που οι άνεργοι είναι στην πραγματικότητα …τεμπέληδες, οι άστεγοι χομπίστες κι όλοι οι αριστεροί πρεζόνια, όπως μας υπέδειξε τελευταία και δημόσιο-γράφοντας βουλευτής της ΝΔ από το Μαξίμου.

Από το ίδιο αφήγημα εξαφανίζονται οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, – συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Κώστα Καραμανλή που ξέχασε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο πόθεν έσχες του –  οι πολιτικές τους επιλογές προς εύνοια του κάθε επενδυτή και χορηγού νταβατζή και ναρκέμπορα του κόμματος και το πλιάτσικο δεκαετιών του δημοσίου χρήματος από τα «δικά μας παιδιά». Αυτά όλα στο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας καταχωρούνται κάτω από λήμμα: κανονικότητα.

Κι ενώ σε διάστημα λιγότερο του μηνός από την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η κοινωνική κατακραυγή ανεβαίνει καθημερινά αντιδρώντας σε μικρές ή μεγαλύτερες απρέπειες ανικανότητας, αλαζονείας και ρεβιζιονισμού υπουργών, στελεχών ή δορυφόρων του κόμματος, ο πρωθυπουργός αγρόν ηγόραζε αναθέτοντας στη Γιάννα Αγγελοπούλου τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2021 για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Γιάννα και θεάματα, μπας και βάζοντας φουστανέλα και σε ρυθμούς τσάμικου ξεχάσουν αυτοί που τους ψήφισαν τους …μακεδονομάχους.

Από ό,τι φαίνεται μετά τον Τσίπρα και ο Κυριάκος θα κουβαλάει τη δικιά του Θεσσαλονίκη που από ότι γράφεται ετοιμάζονται να του υπενθυμίσουν τον Σεπτέμβρη διάφοροι τοπικοί ατιμασμένοι μακεδονομάχοι. Εξ ου και η επαναφορά του …τάματος. Οι παλαιότεροι σίγουρα θυμούνται το τάμα της χούντας, οι νεότεροι θα το μάθουν από Μητσοτάκη. Ένα τάμα για να ξεχάσουν κάποιοι ότι η Μακεδονία είναι …ελληνική. Μόνο που στο τέλος – όπως ακριβώς και με το Αθήνα 2004 – θα έρθει ο λογαριασμός! Και ο λογαριασμός του Αθήνα 2004 έφερε Καστελόριζο 2009, τώρα …λεφτά υπάρχουν;

Όσο για την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη αυτό που αξίζει να υπενθυμίσει κανείς στον Κυριάκο είναι ότι μεγαλύτερο πόλεμο τόσο κατά τη περίοδο της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και αργότερα, ακόμα και πολύ πρόσφατα, τον αντιμετώπισε μέσα από την Νέα Δημοκρατία και μάλιστα επώνυμα από σημερινούς υπουργούς της κυβέρνησης. Και κάτι που όλοι ξέρουν για την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και το έχει δείξει και στο παρελθόν είναι ότι …δεν ξεχνάει!

Τέλος πάμε σε δυο θέματα που το ένα είναι θεματάρα.

Για τέσσερα χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία με πολύ βοήθεια από το ΚΙΝΑΛ, την Χρυσή Αυγή και τα φιλικά ΜΜΕ, στην προσπάθεια τους να μας πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας στήνουν κράτος αριστεράς πίστεψαν οι ίδιοι το παραμύθι τους. Έτσι τώρα στο δόγμα …εκκαθάρισης στήνουν ακροδεξιό κράτος με πρώτο θύμα την …αστυνομία.

Η πρόσληψη 1,500 ειδικών φρουρών που οι περισσότεροι δεν είναι τίποτα άλλο από αποτυχόντες να γίνουν αστυνομικοί γιατί δεν διέθεταν τα απαραίτητα προσόντα, είναι πρόκληση. Όχι μόνο γιατί υποβιβάζει τον αστυνόμο που διαθέτει τα προσόντα, έχει μπει στη σχολή αστυνομίας μετά από εξετάσεις και έχει εκπαιδευτεί για τη συγκεκριμένη δουλειά, όχι μόνο οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα από τον κουβά των «δικών μας παιδιών», αλλά ουσιαστικά δημιουργείται μια παρακρατική παραστρατιωτική ομάδα συγκεκριμένης ιδεολογίας και αποστολής, όρα Κορκονέας.

Παράλληλα η υπόθεση αποφυλάκισης του Κορκονέα και παρόλη την προσπάθεια εκμετάλλευσης της από την Νέα Δημοκρατία με το να κατηγορήσει ψευδώς την νομοθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πόσο καρκινογόνα είναι η σχέση της δικαιοσύνης και της ελληνικής κοινωνίας με τους Έλληνες δικαστές.

Κατ’ αρχή και όπως έχω αναφέρει συχνά στο παρελθόν, όσο αφορά τις αποφάσεις των δικαστηρίων τα πάντα ΔΕΝ εξαρτώνται από το νόμο αλλά από την απόδοση ή παράφραση του νομού από τον άνθρωπο δικαστή. Και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο το δε συμπέρασμα είναι ότι η δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή αλλά ο δικαστής το πολύ να έχει πρεσβυωπία.

Σημειολογικά, το γεγονός ότι ο δικαστής «αποδίδει» δικαιοσύνη υπό τη σκέπη και το βλέμμα μιας εικόνας που αντιπροσωπεύει ξενοφοβία, ομοφοβία, διακρίσεις, διχασμό και εκδικητικότητα σε παράβαση του ίδιου του συντάγματος που απαιτεί την ανεξιθρησκία, αποτελεί παράβαση από μόνη της και θέτει υπό αμφιβολία όποια απόφαση αυτού του δικαστηρίου. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Γιατί όπως έχουν συχνά αποδείξει οι δικαστές μας, πέρα της πίστης έχουν και ιδεολογία και ιδεοληψίες. Ο Βασίλης Σαραλιώτης θεωρήθηκε αθώος λόγω …προτέρου εντίμου βίου. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να απελευθερωθούν εκατοντάδες φυλακισμένοι μεταξύ των οποίων και μερικοί από την …17 Νοέμβρη. Ή μήπως εκεί μετράει ο λόγος του Μπακογιάννη περισσότερο από την ερμηνεία του …νόμου;

Συμμετέχοντας δε η κυβέρνηση στο αγνό …ήθος της ελληνικής δικαιοσύνη δεν θα εκπλαγούμε αν σύντομα και στο όνομα αναδιοργάνωσης των ειδικών φρουρών επαναπροσληφθούν Σαραλιώτης και Κορκονέας.
Λόγω εντίμου προτέρου βίου!

******************

Στη φωτογραφία: η Γιάννα και το …θέαμα!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γιάννα και θεάματα

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας. Παρόλες τις ανακλήσεις, διευκρινίσεις και ανασκευάσεις, όταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αποκαλούσε «αποβράσματα»