Guest, slideshow-3

Ζεν Καταλαβαίνει -Η καραντίνα έφυγε, η δίαιτα επιστρέφει

corona-matrioska-oikogeneia-karantina

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ζήσαμε 2 δεκαετίες με τον φόβο της αόρατης, παγκόσμιας τρομοκρατίας και τώρα ζούμε με τον φόβο μιας παγκόσμιας τρομακτικής πανδημίας.

Αυτός ο αόρατος εχθρός, που λένε δυστυχώς οι επιστήμονες και τα κανάλια, είναι τρομαχτικός, είναι επικίνδυνος, πονηρός και απρόβλεπτος. Ο μόνος ιός που είναι αταξικός και χτυπάει πλούσιους και φτωχούς, μαύρους και λευκούς, κοντούς ψηλούς, νέους γέρους, άθεους και πιστούς, αριστερούς δεξιούς, και μεγαλόσωμους Ολυμπιακούς.  

Όσο για τους Παναθηναϊκούς δεν περίμενα να τους χτυπήσει ο κορωνοιός για να τους διαλύσει. Τους διάλυσε το πλάνο το πολυμετοχικό και ο  Αλουφοζό- ιός. Ο ξυπόλυτος πρίγκιψ.

Με αυτά και μ ΄αυτά μας κλείσανε στα σπίτια. Καραντίνα του κερατά. Μείναμε στο σπίτι για να σώσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους.  Μας αρέσει δεν μας αρέσει κλειστήκαμε στα σπίτια. Απαγορεύτηκαν οι έξοδοι, συγκεντρώσεις και συναθροίσεις.

Έλεγα σε ένα κοινό γνωστό που ανήκει στα χρυσά παιδιά και τρώει χρυσά αυγά και ονειρεύεται το έθνος μας στη χρυσή αυγή, του λέω τι κοινό έχει το 1967 με το 2020; Μου λέει Νικόλα δεν ξέρω.  Θα σου πω εγώ του λέω. Η Χούντα σήκωσε το πουλί και οι κυβερνήσεις ακόμα το κορωνοπαίζουνε.

Παιδιά εγώ 2 μήνες χωρίς έξοδο, ούτε στο στρατό σε παραμεθόριο και με 2 φυλακές στο κεφάλι. Ρε που πάμε ρε….

Φυσικά τα συναισθήματα ανάμεικτα τον πρώτο καιρό. Λες δεν υπάρχει αυτό που ζούμε, πλάκα μου κάνουν.  Μήπως είναι πείραμα; Μήπως το κάνουν για 2-3 μέρες να δουν πως θα αντιδράσουμε; Ή παίζουμε σε καμιά ταινία του Χόλιγουντ;

Στην αρχή τα νέα ήταν δύσκολα και τις πρώτες μέρες έλεγα στη γυναίκα μου ότι έχουμε 20 νεκρούς στην Ελλάδα και οι 19 είναι άντρες και η 1 είναι γυναίκα. Και μου απαντάει αχ την καημένη πόσο χρονών ήταν; Της λέω 98. Μου ξαναλέει, αχ την καημένη, είχε κάποιο πρόβλημα υγείας; Μάλλον ζαλίστηκε, χτύπησε και έπεσε αλλά εκ των υστέρων της βρήκαν πως είχε και κορωνοϊό.

Μετά με παίρνει και ένας φίλος παοκτζής , μου λέει η προεδράρα καθάρισε. Μετά την ήττα στη Τούμπα και την αφαίρεση των βαθμών ο πρόεδρος πλήρωσε ασυμπτωματικό φορέα Παοκτζή καμικάζι, που κάθισε και έφαγε μαύρες δικέφαλες νυχτερίδες και χτύπησε τη παράγκα. Μου λέει Νικόλα μου, εμείς οι Παοκτζήδες μπορεί να χάσαμε το πρωτάθλημα και περνάμε μαύρες μέρες αλλά και αυτοί οι Γαύροι δεν θα το χαρούν. Θα περάσουν και αυτοί μαύρες νύχτες. Θα διακοπεί το πρωτάθλημα και ο Ερυθρόλευκος δον Κορλεόνε θα μπει σε χρυσή καραντίνα. Μαύρος ο δικέφαλος, μαύρες και οι νυχτερίδες, μαύρος κορωνοϊός, μαύρο σε όλο τον Πειραιά. Ούτε θα μπορέσετε να μαζευτείτε, ούτε να πανηγυρίσετε, ούτε να αγκαλιαστείτε, ούτε να το σηκώσετε το πρωτάθλημα.

Με αυτά και με αυτά περάσανε οι μέρες, μείναμε στο σπίτι και συνεχίζαμε να μένουμε στο σπίτι. Και μίλησα και στον γιο μου μια μέρα που σέρφαρε στο ίντερνετ και τις τελευταίες μέρες που συζητάμε γνωριστήκαμε καλύτερα. Είχα να τον δω τόσο καιρό από την τελευταία τάξη του δημοτικού και από κάτι διακοπές που είχαμε κάνει έναν 15Αυγουστο πριν κάτι χρόνια.  Και μου έλεγε για όλα εκείνα τα σχέδια συνομωσίας, για βιολογικούς πολέμους, για εργαστηριακούς πολέμους, για παρασκήνια, για προσκήνια, για Εβραίους, για μασόνους, για Κινέζους. Του λέω αγορίνα μου κάτσε να φτιάξω έναν καραντινάτο καφέ και να τα πούμε γιατί ποιος ξέρει, για να βρούμε τόσο χρόνο μαζί ίσως μόνο μετά από πάρα πολύ καιρό που θα ‘χεις παντρευτεί, θα ‘χεις παιδιά και θα έχουμε έρθει με τη μάνα σου στο εξοχικό σας να σας δούμε.  

Το μυαλό παιδί μου είναι σαν το αλεξίπτωτο, για να δουλέψει πρέπει να είναι ανοιχτό. Δεν πιστεύω σε αόρατους εχθρούς και σε συνομωσίες. Όλες οι κοσμικές εξουσίες, πολιτικές, θρησκευτικές, οικονομικές είναι διαφθαρμένες. Υπηρετούν τους ισχυρούς και τους δυνατούς. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Το 5% του πλανήτη που είναι πλούσιοι κατέχουν το 95% του πλούτου. Και το 95% που είμαστε όλοι εμείς, ξέρετε τι κατέχουμε ε;

Ούτε ένα μαγιόξυλο φέτος δεν μας άφησαν να πιάσουμε. Αυτή η καραντίνα, μιλώντας  δικτυακά με κάτι φίλους είναι διαπλανητική, είναι παγκόσμια, είναι διαπολιτιστική. Έκλεισε και τις εκκλησίες, έκλεισε και τα τζαμιά, έκλεισε και το Βατικανό και όλα τα μικρά μαγαζιά, κατάργησε όλες τις παρελάσεις, τις συγκεντρώσεις, τις πρωτομαγιές και τις αντιστάσεις.

Οι φίλοι του γιου μου είναι όλοι φοβεροί τύποι, τους γνώρισα όλους μέσω σκάιπ και βέβαια ο γιος μου είχε χρόνια να μας κάνει τέτοιο κομπλιμέντο. Τελικά ο πατέρας σου δεν είναι τόσο μαλάκας όσο μου’λεγες.

Μου λέει τόσα χρόνια που ψηφίζετε αυτή τη φοβερή μεταπολίτευση , μία τον εθνάρχη, την αλλαγή που δεν ήρθε ποτέ, τις καλύτερες μέρες που ακόμα τις περιμένουμε, τον εκσυγχρονισμό, τον σοσιαλισμό, τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη, τον Αντωνάκη που πήρε το καπελάκι του και έφυγε και από το πρώτη φορά αριστερά στον Κυριάκο. Εδώ έγινε ο Αλέξης πρωθυπουργός, Παναθηναϊκός, μέγας κοπανατζής και καταληψίας. Και πίσω από ψέματα και υποσχέσεις, κρύβεται ο Αλέξης.  Να μην κυβερνήσει και ο Κυριάκος που η οικογένεια του είναι η μισή ιστορία της νεότερης Ελλάδος;

Έχεις δίκιο παιδί μου άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Του λέω όμως αγαπάμε τη Δημοκρατία, στηρίζουμε Δημοκρατία, ελέγχουμε την εξουσία.

Και μένουμε στο σπίτι, ξαποσταίνουμε και σκεφτόμαστε. Και μετά όλοι μαζί ενωνόμαστε.

Τι κοινό είχε η αριστερά του Τσίπρα με την δεξιά του Κυριάκου; Έθεσα αυτό το ερώτημα στους φίλους του γιου μου. Και φυσικά δεν πήγε το μυαλό τους πουθενά. Τους λέω θα σας πω εγώ παιδιά….ο ένας έκλεισε τις τράπεζες και ο άλλος έκλεισε τα μπουρδέλα. Εδώ τα μπουρδέλα δεν τα έκλεισαν τις εποχές του AIDS, τα έκλεισαν τώρα σε εποχή κορωνοϊού.

Τελικά δεν ξέρω πιο είναι πιο επικίνδυνο και πιο βρώμικο. Η επαφή και η συνδιαλλαγή με τις τράπεζες ή η επαφή και η συνουσία στους οίκους αναψυχής και ευχαρίστησης;

Το μόνο σίγουρο στη πρώτη περίπτωση στην ουσία με τις τράπεζες είσαι παθητικός εραστής. Ενώ στην δεύτερη περίπτωση στην συνουσία επιλέγεις εσύ τη θέση και τη στάση που θα πάρεις….

Έχω να κάνω τόσο πολύ σεξ με τη γυναίκα μου από τότε που ήμασταν νέοι και ερωτευμένοι. Αυτό θα πει γαμήλιο ταξίδι στα Πατήσια, πιάσαμε τον Μάρτη, πιάσαμε τον Απρίλη, σας χαρίζουμε τον Μάη.

Και όσο εμείς ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι μας και τρώγαμε και τρώγαμε και μαγειρεύαμε και περνούσαμε καλά στα 70 τ.μ. αγχωμένοι, συγχυσμένοι, μπερδεμένοι και κάθε μέρα 6 η ώρα παλιά βλέπαμε το δελτίο των αγροτών αλλά τώρα βλέπουμε τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά, ο καλός και ο κακός. Ο ένας γλυκός και σκυφτός,  αδέλφια μου, φίλοι μου-φίλες μου μείνετε στο σπίτι σας παρακαλώ, μην κινδυνέψετε, να προσέξουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους, τους γνωστούς, τους αγνώστους, τη φύση, τα ζωάκια. Σας παρακαλώ παιδιά μου αλλά κάντε υπομονή, κάντε υπομονή, …ζωή είναι και θα περάσει.

Να είμαι ειλικρινής, μου είναι πολύ αγαπητός και συμπαθής. Δεν με ενόχλησε που μου είπε ο ξάδελφός μου από τη Μυτιλήνη ότι ήταν μπλεγμένος με το σκάνδαλο με τον Αβραμόπουλο υπουργό υγείας που είχε παραγγείλει εκατομμύρια εμβόλια για την Ελλάδα, άσχετο βέβαια αν αντιστοιχούσαν όσα εμβόλια θα ήθελε η Γερμανία και η Γαλλία μαζί. 

Εκεί που τον σιχάθηκα τελείως και έκλεισα τη τηλεόραση που του είπαν οι δημοσιογράφοι κύριε Τσιόδρα είστε πολύ κόκκινος και αυτός απάντησε ναι, είμαι κόκκινος παντού και γενικά είμαι κόκκινος, δηλαδή Ολυμπιακός. Δηλαδή mega παράγκα. Στη πολιτική, στα κανάλια, στο ποδόσφαιρο, παντού.  

Να μας θυμηθείς, θα θέλουν να μας βάλουν στο εμβόλιο γαυρόσκονη. Και στο τέλος όλοι θα καταντήσουμε γαύροι και δεξιοί.

Μένουμε στο σπίτι και παρακολουθούμε την πιο επιτυχημένη κυβέρνηση όλων των εποχών. Τι Τραμπ, τι Μπολσονάρο, τι Μακρόν, τι Μπόρις; Όλα τα έλυσε το παιδί.

 Πληκτρολόγησε το 1, νίκησε τον κορωνοϊό. Πληκτρολόγησε το 2 ξεπέρασε το οικονομικό. Πληκτρολόγησε το 3, έλυσε το μεταναστευτικό. Έβαλε στα σύνορα φορείς του κορωνοϊού να βήχουν. Πληκτρολόγησε το 4 έλυσε το πολιτικό. Για πάντα Νέα δεξιά. Πληκτρολόγησε το 5, έλυσε το Τουρκικό. Έπεσαν οι τιμές του πετρελαίου που δεν συμφέρει πια να κάνεις εξόρυξη. Και πληκτρολόγησε το 6 έφτιαξε την υγεία μας. Όλοι γίναμε φιλόζωοι, αθληταράδες, πεζοπόροι, ποδηλάτες, όλοι το καλοκαίρι θα έχουν κορμάρες.  Όλοι θα πηγαίνουν στη θάλασσα και εγώ στα βουνά.  

Εγώ και τις 2 θεραπείες που έκανα στη καραντίνα δηλαδή μονοφαγία συν μονοτονία, ίδια γυναίκα, ίδιος καναπές, ίδιο ψυγείο. Έγινα σαν αρκούδα, το μέγεθος καντίνας. Ενώ στην αρχή ξεκίνησα δίαιτα, φοβήθηκα μήπως ο κορωνοιός με βρει αδύνατο και την έκοψα.

Πάντως τώρα ξέρω τη λύση, αν έρθει 2ο κύμα και μας βάλουν τον χειμώνα ξανά σε καραντίνα θα παίξω το σύστημα οικονομία και συντήρηση. Θα πέσω σε χειμερία νάρκη όπως όλες οι αρκούδες.

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ονομάζομαι Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκα στην Αθήνα, τη δεκαετία του 60. Κατάγομαι από τις Κυκλάδες, Φολέγανδρο και Τήνο.

Σπούδασα Θερμικές και Ψυκτικές Εγκαταστάσεις και Μηχανολογία. Είμαι εκπαιδευτικός στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση, 30 χρόνια διδάσκω σε σχολεία. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Με πολλά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, απόφοιτος δραματικής σχολής με πολλές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών στην υποκριτική, στον αυτοσχεδιασμό και στο standup comedy.
Επίσης έχω παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με έμφαση στο χρονογράφημα και ευθυμογράφημα.

Έχω ασχοληθεί με την σχολική αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμηση νέων και εφήβων. Τα τελευταία χρόνια συντονίζω και οργανώνω στο σχολείο μου τους μαθητές σαν Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για την ενίσχυσή τους και τη βοήθειά τους μετά την αποφοίτηση.

Και τέλος μερικά από τα ενδιαφέροντα – χόμπυ είναι να παρακολουθώ θέατρο και κινηματογράφο, φωτογραφία, να παίζω ντραμς και εξορμήσεις στη φύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζεν Καταλαβαίνει -Η καραντίνα έφυγε, η δίαιτα επιστρέφει

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ζήσαμε 2 δεκαετίες με τον φόβο της αόρατης, παγκόσμιας τρομοκρατίας και τώρα ζούμε με τον φόβο

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο