Guest

Τα κάλπικα νέα και τα ΝΕΑ

 

Φαντάζομαι επίσης ότι όλοι έχετε ακούσει και διαβάσει αναλύσεις και σκέψεις για το πόσο αποτυχημένη και απογοητευτική – σε επίπεδο διπλωματίας και συνεννόησης με συμμάχους και εταίρους – ήταν αυτή η επίσκεψη και πόσα πράγματα αλλάξανε μετά από την συνάντηση των G7 στη Σικελία. Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποχωρήσαν από τη συμφωνία των Παρισίων για την αλλαγή του κλίματος, η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου ήταν αποτυχία ακόμα και γι’ αυτούς που αδιαφορούν για την πολιτική, που πιστεύουν ότι η Αμερική είναι πολύ μακριά ή σε κάποια σημεία συμφωνούν με τον Τραμπ. Η ίδια η Μέρκελ άλλωστε μίλησε για μια συμμαχία που ο ένας σύμμαχος έχει γίνει αναξιόπιστος και ανάξιος κάθε εμπιστοσύνης.

thanoraf-marinakis-popeyeΈτσι μετά από εννέα μέρες ο Τραμπ επέστρεψε στις ΗΠΑ και αναλάβανε τα αμερικανικά ΜΜΕ να ενημερώσουν τον Αμερικανικό λαό για το τι έγινε σε αυτό το ταξίδι και τι αποτελέσματα είχε για την γενικότερη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο. Κάποιοι, όπως το CNN ή κυρίως το MSNBC – σαν να λέμε ο Αντένα και ο Σταρ – και κυρίως η εφημερίδα Washington Post, προσπάθησαν να πουν, με κάθε μετριοπάθεια πάντα, ότι με τις δηλώσεις του και τις θέσεις του ο Τραμπ έχει φέρει μια βαριά ήττα στην αμερικανική διπλωματία με άγνωστα αποτελέσματα, σίγουρα αρνητικά, όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά για όλο τον κόσμο. Μάλιστα υπήρξαν και κάποιες φωνές από το ρεπουμπλικανικό κόμμα που μιλήσανε για διπλωματική καταστροφή, όπως ο τέως υποψήφιος για την προεδρία Μακ Κέιν .

Και μετά υπήρξε το Fox News, κάτι σαν το Mega στις δόξες του σε επίπεδα τηλεθέασης, παρ’ όλο ότι είναι καλωδιακό πράγμα που σημαίνει ότι το πληρώνεις έξτρα για να το δεις. Και μάλιστα σε σύγκριση με τα άλλα ειδησιογραφικά κανάλια (όπως το CNN ή το MSNBC) είναι πολύ ακριβότερο. Είναι ένα κανάλι δεξιό προς το πολύ δεξιό και με έντονο λαϊκίστικο προφίλ. Φανταστείτε ένα κανάλι που εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, έχει τον Αυτιά με διαφορετικά πρόσωπα και εμφανίσεις, να παρουσιάζει όλα τα προγράμματα με καλεσμένους σε παράθυρα πολιτικούς, πολιτευτές και «ειδικούς», όλοι μέλη της Νέας Δημοκρατίας μέχρι Χρυσή Αυγή, άντε να τους ξεφύγει και κανένας Λοβέρδος για να λέμε ότι είμαστε και πλουραλίστες. Ο πρόεδρος της Αμερικής ανήκει στους φανατικούς τηλεθεατές του συγκεκριμένου καναλιού, έχει συχνά αναφερθεί σε εκπομπές του ακόμα και σε ομιλίες του και μερικές φορές έχει αιτιολογήσει πράξεις του ή λόγια του με αναφορές σε λεγόμενα από παρουσιαστές του Fox News.

Έτσι Κυριακή πρωί, ο Αμερικανός πρόεδρος τρώει πρωινό στον Λευκό Οίκο παρακολουθώντας το Fox News να τον εξυμνεί, «η πιο πετυχημένη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη στην αμερικανική ιστορία», «η μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία στην αμερικανική ιστορία» και άλλα τέτοια, μέχρι που ένας από τους παρουσιαστές/αναλυτές λέει: «κάτι που παραβλέπουμε συνέχεια είναι η πιο αμερικανική απάντηση που έχει δώσει ποτέ Αμερικάνος πρόεδρος στους ευρωπαϊκούς τυχοδιωκτισμούς. Ο πρόεδρος Τραμπ το ξέκοψε στους ευρωπαίους, όχι δεν θα πάρουμε τους παράνομους μετανάστες σας.» Πολλά θαυμαστικά.

Την ίδια μέρα σταδιακά όλα τα σάιτ της παράταξης και κάθε παράταξης στο όλο δεξιά, «τσιμπήσανε» την πρόταση – πιθανώς να δόθηκε και οδηγία – και ξαφνικά όλα μαζί εν χώρο αρχίσαν να τραγουδάνε: «Ευρωπαίοι, δεν θέλουμε τους παράνομους μετανάστες σας.» Η επίσημη εφημερίδα της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το κάνει τεράστιο τίτλο, πρώτη σελίδα και ακολουθήσαν άμεσα και ίδιο χορό όλες οι εφημερίδες και τα «ενημερωτικά» σάιτ του χώρου. Όπως δε συμβαίνει σε όλες τις εκπομπές τύπου «Αυτιά», ακολουθήσαν ζωντανά ρεπορτάζ στον δρόμο που εξαγριωμένοι «πρώτα η Αμερική» πολίτες αλαλάζανε, δεν θέλουμε τους παράνομους μετανάστες σας. Φυσικά οι «εξαγριωμένοι» πολίτες ήταν αυστηρά επιλεγμένοι από τους παραγωγούς του Fox News, όπως αυστηρά επιλεγμένοι είναι και όλοι αυτοί που αφήνουν σχόλια στα σάιτ και στα μπλογκ του χώρου με τα ανάλογα άρθρα, όπως αυστηρά επιλεγμένοι είναι και αυτοί που συνεχίζουν τις αναλύσεις.

Τώρα, έξυπνοι είσαστε, καταλάβατε ποιοι είναι αυτοί οι …παράνομοι μετανάστες που θέλουν οι «τυχάρπαστοι» ευρωπαίοι να πασάρουν στους Αμερικάνους. Όχι δεν είναι οι Μεξικάνοι που θα πληρώσουν το τείχος που θέλει να χτίσει ο Τραμπ, ούτε οι Πολωνοί υδραυλικοί που τόσο μισούν οι Βρετανοί. Είναι ο Σύριοι πρόσφυγες που μάλιστα το τελευταίο κύμα τους πολύ ειρωνικά το δημιούργησε ο ίδιος ο Τραμπ. Για τους Σύριους πρόσφυγες μιλάνε και τους αποκαλούν …ευρωπαίους παράνομους μετανάστες.

Το Fox News όμως έχει θεαματικότητα όση έχουν το CNN και το MSNBC μαζί. Μπαίνει σε περισσότερα από το 50% των Αμερικανικών σπιτιών και αρκετά ακόμα σε όλο το κόσμο και δει Αμερικάνων που ζουν στο εξωτερικό ή του ιδεολογικού «χώρου» άλλων εθνικοτήτων (Γεωργιάδης, Βορίδης και Σια). Τα αποτελέσματα; Πρώτον και με δεδομένη τη συνεχή αύξηση της ξενοφοβίας και της παράνοιας που φέρνει η ξενοφοβία, πολλοί δεν ξεχωρίζουν τον πρόσφυγα, αυτόν που με τη βία έχει διωχτεί από το σπίτι του από αυτόν που έκανε την επιλογή να αλλάξει χώρα. Δεύτερον, οι ευρωπαίοι είναι εχθροί μας και θέλουν το κακό μας. Πάλι η παράνοια. Τρίτον, αφού αυτό μου φαίνεται για αλήθεια (που με βολεύει κι εμένα, την ξενοφοβία μου και την παράνοια), όλοι οι άλλοι λένε ψέματα. Τρίτωσε η παράνοια και αυτό το τρίτο κρατήστε το.

Το Fox News σαν εταιρία έχει ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και «έκφρασης» που επιβάλλεται σε όλους του τους συνεργάτες. Το Fox News είναι μέσο δεξιάς κατεύθυνσης, άρα υποστηρίζει πάντα τον ρεπουμπλικάνο και επιτίθεται στον δημοκρατικό και κάθε τι που έχει αφετηρία το δημοκρατικό κόμμα ή τον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού κόμματος. Με κάθε τρόπο ωραιοποίει ότι κάνουν οι Ρεπουμπλικάνοι και ειδικά ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χρησιμοποιώντας κάθε μέσο ακόμα και το ψέμα αν χρειαστεί αρκεί να αποζευχτούν πρόστιμα στην εταιρεία. Αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες οδηγίες, τις ξέρουν όλοι οι συνεργάτες του Fox News και τις ακολουθούν κατά γράμμα με την απειλή απόλυσης. Το Fox News έχει ιδιώτη ιδιοκτήτη τον Αυστραλό Rupert Murdoch, με οικονομικά συμφέροντα σε όλον τον κόσμο, και λειτουργεί με αρχές ιδιωτικής επιχείρησης που το αφεντικό είναι αφέντης και ορίζει τις ζωές – κυρίως την οικονομική τους πλευρά – όλων των εργαζομένων του. Άρα μπορεί και να τους εκβιάζει άμεσα και έμμεσα. Ουσιαστικά το Fox News λειτουργεί με αρχή όχι να ενημερώνει άλλα να εκφράζει τα θέλω του αφέντη ιδιοκτήτη που αυτή τη στιγμή τυχαίνει να τα εξυπηρετεί ο Τραμπ. Αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος, όπως έγινε και στο παρελθόν. Πάντα ανάλογα με τα συμφέροντα – τις περισσότερες φορές οικονομικά – του Murdoch. Να θυμάστε όμως ότι με την δύναμη πρόσβασης που έχει το Fox News και το κάθε Fox News στον κόσμο με τις τεράστιες θεαματικότητες τους, μπορούν και να εκβιάσουν έμμεσα τον κάθε Τραμπ γιατί αυτοί είναι οι αποκλειστικοί αγγελιοφόροι του μηνύματος του.

Αυτή η σχέση ενημέρωση-ιδιοκτήτη-συμφερόντων-εργαζομένου/δημοσιογράφου υπάρχει και υπήρχε πάντα. Μην γελιέστε με μύθους και ψευδαισθήσεις για τις παλιές καλές ημέρες και λίγοι ήταν οι εκδότες σε όλη την ιστορία των ΜΜΕ με συνείδηση. Η συνείδηση τους συνήθως είναι κρυμμένη στο πορτοφόλι τους. Οι Murdoch αυτού του κόσμου όμως είχαν σχεδόν πάντα δυο «εχθρούς» που τους σταματούσαν, τους ελέγχαν, ακόμα και τους εμποδίζαν να παραπληροφορήσουν και να παραπλανήσουν. Για να μείνουμε σε αμερικανικό έδαφος, ο ένας από αυτούς τους «εχθρούς» ήταν αυτοί που αποκάλυψαν το σκάνδαλο του Γουοτεργκέϊτ που οδήγησε στην παραίτηση Νίξον, ήταν αυτοί που αποκάλυψαν τα σκάνδαλα με τους Κόντρας που οδήγησαν στη φθορά της κυβέρνησης Ρήγκαν, ήταν αυτοί που κοντράρανε τον πόλεμο στο Βιετνάμ και την υποστήριξη σε διδακτορίες που τόσο αγαπούσαν οι Αμερικανοί πρόεδροι, είναι αυτοί που βοήθησαν με συνεχή δημοσιεύματα να φανεί η βρώμα του ρατσιστικού νότου την περίοδο ’60-’70. Ήταν οι δημοσιογράφοι. Και πολλοί από αυτούς το κάνανε γνωρίζοντας ότι την επόμενη θα χάσουν την δουλειά τους. Αλλά συνέχισαν να το κάνουν.

 

pos peiraiws

Αυτό όμως το πολύ όμορφο και συχνά ρομανικό πακέτο, οι Murdoch έπρεπε κάποια στιγμή να το ελέγξουν, να το πειθαρχήσουν στα συμφερόταν τους και τα θέλω τους, να το κάνουν υπάκουο. Και πως έγινε αυτό; Προσλαμβάνοντας «υπαλλήλους» στη θέση των δημοσιογράφων. Υπαλλήλους με αυτοσκοπό να προκαλέσουν την αρέσκεια των αφεντάτων ώστε να εξασφαλίσουν και την απαραίτητη αμοιβή λόγω καλής παροχής των υπηρεσιών τους. Έτσι ξεκίνησε η απαξίωση των δημοσιογράφων που στην Ελλάδα μεταφράστηκε με το σύνθημα: «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι».

Ο δεύτερος εχθρός ήταν δυστυχώς η παιδεία των αναγνωστών. Στην απαξίωση και τέλος την καταστροφή της παιδείας στις ΗΠΑ συμβάλανε όλα τα κόμματα κι όλοι οι πολιτικοί ανεξαιρέτως. Η παιδεία στις ΗΠΑ δεν είναι δικαίωμα αλλά πολυτέλεια αυτών που έχουν χρήματα. Το ετήσιο κόστος φοίτησης σε αμερικανικό πανεπιστήμιο είναι μεγαλύτερο από τα ετήσια έσοδα ενός απλού εργαζομένου με συνεχείς αυξήσεις χρόνο με τον χρόνο. Ο αριθμός των Αμερικανών πτυχιούχων όλο και μειώνεται ή καλυτέρα περιορίζεται σε αυτούς που έχουν λεφτά, αδιάφορα της πραγματικής τους ανάγκης ή ικανοτήτων για ανώτατη εκπαίδευση. Έτσι παρ’ όλους τους διεθνείς επαίνους και θριάμβους πανεπιστήμιων όπως αυτό το Γέιλ, το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ οι ΗΠΑ σταδιακά τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν μετατραπεί σε ένα έθνος αμόρφωτων που το μόνο που τους διατηρεί στην κορυφή είναι το χρήμα που διαθέτουν και που με αυτό το χρήμα «αγοράζουν» μυαλά από όλα τον κόσμο. Ένα έθνος αμόρφωτων όμως πάσχει από κρίση. Κρίση για να ξεχωρίσει το λάθος από το σωστό, το κακό από το καλό, το ψέμα από την αλήθεια. Έτσι κάπως προέκυψε και ο Τραμπ ο οποίος πολύ σωστά τους το επέτρεψε διαλαλώντας συχνά στις προεκλογικές του ομιλίες ότι αυτός προτιμάει τους αμόρφωτους Αμερικάνους από τους …μορφωμένους δημοκρατικούς. Και εκείνοι του το ανταποδώσαν με την ψήφο τους και την τυφλή τους υποστήριξη ακόμα και σήμερα που κάθε μέρα καταστρέφει και κάτι.

Έτσι με μια απαξιωμένη και δουλική δημοσιογραφία σε αφέντες με συμφέροντα όχι πάντα ξεκάθαρα που μπορεί να αγγίζουν ακόμα και την εξουσία του «εγώ ανεβοκατεβάζω κυβερνήσεις», και ένα λαό αμόρφωτο που χειραγωγείται κατά βούληση στο σημείο που με τα χέρια του να βγάζει τα ματιά του, καταστρέφεις την δημόσια υγειά και την κάνεις δώρο στα φιλαράκια σου με τα ιδιωτικά νοσοκομεία, καταστρέφεις την παιδεία και την κάνεις δώρο στα φιλαράκια σου με τα ιδιωτικά σχολειά, καταστρέφεις κάθε έννοια εθνικού πλούτου και την κάνεις μαγαζάκι του κάθε … Murdoch δίνοντας του όλο και περισσότερη εξουσία. Ακόμα και για να σε εκβιάσει. Αφήνεις τον Μαρινάκη να αγοράσει τον ΔΟΛ και το MEGA, το ελληνικό Fox News.

Ο Μαρινάκης θα ήθελε πολύ να είναι ο Έλληνας Murdoch, αλλά εμένα τουλάχιστον, μάλλον προς τον ελληνικότερο του Κοσκωτά μου δείχνει. Τώρα θα μου πείτε πως τολμάω, ο Μαρινάκης δεν έχει καταδικαστεί για τίποτα απολύτως. Νομικά έχετε απόλυτο δίκιο. Και ο Κασιδιάρης δεν έχει καταδικαστεί για τίποτα αλλά μεταξύ μας …Μεταξάς. Από παράγκες μέχρι σαπιοκάραβα που δεν αρμενίζουν όλα δείχνουν δυο πράγματα για τον Μαρινάκη, ότι διψάει για να κερδίσει εξουσία και λεφτά και ότι δεν έχει καμία αναστολή στο πως θα το κάνει. Αρκεί να φαίνεται νόμιμο. Τώρα παρενθετικά να σας θυμίσω κάτι, αν τον Κοσκωτά δεν τον είχαν πιάσει οι Αμερικάνοι και μάλιστα η αμερικανική εφορία για απατή στις ΗΠΑ, ακόμα και την Ακρόπολη θα του είχαμε πουλήσει εμείς οι ίδιοι εθελοντικά. Άντε, γιατί μερικές φορές ξεχνάμε.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Μαρινάκης προσπαθεί να αγοράσει μια αρκετά γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα στην Βρετανία. Από ότι διάβασα το κατάφερε πριν από μερικές μέρες. Κάποια στιγμή Βρετανική εφημερίδα με πολύ μεγάλο κοινό και μάλιστα συμφερόντων …Murdoch, διερωτήθηκε πως γίνεται ένας Έλληνας πολυεκατομμυριούχος, την εποχή των μνημονίων στην Ελλάδα, με την μισή χώρα στην κυριολεξία να πεινάει και μια κυβέρνηση να ζητιανεύει για επενδύσεις, αυτός να κάνει επενδύσεις εκατομμύριων στην Βρετανία και μάλιστα σε ένα …μη κερδοφόρο προϊόν. Εγώ ουτε αποδείξεις, ουτε ενδείξεις έχω – πως θα μπορούσα άλλωστε από τη Σκανδιναβία που ζω – αλλά τα πολλά αστυνομικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει και η συγγραφική μου φαντασία μου λένε ότι η λέξη που ψάχνανε οι Βρετανοί και δεν βρίσκανε είναι, ξέπλυμα χρήματων.

Γιατί η αγορά και μάλιστα απλόχερα, ποδοσφαιρικών ομάδων που ο ίδιος ομολογεί ότι δεν έχουν κέρδος; Πάλι η συγγραφική μου φαντασία. Μήπως η μάζα ψηφοφόρων προβάτων-«φίλαθλων» μπορεί να γίνει και μοχλός πίεσης και εκβιασμού πολιτικών και κυβερνήσεων ή τουλάχιστον επίδειξη δύναμης; Ήδη ακούσαμε από το στόμα συνεργάτη του στο ποδοσφαιρικό τμήμα να απειλεί τι θα γίνει σε επόμενες εκλογές αν η ομάδα τιμωρηθεί για …αθλητικό παράπτωμα! Μήπως ακόμα και η υποψηφιότητά του και η μετέπειτα σίγουρη εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά ήταν μια επίδειξη δύναμης; Είπα δήμο Πειραιά και θυμήθηκα. Πειραιάς, μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, Μαρινάκης, καράβια, Νουρ. Το πεντάγωνο της αμαρτίας; Είπαμε, έχω διαβάσει πολλά αστυνομικά.

Και τώρα ΔΟΜ, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη. Fox News, Mega News, τι Λοζάνη τι Κοζάνη. Και Κυριάκος. Προσέξατε τις φωτογραφίες από τη λειτουργία για τον Μητσοτάκη; Σε όλες ήταν ο Κυριάκος με την Ντόρα, ο Σαμαράς, ο Καραμανλής, ο Σημίτης, ο Γιωργάκης, ο Τσίπρας και ο Μαρινάκης. Σε κάποιες από αυτές δεν ήξερα ποιος ήταν πιο συγκινημένος, ο Μαρινάκης ή ο τέως που και έκλαιγε. Πόσα έδωσε ο Μαρινάκης στην Ντορούλα όταν έστηνε το απόκομμά της και πόσα δίνει τώρα στον Κουλή; Και πόσα μπορεί να δώσει μέσω του …Fox News; Τι δίνει ο Murdoch στον Τραμπ αλλά πολύ πιο σημαντικό, τι παίρνει ο Murdoch από τον Τραμπ; Κι όλα αυτά στην Ελλάδα των μνημονίων με τους ευνουχισμένους δημοσιογράφους κι ένα λαό που παραπαίει στην αμορφωσιά και την παραπληροφόρηση χωρίς κρίση και αξιοπρέπεια; Μήπως οι φιλοδοξίες του ενός αντί για να γίνει Murdoch είναι να γίνει Τραμπ; Λέει τώρα το αρρωστημένο μου μυαλό. Και όχι τίποτα άλλο, άλλα ποιά Αμερικανική εφορία να μας σώσει τώρα από τον εξευτελισμό.

Προηγουμένως αναφέρθηκα στην υπαλληλική δημοσιογραφία και τον Μητσοτάκη, για την ακρίβεια την κηδεία ή καλύτερα την λειτουργία που έγινε στη Μητρόπολη για τον Μητσοτάκη και κλαίγανε οι χήρες και ο τέως.

Πάμε, γιατί δεν αντέχω να μην πω λίγα πράγματα μετά από όλο αυτό το λιβανιστήρι των τελευταίων ημέρων. Πρώτον, αυτός για τον οποίο πρωτοειπώθηκε το ο αποθανών δεδικαίωται, πρέπει να αναφέρονταν σε κάποιον που είχε κάνει πολλά εγκλήματα όταν ήταν εν ζωή γιατί μου θυμίζει την Καθολική εκκλησία. Στην Καθολική εκκλησία δεν έχει σημασία πόσα εγκλήματα έχεις κάνει ή πόσο κάθαρμα ήσουν εν ζωή, αρκεί να ζητήσεις συγχώρεση και να κοινωνήσεις πριν πεθάνεις και έχεις εξασφαλίσει θεσούλα στον παράδεισο και χορωδία αγγέλων να σου τραγουδάει το καλώς ήρθατε. Ταυτόχρονα και αν ισχύει όπως το εννοούν τα Ελληνικά Fox News και οι σύγχρονοι τιμητές του τι σημαίνει σεβασμός, γιατί τότε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει αφίσα με τον Βελουχιώτη και στο σπίτι του Άδωνι κορνίζα με φωτογραφία του Φλωράκη; Γιατί όλοι οι βαμμένοι Νεοδημοκράτες ακόμα βρίζουν τον Ανδρέα; Κι αυτό από κάποιον που πάντα τον θεωρούσε σαν μια από τις αιτίες καταστροφής της σύγχρονης Ελλάδας. Αυτοί δεν δεδικαίωται; Γιατί δεν είδαμε τον Βορίδη και τον Καραμανλή να πάνε στο μουσείο Λαμπράκη; Ουτε αυτός δεδικαίωται; Τελικά αυτό το δεδικαίωται είναι αλά καρτ και όπου «ιδεολογικά» μας βολεύει; Τελείως παρενθετικά, όταν λέμε «δεδικαίωται» δεν σημαίνει «δικαιώνεται» αλλά «απαλλάσσεται».

Δεύτερον, τον σεβασμό τον κατακτάς και δεν τον επιβάλεις, δεν στον επιβάλουν τα κάθε Fox News, οι υπάλληλοι του Μαρινάκη και σίγουρα δεν τον κληρονομείς. Αυτό, απλή υπενθύμιση.

Τρίτον, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πραγματικά είχε πει πολλές αλήθειες και μάλιστα κι εγώ πολλές φορές έχω επαναλάβει ή χρησιμοποιήσει αυτές τις αλήθειες που είχε πει. Πάντα σημειώνοντας ότι δυστυχώς αυτός που τις είπε ήταν ο λάθος άνθρωπος. «Όταν ένα παιδί παίρνει ένα μαχαίρι και σκοτώνει, τότε εσύ σαν γονέας έκανες κάτι λάθος», κι αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, αλλά ξέρετε ποιος την είπε; Ο Τσαρλς Μάνσον. Αν δεν ξέρετε ποιος είναι ο Μάνσον, να το ψάξετε. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι αυτός που επίσης είπε το περίφημο «ανφέρ» δίνοντας άλλοθι στον τέως να κλέψει ελληνική περιουσία, είναι αυτός που έκανε το μαθηματικό θαύμα του 0+0=14%, επι πρωθυπουργίας Μητσοτάκη το εξωτερικό χρέος που με κόπο «έστησε» ο Ανδρέας χτύπησε ταβάνι και …γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, η αποστασία ήταν που οδήγησε στη Χούντα. Αλλά παραφράζοντας κάτι που είπε και ο ίδιος «Σε 10 χρόνια, θα τον έχουμε ξεχάσει.»

Τέλος, όσοι ενοχλείστε, πιείτε ξιδάκι και μάθετε ότι η δημοκρατία και πολύ περισσότερο η ελευθερία του λόγου δεν είναι αλά καρτ και όπως μας βολεύει, το ίδιο και το …απαλλάσσεται. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πραγματικά στιγμάτισε την νεότερη ελληνική ιστορία αλλά όχι όπως θα επιθυμούσαν οι αγιοποιοί του.

*********************************

Ο Γλέζος πήγε να συλλυπηθεί την οικογένεια για καθαρά προσωπικούς λόγους – όπως ο ίδιος εξήγησε – και μη γελοιοποιήστε μερικοί μετατρέποντας, κουνώντας το δάχτυλο, τους ιδιωτικούς λόγους σε δημόσια «διδάγματα» όταν είσαστε ανίκανοι να τηρήσετε την λέξη σεβασμός στην κάθε σας πράξη και έκφραση. Το πόσο σέβεστε τον σεβασμό τον δείξατε με τα γιουχαΐσματα προς τον Τσίπρα.

*********************************

Για άλλη μια Παρασκευή ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θάνο Ραφτόπουλο που μου κάνει παρέα με σκίτσο του.

*********************************

Στη φωτογραφία ο Έλληνας Murdoch σε στάση που αντιπροσωπεύει την μελλοντική του συμβολή στην ελληνική ενημέρωση.



Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!

 

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Τα κάλπικα νέα και τα ΝΕΑ

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Φαντάζομαι ότι όλοι έχετε διαβάσει ή έχετε δει στις ειδήσεις την πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη. Όλοι τον είδατε να σπρώχνει τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου για να στηθεί πρώτος στη φωτογραφία και όλοι τον ακούσατε να κατακεραυνώνει του Ευρωπαίους γιατί δεν αγοράζουν αμερικανικά όπλα από το σουπερμάρκετ αμερικανικού οπλισμού που λέγεται ΝΑΤΟ ώστε ο ίδιος να εκπληρώσει την προεκλογική του υπόσχεση για περισσότερες δουλειές σε αμερικάνικες «χέρια». Πιθανώς αυτή τη στιγμή να έχετε μάθει ότι οι ΗΠΑ αποχωρήσαν από την συμφωνία των Παρισίων για την προστασία της Γης από τη κλιματικές αλλαγές, αλλαγές που στα αίτια τους οι ΗΠΑ έχουν σημαντική αρνητική συμβολή.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο