Guest

Του Λιάπη και του Γκρούεζα!

 

Βρε τον Μιχαλάκη. Όλοι λέγανε ότι το ανίψι χρωστάει της Μιχαλούς αλλά αυτός αποδείχτηκε να έχει καταθέσεις στης Μιχαλούς για μελλοντική χρήση. Πως το λέει ο Αντωνάκης; Αυτός δεν χρώσταγε της Μιχαλούς, είχε πλεόνασμα στης Μιχαλούς!

Βρε όχι απλά ηλίθιος ο κύριος «πνεύμα και ηθική» – είχε γράψει και βιβλίο με τίτλο «Για Ένα Νέο Ήθος» – ο πανηλίθιος. Εκεί που η βλακεία πιάνει κορυφή και λίγο παρά πάνω, Λιάπης. Σας διάβασα που το γράψατε παντού. Σε κοινωνικά δίκτυα και στήλες άποψης. Το έγραψε ο απλός ο κόσμος, το γράψανε κομματικοί, το γράψανε βουλευτές, μόνο τίποτα ειδικοί δεν το έχουν γράψει ακόμα αλλά έρχεται και η σειρά τους φαντάζομαι.

Ξέρετε τι δεν γράψανε όλοι αυτοί; Πως ονομάζονται αυτοί που τον εκλέγουν βουλευτή από το 1985 μέχρι το 2007 ασταμάτητα, πως λέγεται αυτός που τον έκανε υπουργό σε τρία διαφορετικά υπουργεία. Από το 1997 ήταν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ποιος τον έβαλε εκεί και πως λέγεται αυτός που έβαλε τον πανηλίθιο εκεί; Και ξέρετε γιατί τα τονίζω αυτά; Γιατί κανένας δεν έδειξε έκπληξη όταν αποδείχτηκε ότι ο Λιάπης είναι ηλίθιος. Το ξέρανε από πριν.

Αλλά κρατήστε το αυτό προς το παρών. Γιατί η βλακεία είναι δικαιολογία, αλλού είναι το πρόβλημα. Ας πάμε στις άλλες περιπτώσεις που άνθισαν τις τελευταίες μέρες.

Ο Χάρης Τομπούλογλου, ο πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού είναι μια πολύ γνώριμη φάτσα στους έλληνες δεκαετίες τώρα. Από το 50 και βαλε. Είναι ο Γκρούεζας/Παπαγιανόπουλος που τον ρωτάει ο γλυκύτατος Κωνσταντάρας/Μαυρογιαλούρος στο «Υπάρχει και φιλότιμο»

– Κι εσύ ρε Γκρούεζα τι δουλειά κάνεις;

– Του κόμματος κύριε υπουργέ. Τι δουλειά κάνω, εγώ είμαι του κόμματος υπουργέ μου.

– Και πως τρως ρε Γκρούεζα;

– Ε, φροντίζει το κόμμα υπουργέ μου!

Ο διάλογος είναι από μνήμης αλλά η Ελλάδα είχε πάντα πλεόνασμα από Γκρούεζας. Από Μαυρογιαλούρους είχε έλλειμμα γιατί στο τέλος ο Μαυρογιαλούρος είχε το φιλότιμο να παραιτηθεί, ο Γκρούεζας περίμενε μέχρι ο εισαγγελέας να του χτυπήσει την πόρτα και ακόμα κι εκείνη τη στιγμή πίστευε και πιστεύει ότι το κόμμα θα τον σώσει. Γιατί είναι του κόμματος και το κόμμα φροντίζει.

Κρατήστε το κι αυτό προς το παρών. Και για να πάμε στον Τσογλανανκγκίλ.

Όχι, καλύτερα μην το κρατήσετε γιατί ο Τσογλανανκγκίλ έρχεται και δένει τα πάντα. Ξέρετε είναι πολλά τα κακά που έκαναν τα της μεταπολίτευσης ελληνικά πολιτικά κόμματα, αλλά έκαναν και κάτι περίεργο. Εξέλιξαν την γλώσσα. Πριν από μια δεκαετία βρέθηκα σε ένα διεθνές σεμινάριο για το μέλλον της φιννο-ουγκρικής γλώσσας και το συμπέρασμα ήταν όταν ότι τα φιννο-ουγκρικά σε τριακόσια περίπου χρόνια θα έχουν πεθάνει. Ο λόγος; Γιατί είναι μια γλώσσα που δεν εξελίσσεται. Οι λέξεις αντικαθιστούνται η αναπληρώνονται από άλλες αγγλικές ή γερμανικές αλλά καμία φινλανδική η ουγγρική λέξη δεν εξελίσσεται. Μένουν εκεί στάσιμες και σταδιακά αντικαθιστούνται. Μάλιστα ένα από τα συμπεράσματα ήταν ότι σε τριακόσια χρόνια οι Φιλανδοί θα μιλάνε αγγλικά σε περίεργη διαλεκτό με αρκετές φιννο-ουγκρικές λέξεις, αλλά σίγουρα όχι φιλανδικά.

Τα ελληνικά δεν κινδυνεύουν. Αν και το λήμμα Λιάπης είναι μάλλον καινούργιο σκεφτείτε τις έννοιες δίπλα στο λήμμα «Πάγκαλος». Περπατάς στο δρόμο, συναντάς ένα τύπο και του λες, «γεια σου ρε Πάγκαλε!» Οι έννοιες ξεχειλίζουν, ο χαιρετισμός έχει δεκάδες κρυφά και φανερά νοήματα.

«Ρε μεγάλε, Παγκαλέψαμε τώρα τελευταία!» Εδώ πια εννοιολογικά και σημειολογικά παθαίνεις οργασμό. Τον οργασμό του Πάγκαλου. Έτσι λοιπόν για να βρισκόμαστε μέσα στα όρια της εξέλιξης της γλώσσας, αγαπητέ κύριε Βενιζέλο η ελληνική πολιτική ζωή Παγκαλοποιήθηκε, αυτός που τσογλανοποιήθηκε είσαι εσύ αντιπρόεδρε.

Εσύ δεν ήσουν ρε Βενιζέλο που τσογλανοποιούσες την Ελλάδα όταν δίπλα στον Σημίτη ξεπούλαγες τις συντάξεις των ελλήνων στο χρηματιστήριο κι εσύ δεν ήσουν ρε «Πάγκαλε» που ούρλιαζες με τον Γιωργάκη λεφτά υπάρχουν; Η μήπως απουσίαζες πνευματικά και ήσουν μόνο σωματικά εκεί όταν ο Γιωργάκης συνομιλούσε με το ΔΝΤ, πολύ πριν υπογράψει;

 

Μήπως όταν κάποια στιγμή ένιωσες να χάνεις εσωκομματικό έδαφος εσύ δεν έγλειφες τον Άκη για να μη χαθείς σε κανένα χρονομπάουλο; Εσύ δεν πρόδωσες αυτόν που σε ανέδειξε για ένα υπουργιάκι κι εσύ δεν είσαι που στους Ολυμπιακούς ανταγωνιζόσουν για το ποιος σκόρπισε τα ποιο πολλά; Ήσουν η δεν ήσουν υπουργός πολιτισμού ρε Πάγκαλε; Έφαγες, έφαγες, έφαγες, έφαγες ρε τσογλαναρά. Ρε «Πάγκαλε» Βενιζέλο, όλοι φάγατε ασύλληπτα, απλά ο Άκης πιάστηκε Λιάπης και δεν έχουν βρεθεί τίποτα εισαγγελείς με ούμπαλα να σας τσακίσουν ένα έναν.

Δεν σας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας, ανεπάγγελτοι «Πάγκαλοι» όλοι σας και σήμερα δεν ξέρετε τι έχετε. Που τα βρήκατε ρε; Νομίζετε ότι φτάνει το πόθεν έσχες. Ρε φέρτε αποδείξεις που τα βρήκατε. Που είναι τα πόθεν έσχες του Λαλιώτη; Έτσι για να πιάσουμε ένα όνομα …στη τύχη. Το ξέρετε ότι ο Άκης έκανε και υπουργός Δημοσίων Έργων;

Αλλά όταν έρθει η ώρα των επεξηγήσεων, στο λήμμα «Πάγκαλος» εκεί δίπλα στην αναξιοπρέπεια, στην ιδιοτέλεια θα μπει και η αλαζονεία. Γιατί βλακεία είναι η δικαιολογία του Λιάπη αλλά το πρόβλημα του είναι, ήταν και θα είναι η αλαζονεία. Γιατί ο Τομπούλογλου είναι αλαζόνας και γι αυτό φωνάζει αθώος παρόλο που πιάστηκε επ’ αυτόφωρο επειδή ακόμα και τώρα ξέρει ότι αν θέλει το κόμμα θα τον σώσει. Γιατί ρε «Πάγκαλε» Βενιζέλο είσαι αλαζόνας γι αυτό κατηγορείς τους πάντες εκτός από τον εαυτό σου για εγκλήματα κατά των ελλήνων που όχι απλά παρακολούθησες στην εξέλιξη τους αλλά και συμμετείχες. Και είσαι και δειλός γιατί φτάνεις να κατηγορείς αυτούς που υποφέρουν από τα λάθη σου.

Και έχει Παγκαλοποιηθεί όλη η Ελληνική πολιτική ζωή και απόδειξη είναι εκεί μέσα στην Ελληνική Βουλή. Και δεν μιλάω για την είσοδο αυτών των εγκληματικών παρασίτων της Χρυσής Αυγής μόνο. Το ξέρετε ότι η πλειονότητα αυτών που συμμετέχουν στην σημερινή βουλή είναι για πρώτη φορά εκλεγμένοι; Ξέρετε γιατί δεν το έχετε καταλάβει; Γιατί στη βουλή μπορεί να μην είχαν μπει μέχρι τώρα αλλά όλοι ανεξαιρέτως ήταν κομμάτι των πολιτικών, συνδικαλιστικών και κομματικών παιχνιδιών και μπορεί να άλλαξαν οι φάτσες και τα ονόματα αλλά η έννοια παρέμεινε η ιδία. Μικροί και μεγάλοι Πάγκαλοι, ηλίθιοι και πανηλιθιοι, Λιάπηδες και Γκρούεζας όλοι τους. Γιατί ο Σαμαράς έφερε τους Γκρούεζα του και ο Τσίπρας του δικούς του. Μην νομίζετε ότι τον Αλέξη τον αθωώνω. Έχει κι αυτός γίνει «αφήστε τα παιδιά να με πλησιάσουν» και τρέχουν όλα τα πρώην ΠΑΣΟΚόπαιδα με μινιατούρες ζιβάγκο. Αμ αυτός ο Άδωνις τι νομίζετε ότι είναι; Αυτός μπορεί να έχει ονειρώξεις φιλότιμου Μαυρογιαλούρου αλλά Γκρούεζας είναι κι αυτός και μάλιστα του γενόσημου Γκρούεζας.

Γιατί για να αλλάξει κάτι ουσιαστικό από αυτή την άρρωστη πολιτική ζωή πρέπει να φύγουν όλοι οι Γκρούεζα και να μείνει κανένας Μαυρογιαλούρος με φιλότιμο. Με φιλότιμο να υπερασπιστεί αυτόν τον φουκαρά τον Έλληνα πους σαν τον τερματοφύλακα πριν το πέναλτι έχει χωθεί στο καναπέ του και δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί από τα χαστούκια που του έρχονται. Γιατί ακόμα και η Χρυσή Αυγή, αυτά τα λειψά παράσιτα που αν υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα που τόσο λατρεύουν, θα τους είχαν ρίξει στον καιάδα για πνευματική ανεπάρκεια και θρασυδειλία, δημιούργημα των Γκρούεζα είναι.

Πριν από λίγες μέρες στο κύριο άρθρο μου για τα Χριστούγεννα στο περιοδικό Ovi, έκανα μια αναφορά στις ευχές που δίνουν οι ηγέτες όλου του κόσμου αυτές τις ημέρες. Από το Πάπα της Ρώμης μέχρι και τον τελευταίο μουτζαχεντίν, βρίσκοντας την ευκαιρία των Χριστουγέννων και την παγκόσμια εμβέλεια που έχει αυτή η γιορτή όλοι εύχονται ειρήνη σε όλο το κόσμο. Είναι ανατριχιαστικό αλλά ακόμα και ο Ισραηλινός πρόεδρος από τα τείχος που έχουν φτιάξει οι άποικοι και έχει αποκλείσει από τη ζωή χιλιάδες παλαιστινίους μιλεί για ειρήνη. Και ξέρετε γιατί το κάνουν; Είναι τσάμπα, οι ευχές είναι τσάμπα, δεν κοστίζουν τίποτα και κάνουν και καλό στην εικόνα. Ο Πάγκαλος ο Ντετανάχιου, αυτός ο κανίβαλος, θρασύτητα κα κυριολεκτικά πατώντας επί πτωμάτων μπορεί να εύχεται ειρήνη.

Ο Αντωνάκης εύχεται ανάπτυξη και success plan, ότι μπορεί ο κάθε Πάγκαλος. Το θέμα είναι ότι με ευχές δεν ανασταίνονται ψυχές αλλά συνεχίζουν να πεθαίνουν άνθρωποι. Το ξέρετε ότι κάθε μέρα που περνάει, κάθε μέρα, πεθαίνουν 30,000 παιδιά; Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί.

Κάθε μέρα που περνάει προστίθεται ένας άστεγος τουλάχιστον και μερικά ακόμα πεινασμένα παιδιά στην Ελλάδα του Αντωνάκη και του Βενιζέλου. Κι αυτοί μοιράζουν ευχές! Οι Πάγκαλοι!

Ακόμα κι αν οι ευχές γίνουν πράξη χτες θα περάσουν δεκαετίες πριν σταματήσουν να πεθαίνουν παιδιά σε αυτό το κόσμο από έλλειψη βασικών όπως είναι το νερό και μια χούφτα ρύζι. Θα περάσουν χρόνια πριν ταΐσουμε όλα τα πεινασμένα παιδιά της Ελλάδας και στεγάσουμε όλους τους άστεγους που δημιούργησαν ο Γιωργάκης, ο Αντωνάκης, ο Βενιζέλος και τα άλλα τα παιδιά. Γι αυτό και πρέπει να τελειώσουν οι ευχές. Ήρθε η ώρα για πράξεις κι αν οι Αντωνάκηδες, οι Βενιζέλοι και λοιποί Πάγκαλοι μέσα στην αλαζόνα τους είναι ανίκανοι να κάνουν πράξη τις ευχές να φύγουν. Χτες. Για να έρθουν οι επόμενοι που μπορούν. Κι αν και αυτοί δεν μπορούν, να φύγουν κι αυτοί σύντομα. Πολύ σύντομα. Πριν γίνουν Πάγκαλοι.

Και μην ξανακούσω περί εντολής του λάου. Κανένας Έλληνας με σώας τας φρένες δεν έδωσε εντολή στον Αντωνάκη να ξεπουλήσει τα πάντα και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των γερμανικών τραπεζών. 18,5% δεν είναι πλειοψηφία αλλά λαθροχειρία της ελληνικής βούλησης. Με 18,5% κυβερνάει ο Αντωνάκης, ο αλαζόνας Πάγκαλος, με την παρανυχίδα τον άλλο τον Πάγκαλο τον Βενιζέλο του 13,18% (που στις επόμενες εκλογές αν δεν κατέβει με τον Σαμαρά στο επικρατείας της ΝΔ θα γράφει ηλεκτρονικά βιβλία με το Πάγκαλο και θα εμφανίζεται σε εκπομπές του Πρετεντέρη μαζί με τον Βορίδη). Αλλά τόση είναι η αλαζονεία τους, ο Γκρούειζμός τους, ο Λιαπισμός τους, ο Παγκαλισμός τους, που δεν μπορούν να το δουν. Και βγαίνουν και μιλάνε για αισιοδοξία, για ανάπτυξη και πλεόνασμα. Φτου σας ρε Πάγκαλοι.

Τώρα εσείς περιμένετε ευχές για το νέο έτος. Για το 2014.

Λοιπόν μάγκισσες και μάγκες μου, το μόνο πλεόνασμα που υπάρχει είναι από Λιάπηδες. Το μόνο success story που υπάρχει είναι από Γκρούεζας στιλ Τομπούλογλου και η μόνη ελπίδα είναι ο Αντωνάκης να πάει για κατούρημα με τον σκυλάκι του τον Βενιζέλο και το λουλού τον Άδωνη και να μας αφήσουν ήσυχους.

Για τα υπόλοιπα το μόνο που μπορώ να σας ευχηθώ είναι να έχετε την υγεία σας γιατί αν πέσετε στα νύχια του Γενόσημου …χαθήκατε!

Και μην ξεχνάτε ότι όλοι εμείς μπορεί να ζούμε μακριά σας αλλά η κάρδια μας καθημερινά κτυπάει ελληνικά.

***********************************************************

Αντωνάκη, ο Σουλτάνος πέφτει μέσα σε ένα βάλτο διαφθοράς. Άντε και στα δικά σου αγόρι μου!

***********************************************************

Καψή μου καψερέ, εσύ τι Γκρούεζας είσαι;

***********************************************************

Εσύ με το τσεκούρι, δεν σε ξεχνάω αλλά εσύ είσαι και σουπερ- Γκρούεζας και θα σου κάνω αφιέρωμα όταν έρθει η ώρα. Προς το παρόν όπως όλα τα τρωκτικά …ροκάνιζε! Ξέρεις εσύ!

***********************************************************

Αντωνάκη, άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα του Λιάπη.

***********************************************************

Θέλω φωτογραφία της μελαχρινής αιθέριας ύπαρξης από την Κουάλα Λαμπούρ. Μπορεί το παιδί να χρωστάει της Μιχαλούς αλλά αυτό το αιθέρια πολύ με εξιτάρει!

***********************************************************

Γενόσημο που φέρει το όνομα Γκρούεζας, φέρει την επίσημη έγκριση του Άδωνη.

***********************************************************

Στη φωτογραφία Μαυρογιαλούρος – Γκρούεζας ή Μαυρογιαλούρος – Αντωνάκης, ή Μαυρογιαλούρος – Βενιζέλος, ή Μαυρογιαλούρος – Άδωνης ή Μαυρογιαλούρος – Λιάπης ή …ή …ή… Το Μαυρογιαλούρος δεν αλλάζει γιατί αυτός είχε φιλότιμο, οι υπόλοιποι …διαλέγετε και παίρνετε!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Του Λιάπη και του Γκρούεζα!

του Θάνου Καλαμίδα.

Βρε, δεν πρόλαβα να αρρωστήσω για μερικές μέρες και έγινε του Λιάπη. Και να σου οι πλαστές πινακίδες, και να σου ταξίδια με αιθέριες μελαχρινές στην Κουάλα Λαμπούρ και να σου το «πνεύμα και ηθική» και ο Γκρούεζας να τα παίρνει στο παίδων. Εδώ κοντεύει να πέσει ο σουλτάνος στη γείτονα χώρα λόγω διαφθοράς και ο Βενιζέλος να γίνει Τσογλανανκγκίλ . Νιώθω σαν να έχω καπνίσει όλα τα γενόσημα του Άδωνη μαζί. Δεν ξέρω από πού να αρχίσω.

Α, Χρόνια σας πολλά. Να είσαστε καλά να ζήσετε να τα θυμόμαστε κι αυτά τα Χριστούγεννα.

Οι άλλοι θα τα θυμούνται για το μήνυμα ειρήνης, για τη γαλοπούλα ή για το χοιρομέρι, εμείς θα τα θυμόμαστε για τον Λιάπη. Τι να κάνουμε, ότι μπορεί να προσφέρει στην ιστορία ο κάθε λαός.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο