Guest, slideshow-3

Ζεν Καταλαβαίνει: Κορώνα και Ιός, Κορωνοϊός

Coronaviruses-koronaioi-koronoioi

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Βέβαια στη χώρα μας υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα τι θα συμβεί αν αποφασίσει η καινούργια Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαν πρώτη πολίτης της χώρας να επισκεφτεί το περιβόλι της Παναγίας στο Άγιο Όρος. Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα.

 Τι θα κάνουμε; Θα πρέπει να καταργήσουμε το άβατο; Εγώ προτείνω να ντυθεί σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη και να κάνει τον Πίπη. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να φάει και το γιαούρτι όπως ήταν στην ελληνική ταινία «Η αρχόντισσα και ο αλήτης».

Τώρα αν το πάρουμε και αλλιώς σίγουρα όλοι οι επισκέπτες που πάνε στο Άγιο Όρος δεν είναι γυναίκες. Αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος, πως όλοι οι επισκέπτες είναι και όλοι άντρες. όχι, δεν το βλέπω σεξιστικά… το βλέπω στατιστικά.

Κάπου διάβασα για άλλη μια φορά ότι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα, μυστικές στοές, όλοι αυτοί οι Αγγλοσάξονες  φράγκοι. Όλοι μας μισούν γιατί είμαστε Έλληνες και φυσικά ορθόδοξοι. Εγώ πραγματικά πιστεύω καμία συγκεκριμένη δύναμη – κρυφή ή φανερή – δεν θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πολύ απλά γιατί τα καταφέρνουμε και μόνοι μας. Το κάνουμε πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά, με μεγαλύτερη επιτυχία και το ευχαριστιόμαστε.

Καπνίζουμε αρειμανίως, πλακωνόμαστε στις αντιβιώσεις και στα χάπια, σαβουρώνουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας,  φυτοφάρμακο για φυτοφάρμακο, ορμόνη για ορμόνη και όσοι επιζήσουμε από αυτά ας είναι καλά τα φορτηγά, τα μηχανάκια, κάτι θα μας πετύχει και εμάς.

Ευτυχώς που ξεκίνησε το καινούργιο Master Chef. Εδώ σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου έβαλαν το VAR για να βελτιώσουν την αξιοπιστία των αγώνων ποδοσφαίρου και για να ελαχιστοποιήσουν τα ανθρώπινα λάθη. Μόνο σε αυτή η χώρα έχουμε καταφέρει σε κάποια γήπεδα να μην υπάρχουν VAR, σε κάποια άλλα να μην λειτουργούν, άλλες φορές ο διαιτητής να έχει καταρράκτη, άλλες φορές ο κάμερμαν να έχει πάει για κατούρημα. Η χώρα του ό,τι να ‘ναι.

Είπε και ο Τράμπ στον Σουλτάνο και στον Κυριάκο βρείτε τα παιδιά. Τώρα το βρείτε τα τι σημαίνει; Σημαίνει συνεκμετάλλευση κύριοι. Που σημαίνει τα δικά μας δικά μας και τα δικά μας δικά τους.

Μέχρι τώρα ξέραμε το G7, G8 τώρα έχουμε και το Big4. Άμα τα βρει ο Σαββίδης με τον Μαρινάκη θα τα βρει και ο Σουλτάνος με τον Κυριάκο. Μία λύση είναι να μοιράσετε την Ελλάδα στα 2, μοιράστε τις εφημερίδες, μοιράστε τα κανάλια, μοιράστε τα λιμάνια και φτιάξτε 2 λίγκες, south league και north league. Κάθε χρόνος να παίρνει το πρωτάθλημα στο south league ο Ολυμπιακός και κάθε χρόνο να παίρνει τη north league ο ΠΑΟΚ.

Έτσι και αλλιώς οι άλλοι δύο Big δεν τους λες. Ο ένας άφησε την ομάδα του να πέσει 2-3 κατηγορίες για να παραγραφούν τα χρέη και κατάντησε η ΑΕΚ να παίζει με τον Μαρκόπουλο, τη Ραφήνα και τη Λούτσα και ο άλλος κύριος που πήρε την αγαπημένη μας ομάδα και την έκανε ομάδα προσκόπων. Την ομάδα που κάποτε έπαιζε στα σαλόνια της Ευρώπης να πανηγυρίζει γιατί έφερε Χ στη Λαμία και δεν έχασε και ότι κέρδισε τον Πανιώνιο και τον Παναιτωλικό. Αυτός ο Παναθηναϊκός που έκανε ρεφενέ για να βάψουν το γήπεδο, να ποτίσουν το γκαζόν και δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν τις καθαρίστριες και τους κηπουρούς.    

Ναι ρε φίλε αν αγαπάς την ομάδα κάνε κάτι. Ζήτα βοήθεια και από τον κόσμο και από άλλους επιχειρηματίες. Κύριοι όταν ήμουν νέος αγαπούσα πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Θυμάμαι κάποτε που τα γήπεδα ήταν γεμάτα στην Αθήνα και στην επαρχία. Αυτό το ταλαίπωρο ποδόσφαιρο ήταν που ήταν στην Ελλάδα με άδεια γήπεδα, με βία και νοθεία μπήκε και το στοίχημα και το αποτέλειωσε.

Κύριοι συνέλθετε, καμία ομάδα δεν ανήκει σε κανέναν ιδιοκτήτη. Όλες οι ομάδες και ειδικά  οι «μεγάλες» ανήκουν στην ιστορία τους, στις γενιές αγνών φιλάθλων που τις αγάπησαν και τις στήριξαν γιατί όπως έλεγε και ένα ωραίο σλόγκαν «κόμμα αλλάζεις, χώρα αλλάζεις, άντρα/γυναίκα αλλάζεις, ομάδα δεν αλλάζεις». Εμείς τα αγοράκια το ξέρουμε πολύ καλά αυτό.

Προτείνω να δείτε τη περσινή ταινία «1969» και ανεξάρτητα αν είστε οπαδός κάποιας συγκεκριμένης ομάδας, η προσέγγιση που κάνει ο σκηνοθέτης που δεν επικεντρώνεται μόνο σε ένα αθλητικό γεγονός, συνδέει τη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, τη καθημερινότητα των ανθρώπων, την ιστορία και τη κουλτούρα, όλα αυτά είναι αλληλένδετα. Ο αθλητισμός δεν είναι ξεκομμένο κομμάτι από την υπόλοιπη κοινωνία, μάλιστα θα έλεγα ότι αντανακλά τη κοινωνία. Είναι μια φωτογραφία της στιγμής.

Προτείνω να κάνουμε και ένα Big4 αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί και οι υπόλοιποι για μία εθνική  συνεννόηση για όλα τα σοβαρά θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Κάπου διάβασα όμως ότι τα κόμματα έβαλαν πρόσφατα 30 εκ. ευρώ και τα μοιράστηκαν. Άρα είχε δίκιο ο Γιωργάκης, λεφτά υπάρχουν. Και φυσικά υπάρχουν λεφτά για τους έχοντες και τους κατέχοντες. Γιατί το χρήμα, πάει στο χρήμα. Λαέ ξύπνα μην σκύβεις το κεφάλι. Αυτοί που σε κοροϊδεύουν και στα παίρνουν θα συνεχίσουν και θα στα παίρνουν πάλι.

Λες κάτι αυτονόητο, είσαι λαϊκιστής. Όλοι αυτοί που ψηφίζουν, ψηφίζουν και αποφασίζουν για μας αλλά δεν ζουν τη ζωή τη δικιά μας.

Ευτυχώς που εθεάθει μια φωτεινή λάμψη πάνω από την Ελλάδα. Όχι όχι δεν είναι το μπλε φως. Ελπίζω μόνο αυτό το φως να μην είναι κανένας αστεροειδής και μας έρθει στο κεφάλι.

Μπορεί να μας μισούν όλοι, μπορεί όλοι να θέλουν να μας καταστρέψουν, μπορεί να είμαστε και εμείς αυτοκαταστροφικοί μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Να ψοφήσουν οι κατσίκες όλων των άλλων και κυρίως των γειτόνων και των συγγενών και να έχω εγώ μόνο πολλές κατσίκες και μόνο εγώ και κανένας άλλος. Τώρα το πως θα καταφέρω να τις ταΐζω, να προλαβαίνω να τις φροντίζω και τι θα κάνω το γάλα τους, αυτό να είμαι ειλικρινής δεν το είχα σκεφτεί, άλλωστε δεν με νοιάζει. Εκείνο που παρακαλάω να είμαι εγώ καλά και οι άλλοι ας κουρεύονται. 

Ευτυχώς βέβαια που υπάρχει κ ο Θεός των Ελλήνων και φυσικά δεν λέω για τον Σώρα, που θα σώσει την Ελλάδα. Που δεν τον ενδιαφέρουν οι υπόλοιπες 200 χώρες, ούτε τα υπόλοιπα 6 δις. Και φυσικά δεν ασχολείται με αυτούς, βλέπε Αυστραλία τους αφήνει μήνες να καίγονται, στην Αφρική δεν βρέχει και πολύ και είδαμε στην Αμερική τους έδωσε τον Τραμπ – πιο βλάκας δεν γίνεται- και στη Κίνα πάρε ένα Κορωνοϊό για να έχεις.

Από έγκυρες πληροφορίες που έχω ο Θεός είναι Έλληνας. Μόνο αυτόν τον λαό αγαπάει γιατί φαίνονται διάχυτα τα χαρίσματα αυτού του λαού, αγάπη, πίστη, ταπεινότητα, αλληλεγγύη. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Θεός πρέπει να είναι Ολυμπιακός και μάλλον δεξιός. Το στηρίζω με επιχείρημα ότι εκεί περίπου, πάνω κάτω το 1997, ξεκίνησε ο «εκσυγχρονισμός» της χώρας και να παίρνει πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός σερί. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Βέβαια έχουμε ένα πρόβλημα, δεν είμαστε σίγουροι αν μας έχει εγκαταλείψει ο Πούτιν. Αυτό βέβαια θα δείξει φέτος, αν θα ξαναπάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Εάν δεν πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ φέτος σημαίνει ότι σίγουρα χάσαμε και τον Πούτιν.  

Αυτό το ξανθό γένος του Βορρά που κάποτε θα έσωζε και τη σκλαβωμένη Ελλάδα από τους Οθωμανούς, αυτό το παραμύθι ότι οι Ρώσοι με ένα μαγικό τρόπο σαν από μηχανής θεός θα κάνουν τα μαγικά τους και θα μας γλιτώσουν από τα μνημόνια, θα κάνουν ντα τους κακούς Τούρκους γιατί είναι ξανθοί, όμορφοι, ψηλοί και ομόθρησκοι, μας τελείωσε.

Πουτην τη Ρωσία, Πουτην τη φιλία;

Από το περιβόλι της Παναγιάς και τις επισκέψεις στο Άγιο Όρος  φτάσαμε να προμηθεύουν πυραύλους στους Τούρκους αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα πατριαρχεία, με την αναγνώριση αυτοκέφαλης αναγνώρισης της εκκλησίας της Ουκρανίας. Η αλήθεια είναι πως οι Ρώσοι μας αγαπούν και είναι αδελφός λαός. Και αυτοί και εμείς αντισταθήκαμε στη Ναζιστική Γερμανία και είναι ένας λαός με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό.

Εφόσον από το 2010 και μετά κλείνει το θέμα Μπουργκάζ –  Αλεξανδρούπολη, μετά με τα μνημόνια υποταχτήκαμε στη Γερμανία και με τις μπούρδες το Σκοπιανό και με τον άλλον τον τρελάρα πως θα πήγαινε στη Ρωσία να κόψει δραχμές. Εφόσον ανήκουμε στην Δύσην η Ρωσία θα μας έχει στο σεξ  παραφύσιν.

Και ο κωρον α ιός πάει καλά, ήδη κλείνει συμφωνίες, ξεπουλάει τα παλιά σουβενίρ ως πρίγκιπας και φτιάχνει τα καινούργια. Θα πουλάει με το όνομα του από μασαζοκαλσόν μέχρι χτενάκι για τα μαλλιά, θα κάνει σειρές στο Netflix και στη Disneyland. Η γυναίκα του θα παίξει τη Χιονάτη με τους 7 νάνους και φυσικά τη γιαγιά βασίλισσα  ο λύκος η χιονάτη Κι εγώ. Και ήδη κλείνουν να πάρουν χιλιάδες δολάρια για να μιλήσουν για ελάχιστα λεπτά στην Όπρα και στην Ντετζένερις.

Τώρα για τον άλλον ιό το Κοράκονοϊό, που μπορεί βέβαια να ξεκίνησε από σούπα νυχτερίδας, φρικασέ φιδιού, λεμονάτο ποντικιού αλλά δεν είναι Κορωνοϊός από τι φαίνεται είναι Κορακονοϊός γιατί στο τέλος αν σε βρει εξασθενισμένο σε μαζεύουν τα κοράκια. Παιδιά μαντρώστε τους μέχρι να δούμε τι θα γίνει.

Έχω υποψίες πως τον ιό πρέπει να τον έφτιαξε ο Ντραμπ για να διαλύσει την οικονομία της Κίνας μια και καλή.  Το ανέκδοτο λέει ότι έχει ειρηνευτικό σχέδιο ο ίδιος για την Μέση Ανατολή. Αλλά δεν θα πιάσω αυτό το θέμα σήμερα.

Από το «νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου» που το ακούγαμε αλλά δεν τις τρώγαμε τώρα μας έζωσαν τα φίδια.  Μπορεί όμως ακόμα να μην βρέθηκε το φάρμακο για τον κορωνοιό αλλά μου είπε η γυναίκα μου να μην ανησυχώ, ότι βρέθηκε το φάρμακο για τα πιτόγυρα να τρώμε όσο θέλουμε χωρίς να παχαίνουμε. Είναι ένα τύπου βατόμουρου που το τρως μετά από τα παιδάκια, τα κοκκορέτσια και τα πιτόγυρα και τα καις όλα.Εγώ πάντως σας προτείνω φάτε ένα βατόμουρο μισή ώρα πριν το φαγητό και δύο βατόμουρα μετά το φαγητό.

Κόμπι Μπράιαντ καλό παράδεισο.

Κάποτε διάβασα σε ένα νεκροταφείο σε ένα χωριό που βέβαια για τους χριστιανούς που πιστεύουν δεν είναι νεκροταφείο αλλά είναι κοιμητήριο, γιατί το σώμα επιστρέφει πίσω στη γη, τα υλικά του αλλά η ψυχή είναι αθάνατη και αιώνια.

Λοιπόν σε ένα μάρμαρο έγραφε «κάποιοι από μας φύγαμε νωρίς. Μα και εσείς που αργείτε μια μέρα εδώ θα ‘ρθείτε».

Τι δεν καταλαβαίνεις; Μάταια τα εγκόσμια. Ο πλούτος, η δόξα, τα υλικά.

Ζεν καταλαβαίνεις; Τα πράγματα είναι απλά. Ζήσε…. Μάθε, αγάπησε, μοίρασε, πρόσφερε και κάνε το ταξίδι σου με αγάπη, πίστη και ελπίδα.         

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ονομάζομαι Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκα στην Αθήνα, τη δεκαετία του 60. Κατάγομαι από τις Κυκλάδες, Φολέγανδρο και Τήνο.

Σπούδασα Θερμικές και Ψυκτικές Εγκαταστάσεις και Μηχανολογία. Είμαι εκπαιδευτικός στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση, 30 χρόνια διδάσκω σε σχολεία. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Με πολλά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, απόφοιτος δραματικής σχολής με πολλές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών στην υποκριτική, στον αυτοσχεδιασμό και στο standup comedy.
Επίσης έχω παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με έμφαση στο χρονογράφημα και ευθυμογράφημα.

Έχω ασχοληθεί με την σχολική αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμηση νέων και εφήβων. Τα τελευταία χρόνια συντονίζω και οργανώνω στο σχολείο μου τους μαθητές σαν Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για την ενίσχυσή τους και τη βοήθειά τους μετά την αποφοίτηση.

Και τέλος μερικά από τα ενδιαφέροντα – χόμπυ είναι να παρακολουθώ θέατρο και κινηματογράφο, φωτογραφία, να παίζω ντραμς και εξορμήσεις στη φύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζεν Καταλαβαίνει: Κορώνα και Ιός, Κορωνοϊός

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Βέβαια στη χώρα μας υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα τι θα συμβεί αν αποφασίσει η καινούργια

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο