Guest, slideshow-3

Ζεν Καταλαβαίνει: Ο πλανήτης σε καραντίνα, η ζωή μας… συνεχίζεται

corona-maska-mask-virus-ios-planitis-earth-gi

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Αλλαγή στη ζωή μας… αλλαγή στη ζωή μας. Τις τελευταίες μέρες τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλα. Έλα μωρέ τίποτα δεν είναι, μια απλή γρίπη είναι…. Γρίπη είναι θα περάσει…. Τον ιό τον έφτιαξαν μόνοι τους οι Κινέζοι… τους ξέφυγε από τα εργαστήρια… υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες από πίσω… «μυστικά κέντρα»….

Εδώ που τα λέμε βέβαια, έχουμε δει αρκετές ταινίες τα προηγούμενα χρόνια με αντίστοιχους θανατηφόρους ιούς που απειλούν την ανθρωπότητα. Τυχαίο; Δε νομίζω. Πάρα πολλές φορές το Χόλυγουντ  είναι σαν τη ΝΑΣΑ. Ξέρουν και γνωρίζουν πολλά περισσότερα πράγματα από ό,τι γνωρίζουμε εμείς.

Εντάξει… μυστικές υπηρεσίες, οικονομικά συμφέροντα, σκοτεινά κέντρα, ίσως και ο ίδιος καπιταλισμός το κάνει επίτηδες να κάνει ένα pause για λίγο και μετά ένα restart και δυναμικό  come back.

Μην ξεχνάμε ότι κάποτε υπήρχε το παραμύθι της σύγκρουσης των 2 κόσμων – κουμμουνισμού και καπιταλισμού –  επί δεκαετίες, ο «ψυχρός πόλεμος» και οι εξοπλισμοί. Εδώ και 30 χρόνια πια όμως δεν υπάρχει πια ούτε κομουνισμός, ούτε καπιταλισμός. Υπάρχει ολιγαρχία του πλούτου, υπάρχει ένα παγκόσμιο σύστημα κέντρο εξουσίας πολιτικό/κοινωνικό και όχι μόνο. Ελέγχουν τις ζωές μας με ένα σύγχρονο σύστημα τεχνολογικού πολιτισμού και φυσικά μέσα από τα ΜΜΜ και τα social media. Ένα παγκόσμιο  σύστημα που σε θέλει πειθήνιο και «πίθηκο» με χαζά πρότυπα ντυσίματος, χτενίσματος, τρόπου ζωής και συμπεριφοράς από το MTV κουρέματα, χτενίσματα, τατουάζ.

Ο σύγχρονος άνθρωπος παιδιά, ζει και στοιβάζεται σε μεγάλες πόλεις. Γεννιέται, ζει, εργάζεται, καταναλώνει και πεθαίνει. Είμαστε νούμερα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και δεν είμαστε πρόσωπα. Είμαστε χρήσιμοι μόνο για να δουλεύουμε πολλές ώρες και φυσικά καλό θα ήταν να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο, να μην έχουμε οικογένειες, προσωπική ζωή, ενδιαφέροντα και «δεν είναι καλό να σκεφτόμαστε». Το θέμα είναι να βγάλουμε πολλά λεφτά και να αγοράσουμε πολλά καλούδια και να περνάμε καλά.

Το θέμα είναι ότι το μυαλό μας είναι σε καραντίνα. Γιατί και η πληροφορία που θα έρθει σε εμάς ελέγχετε. Η σκέψη μας ελέγχεται.

Ο καπιταλισμός του Τραμπ χτυπιέται με τον καπιταλισμό του Πούτιν και φυσικά με τον καπιταλισμό της Μέρκελ και της Ευρώπης. Και φυσικά όλοι αυτοί κοντράρονται με τις δύο πολυπληθείς μεγάλες δυνάμεις , τη Κίνα και σε δεύτερο πλάνο την Ινδία. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι πίσω από τις τράπεζες, πίσω από το ΔΝΤ, πίσω από τα χρηματιστήρια, από τις μεγάλες επιχειρήσεις και φυσικά οι ίδιοι άνθρωποι ελέγχουν τις κυβερνήσεις, το θρησκευτικό, πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, το εμπόριο, το πετρέλαιο, το χρυσό, όλο το φυσικό πλούτο με εργαλείο τα κανάλια.

Θυμάστε κάποτε υπήρξαν έλληνες πολιτικοί για τα προβλήματα των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων που είχαν πει πως  το πρόβλημα είναι ότι  οι Έλληνες ζουν πολύ. Πάντως να είστε σίγουροι, το φθινόπωρο θα υπάρξει εμβόλιο.  Αλλά όπως καταλαβαίνετε η μπίζνα των εμβολίων είναι πολύ μεγάλη. Βλέπετε όπως και με την γρίπη που κάθε χρόνο πεθαίνουν κάποιοι από επιπλοκές ή από σοβαρά προβλήματα υγείας, τα ΜΜΕ μας τονίζουν πάντα αυτούς που πέθαναν και δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. Βέβαια για τους υπόλοιπους που πέθαναν έχοντας κάνει το εμβόλιο … τσιμουδιά.

Μακάρι να πέφταμε σε μια χειμερινή νάρκη σαν τις αρκούδες και να ξυπνούσαμε το καλοκαίρι γιατί εδώ που τα λέμε με τόσο στοκαρισμένο ζυμαρικό που θα πέσει και τόσο ρύζι θα κλείσει ο πωπός μας. Στην Αυστραλία έπαιρναν τα κωλόχαρτα δέκα δέκα. Τώρα να είμαι ειλικρινής αυτό δεν το καταλαβαίνω. Τον κορωνοϊό φοβάσαι ή το κόψιμο φοβάσαι; Αδέλφια Αυστραλοί εσείς επιβιώσατε μετά από 6 μήνες πυρκαγιών, θα φοβηθείτε τον κορωνοϊό; Επίσης αδέλφια Αυστραλοί πιο σημαντικό από το κωλόχαρτο είναι το φαγητό. Γιατί ξέρετε πως είναι η διαδικασία. Μπάζεις, βγάζεις. Πρέπει να έχεις να φας για να έχεις να βγάλεις.

Λέμε και εμείς ότι έχουμε βλάκες έλληνες πολιτικούς. Άντε τώρα να είσαι στην Αγγλία και να έχεις πρωθυπουργό τον Τζόνσον. Αυτός είναι πιο επικίνδυνος και από τον Τζόκερ. Είπε στον λαό του να μην αγχώνετε. Δεν χρειάζεται να πάρει μέτρα, έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι θα νοσήσουν και κάποιοι από εσάς θα ψοφήσετε. Και όλοι θα χάσουν από ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, αλλά έτσι είναι και η ζωή. Εδώ κάποτε η Manchester United έπεσε στην Β΄ εθνική, η Liverpool έκανε 30 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και οι βλάκες οι Σκωτσέζοι τους πείσαμε το 2014 να μην ανεξαρτητοποιηθούν από την Αγγλία γιατί θα καταστρεφόντουσαν εκτός Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Τι περιμένεις;  Ίδια μαλλιά, ίδια μυαλά. Καταλαβαίνετε δηλαδή για ποιον λέω. Αυτός που μέχρι προχθές έλεγε μια απλή γρίπη είναι, αρνείται να κάνει το τσεκ απ και ηγείται μιας χώρας 500 εκ ανθρώπων. Το μόνο που τον ενδιαφέρουν είναι οι μπίζνες χωρίς ηθική και χωρίς περιορισμούς.

Εδώ που τα λέμε όλη αυτή η ιστορία συμφέρει την Αμερική γιατί  πλήττει τους ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας, τις αγορές και τα χρηματιστήρια της ΝΑ Ασίας. Και φυσικά αρχίζει και πλήττει τον τουρισμό και την οικονομία της Ευρώπης. Είναι η μόνη χώρα  του δυτικού κόσμου που δεν έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τον κορωνοιό και ήδη εκμεταλλεύεται τις αγορές, αγοράζοντας φθηνό πετρέλαιο 30 δολλ.  το βαρέλι.

 Παιδιά να μου το θυμηθείτε. Όλοι μπορούν να αρρωστήσουν στη Μεγάλη Βρετανία, μόνο η Ελισάβετ θα μείνει αλώβητη. Έτσι και αλλιώς δεν ανήκει πια στις ομάδες υψηλού κινδύνου, είναι γαλαζοαίματη και υπερανόβια. Αυτή έτσι και αλλιώς μόνο από μετεωρίτη μπορεί να φύγει, άντε από τυχαίο γλίστρημα. Ίσως βέβαια παραμείνει ως αντιπρόσωπος της αριστοκρατίας όταν θα έρθει η Β’ παρουσία.     

Ας κάνουμε όλοι ότι ζεν τα καταλαβαίνουμε όλα αυτά γιατί έτσι και αλλιώς ζεν τα καταλαβαίνουμε όλα. Μέσα στο σύμπαν είμαστε μερμήγκια και το μυαλό μας και οι αισθήσεις μας πεπερασμένες.

Ελάτε να τα πάρουμε όλα αλλιώς. Ελάτε φίλοι μου να τα πάρουμε όλα αλλιώς. Θα αναβληθούν όλοι οι γάμοι, άρα θα σωθούν πολλοί άνθρωποι. Η Αλβανία λέει έκλεισε τα σύνορα με την Ελλάδα. Απίστευτο και όμως αληθινό. Τριάντα χρόνια μπαίνει και βγαίνει όποιος θέλει. Εγώ λέω να βάλουν και κάτι φρουρούς στα σύνορα να βήχουν συνέχεια και να επεκτείνουμε το μέτρο προς όλες τις γείτονες χώρες. Ούτε όπλα, ούτε δακρυγόνα. Βήχουμε, φτύνουμε. Σε όλη την συνοριογραμμή.

Τελικά τον μόνο εχθρό που έχει ο Ολυμπιακός που κάποτε ήταν ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα, είναι μόνο ο κορωνοιός. Εδώ τη παράγκα δεν την έριξε ο Βαρδινογιάννης και τα γατάκια σίγησαν. Άντε πάλι μετά από 30-40 χρόνια. Λέτε ο κορωνοιός να κερδίσει τη παράγκα; Όχι ρε ο Πρόεδρος είναι δυνατός. Θρύλος παντού. Στο κορμί, στη ψυχή, στο νου. Covid 7!!!

Αλλά καλό είναι ότι μένουμε στο σπίτι μας. Αυτό έχει μόνο θετικά ίσως.  Κάποιοι θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι παντρεμένοι, κάποιοι ότι έχουν παιδιά και οικογένεια. Θα μειωθούν τα έξοδα μας στο ελάχιστο,  θέατρο δεν πάμε, κινηματογράφο δεν πάμε, ταβέρνα δεν πάμε. Οι διαρρήκτες δεν θα μπορούν να μπουν μέσα αφού όλοι θα είναι στα σπίτια τους. Μένουμε στο σπίτι και βελτιώνουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα δυναμώνοντας τις νέες γεννήσεις με αύξηση του πληθυσμού μας που θα φανεί στο τέλος του χρόνου μετά από 9 μήνες. Δεν φιλιόμαστε, φοράμε μασκούλα, όχι πολλά φασώματα και αγγίγματα, αλλά μόνο σεξ.

 Τώρα ότι έκλεισαν τα μπουρδέλα με ξεπερνάει.  Εδώ δεν έκλεισαν όταν υπήρχε το AIDS ή όταν ήταν σε έξαρση Ηπατίτιδα Α, Β, Γ, Δ…….. Ο κορωνοϊός ήταν το πρόβλημα για τους οίκους ανοχής; Εκεί γίνεται το Τσερνομπίλ των μικροβίων και η Φουκουσίμα των βακτηρίων. Θα ανέβει κατά 500% το παράνομο σεξ και θα γίνεται μόνο με μασκούλα και γαντάκια.

Ρε παιδί μου όταν ακούμε τη λέξη κορωνοϊός σου πάει στο μυαλό σαν κάτι βρώμικο, πρόστυχο, ανώμαλο. Έκλεισαν οι οίκοι ανοχής γιατί εξαιρούνται οι τράπεζες; Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος;

Μένουμε στο σπίτι, ωραία ιδέα. Βγήκαν όλοι οι διάσημοι, οι πλούσιοι και οι celebrities και σου λέει μένουμε στο σπίτι. ωραία και εγώ αν είχα το δικό σου σπίτι θα έμενα σπίτι. Οι μισοί μένουν στα Βόρεια Προάστια και οι άλλοι μισοί στα Νότια Προάστια. Άλλοι με τις μπαλκονάρες τους, με τους κήπους τους, με τις βεράντες τους, με όλα τα κομφόρ και μου λες να μείνω σπίτι.  Έλα να μείνεις εσύ στο δικό μου σπίτι, που μένω στο υπόγειο, στη γκαρσονιέρα, στο εσωτερικό διαμέρισμα, στα Πατήσια, στη Καλλιθέα και σε τόσες πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αττικής.

Κύριοι, οι μισοί Έλληνες βγαίνουν έξω και πίνουν καφέ στις καφετέριες όχι για τον καφέ – στο σπίτι τους έχουν πιο φθηνό και καλύτερο καφέ –  αλλά δεν τους αρέσει το σπίτι τους και πνίγονται. Για αυτό θέλουν να πάνε σε πιο ωραίο περιβάλλον.

Εκδίκηση αδέλφια. Όσοι νοίκιαζαν τα σπίτια τους σε air bnb και έβγαζαν 200, 300 ευρώ την ημέρα, τώρα είναι χεσμένοι. Ποιον ταξιδιώτη θα βάλουν μέσα;

Επίσης εκδίκηση όλων των απανταχού απατημένων, πονεμένων συζύγων. Με το μένουμε στο σπίτι, άντε να σε δω τι δικαιολογία θα βρεις για να βγεις έξω να δεις την γκόμενα.  Άντε και σένα πεταχτούλα φιλενάδα να δω με τι θάρρος θα δεις τον λεγάμενο και μετά θα πας να πάρεις αγκαλιά το παιδί σου ή να επισκεφτείς τους γονείς σου.

Λοιπόν αυτή η πρόκληση ζεν καταλαβαίνετε είναι θεόσταλτη. Τι εννοώ; Ο Θεός δεν στέλνει, ούτε προκαλεί το κακό. Απλώς μερικές φορές επιτρέπει κάποια πράγματα που φαίνονται δύσκολα προς όφελός μας. Όλα αυτά που γίνονται τώρα τελευταία τσαλακώνει τον εγωισμό μας, μετριάζει τη φιλαυτία μας  και κλονίζει την αλαζονεία μας και ματαιοδοξία μας.

Μένουμε σε αναγκαστική εγκράτεια, περισυλλογή και προσεχή. Μπαίνουμε σε μια διαδικασία ατομικής ωριμότητας και υπευθυνότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης. Όλοι έχουμε φίλους, συγγενείς, συναδέλφους στις ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες. Αναγκαζόμαστε πια, να μην σκεφτόμαστε το δικό μας το τομάρι, να μην σκεφτόμαστε πια τη δικιά μας καλοπέραση. Όλοι θα ανεβούμε αυτό τον Γολγοθά, φυσικό, βιολογικό και πνευματικό.

 Αλλά μετά από αυτό το πέρασμα αν είσαι Ινδιάνος περιμένεις το ουράνιο τόξο στον ουρανό, αλλά για εμάς τους Χριστιανούς η γνώση, η ελπίδα και η πίστη μας είναι η Ανάσταση. Και ελπίζω κι πιστεύω του Θωμά που και αυτός δυσκολεύτηκε στην αρχή να πιστέψει, εύχομαι και εμείς εκ φύσεως άπιστοι που είμαστε να δούμε το φως και τα καλά νέα και να πιστέψουμε ότι ήρθε το τέλος της δοκιμασίας.

Εύχομαι σε όλους μας καλή δύναμη, καλό αγώνα και να βγούμε όλοι νικητές πρώτα πνευματικά και μετά φυσικά προσωπικά και οικογενειακά.       

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ονομάζομαι Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκα στην Αθήνα, τη δεκαετία του 60. Κατάγομαι από τις Κυκλάδες, Φολέγανδρο και Τήνο.

Σπούδασα Θερμικές και Ψυκτικές Εγκαταστάσεις και Μηχανολογία. Είμαι εκπαιδευτικός στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση, 30 χρόνια διδάσκω σε σχολεία. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Με πολλά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, απόφοιτος δραματικής σχολής με πολλές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών στην υποκριτική, στον αυτοσχεδιασμό και στο standup comedy.
Επίσης έχω παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με έμφαση στο χρονογράφημα και ευθυμογράφημα.

Έχω ασχοληθεί με την σχολική αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμηση νέων και εφήβων. Τα τελευταία χρόνια συντονίζω και οργανώνω στο σχολείο μου τους μαθητές σαν Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για την ενίσχυσή τους και τη βοήθειά τους μετά την αποφοίτηση.

Και τέλος μερικά από τα ενδιαφέροντα – χόμπυ είναι να παρακολουθώ θέατρο και κινηματογράφο, φωτογραφία, να παίζω ντραμς και εξορμήσεις στη φύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζεν Καταλαβαίνει: Ο πλανήτης σε καραντίνα, η ζωή μας... συνεχίζεται

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Αλλαγή στη ζωή μας… αλλαγή στη ζωή μας. Τις τελευταίες μέρες τα έχουμε δει και τα