Guest, slideshow-4

Ζεν καταλαβαίνει – Από τον κορωνοϊό στον παρανοϊό

corona-paranoia-koronoios-coronavirus

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες ας ταξιδέψουμε λίγο με το μυαλό μας και να συσκεφτούμε όλοι μαζί,  γιατί το μυαλό δουλεύει όταν είναι ανοιχτό. Είναι σαν το αλεξίπτωτο. Τοποθετούμαι ότι δεν ανήκω στις ομάδες των ανθρώπων που βλέπουν παντού αόρατους εχθρούς, συνομωσίες, μυστικά κέντρα εξουσίας και όλα τα υπόλοιπα. Αλλά να είμαι ειλικρινής, δεν εμπιστεύομαι καμία κοσμική εξουσία, πολιτική, οικονομική, επιχειρηματική, θα έλεγα ακόμα και θρησκευτική. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος για τους ισχυρούς για αυτό και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και ο μισός πλανήτης δεν έχει πρόσβαση στα βασικά. Και το 5% που είναι πλούσιοι, κατέχουν το 95% του πλούτου. Και το 95% ξέρετε τι κατέχουν ε;

Η μάνα μου ήταν μια αγράμματη γυναίκα και δούλεψε σκληρά στη ζωή της να με μεγαλώσει μόνη της και πέθανε σχετικά πρόωρα. Μου έλεγε «παιδάκι μου ζεν καταλαβαίνεις ; όλοι μια μέρα θα πεθάνουμε. Τίποτα δεν θα πάρουμε μαζί μας. Στο τέλος για μερικούς μια κακία μένει. Η διαφορά Νικολάκη μου είναι ότι ο πλούσιος θα πεθάνει μια φορά, όποτε τελειώσει το καντηλάκι του. Αλλά ο φτωχός πεθαίνει κάθε μέρα. Μέχρι να τελειώσει και το δικό του καντηλάκι». Βέβαια σας υπενθυμίζω και κάτι τελευταίο, που επίσης έλεγε η αγράμματη μάνα  μου: ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν μπορεί να τον καταλάβει.

Έχω ανάμεικτα συναισθήματα και πάρα πολλά ερωτήματα και δεν μπορώ να βάλω με τίποτα το μυαλό μου σε καραντίνα. Είχατε δει εσείς ποτέ στα δελτία ειδήσεων, κάθε βράδυ, να σας κάνουν αναλύσεις, στατιστικές και γραφήματα για το πόσοι άνθρωποι πέθαναν από κάπνισμα, για να οικονομούν οι καπνοβιομηχανίες του κόσμου; Πόσοι πεθαίνουν κάθε μέρα από ουσίες, από ναρκωτικά, από δολοφονίες, από εκκαθαρίσεις καθεστώτων, από τρακαρίσματα, από μαλάρια, από ελονοσίες, από κάθε λογιών ουσίες, γεννόσημα, μεταλλαγμένα; Ή πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα στον 3ο, 4ο, 5ο κόσμο γιατί δεν έχουν ένα ποτήρι καθαρό νερό ή μια ασπιρίνη; Πόσοι άνθρωποι κοιμούνται και πεθαίνουν στον κόσμο παγκοσμίως και πόσοι άνθρωποι κάθε μέρα είναι προϊόν εκμετάλλευσης στα σύγχρονα δουλεμπόρια; Πόσες γυναίκες και παιδιά καθημερινά είναι στην εκμετάλλευση της σεξομπίζνας και πόσοι άλλοι άνθρωποι αναρωτιούνται  για το αν είναι ζωντανοί νεκροί και οι ζωές τους για κάποιους είναι σκέτοι αριθμοί;

Η Κίνα, λέει, απαγόρευσε τις πτήσεις  στη χώρα τους από άλλες χώρες για την αποφυγή πιθανών νέων κρουσμάτων από το εξωτερικό. Λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό, αν το είχε κάνει και η Ευρώπη αυτό πριν 2 μήνες, θα είχαμε αυτή τη βαβούρα τώρα; Το ίδιο αντίστοιχα αναρωτιέμαι και για τη πατρίδα μας.  Που κάθε μέρα μας λένε πως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ότι κάποιοι από εμάς είμαστε ανεύθυνοι και σοβαρευτείτε και βάλτε τα κεφάλια μέσα κλπ. Όλοι αυτοί που είναι πεφωτισμένοι άνθρωποι και σκέφτονται για μας πριν από μας, τόσες εβδομάδες γιατί δεν έκλεισαν τα σύνορα και φυσικά τις εμπορικές συναλλαγές και την ακτοπλοΐα από την Ιταλία; Και φυσικά γιατί δεν έλεγξαν όσους ήρθαν από το Μιλάνο και τους Αγίους Τόπους;

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι άλλοι επιστήμονες που ισχυρίζονται ότι κάθε χρόνο προκαλούνται θάνατοι από κρούσματα γρίπης. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Κανένας όμως δεν κάθεται κάθε μέρα  να τα αναφέρει, να τα  καταγράφει και να τα δημοσιοποιεί. Στην Ιταλία τα θύματα του 2018 από επιδημία γρίπης ήταν περίπου 25.000. Επίσης ο Πρόεδρος του ΠΟΥ είπε ότι ετησίως έχουμε 60.000 περίπου νεκρούς από γρίπη.

Κάποιοι κατά τα άλλα καλοί άνθρωποι και εξαιρετικοί επιστήμονες,  προ 2μήνου περίπου έλεγαν «οκ, μια νέα ίωση είναι, νέος κορωνοιός – όπως λέμε νέος Πανιώνιος, όπως λέμε Νέος Κόσμος – και πρέπει να προστατευτούν όπως πάντα οι μεγάλοι άνθρωποι και οι ευπαθείς ομάδες».   

Βλέπουμε και ακούμε κάθε βράδυ αναλυτές, λοιμωξιολόγους και γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, παθολόγους ουρολόγους, σεξολόγους, μέχρι και τον Ασκητή έβγαλαν για να μιλήσει για τη λίμπιντο.  Είναι αυτό που λέει ο λαός «εδώ ο κόσμος καίγεται και τα γατάκι χτενίζεται».  Δεν γ@μ@ς που δεν γ@μ@ς, δεν πας για ψάρεμα; Είμαι σε καραντίνα αγάπη μου. Σε καραντίνα μόνο τα κουνέλια και τα ποντίκια μπορούν να πηδάνε και να ζουν. Ζούμε κάθε βράδυ στα κανάλια πανδημία φόβου.

Όσο για την Ελλάδα και τις ΜΕΘ, θέλω να σηκώσω το μεσαίο δάχτυλο σε όλες τις κυβερνήσεις. Ξύπνα λαέ υπνωτισμένε, ξύπνα λαέ βασανισμένε. 19 Σεπτεμβρίου του 2000 διερχόμενο αυτοκίνητο χτύπησε πάνω σε πεζοδρόμιο τη μάνα μου και πέθανε στις 6 Οκτωβρίου του 2000. Εισήχθη στο Νοσοκομείο «Γεννηματά», οι γιατροί και νοσηλευτές έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν αλλά μετά από λίγες μέρες έκανε επιπλοκές και έψαχναν σε όλη την Αθήνα να βρουν εντατική για να μεταφερθεί. Σε αυτές τις  μέρες μέχρι να βρεθεί εντατική, 2 φορές πήγε να πεθάνει. Μετά πολλά βρέθηκε στο ΕΛΠΙΣ εντατική όπου μεταφέρθηκε εκεί με καθυστέρηση και μετά από λίγες μέρες πέθανε. Παιδιά πέθανε. Ούτε κατέληξε, ούτε έφυγε. Πέθανε.

Βέβαια οι άρχοντες μας όταν αρρωσταίνουν συνήθως πάνε στους μεγάλους ομίλους των ιδιωτικών νοσοκομείων που όσα βγάζουμε εμείς σε 1 μήνα δεν μας φτάνουν ούτε για 1 μέρα διαμονής σε κλίνη εκεί. Δεν έχω θυμό που πέθανε η μάνα μου, δεν μπορώ όμως τη βρωμιά, το ψέμα και την αδιαφορία.

Αυτά τα 20 χρόνια, πέρασαν κυβερνήσεις εκσυγχρονιστών, σοσιαλιστών, δημοκρατικών, δεξιών, κεντροδεξιών, κεντροαριστερών, φιλελεύθερων, αριστερών και με πολύ εσάνς από ελεύθερους Έλληνες πατριώτες, δημοκράτες και όλα τα υπόλοιπα. Και εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τη πανδημία.

Ο Βαρουφάκης έκλεισε τις τράπεζες και ο Κυριάκος τους οίκους ανοχής. Δεν ξέρω, ποιο είναι πιο βρώμικο; Το 1ο ή το 2ο. Ποιος είναι ο κόσμος τους, σε ποιο θεό πιστεύουν όλοι αυτοί; Όλοι αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο και τις ζωές μας, που φτιάχνουν τις ειδήσεις, που ελέγχουν τις πληροφορίες, που κάνουν πολέμους, που καταστρέφουν το περιβάλλον, που εξαφανίζουν έθνη και λαούς. Όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες που είναι βασιλιάδες, είναι πρόεδροι, πρωθυπουργοί, ηγέτες, τσάροι, μονάρχες, αυτοκράτορες.

Μέσα σε όλα αυτά ο λαϊκισμός χορεύει και βασιλεύει. Κάποιοι λένε ότι ο κορωνοϊός δεν τους πιάνει γιατί έχουν ισχυρό DNA, τρώνε πετιμέζι και βάζουν κολόνια. Κάποιοι άλλοι που έχουν τα ίδια μαλλιά και τα ίδια μυαλά είναι ξανθοί και οι 2 και παλαβοί, για αυτούς μόνο τα οικονομικά μετράνε. Ό ένας λέει πως ο ιός είναι κίτρινος ιός κι δεν τους αφορά και ότι η Αμερική το μόνο που φοβάται είναι τους εξωγήινους και τα Άλιντς… γ@μώ τον καπιταλισμό σας. Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου, στη Νέα Υόρκη να μην υπάρχουν ΜΕΘ, μάσκες και οξυγόνα. Ρε μ@λ@κ@ς όσο κάνει ένα αεροπλανοφόρο να κάψει τα πετρέλαια της χρονιάς για να κάνει τον νταβατζή γύρω γύρω στους ωκεανούς, πόσες μπουκάλες οξυγόνου για τους αρρώστους και πόσες μάσκες για τους γιατρούς θα ήταν;

Αμ το άλλο; Οι πλούσιοι και οι ισχυροί του κόσμου χρηματοδοτούν διαστημόπλοια και αποστολές για να βρούμε αν υπάρχουν σε άλλους πλανήτες λίγο νερό και λίγο χώμα. Και εδώ στον πλανήτη μας πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς καθαρό πόσιμο νερό και τρώει η μούρη τους χώμα.

Ο φίλος ο Μποσονάρο, μετά από τη μεγάλη μπίζνα να κάψουν τον Αμαζόνιο για εκμετάλλευση, θεώρησε ότι ο κορωνοϊός δεν πιάνει τους Βραζιλιάνους. Τους άντρες γιατί ξέρουν φοβερή μπάλα και με φοβερές τρίπλες θα τον ξεπεράσουν και θα τον τριπλάρουν. Και φυσικά οι βραζιλιάνες – όλες ανεξαιρέτως, καργιόκας αλλά και καργιόλας – φορώντας τα αντιαρματικά τους και αντιπυραυλικά τους συστήματα τα βυζιά τους και τα τάνγκα τους, θα διώξουν τον ιό. Γιατί παιδιά εάν αεριστούν οι βραζιλιάνες το τάνγκα λειτουργεί σαν σφεντόνα και όπως λέει και ο λαός «κώλος κλασμένος, γιατρός χεσμένος».   

Τώρα κάτι χώρες τύπου Ρωσία που δηλώνουν 2-3 θύματα, είναι σαν τις γυναίκες που όταν σοβαρέψουν τα πράγματα και θες να τις παντρευτείς – άσχετα από την ηλικία τους και τη κοινωνική τους θέση – όλες είχαν το πολύ 1-2 σχέσεις «σοβαρές». Ή άντε το πολύ πολύ 1 δεσμό…    

Ρε τι σου είναι αυτοί οι Εγγλέζοι; Ο πιο περίεργος λαός του πλανήτη. Οι πιο σκληροί αποικιοκράτες που πέρασαν ποτέ, τους αρέσει το τσάι, οι περισσότεροι από αυτούς είναι bi. Ως επί των πλείστων παίζουν τη καλύτερη μπάλα, οδηγούν ανάποδα, κάνουν σεξ ανάποδα και μετράνε με τα δικά τους μέτρα και σταθμά. Φοβούνται λέει, ότι ο κορωνα-ιός θα φάει τη κορώνα της βασίλισσας. Μα αυτή είναι 100 χρονών, τι φοβούνται πια; Ας την κλείσουν σε ένα από τα δύο μουσεία που έχουν ή της φυσικής ιστορίας εκεί που είναι οι δεινόσαυροι ή στο αρχαιολογικό εκεί που έχουν τις αιγυπτιακές μούμιες.

Όσο για τη γηραιά ήπειρο, που πραγματικά είναι γριά, πουτάνα και άρρωστη, που δυστυχώς δεν ψάχνει για τεκνά αλλά για φθηνά ομόλογα, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη των λαών, των εθνών, ούτε η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης. Go back Γερμανία. Τελικά ο μέσος γερμανός το έχει μέσα στο DNA  του.  Είναι αλαζόνας, κομπλεξικός, συμπλεγματικός, σοβινιστής, αυταρχικός, φασίστας και επιτηδευμένα καθώς πρέπει του κώλου, ευγενής και με μία διαβολική καλλιέργεια και μόρφωση. Μαζί με κάτι χαζοδορυφόρους που έχει σκατογερμανόφρονοι και αυτοί Αυστριακούς και Ολλανδούς που τους στηρίζουν.

Οι Γερμανοί είναι βαθύτατα κομπλεξικοί και συμπλεγματικοί γιατί 1) δεν υπήρξαν ποτέ μεγάλη αυτοκρατορία 2) έχασαν 2 παγκόσμιους πολέμους  και 3) δεν είχαν ποτέ αποικίες όπως είχαν οι άλλοι –Άγγλοι, Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι – να ξεζουμίζουν, να γ@μ@νε και να δέρνουν.

Τέτοια Ευρώπη ούτε τη θέλω, ούτε τη γουστάρω. Άντε ξυπνήστε Ιταλοί, ξυπνήστε Γάλλοι, ξυπνήστε Ισπανοί, ξυπνήστε Έλληνες. Τελικά ό,τι και να πω για τους Άγγλους σε πολλά είναι ιδιόρρυθμοι και παράξενοι, αλλά 3 φορές τα τελευταία χρόνια  ξέσκισαν τους Γερμανούς και αντιστάθηκαν με θάρρος.  Και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αντί να κάτσουν στα 4 αντιστάθηκαν και πολέμησαν. Το ’66 επίσης τους κέρδισαν στον τελικό του Μουντιάλ. Όπως νομίζω η Μεγάλη Βρετανία έχει περισσότερες νίκες στη Γιουροβίζιον από τη Γερμανία.

 Και τέλος είδατε ότι ο Τζόνσον, που δεν τον πιάνει το μάτι σου και μοιάζει σαν πόκεμον, αυτός δεν είναι ούτε Σιδηρά Κυρία ούτε βασίλισσα, ούτε η κα Μέι. Δεν του αρέσει να κάθεται μπρούμυτα, ούτε στα 4. Του αρέσουν οι γυναίκες και όπου βρει και μπορεί κάνει και κανένα δυο παιδιά.

Εγώ σε αυτή την Ευρώπη που κάνει κουμάντο η Γερμανία δεν γουστάρω.

Τελειώνω με τα καλά και τα κακά νέα της βδομάδας. Εσείς θα αξιολογήσετε βέβαια ποια είναι τα καλά και ποια τα κακά. Ο Τσιόδρας δήλωσε ότι γενικά είναι κόκκινος, δηλαδή Ολυμπιακός. Είναι τυχαίο ότι ο Βαγγέλης δήλωσε πως έχει κορωνοϊό; Βέβαια ο πρόεδρος μάσησε τον ιό σαν Trident και τον έφτυσε. Παιδιά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ελέγξει την ΕΠΟ αλλά ελέγχει τον ΕΟΔΥ. Παράγκα παντού. Ο Θρύλος είναι ανίκητος.

Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν κορωνοϊοί. Πρέπει εμείς οι Έλληνες να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς, τους κορωνοϊούς και τους Ολυμπιακούς. Και τα 3 αυτά μας ταλαιπωρούν.

Ένα άλλο νέο είναι ότι η ζέστη είναι εχθρός του κορωνοιού. Φέτος το καλοκαίρι θα φορεθεί πολύ το μαγιό, το παρεό, το παγωτό και ο καύσωνας χωρίς το κλιματιστικό.

Ανέκδοτο… η Γερμανία δέχεται ασθενείς από Ιταλία και Γαλλία. Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο ιός είναι σαν τα τροχαία. Οι υπουργοί των οικονομικών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε πακέτο βοήθειας. Πάνω από 10 έρευνες είναι κοντά στο να ετοιμάσουν εμβόλιο. Στην Ινδία ανακοινώθηκε lock down. Οι κυβερνήσεις αποφάσισαν πως είναι πιο σημαντικό να είναι ανοιχτές οι τράπεζες και φυσικά κλειστές οι εκκλησίες.

Και λίγα μαθηματικά. Το 80% με 90% του πληθυσμού θα νοσήσει ελαφριά έως πολύ ελαφριά και οι περισσότεροι ασυμπτωματικά. Το 10% με 15% περίπου θα πάει σε νοσοκομείο με βαρύτερα συμπτώματα. Το 5% πολύ πιθανόν να μπει στην εντατική και 1% με 2% μάλλον θα πεθάνει. Δηλαδή αν το 10% του πληθυσμού μας κολλήσει κορωνοιό, οι 900.000 θα την βγάλουν στο πόδι και σχεδόν ασυμπτωματικοί και αρκετά λειτουργικοί.  Περίπου 100.000 θα ζητήσουν βοήθεια από τα νοσοκομεία, 5.000 θα μπουν στην εντατική και 2.000 θα πεθάνουν. Η θνητότητα μας λένε όλοι είναι πολύ πιο κάτω από το SARS, MERS και πολύ πιο κάτω από την Η1Ν1 και τους ιούς της γρίπης.

Έχετε αναρωτηθεί πόσοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από το κάπνισμα, από τροχαία ή από τα ναρκωτικά; Το πρόβλημα τελικά είναι να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί και όσοι πάνε στα νοσοκομεία να πάνε με τάξη και όσοι είναι να πεθάνουν να πεθάνουν ήσυχα και οργανωμένα;

Αν ήταν τα πράγματα τόσο σοβαρά, είναι κάποια πράγματα που ζεν καταλαβαίνει. Γιατί δεν μοιράζετε τεστ στα φαρμακεία εύχρηστα, αξιόπιστα και οικονομικά; Να κάνει ο καθένας μας από ένα τεστ, να ξέρω βρε διάολε ότι ο πονόλαιμος που έχω είναι από φαρυγγίτιδα γιατί κάπνισα πολύ. Και ο πονοκέφαλος που έχω είναι γιατί με ζάλισε η γυναίκα μου ότι θα με φάει στη μάπα μες τα πόδια της τις επόμενες μέρες.

 Ναι ρε φίλε να κάναμε όλοι το τεστ, να έβγαζαν λεφτά και οι εταιρίες, να οικονομάγατε και εσείς, να είμασταν καλά και ευτυχισμένοι και εμείς. Και αντί να πληκτρολογώ 1 πάω στη δουλειά, 2 πάω να πάρω φαγητό, 3 πάω να βοηθήσω κάποιον, 4 πιάστηκε ο κώλος μου πάω βόλτα, 5 πάνω να δω τη γειτόνισσα για βοήθεια βέβαια…  θα έκανα το τεστάκι μου 1 αρνητικό, καθαρό δεν έχω τίποτα, έξω οι κορωνοιοί από τη παράγκα. 2 είναι θετικό αλλά δεν αισθάνομαι τίποτα, δηλαδή κανένα σύμπτωμα, άρα φτιάχνω ανοσία καιστον ιό και στη βλακεία. 3 είμαι θετικός και έχω λίγα συμπτώματα, κάνω υπομονή και ξανακάνω το τεστ μετά από λίγες μέρες μέχρι να βγει αρνητικό. 4 κάνω το τεστ βγαίνει θετικό, φοβάμαι, νιώθω περίεργα, πάω στον γιατρό. 5 βγαίνει το τεστ θετικό, νιώθω περίεργα, χέζομαι από τον φόβο μου, πάω στο νοσοκομείο.

Μία άλλη λύση θα ήταν 2 βδομάδες να κλειστούμε όλοι στα σπίτια μας και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Κλειστά τα εργοστάσια, κλειστές οι τράπεζες, κλειστά όλα. Μόνο τα σώματα ασφαλείας, στρατός, αστυνομία, νοσοκομεία. Έτσι κανένας δεν θα κολλούσε κανέναν και θα τελείωνε η ιστορία.

Πραγματικά ζεν καταλαβαίνει γιατί τόσος φόβος; Γιατί τόσος πανικός; Γιατί τόση τρομοκρατία; Γιατί τόσος έλεγχος;

Τυχαίο; Ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

Φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…

Μένουμε στο σπίτι. Το σώμα είναι σε καραντίνα, αλλά το μυαλό σε εγρήγορση και η ψυχή σε στάση σαλόμ. Σαλόμ λένε οι εβραίοι είναι γύρω γύρω να γίνεται μάχη και πόλεμος, αλλά εσύ μέσα σου να είσαι εν ειρήνη.                            

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ονομάζομαι Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκα στην Αθήνα, τη δεκαετία του 60. Κατάγομαι από τις Κυκλάδες, Φολέγανδρο και Τήνο.

Σπούδασα Θερμικές και Ψυκτικές Εγκαταστάσεις και Μηχανολογία. Είμαι εκπαιδευτικός στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνολογική Εκπαίδευση, 30 χρόνια διδάσκω σε σχολεία. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Με πολλά καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, απόφοιτος δραματικής σχολής με πολλές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια στο Θέατρο των Αλλαγών στην υποκριτική, στον αυτοσχεδιασμό και στο standup comedy.
Επίσης έχω παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής με έμφαση στο χρονογράφημα και ευθυμογράφημα.

Έχω ασχοληθεί με την σχολική αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμηση νέων και εφήβων. Τα τελευταία χρόνια συντονίζω και οργανώνω στο σχολείο μου τους μαθητές σαν Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για την ενίσχυσή τους και τη βοήθειά τους μετά την αποφοίτηση.

Και τέλος μερικά από τα ενδιαφέροντα – χόμπυ είναι να παρακολουθώ θέατρο και κινηματογράφο, φωτογραφία, να παίζω ντραμς και εξορμήσεις στη φύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζεν καταλαβαίνει - Από τον κορωνοϊό στον παρανοϊό

γράφει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Αγαπητοί φίλοι και φίλες ας ταξιδέψουμε λίγο με το μυαλό μας και να συσκεφτούμε όλοι μαζί, 

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο