Guest

Κρίμα που ο Αλέξης δε θυμίζει στον Ντόναλντ την πρότασή του για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

 

 

Θυμίζουμε ότι, η παραμονή της χώρα μας στην ευρωζώνη ειδικότερα το κρίσιμο  καλοκαίρι του 2015, έγινε με αποφασιστική παρέμβαση της τότε κυβέρνησης  Ομπάμα ο οποίος μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ επέμεναν φορτικά για τον ίδιο σκοπό. 

 

Apotamieuw  Ο βαθύτερος λόγος για μια τέτοια κίνηση είναι το γεγονός ότι, η Ουάσιγκτον των Ομπάμα-Κλίντον, ακολουθούσε μια αμφίπλευρη πολιτική στάση απέναντι στη Γερμανία. Η τελευταία ήταν και είναι χρήσιμη ως ανάχωμα απέναντι στη Ρωσία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αφεθεί να ισχυροποιηθεί σε βαθμό που θα αμφισβητήσει την οικονομική υπερκυριαρχία των ΗΠΑ. Και ότι το ευρώ θα αντικαταστήσει μερικώς έστω το δολάριο ως διεθνές αποθεματικό και ανταλλακτικό νόμισμα.

 

Για να αποφευχθεί το τελευταίο, η Ελλάδα που είναι ο αδύνατος κρίκος της αλυσίδας του ευρώ, πρέπει να παραμείνει μέσα στην ευρωζώνη. Αυτή η η πολιτική υποστηρίζεται σθεναρά από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και τους καθοδηγητές της παγκοσμιοποίησης που εδρεύουν κυρίως στην Wall Street.

 

Ο Ντόναλντ Τράμπ, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές του, ήταν  απέναντι στο διεθνές κατεστημένο για αυτό και εχθρευόταν τη Γερμανία και το ευρώ. Όμως, πιο πρόσφατα φαίνεται να προσαρμόζεται θέλοντας και  μη στις κατευθύνσεις της Ν.Τ. και για το λόγο αυτό δείχνει να έχει ξεχάσει τις οργίλες δηλώσεις και την εχθρική του στάση απέναντι στη Γερμανία, στο ευρώ όπως και την επίμονη πρότασή του για αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

 

Ο ίδιος έχει άλλωστε πολύ μεγαλύτερα προσωπικά προβλήματα από το να ασχολείται με αυτά της ασήμαντης για τις ΗΠΑ  Ελλάδας. Και  πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η πολιτική μας ηγεσία  αποδέχονται μοιρολατρικά τον οικονομικό και πολιτικό μας ξεπεσμό.

 

miles-n-moreΤο τραγικό είναι ότι, ο Αλέξης Τσίπρας, η αξιωματική αντιπολίτευση  και το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, δεν αντιλαμβάνονται  την ευκαιρία που προσφέρουν οι υπάρχουσες αντιφάσεις και συγκρούσεις ανάμεσα στους μεγάλους παίχτες της διεθνούς πολιτικής σκηνής και να τις εκμεταλλευτούν προς όφελος της παραπαίουσας χώρα μας. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Αλέξης υπενθύμιζε στον Ντόναλντ την πρότασή του για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Πολύ κρίμα που και οι δυο τους έχουν αδύνατη μνήμη.

 Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας (PhD στο  London School of Economics and Social Science) είναι πανεπιστημιακός και πολιτικός. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Δ., Διοικητής του Ι.Κ.Α., βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθήνας και πρόεδρος του κόμματος "Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων".


http://theodore-katsanevas.blogspot.gr/


Κρίμα που ο Αλέξης δε θυμίζει στον Ντόναλντ την πρότασή του για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας.

 

Ο πρόεδρος Τράμπ πριν και μετά την εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι "η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και το βάρος του χρέους να το πληρώσει η Γερμανία, αλλιώς το όλο πρόβλημα μπορεί και να το λύσει τελικά η Ρωσία". Καλό θα ήταν ο ίδιος αλλά και ο Αλέξης να θυμόταν αυτή του την θέση τώρα που οι δυο τους αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις στη Νέα Υόρκη που μας κόστισαν κάποια δις για τον εκσυγχρονισμό των F16 και την επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι μια από τις λίγες χώρες που καταβάλλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ πληρώνοντας πάνω από το 2% του ΑΕΠ για τον σκοπό αυτό.