Guest

Ζεν Καταλαβαίνει: Ο ιός της βλακείας…

Coronaviruses-koronaioi-koronoioi

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Οι Άγγλοι μετά από 47 χρόνια φεύγουν από την Ευρώπη των 27. Οι μισοί πανηγυρίζουν και γελάνε και οι άλλοι μισοί καταθλίβονται και κλαίνε. Από αποκλειστικές μυστικές πληροφορίες που έχω φεύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να προλάβουν τα χειρότερα. Αν ο ιός περάσει για τα καλά στην Ευρώπη – φυσικά μιλάω για τον ιό που μεταδόθηκε από νυχτερίδα φρικασέ που είχε φάει σούσι από φίδι και την έφαγε ο κινέζος και τώρα ένας ένας πέφτουν κάτω και τους μεταφέρουν τα κοράκια. Η Βρετανία με αυτή τη κίνηση ματ γλυτώνει τον ιό, μένει πίσω στο Καλαί γλυτώνει και το σύγχρονο μεταναστευτικό και από την ηγεμονία της Γερμανίας.

 Κάθε υγιής πολίτης και κάθε σκεπτόμενος πολίτης αγαπάει την Ευρώπη αλλά την Ευρώπη της ιστορίας, του πολιτισμού, των λαών.

Τώρα οι Άγγλοι έχουν παράδοση. Πάντα είχαν με την ΕΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση σχέση αγάπης και μίσους. Από το δημοψήφισμα που έκαναν το 1975 «μένουμε ή φεύγουμε» και τότε πέρασε το «μένουμε» και το 1979 που έλεγε η Θάτσερ «θέλω πίσω τα λεφτά μου» και φυσικά πήρα το 1984 πολλά χρήματα πίσω.

Τώρα άμα βλέπεις τον Μπόρι Τζόμσον είναι σαν να βλέπεις δύο βλάκες σε έναν. Κρέμα μαλλιών με χρωμοσαμπουάν μαζί. Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος. Είναι τυχαίο που λατρεύει ο ένας τον άλλον και έχουν φιλία και αγάπη ο άλλος έτερος ηλίθιος και πανηλίθιος ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κος Τραμπ. Έχουν και οι δύο περίπου τα ίδια μαλλιά και το ίδιο μυαλό. Άμα δεν ταίριαζαν δεν θα συμπεθέριαζαν.

Δεν κάνουμε κάτι ρε παιδιά να φύγει και η Γερμανία να ησυχάσουμε όλοι; Κάτι να κάνουμε ρε παιδιά, να βρούμε ένα φάρμακο για να φύγουν. Να στείλουμε ακρίδες από την Αφρική, να στείλουμε όλους τους λαθρομετανάστες. Εν ανάγκη στο τέλος, μολυσμένους Κινέζους τουρίστες.

Η Γερμανία παιδί μου είναι σαν τον Ολυμπιακό. Ίσως και οι περισσότεροι Ολυμπιακοί δεν έχουν ρίζες από την Ελλάδα και τον Πειραιά αλλά από το Βερολίνο και τη Βαυαρία. Ο Ολυμπιακός είναι η άρεη ομάδα που πάντα κερδίζουν και πάντα πρέπει να κερδίζουν,  που είναι η καλύτερη ομάδα του πλανήτη με τους περισσότερους τίτλους, με δις φιλάθλους. Αυτό τεκμηριώνεται γιατί οι οπαδοί της Λίβερπουλ, της Μπάγιερν, της Μπενφίκα και άλλων ομάδων που φοράνε κόκκινα, η δεύτερη μεγάλη τους αγάπη είναι ο Ολυμπιακός φυσικά. Η Γερμανία και ο Ολυμπιακός να πηγαίνει καλά και όλοι οι άλλοι να παν να κουρευτούν.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στο πλανήτη. Φωτιές στην Αυστραλία, εκατομμύρια ζώα πέθαναν και το δικό τους «ζώο» το παχύδερμο – ο Πρωθυπουργός τους – που έχει αποφοιτήσει από τη μεγάλη σχολή των Ελλήνων πολιτικών – εγώ να περνάω καλά… και δοξάστε με – είχε πάει κρυφά με την οικογένειά του κρυφά στη Χαβάη. Τουλάχιστον οι δικοί μας σωτήρες είχαν πάει μία ώρα πτήση μέχρι το Καστελόριζο.

Ακρίδες στην Αφρική 200 δις. Οι πληγές του Φαραώ. Δεν φτάνει που οι άνθρωποι δεν έχουν καθαρό νερό και φαγητό. Κορωνιός στην Ασία.

Βέβαια έχω μία λύση και τη προτείνω ευθύς αμέσως, γιατί είμαι χοντρό αλλά έξυπνο αγόρι. Στείλτε μερικά εκατομμύρια Κινέζους στην Αφρική και μέσα σε μία βδομάδα, θα έχουν φάει όλες τις ακρίδες. Μετά τη νυχτερίδα ας φάνε και την ακρίδα και έχεις 2 σε 1. Γλυτώνεις και τους Αφρικανούς από τις ακρίδες και σώζεις και τους Κινέζους από τα φίδια και τις νυχτερίδες. Το γυρίζουν στο βέγκαν και σώζονται.

Βέβαια οι περισσότεροι από μας δεν ξέρω αν κινδυνεύουμε από τη κλιματική αλλαγή ή από τη βλακεία γιατί οι περισσότεροι έχουν το κεφάλι τους διακοσμητικό. Υπάρχει μόνο και μόνο για να υπάρχουν τα μαλλιά. Όσο για μυαλά ……και τα μυαλά στα κάγκελα.

Μην τολμήσετε να ρίξετε τον ΠΑΟΚ. Θα  καταντήσει η Ελλάδα σε έκταση όσο ήταν τα χρόνια της Επανάστασης δηλαδή, Μοριάς και Ρούμελη.

Πολλά ανεχτήκαμε ως λαός. Αλλά αυτό πάει πολύ. Ανεχτήκαμε σοσιαλιστικά, δημοκρατικά, κεντρώα, δεξιά και αριστερά μνημόνια. Ανεχτήκαμε κούρεμα μισθών και συντάξεων τουλάχιστον 50%. Ανεχτήκαμε γκρίζες ζώνες, ανεχτήκαμε να μην έχουμε λεφτά να πάρουμε τις ζώνες της firtech. Κόψαμε το ποτό, το τσιγάρο, το σεξ και φυσικά μιλάω για το ενεργητικό σεξ και όχι για το παθητικό. Γίναμε σπεσιαλίστες στο πισωκολλητό και εννοώ φυσικά ότι κολλάει ο ένας πίσω από τον άλλον για ρύθμιση στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στην ΕΥΔΑΠ, στη τράπεζα, στη πολεοδομία, στο ΙΚΑ, στο ΕΦΚΑ. Μια Ελλάδα που ρυθμίζεται μονίμως σε δόσεις.

Τελικά η Ελλάδα δεν έπεσε με το Μακεδονικό και θα πέσει από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να μπούμε σε μια κανονικότητα. Δηλαδή, πρωτάθλημα ξανά στο Πειραιά και φυσικά στον ισόβιο πρωταθλητή στην ομάδα θρύλο, κάποτε ήταν οι αείμνηστοι αδελφοί Ανδριανόπουλοι, αλλά μιλάμε για τον Ολυμπιακό, την ομάδα του Σούπερμαν, του Μπάτμαν, του Σπάιντερμαν και των άλλων.

Και έρχεται ο Τζόκερ να ανατρέψει το κατεστημένο, ο Σαββίδης παίρνοντας πρωτάθλημα, κύπελλο και νταμπλ και φυσικά κανάλια και εφημερίδες. Εντάξει σας πήραμε τη Μακεδονία και σας δώσαμε το νταμπλ. Κάθε χρόνο δεν είναι του Άη Γιαννιού. Σε λίγα χρόνια αν δώσουμε τη Θράκη θα δώσουμε στη Ξάνθη το πρωτάθλημα, στον Πανθρακικό το κύπελλο και φυσικά στον ΠΑΟΚ το champion leugue και τον Ηπειρωτικό.

Δεν ξέρω για τη χώρα μας πιο είναι ποιο επικίνδυνο, οι Κινέζοι που θα αναβάλλουν τους γάμους τους στην Ελλάδα και θα πλήξουν την οικονομία μας, οι Άγγλοι με το Brexit που θα έχουν ψυχολογικά, οι ακρίδες που μπορούν να περάσουν και να πλησιάσουν τη Κρήτη, οι φωτιές που κάθε χρόνο στην Ελλάδα βγάζουν μάτι. Σας λέω πιο επικίνδυνο είναι φέτος για τη χώρα μας να μην πάρει το Πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη και να φάει ποινή ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Θα μας φάει όλους μαύρο φίδι που θα ξεκινήσει από τη Τούμπα και θα ξεκουραστεί στο Γιαντί Κουλέ.

Βέβαια τους έκανε ντα ο Κυριάκος και τελειώνω με αυτό. Ο Κυριάκος ήταν πάντα καλός μαθητής, καλό παιδί, σημαιοφόρος και απουσιολόγος στο σχολείο. Φυσικά έντιμος, εργατικός και νομίζω ότι θα βάλει τάξη στη χώρα κάνοντας όλη τη χώρα Ισραήλ στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης. Τάξη, πνεύμα και ηθική.

Βέβαια εδώ που τα λέμε, έχει και ένα δίκιο. Είχαμε  τους μπάχαλους, τους ψευτοκουλτουδιάρηδες της αριστερής μυθοπλασίας που είχαν μπερδέψει τα μπούτια τους τι σημαίνει Δημοκρατία και τι σημαίνει Αριστερά. Κάποτε η Αριστερά ήταν στα βουνά και έδινε αγώνες και αυτή η Αριστερά μας έκανε όλους να πάρουμε τα όρη και τα βουνά και αυτοί δεν άφησαν Αράχοβα  για Αράχοβα και Παρνασσό για Παρνασσό.

Η Δημοκρατία που κόβω  συνέχεια μισθούς και συντάξεις, η Αριστερά της υπερφορολόγησης, του Βαρουφάκη, του Κατρούγκαλου, των κλειστών τραπεζών. Μια χώρα που βαρούσαν τα νταούλια και εμείς χορεύαμε. Μια χώρα παιδική χαρά στην υγεία, στη παιδεία και στο δημόσιο. Μια χώρα allou park.

Και αυτοί οι Αριστεροί καημένοι άνθρωποι και φυσικά δεν μιλάω για τον αγνό λαό και τους απλούς πολίτες, μιλάω για αυτά τα φυσικά ταλέντα που είχαμε και έχουμε, που ξεχνούν να κάνουν φορολογικές δηλώσεις, που ξεχνούν να δηλώσουν τα ακίνητά τους και φυσικά ξεχνούν να δηλώσουν τις καταθέσεις τους ή τις ξεχνούν στο εξωτερικό.

Φίλοι μου αριστεροί υπάρχουν δύο Αριστερές. Η Αριστερά του λιμανιού και η Αριστερά του σαλονιού. Η Αριστερά του μεροκάματου, η Αριστερά των 300 ευρώ σύνταξη, του μισθού των 500 ευρώ, του λεωφορείου, του δημόσιου νοσοκομείου και σχολείου. Αλλά υπάρχει και η Αριστερά των βορείων προαστίων και του Κολωνακίου που είναι τόσο original Αριστερά όσο είναι μια γριά καλή για παντρειά.

Λοιπόν Κυριάκο στα δικά μας. Πάρτο αλλιώς. Δεν είπαμε ασυδοσία αλλά όχι και αστυνομοκρατία. Η μισή χώρα να είναι στα 4ψήφια και 5ψήφια. Μαθαίνω στο δημόσιο θα μπουν ηλεκτρονικά συστήματα εισόδου και εξόδου ηλεκτρονικής υπογραφής με αποτύπωμα. Πάντως εδώ που τα λέμε για να είσαι σίγουρος με το δημόσιο και πάλι θα έχουμε ηλεκτρονικές πλαστογραφίες και πολλοί θα προτιμήσουν να κόψουν το μικρό τους δαχτυλάκι για να το έχει εύκαιρο όποιος συνάδελφος του πηγαίνει στη δουλειά, παρά να πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά.

Σου έχω δύο λύσεις που θα αλλάξουν τη χώρα. Τη μία ζήτησέ την από τον φίλο σου τον Μακρόν που όταν βλέπει κίτρινο παίρνει δρόμο και φεύγει. Και εμείς βέβαια αν δούμε κίτρινο ταξί παίρνουμε δρόμο και φεύγουμε. Μαζί με τις φρεγάτες και τα άλλα πες του να σου κάνει δώρο συστήματα με την ίριδα του ματιού για να τα βάλεις σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε σχολείο, παντού.

Και μια που πήγες και στο Ριάντ πρόσφατα πες τους να σου δώσουν όλα τα συστήματα που έχουν με κάμερες και drones να παρακολουθείς τα πάντα. Και ξέρεις όποιος κάνει μ@λ@κι@ κόψε χέρια, κόψε πόδια στην ανάγκη κόψε και @ρχιδι@.

Ο πιο επικίνδυνος ιός για την Ελλάδα είναι ο ιός της βλακείας. Που μάλλον είναι ανίκητος, εξαπλώνεται γρήγορα, έχει κληρονομικότητα και υψηλή μεταδοτικότητα. Ευτυχώς δεν έχει θνητότητα αλλά έχει βαριά, πολύ βαριά ηλιθιότητα.

Μην κάνουμε ότι ζεν καταλαβαίνουμε….      

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ονομάζομαι Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκα στην Αθήνα, τη δεκαετία του 60. Κατάγομαι από τις Κυκλάδες, Φολέγανδρο και Τήνο.

Σπούδασα Θερμικές και Ψυκτικές Εγκαταστάσεις και Μηχανολογία. Είμαι εκπαιδευτικός στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση, 30 χρόνια διδάσκω σε σχολεία. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Με πολλά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, απόφοιτος δραματικής σχολής με πολλές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών στην υποκριτική, στον αυτοσχεδιασμό και στο standup comedy.
Επίσης έχω παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με έμφαση στο χρονογράφημα και ευθυμογράφημα.

Έχω ασχοληθεί με την σχολική αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμηση νέων και εφήβων. Τα τελευταία χρόνια συντονίζω και οργανώνω στο σχολείο μου τους μαθητές σαν Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για την ενίσχυσή τους και τη βοήθειά τους μετά την αποφοίτηση.

Και τέλος μερικά από τα ενδιαφέροντα – χόμπυ είναι να παρακολουθώ θέατρο και κινηματογράφο, φωτογραφία, να παίζω ντραμς και εξορμήσεις στη φύση.

Ζεν Καταλαβαίνει: Ο ιός της βλακείας...

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Οι Άγγλοι μετά από 47 χρόνια φεύγουν από την Ευρώπη των 27. Οι μισοί πανηγυρίζουν και

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο