Guest, slideshow-3

Αρένα διώξεων

simitis-by-Stephan Röhl

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης.

Στην κυβέρνηση πρέπει να θυμηθούν την φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «έναν πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, αλλά σπίτι του».  Τώρα όμως βλέπουμε το καθαρό μυαλό του Τσίπρα όπως είπε και ο ίδιος.

Προσωπικά δεν διακρίνω κανένα καθαρό μυαλό. δεν λέγεται «καθαρό μυαλό» όταν σκέφτεσαι πως θα στήσεις παγίδες στους αντιπάλους σου για να τους παγιδεύσεις, αλλά τελικά λίγοι έως ελάχιστοι  θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το άθλιο παιγνίδι  στημένων διώξεων, σε ύπουλες μηχανορραφίες και διώξεις Ρασπούτιν όπως τις αποκάλεσε  η κ. Ράικου.

Εδώ και λίγο καιρό ο Σημίτης βρίσκεται στο στόχαστρο από την κυβέρνηση, είναι για την υπόθεση Γιάννου, είναι για άλλη υπόθεση ή είναι για στημένη στοχοποίηση;  Όλα αυτά θα τα απαντήσει  η έρευνα που θα κάνει η δικαιοσύνη. Εάν αποδειχθούν πράγματα, θα έχουν να επιχειρηματολογούν  οι κυβερνώντες, αλλά εάν δεν βρεθεί τίποτα,  όλη αυτή η βιομηχανία διώξεων θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. 

Ο Σημίτης όταν είχε τα ηνία της χώρας πραγματοποίησε κάποια σημαντικά επιτεύγματα όπως η είσοδος της χώρας μας στην Ευρωζώνη, η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε., η πολιτική του Ελσίνκι. Είναι και ένας πολιτικός που λοιδορήθηκε πάρα πολύ για το «ευχαριστώ» στους Αμερικάνους για τα Ίμια.

Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν έβλεπε τον Σημίτη με καλό μάτι, γιατί ήταν εκσυγχρονιστής και ήθελε κάποια καινοτόμα πράγματα, αλλά τότε το βαθύ ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να τα δεχτεί, αναγκάστηκε  να κάνει και τα στραβά μάτια στον Άκη  για τις διαμάχες που υπήρχαν, ενώ δημοσιεύματα της εποχής εμφάνιζαν τον Σημίτη ως Δεξιό και ως αριστερό τον Άκη. Ήξερε ότι εάν πάει κόντρα στον Άκη, θα χάσει το κόμμα.

Για τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη θα έπρεπε ίσως να τοποθετηθεί. Αλλά όσοι βγαίνουν και λένε ότι πρέπει να μιλήσει, τι περιμένουν από αυτόν να πει;

Κάποιοι θα πουν ότι ο Άκης ήταν η αιτία να πάει το ΠΑΣΟΚ τόσο χαμηλά στο αρνητικό 4%. Ίσως στο μάτι των πολιτών το ΠΑΣΟΚ απαξιώθηκε στο πρόσωπο του Άκη.  Ίσως και τώρα θέλουν να μειώσουν τον εκσυγχρονισμό στα μάτια των πολιτών πάνω στον οποίο έχει στηρίξει το αφήγημα του ο Μητσοτάκης.  

Όλα τα μισητά πρόσωπα για τον λαό ο Τσίπρας τα ρίχνει στην αρένα για πολιτικά κέρδη. Τι θα κερδίσει θα δείξει.

Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για «βρώμικο ’89». Και κάποιοι άλλοι βλέπουν τρίτη συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή κάποιους  Καραμανλικούς που θέλουν  να πάρουν εκδίκηση από τον Σημίτη. 

Ο πρωθυπουργός δεν γίνεται να μιλάει για προοδευτικές συμμαχίες και να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ που το καλεί να συμμαχήσουν. 

Η μεταπολίτευση είχε και άσχημα παραδείγματα, αλλά  ήταν ευεργετική για την Ελλάδα. Πάλι θα εμφανιστούν οι  πολέμιοι της μεταπολίτευσης και θα ρίξουν όλα τα κακά εκεί. Μήπως θέλετε την μετα-πολίτευση όπως θέλει και ο Λαζόπουλος;  Ένα ισχυρό τμήμα της μεταπολίτευσης τελείωσε στις διπλές εκλογές του 2012, αλλά όχι αυτό που θα έπρεπε να τελειώσει.

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ο Δημήτρης Τζελέπης είναι είναι απόφοιτος του ΔΠΘ του τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών με ειδίκευση στην Ρουμανική γλώσσα και μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Σπουδές Δίκαιο, Οικονομία, Πολιτική της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ και τακτικός αρθρογράφος στην καθημερινή εφημερίδα της Κομοτηνής "ο Χρόνος". Στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει βιβλία κυρίως πολιτικής ιστορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρένα διώξεων

γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης. Στην κυβέρνηση πρέπει να θυμηθούν την φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «έναν πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, αλλά…