slideshow-3, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Προσευχόμαστε να μπορέσει ο Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει το τσουνάμι…

Nikos Nikolopoulos

γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Η απώλεια εισοδήματος στον ιδιωτικό τομέα και όποιο χρέος εκδοθεί για να καλύψει το κενό πρέπει εντέλει να απορροφηθεί, εν συνόλω ή εν μέρει, από τον κρατικό ισολογισμό.
 Ο  ίδιος ο Μάριο Ντράγκι προτρέπει: «Τα πολύ υψηλότερα επίπεδα κρατικού χρέους, αφού θα γίνουν ένα μόνιμο στοιχείο στις οικονομίες μας, τότε και θα συνοδευτούν από ακύρωση ιδιωτικού χρέους».

 Επιτέλους μπαίνει τέλος στην εποχή των μηδενικών ελλειμμάτων, του χρέους 60% επί του ΑΕΠ και του μηδενικού πληθωρισμού.

Τώρα έγινε ξεκάθαρο ότι η απάντηση στην κρίση πρέπει να εμπεριέχει σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους και επιπλέον διαγραφή του ιδιωτικού χρέους.
Η πανδημία μπορεί και πρέπει να γίνει η αφορμή, ώστε να παρατηρηθεί  διεθνώς μια νέα δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας, που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη σύμπασα η ανθρωπότητα και κυρίως οι ασθενέστερες οικονομικά χώρες όπως είναι η Ελλάδα. Μέτριοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για περίπου 10 τρις ευρώ που πρέπει να «βρεθούν» και να δοθούν  στις παγκόσμιες αγορές μόνον για την αναδιάρθρωση εταιριών και κρατικών χρεών.

Πολύ συγκεκριμένα, για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα ένα σοκ προσφοράς και ζήτησης και στις οποίες η  ύφεση της βιομηχανίας και η ύφεση της κατανάλωσης συμπίπτουν. Ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις, με ένα καλό επιχειρηματικό μοντέλο, βλέπουν ξαφνικά τους εαυτούς τους λίγο πριν από την κατάρρευση,  λόγω σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας. Είναι δηλαδή απολύτως αναγκαία μια τεράστια κρατική οικονομική βοήθεια.

Ειδάλλως η ανεργία θα αυξηθεί ραγδαία, η κατανάλωση θα περιορισθεί και η κρίση θα κλιμακωθεί.
Η στήριξη της ρευστότητας μέσω δανείων, εγγυήσεων και φορολογικών διευκολύνσεων, καθώς επίσης και η συμμετοχή στο κόστος εργασίας μέσω παροχής επιδομάτων σε μερικώς απασχολούμενους αποτελούν σημαντικά μέτρα για τη σταθεροποίηση  της κατάστασης.
Και πάλι δεν θα επαρκέσουν…

Απαιτείται άμεσα εκτεταμένη κρατική ενίσχυση, ιδίως για τις πολλές μικρές επιχειρήσεις (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές βιοτεχνίες, αυτοαπασχολούμενους), αλλά και για μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Απαιτείται ο δανεισμός όλων αυτών με την εγγύηση του Δημοσίου ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία παροχή ρευστότητας με άμεσες μεταφορές κεφαλαίων.

Ούτε οι κανονισμοί, ούτε οι κανόνες για τις εγγυήσεις πρέπει να μπουν εμπόδιο στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Λαϊκισμός θα έλεγαν κάποιοι νεοφιλελεύθεροι κυβερνώντες, αλλά τους αποστερεί αυτό το δικαίωμα ο «αρχιερέας» των Τραπεζών που παραγγέλνει: «Οι τράπεζες», υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, «πρέπει γρήγορα να δανείσουν με μηδενικό κόστος τις εταιρείες που προετοιμάζονται να σώσουν θέσεις εργασίας. Καθώς με αυτό τον τρόπο γίνονται όχημα για κρατική πολιτική, το κεφάλαιο που χρειάζονται για να το πράξουν πρέπει να προσφερθεί από τις κυβερνήσεις με τη μορφή εγγυήσεων σε όλες τις υπεραναλήψεις ή τα δάνεια».
Και τα υποστηρίζει αυτά ο Ντράγκι για να μην γυρίσουμε στη ζοφερή δεκαετία του 1920.
Οι Γερμανοί όμως επιμένουν «ευλαβικά» στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και απορρίπτουν την  έκδοση «Κορωνο-ευρωομολόγου» προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση ακόμα και του κου Μητσοτάκη.

Αν όμως κ. Πρωθυπουργέ δεν προβάλλετε veto και εσείς μαζί με τον ομόλογο σας, της γειτονικής μας Ιταλίας προκειμένου να γίνει και κάτι άλλο, περισσότερο πέραν του αμφίβολου και αυτού ευρωομολόγου…

Τότε η πλήρης συμπλήρωση, της εδώ και 11χρόνια  καταστροφής του Ελληνισμού είναι μαθηματικά δεδομένη και ίσως επιδιωκόμενη από τους γνωστούς ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! Και αυτό μπορούν να σας το βεβαιώσουν σοβαροί οικονομολόγοι. Το τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθούν αυτά, δηλαδή η εν εξελίξει εξόντωση όλων των Ελλήνων, όπως σας ανάφερα  το είπε και ένας τραπεζίτης  όχι πράκτορας των αγορών ως απεδείχθη.

Επαναλαμβάνω μετ’ επιτάσεως τι πρότεινε ο Ντράγκι : «Μειώστε πολύ» είπε «τις υποχρεώσεις στις ληστρικές ξένες πλέον τράπεζες.   Και μην πείτε ότι δεν σας ανήκουν οι τράπεζες. Βρείτε πανευρωπαϊκά τον τρόπο». Κάτι ξέρει ο Ντράγκι να το λέει.

 Η Ελλάδα καταστρέφεται και υμείς δυστυχώς…άδετε.   Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι μέσα στον Μάιο θα γυρίσουμε στην κανονικότητα, τότε οι προκλήσεις για την οικονομία θα είναι τεράστιες. Ο υπουργός σας επί των Οικονομικών βλέπει ύφεση 8%…  Δηλαδή μια κατάσταση  πιο ζοφερή και από την εποχή των Μνημονίων, αφού τότε είχαμε ύφεση 7,1%, αλλά χωρίς lockdown και χωρίς κανένα πρόβλημα στον τουρισμό.    Όλος ο «έγκλειστος λαός» θέτει το αγωνιώδες ερώτημα:  «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το τέρας μιας διψήφιας ύφεσης, έχει σχέδια και Τσιόρδες;»

Η τραγική κατάσταση επιβάλει να εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και τις όποιες νεοταξικες δουλείες και ας ξεκινήσει υλοποιώντας την πρόταση Ντράγκι μαζί και με άλλα πραγματικά μέτρα για να σωθεί ο τόπος και ο Ελληνισμός.
Γιατί χωρίς αυτά  οι «ασπιρίνες» που μέχρι σήμερα προσφέρει η Κυβέρνηση , οδηγούν μαθηματικά σε αδυναμία εκπλήρωσης των δήθεν υποχρεώσεων των Ελλήνων  στους ληστές-ηθελημένα ή  όχι, οδηγούν σε δήμευση και όποιου εισοδήματος η και περιουσιακού στοιχείου απέμεινε.

Υπάρχουν έντονα ανησυχητικά σημάδια. Τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας ήταν και είναι γνωστά και υπαρκτά και δεν είναι ένοχος ο κορωνοϊός.

Αν η Γερμανία δεν επιτρέψει το απεριόριστο τύπωμα χρήματος με την έκδοση ευρωομολόγου για τις πληττόμενες χώρες του Νότου…τότε η διάλυση της Ενωμένης  Ευρώπης  και η κατακρήμνιση της παγκοσμιοποίησης θα μας αναγκάσει να πατήσουμε στα πόδια μας και να προχωρήσουμε με τα ανεξάρτητα κράτη σε νέες συμμαχίες και να πετύχουμε τις αναγκαίες εξωτερικές ισορροπίες για την Ειρήνη και την επιβίωση μας …
 Σ’ αυτόν τον τιτάνιο αγώνα που έχουμε μπροστά μας με ποιους ηγέτες θα βαδίσουμε ;

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ να τα καταφέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αν δεν…η πατρίδα έχει και χρυσή εφεδρεία… Μακάρι να μην χρειαστεί να πάμε με αναμμένα κεριά  και να ζητήσουμε από ΕΚΕΙΝΟΝ να πάρει το πηδάλιο του εθνικού σκάφους !

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι γενικός γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :


Παντρεμένος με την Αναστασία Μανωλοπούλου και πατέρας τεσσάρων παιδιών, Αφροδίτη (1997), Ιωάννης (1998), Νίκη (2000) και Ανδρέας - Ευγένιος (2001).

 


ΣΠΟΥΔΕΣ


• Υποψήφιος Διδάκτωρ, Οικονομική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
• Μεταπτυχιακό, «Οικονομικά της Εκκλησίας». Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, του Πάντειου Πανεπιστημίου.
• Πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Πτυχιούχος ΑΣΣΕ.
• Μεταπτυχιακός φοιτητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Εξελέγη πρώτος Βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 1989 και έκτοτε επανεξελέγη 1990, 1993, 1996, 2000, 2004 έως το 2007. Επανεκλέγεται στις εκλογές του 2009.
Το 1990 ορίζεται από τον Πρωθυπουργό κ. Κων/νο Μητσοτάκη Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος μέχρι τη διάλυση της Βουλής το 1993.


ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το 1986 εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων.
Επιστρατεύεται το 1990 ως υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων επικεφαλής της δημοτικής παράταξης το «Μέλλον της Πάτρας», όπου συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο στην κάλπη το υψηλότερο ποσοστό μέχρι σήμερα της προτίμησης των πολιτών από τον κεντροδεξιό χώρο.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έως και τον Σεπτέμβριο 2007
• Τακτικό μέλος, του Συμβουλίου της Ευρώπης, (Commision), με έδρα το Στρασβούργο
• Τακτικό μέλος, της Δυτικο-Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα το Παρίσι
• Εκλέγεται Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας
• Εκλέγεται Πρόεδρος Διακομματικής Επιτροπής Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων της Βουλής των Ελλήνων

Κοινοβουλευτικές επιτροπές


Συμμετέχει με υπόδειξη του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και απόφαση του Προέδρου :
• Εθνικής Οικονομίας
• Εξωτερικών και Άμυνας
• Θρησκευμάτων
• Ανάπτυξης - Εμπορίου
• Εργασίας
• Πολιτισμού

•Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεσογείου (ΡΑΜ)

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

• Εκλεγμένο Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (έως το 2005)
• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (έως και της παραίτησης)
• Εκλεγμένος Τομεάρχης Εθνικής Οικονομίας (έως το 2004)
• Διορίζεται με απόφαση του Προέδρου κ. Μιλτιάδη Έβερτ Γραμματέας Συνδικαλισμού Κεντρικής Διοίκησης (έως το 1997)
Διορίζεται με απόφαση του Προέδρου κ. Κώστα Καραμανλή :
• Γραμματέας Τεκμηρίωσης στην Κεντρική Διοίκηση , καθώς επίσης
• Γραμματέας στην Κεντρική Διοίκηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων -Μ.Κ.Ο. (έως 2010)

• Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Δεκέμβριος 2010 έως της ορκωμοσίας του ως αρμοδίου Υφυπουργού Εργασίας αυτής της κυβερνητικής ύλης

# ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ίδρυση 23.5.2013)

Μετά την διαφωνία του με την πολιτική μεταστροφή και την ανακολουθία μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών κυβερνητικών αποφάσεων, παραιτήθηκε από Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και ήρθε σε ρήξη με την ηγεσία της ΝΔ.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα και δημιούργησε πυρήνες σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στις 23 Μαΐου 2013 με τον μετασχηματισμό του Κινήματος σε Κόμμα –προχώρησε στην ίδρυση του ΧΡΙ.Κ.Ε.- που διοικείται από μία 35μελή (προσωρινή) Διοικούσα Επιτροπή, η οποία τον επέλεξε στην θέση του Γενικού Γραμματέα.

 

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

• Ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού «Νέος ΛΟΓΟΣ» από το 1986 έως το 1996
• Ιδρυτής και μέλος της συντακτικής ομάδας περιοδικού «Πολιτικό Εντευκτήριο» από το 1997
• Ιδρυτής εφημερίδας ΑΓΓΕΛΕΙΟΦΟΡΟΣ της Ενημέρωσης, από το 1997 έως το 1998
• Ιδιοκτήτης - Ιδρυτής του Ραδιοφωνικού σταθμού ΜΕΛΛΟΝ FM, έως το 1994
• Ιδρυτής - Ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού ΜΕΛΛΟΝ TV έως το 1994


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

• Αντιπρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
• Σύμβουλος Επιχειρήσεων
• Στέλεχος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος
• Οικονομικός Σύμβουλος Ιδιωτικών Επιχειρήσεων
• Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεφαλαίου Α.Ε.

 


ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

• Δημήτριος Γούναρης, Πολιτική Βιογραφία.
Προλογίζει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗ
• Δημήτριος Γούναρης, Ο ιδαλγός της Δημοκρατίας.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Δημήτριος Γούναρης, Ο ριζοσπάστης.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Παναγιώτης Κανελλόπουλος Ο πολιτικός της σύνθεσης και του μέτρου. Εκδόσεις ‘'ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ''
• Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Ο φιλόσοφος πολιτικός, ο παραδειγματικός ηγέτης.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Η Αχαΐα στον 20ο αιώνα.
Εκδόσεις MEGA print
• Αχαΐα - Ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο.
Εκδόσεις ‘'ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ''
• Κοινοβουλευτικός έλεγχος, Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Έντυπη διαδρομή.
Εκδόσεις ‘'ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ''
• Πάτρα - Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006.
Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗ
• Μονογραφίες :
2. Το μεταρρυθμιστικό έργο του Δημητρίου Γούναρη, 2000.
Εκδόσεις MEGA print
3. ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Θεμέλιο οικονομίας, 2001. Εκδόσεις MEGA print
4. Η προοπτική Ανάπτυξης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, 2002. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

5. Η Εθνική Ιδιοπροσωπία των λαών υπόβαθρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, 2003.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
6. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΚΙΕΒΟ 23-27/06/2004, 2003.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Η προσπάθεια και το έργο του πολιτική άποψη, 2004.
Εκδόσεις MEGA print
8. Με θέση και παρέμβαση στη Νέα Διακυβέρνηση, 2004.
Εκδόσεις MEGA print
9. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Η προσφορά και το έργο του πολιτική άποψη, 2004.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
10. Γυναίκα & Κοινωνία ... σήμερα, 2005.
Εκδόσεις MEGA print
11. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, Σεπτέμβριος 2005.
Εκδόσεις MEGA print
12. Το ζήτημα του χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας και το Σύνδρομο της Νόβα Χούτα, Φεβρουάριος 2006.
Εκδόσεις MEGA print
13. Σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας. Το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες, Απρίλιος 2007.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
14. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Νεοελληνικό σύμβολο, απέναντι στον Φονταμενταλισμό και στα Διευθυντήρια, Μάιος 2007.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
15. Παναγιώτης Κανελλόπουλος : Ο φιλόσοφος πολιτικός, ο παραδειγματικός ηγέτης, 2008.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
16. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, 2008.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
17. ΥΠΕΡ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΛΟΓΟΣ , Σεπτέμβριος 2008.
Εκδόσεις MEGA print

Προσευχόμαστε να μπορέσει ο Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει το τσουνάμι...

γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος. Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Η απώλεια εισοδήματος στον ιδιωτικό τομέα και όποιο χρέος εκδοθεί για να

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο