Guest, slideshow-4

Ζεν Καταλαβαίνει: Με την τρελίτσα μου γεμίζω την κοιλίτσα μου

The_royal_family Carfax2 [CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Πάει και έρχεται ο Χαφτάρ και εγώ θα πιάσω το φτιαρ και θα τους θάψω όλους αυτή τη βδομάδα. Βασιλιάδες, πρωθυπουργούς, προέδρους, ηθοποιούς, όλους. Και πλούσιους και φτωχούς και όμορφους και άσχημους.

Το πρόβλημα με τη Λιβύη είναι οι κάνουλες, δηλαδή το πετρέλαιο. Ποιος θα ελέγξει το πετρέλαιο. Κάθε φυλή και ένας στρατηγός και κάθε στρατηγός και μια κάνουλα. Το παιχνίδι στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά είναι μεγάλο. Και σκοτώνονται όλοι πως θα μοιραστεί η πίτα. Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, για τα λεφτά δεν μ΄αγαπάς…

Μυστικά και σκάνδαλα στο Μπάκιγχαμ. Χρόνια τώρα απαγορευμένοι έρωτες. Εάν οι τοίχοι είχαν αυτιά και μιλούσαν, τι θα έλεγαν; Τις σχέσεις του παλατιού με τον ναζισμό στο παρελθόν, τις ερωτικές αταξίες του Φιλίππου και το ερωτικό δράμα των 80’s Κάρολος – Νταϊάνα – Καμήλα.  

Έχουν βρε παιδί μου και οι πλούσιοι τα προβλήματα τους. Γι’ αυτό λέει και ο λαός «καλύτερα πλούσιος και υγιής, παρά φτωχός και άρρωστος».

 Έχει και η Μεγάλη Βρετανία τα προβλήματα της. Δεν ξέρεις ποιο είναι ποιο δύσκολο. Το Brexit ή το Μέγκξιτ; Άσε που η Manchester United πάει χάλια. Έβγαλε λέει ανακοίνωση η Βασίλισσα Ελισάβετ το Σάββατο. Φήμες λένε για να βγάλει ανακοίνωση η Ελισάβετ το Σάββατο, πρέπει να ήταν πολύ τσαντισμένη. Αποκάλεσε τον Χάρι Δούκα και τη Μέγκαν Δούκισσα. Εδώ που τα λέμε και εμείς έχουμε μια Δούκισσα και είναι κουκλάρα. Δεν είναι πριγκίπισσα αλλά είναι Νομικού. Χάσανε το πριγκιπιλίπι, αλλά δεν χάσανε το χαρτζιλίκι. Ο Κάρολος θα τους δώσει 2,5 εκ. ευρώ για τα πρώτα έξοδα για το πρώτο χρόνο. Βέβαια πήγε τσάμπα η ανακαίνιση που πλήρωσαν οι Άγγλοι φορολογούμενοι για να μείνει το ζευγάρι στο παλάτι. Τα παιδιά ως Δούκες μένουν στο Βανκούβερ αλλά το όνειρο είναι η μετεγκατάσταση τους στο Λος Άντζελες φτιάχνοντας χρυσά συμβόλαια με το Netflix και όχι μόνο.

Έτσι είναι, το χρήμα πολλοί το εμίσησαν αλλά το πολύ χρήμα κανείς. Σιγά που θα καθόντουσαν στην Αγγλία να βλέπουν την ταριχευμένη γιαγιά και το παλάτι να μυρίζει ροκφόρ από τη μούχλα και τη συντηρητικότητα. Και το κλάσιμο και το ρέψιμο πρέπει να είναι προγραμματισμένο.

Να δείτε ότι περισσότερες πιθανότητες έχει να ζήσει η Ελισάβετ άλλα 20 -30 χρόνια παρά ο Κάρολος.  Καλά το κατάλαβε ο Χάρι, ξέρει ότι η γιαγιά του κάνει κάθε πρωί μπάνιο με φορμόλη και είναι σχεδόν σίγουρο πως μέχρι το τέλος του αιώνα θα παραμείνει αυτή βασίλισσα.   

Το 2020 στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν από το κρύο, που δεν έχουν λεφτά να θερμανθούν και το πετρέλαιο θέρμανσης έχει γίνει μεγαλοαστικό όνειρο.  Σταματήστε τις βλακείες με τα επιδόματα θέρμανσης και βοηθείστε τους ανθρώπους και μειώστε στο ελάχιστο τους φόρους πετρελαίου θέρμανσης. Να ζεσταθεί το κοκκαλάκι του κοσμάκι, θα αυξηθούν ο τζίρος και τα έσοδα του Κράτους από την αυξημένη κατανάλωση και θα έχει ως αποτέλεσμα  να μειωθεί και το λαθρεμπόριο πετρελαίου. 

Κλείστε και πετάξτε τα καλοριφέρ και πιάστε τη Κουμτέλ. Αν ανάψουν όλα τα νοικοκυριά στην Ελλάδα τη Κουμτέλ μπορεί να σώσουμε και τη ΔΕΗ.

Εμείς τα τελευταία χρόνια στη πολυκατοικία μας δεν βάζουμε πετρέλαιο και ούτε ανάβουμε καλοριφέρ στα σπίτια μας. Ξέρετε γιατί; Μα φυσικά γιατί αλλοιώνει τον χειμώνα…

Εδώ που τα λέμε τα τελευταία χρόνια τρώω πολύ κα έχω γίνει σαν αρκούδα και το κρύο μου πάει πολύ.

 Ξέρετε ποια είναι η διαφορά πλούσιων ανθρώπων και φτωχών ανθρώπων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης; Ενώ όλοι στο τέλος της ιστορίας θα πεθάνουμε και τίποτα από τα υλικά αγαθά και τη δόξα δεν θα πάρουμε μαζί μας, η διαφορά είναι η εξής μου έλεγε η μακαρίτισσα η μάνα μου «Νικολάκι μου ζεν καταλαβαίνεις ο φτωχός πεθαίνει κάθε μέρα, ο πλούσιος πεθαίνει μια φορά».

Ας ξαναγυρίσουμε και πάλι στα δικά μας. Θα έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη συναίνεση και με μεγάλη πλειοψηφία. Φυσικά δεν θπεριμέναμε να ψηφίσει το ΚΚΕ – το ΚΚΕ ποτέ δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας – εκτός αν προταθεί ο Μαρξ ή ο Λένιν ή έστω ο Κουτσούμπας που είναι κοινής αποδοχής.

Αυτός ο Βαρουφάκης, είτε με ένα Ν είτε με δύο Ν και μετά σου λένε «σπίτι δίχως Γιάννη προκοπή δεν κάνει», από τον πολύ ναρκισσισμό του και τον αυτοθαυμασμό του – θυμάστε τον Χάρι Κλιν που έλεγε «δοξάστε με» – είπε  και αυτός να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει για άλλη μια φορά. Πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την μάνα του αδικοχαμένου Φύσσα. Μόνο  που δεν μας πρότεινε την μάνα του Ρέιβερ.

Εδώ που τα λέμε προτείνω και εγώ την άγνωστη Ελληνίδα μάνα που τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ, που εργάζεται, που σκουπίζει, σφουγγαρίζει, μαγειρεύει, ικανοποιεί και τον άντρα της και φροντίζει τον μικρό της γιο που κάνει το  τρίτο μεταπτυχιακό του και βοηθάει τον 50χρονο γιο της να βρει τη κατάλληλη νύφη.

Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πάλι καλά εφόσον γλυτώσαμε όλους τους πρώην πετυχημένους πρωθυπουργούς, βλέπε Γιωργάκης Παπανδρέου, Κωστάκης Καραμανλής και ο Αντώνης. Η αλήθεια είναι πως στεναχωρήθηκα που δεν προτάθηκε ο Κώστας Σημίτης ο γκουρού της πολιτικής, ο βούδας με τις πολλές ελιές. Αυτός που πλέον εδώ και 20 χρόνια τα έχει κάνει όλα σωστά, οι υπουργοί και οι βουλευτές του έχουν ακόμα πόστα σε όλες τις κυβερνήσεις, ο άθικτος Κώστας Σημίτης.

Τελικά ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Σίγουρα η οικογενειοκρατεία στην Ελλάδα είναι ισχυρή και τα κατεστημένα έχουν διαχρονική επιρροή. Από τις πιο ωραίες συντεχνίες, με επιρροή διαχρονικά, είναι των δικαστών, των νομικών, των μηχανικών, των πανεπιστημιακών και όχι μόνο.

Χαίρομαι που ο Πρόεδρος θα είναι γυναίκα και μάλιστα μια άφθαρτη με καλές συστάσεις. Βέβαια χάσαμε τα διαμάντια της πολιτικής, τα δύο Δ. τη Δαμανάκη και τη Διαμαντοπούλου. Αγωνίστριες, εργάστηκαν ανιδιοτελώς όλα αυτά τα χρόνια και οι 2 ιέρειες της πολιτικής και υπηρέτησαν μια χαρά το σύστημα, το ιερατείο εδώ και έξω.

Μπράβο σου Κυριάκο, έξυπνη κίνηση. Μόνος σου το σκέφτηκές; Η κα Σακελαροπούλου είναι Σαλονικιά, αγαπάει το δίκαιο, τη λογοτεχνία, το σινεμά. Είναι καλός άνθρωπος, φιλική, έντιμη, εργατική και ευαίσθητη. Ελπίζω βέβαια να μην είναι και Παοκτζού γιατί θα έχει προβλήματα από αυτούς που θέλουν να εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο και είναι φίλοι και κουμπάροι της οικογένειας Μητσοτάκη.

Η καινούργια Πρόεδρος αγαπάει πολύ τις γάτες, έτσι είναι όλες οι παντρεμένες όταν χωρίσουν μετά το διαζύγιο τους γίνονται όλες φιλόζωες. Και φυσικά συμπαθούν περισσότερο τις γάτες γιατί οι σκύλοι τους θυμίζουν τους άντρες τους, θέλουν χρόνο, φροντίδα, είναι κουραστικοί και θέλουν και δέσμευση.

Δεν λέω, καλός και ο Παυλόπουλος και πολύ καλά πήγε ο άνθρωπος. Αλλά ρε παιδί μου είχε μια αστεία φάτσα ή είναι η ιδέα μου;

Τώρα να θέλετε να μιλήσουμε σοβαρά, το πιο σοβαρό θέμα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας για αυτό τον μήνα, είναι ο ευρωβουλευτής του Σύριζα κος Γεωργούλης. Βέβαια ο άνθρωπος δεν φταίει το είπε «εγώ ηθοποιός είμαι. Πάντα ήθελα να παίξω ένα ρόλο να κάνω έναν πολιτικό». Τώρα ο Σύριζα τι φταίει; Έψαχνε έναν σαν τον μακαρίτη τον Χατζηχρήστο να τον στείλει στην Ευρωβουλή αλλά δεν έβρισκε. Αμ πώς; Το παιδί μας είναι ψηλό, μελαχρινό, μπρουτάλ άντρας. Άλλωστε για τη δουλειά που τον θέλουμε δεν χρειάζονται πτυχία, ούτε ξένες γλώσσες. Ούτε γνώσεις, ούτε προσόντα. Και φυσικά δεν χρειάζεται εμπειρία. Εγώ προτείνω να τον ντύσετε και τσολιά και να φωτογραφίζεται ως τσολιάς μια που του αρέσουν οι σέλφις. Και τον εαυτό του θα βοηθήσει έτσι αλλά και ην χώρα του.

Τις προάλλες στη πολυκατοικία μου κάποιες κυρίες μάλωναν γιατί όλοι έχουν πέσει να φάνε το παιδί, τον Γεωργούλη δηλαδή, και η κυρία του πέμπτου έδωσε τη λύση. Να στείλουμε και την μαντάμ Σουσού να πει ένα ωραίο συλάνς στη Μέργκελ και γιατί όχι και τη παριζιάνα να πει ένα μπονζού και ζαν μα φου στον Μακρόν. Ο Γεωργούλης όμως μπορεί να κάνει το  your face Europe και να υποδυθεί έλληνες και ξένους ηγέτες. Σκέψου το Γιώργο σοβαρά. Έρχονται και οι απόκριες, είναι ευκαιρία.

 Κρίμα Ευρώπη θα σου στέλναμε και τον Σπαλιάρα για να σας δώσουμε μια σφαλιάρα γερή και να σας ταρακουνήσουμε ευρωπαίοι. Δυστυχώς όμως το παιδί μετά τον Παναμά που ήταν με τον Κοκλώνη και είπε τον πόνο του ότι έχει πάει με χιλιάδες γυναίκες όσα περίπου είναι τα  δέντρα του Παναμά και τα ψάρια της Καραϊβικής. Όταν γυρίζει στο σπίτι νιώθει μοναξιά. Τι συμπέρασμα βγάζετε από αυτό; Μα φυσικά ο Σπαλιάρας κάνει σεξ μάλλον πάντα εκτός σπιτιού. Ότι έχει πολλά χρόνια να ερωτευτεί και ερωτεύεται μόνο 22χρονες. Φίλες μου κρίμα για σας. Όσες έχετε γεννηθεί πριν το 2000 δεν έχετε καμία ελπίδα.  

Μετά τον Μέγα Αλέξανδρο ποιος λέτε θα πάει να μείνει για λίγους μήνες στη Περσία; Ο ράφτης από τον Παναμά. Ναι, ο Σπαλιάρας και θα τις σκίσει όλες. Δεν θα μείνει μπούργκα για μπούργκα, τσαντόρ για τσαντόρ. Για αυτό γίνονται μεγάλες διαδηλώσεις στο Ιράν. Το θέμα δεν είναι πολιτικό, είναι σεξουαλικό.

Πήγα σε μια έκθεση τη περασμένη βδομάδα που άλλαξε τη ζωή μου. Ίσως και για πάντα. Τι πράσινο τσάι, τι Μόλερς, τι σαλιγκάρια, τι φυσική Αλόη. Ούτε υαλουρονικό οξύ. Παιδιά τέρμα το άγχος, τέρμα οι στεναχώριες. Χαλαρά… τέρμα ο πόνος. Φέρτε στη ζωή σας τη χαρά για πάντα. Τώρα ήρθε η ώρα, τώρα είναι η ώρα. Ασχοληθείτε σοβαρά με τη κάνναβη. Μέχρι πρότεινως την είχα μόνο για τον παπαγάλο μου. Τώρα φτιάχνω πατάτες τηγανιτές με λάδι κάνναβης, λούζομαι με κάνναβη, μπανιάρομαι με κάνναβη, κάνναβη στο ψωμί -αλλά προσέξτε, μην την πιείτε, λουστείτε. Όλα μπορείτε να τα κάνετε με τη κάνναβη εκτός από να τη καπνίσετε. Ξέρετε υπάρχει και ο αντικαπνιστικός νόμος πια.

Εγώ είμαι καλά, πολύ καλά θα έλεγα. Έτσι νομίζω δηλαδή και ζεν καταλαβαίνω τίποτα…                

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ονομάζομαι Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκα στην Αθήνα, τη δεκαετία του 60. Κατάγομαι από τις Κυκλάδες, Φολέγανδρο και Τήνο.

Σπούδασα Θερμικές και Ψυκτικές Εγκαταστάσεις και Μηχανολογία. Είμαι εκπαιδευτικός στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση, 30 χρόνια διδάσκω σε σχολεία. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Με πολλά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, απόφοιτος δραματικής σχολής με πολλές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών στην υποκριτική, στον αυτοσχεδιασμό και στο standup comedy.
Επίσης έχω παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με έμφαση στο χρονογράφημα και ευθυμογράφημα.

Έχω ασχοληθεί με την σχολική αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμηση νέων και εφήβων. Τα τελευταία χρόνια συντονίζω και οργανώνω στο σχολείο μου τους μαθητές σαν Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για την ενίσχυσή τους και τη βοήθειά τους μετά την αποφοίτηση.

Και τέλος μερικά από τα ενδιαφέροντα – χόμπυ είναι να παρακολουθώ θέατρο και κινηματογράφο, φωτογραφία, να παίζω ντραμς και εξορμήσεις στη φύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζεν Καταλαβαίνει: Με την τρελίτσα μου γεμίζω την κοιλίτσα μου

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Πάει και έρχεται ο Χαφτάρ και εγώ θα πιάσω το φτιαρ και θα τους θάψω όλους

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο