Βουλευτές

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα της Ελληνικής Κεντροδεξιάς

 

Ξέρετε- και ξέρουμε όλοι- ότι οι πολίτες στην Ελλάδα για πολλά χρόνια εκτός από αυτόν τον διαχωρισμό αισθάνθηκαν να καταπιέζονται και από τους πάσης φύσεως κομματικούς μηχανισμούς.

Μηχανισμούς, που εξέτρεφαν οι εκάστοτε πολιτικές εξουσίες και οι οποίοι άπλωναν τα πλοκάμια τους στο σύνολο σχεδόν του κράτους ή ακόμα και του ιδιωτικού τομέα. Ξέρουμε πως αυτοί οι μηχανισμοί λειτουργούσαν τελικά προς όφελος μιας ελίτ, στην κορυφή της πολιτικής οικονομικής και κοινωνικής πυραμίδας.

Κοινή αντίληψη όλων αυτών πως οι προηγούμενες οικονομίες δεν έχουν και μεγάλη ανάγκη το λαό. Πως μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους, ακόμα κι αν θέσουν στο περιθώριο μιας νεόπτωχης λογικής τις μεγάλης αστικές μάζες που ουσιαστικά δημιούργησαν την πρόοδο στον δυτικό κόσμο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αντιλήψεις περί κοινωνικού κράτους, δημόσιας υγείας και παιδείας, στην μετά μνημόνιο εποχή, μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο. Μοιάζουν με … ιδεοληψίες για κάποιους λίγους, εραστές του παρελθόντος.

Τώρα γίνεται πολιτικός τζόγος με το χρήμα και ποντάρισμα στην ψυχολογία της μάζας, με την αμέριστη συμπαράσταση τεχνοκρατών, μιντιοκρατών και φυσικά… πολιτικών.

Η πυραμίδα όμως που στηρίζεται στην κορυφή της, μοιραία καταρρέει. Γιατί; Απλά θα μπορούσα να πω, ανατρέξτε στους θεμελιώδεις νόμους της φυσικής.

Αλλά θα το πω ακόμα πιο απλά: Διότι μετέτρεψε τους πολλούς σε αδύναμους παρατηρητές.

Ώθησε εκατοντάδες χιλιάδες ή μάλλον εκατομμύρια ανθρώπους σε υπερδανεισμό ή τζογάρισμα των μικρών αποταμιεύσεων τους, με ολέθρια αποτελέσματα.

Και μετά έφερε ο Γ. Παπανδρέου τον ολετήρα του ΔΝΤ και δημιούργησε ουσιαστικά, μια ατελείωτη στρατιά νεόπτωχων την ίδια ώρα όμως που διατηρεί και μία ελίτ ολίγων προνομιούχων που μοιάζουν να ζουν σε… άλλο κόσμο, πλούσιοι, ωραίοι και ασφαλείς, μακριά από το πλήθος των φτωχών, την κοινωνική πλέμπα…

Η πυραμίδα θα πέσει λοιπόν. Και μαζί της θα παρασύρει πολλές δοξασίες, κόμματα και πολιτικούς.

Ακόμα και όσοι σαν υπνωτισμένοι ακολουθούν τις εντολές της τρόικας και της «αυτορυθμιζόμενης αγοράς, χωρίς κοινωνική αντίληψη», βλέπουν τώρα πως η τυφλή πίστη στην μνημονιακή παγκοσμιοποιημένη ελεύθερη αγορά, ένας φονταμενταλισμός με εκκοσμικευμένο μανδύα.

Όλοι αντιλαμβάνονται ακόμα ότι ο άνθρωπος παραμένει ελεύθερος και ικανός να ορίσει τη μοίρα του. Ότι οι κοινωνίες των απρόσωπων αριθμών πρέπει να μετατραπούν και πάλι σε κοινωνίες των προσώπων και των ιδεών. Ότι οι πολίτες δεν θέλουν πια να καταλάβουν τον κόσμο, αλλά… να τον αλλάξουν! Ότι αυτό που συνέβη στον τομέα της οικονομίας που έφερε αυτή την ανθρωπιστική κρίση που ζούμε στην Ελλάδα και το ζούμε επίσης και στο πεδίο της πολιτικής, μπορεί να αλλάξει αρκεί να το αποφασίσουμε, να το πιστέψουμε και να το επιβάλουμε ΕΜΕΙΣ.

Σε ότι αφορά την ελληνική κεντροδεξιά, το εκλογικό αποτέλεσμα 17,8% αντήχησε μάλλον σαν το σκάσιμο μιας… πυρηνικής βόμβας, δείχνοντας πως ο πολίτης δεν θέλει να κατανοήσει την λογική των αγορών και των κερδοσκόπων αλλά να παλέψει και να αλλάξει το συσχετισμό της δύναμης, μέσω της πολιτικής ισχύος και για τούτο, δεν έχει την παραμικρή αναστολή να καταδικάσει με την ψήφο του, τις υποταγμένες στις αγορές και στα ξένα συμφέροντα μαζί με τις φοβικές, ανατριχιαστικές λογικές, τους παλαιούς μηχανισμούς και εκείνους που τους εκπροσωπούσαν. Ακόμα πιο εύγλωττο είναι το εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

Σε μία εποχή ακραίας φτώχειας, ανείπωτης δυστυχίας με ταχύτατες κοινωνικοπολιτικές ανακατατάξεις η συνάντηση της Αριστεράς και Δεξιάς έχει απλουστευθεί, παρ’ ότι εξακολουθεί, παρότι εξακολουθεί να ισχύει ότι η πολιτική ιδεολογία για τους πολιτικούς είναι το ανάλογο της ψυχής για τον άνθρωπο.

Δεν ενδιαφέρει το χρώμα της γάτας, αρκεί «να πιάνει ποντίκια».

Επιτέλους συμφωνούμε -ευτυχώς πολλοί, και οι εντός και οι εκτός της Βουλής- ότι έχουμε έναν κοινό «εχθρό»: Ότι και όποιον εξαθλιώνει και «βουλιάζει» τον λαό και την πατρίδα, στην απόγνωση και στην δυστυχία.

Οι τραγικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην χώρα μας είναι γνωστές και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε αυτές. Είναι απαραίτητο όμως να διερευνήσουμε τη φύση και τις αιτίες αυτού που βιώνουμε, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά σε μια πορεία αναγέννησης της χώρας, της κοινωνίας, του καθενός από εμάς.

Το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό και όσοι επιμένουν να μιλούν μόνο για το δημοσιονομικό και το οικονομικό είτε εθελοτυφλούν είτε ενεργούν εκ του πονηρού.

Έχοντας κατά νου τον τελικό μέγιστο στόχο, την έξοδο της χώρας από την κρίση, την εξασφάλιση ότι δεν θα ξαναυπάρξουν οι προϋποθέσεις για να οδηγηθούμε πάλι σε μια τέτοια κατάσταση, αποφασίσαμε ως «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΡΚΑΤΙΚΟ Κόμμα» να προχωρήσουμε σε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό μέτωπο, που δεν κοιτάζει με τις «αγκυλώσεις» του παρελθόντος το μέλλον, αλλά παραμένει ανοικτό σε πολιτικές πλατφόρμες από κάθε δημοκρατική πηγή, αλλά και δεν παραδίδει ούτε σπιθαμή ιδεολογικού και πολιτικού χώρου σε σχηματισμούς που… «μυρίζουν ναφθαλίνη» ή ανήκουν σε ακραίους, ανελεύθερους και αντιδημοκρατικούς χώρους.

Πρέπει να πω όμως ότι οι συζητήσεις αυτές και οι αποφάσεις δεν αποτελούν προσωπική μου απόφαση, αλλά απόφαση που προήλθε μέσα από συζήτηση με τους φίλους και τους πυρήνες του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος, που ήδη «δουλεύουν» σε 36 νομούς της χώρας. Το ΧΡΙ.Κ.Ε είναι ένα νέο κοινωνικό, πατριωτικό και πολιτικό κίνημα και δεν έχει ακόμη την μορφή κομματικού σχηματισμού.

Φιλοδοξούμε ως «Κίνημα» να αποτελέσουμε εφαλτήριο για την εισαγωγή στην πολιτική ατόμων της νέας γενιάς, αυτής που το μέλλον της παρουσιάζεται ζοφερό και που έχει το δικαίωμα να πάρει τις τύχες της στα χέρια της. Αυτά απαιτούν συντονισμό και στενή συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων που διαπνέονται από αυτή την αντίληψη. Για την ώρα φαίνεται να είμαστε οι «ρομαντικοί» όσοι βλέπουμε σαν μονόδρομο αυτή την πορεία. Δεν πειράζει. Κάποτε και οι ρομαντικοί πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους. Το διακύβευμα είναι ζωτικό. Μιλάμε για το Έθνος, για την Πατρίδας, για τους Έλληνες.

Πιστεύουμε στις ενωμένες πατριωτικές δυνάμεις του Ελληνισμού της περηφάνιας και της αξιοσύνης, απέναντι στην πολιτική της υποτέλειας και των ατέρμονων και αναποτελεσματικών θυσιών του λαού, αλλά και απέναντι σε κάθε τι που καλλιεργεί την μισαλλοδοξία στον λαό μας και δυναμιτίζει τον κοινωνικό ιστό.

Προέχει να δημιουργήσουμε μια συνισταμένη των δυνάμεων εκείνων, που εξακολουθούν να διατηρούν τις Αρχές και τα «πιστεύω» τους. Τα κοινά μας «πιστεύω και οι αρχές» συνοψίζονται στην αντίληψη ότι θα πρέπει να υπάρχει πρώτα – πρώτα μια κοινωνία σταθερή ευημερούσα με ισχυρό και στενά συνδεδεμένο ιστό που να λειτουργεί ως προστατευτικό δίχτυ για όλα τα μέλη της.

Μια κοινωνία που να διαβιώνει κάτω από αξιοπρεπείς υλικές συνθήκες αλλά και με ισχυρή επ’ αγαθώ πνευματικότητα. Ακόμα είμαστε μακριά από αυτό τον στόχο. Πρώτα πρέπει να αναστρέψουμε την καταστροφική πορεία που μας έχουν οδηγήσει. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και όσοι περισσότεροι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, τόσο λιγότερο κόστος θα πληρώσουμε και τόσο πιο σύντομα θα το πετύχουμε.

Θα το επιτύχουμε όμως χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο που έχουμε στην διάθεσή μας. Θα το πετύχουμε ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξουμε, ως χώρα, βασικές στρατηγικές επιλογές. Σε κάθε βήμα οφείλουμε να αξιολογούμε κόστος και ωφέλεια.

Όνειρό μας, ένας μεγάλος κοινωνικός και πολιτικός συνασπισμός, που θα έλξει πολιτικούς και πολίτες, ως «εργάτες» ενός νέου δρόμου για την πατρίδα. Μπορεί να μη συμφωνούμε όλοι με όλα, συμφωνούμε όμως στα θεμελιώδη ζητούμενα της εποχής μας: Μια Ελλάδα για τους Έλληνες, με πραγματική προοπτική ελπίδας και προκοπής, που θα αποτινάξει τα δεσμά της επαχθούς λιτότητας, επειδή έχει πολλά να προσφέρει στον ευρωπαϊκό, αλλά και ευρύτερα στον δυτικό κόσμο.

Το καταστάλαγμα -θέλω να σας πω- πως είναι η ανάγκη δημιουργίας μιας μεγάλης δημοκρατικής πατριωτικής συμμαχίας όλων των πολιτικών δυνάμεων που πάνω από όλα βάζουν το συμφέρον των Ελλήνων και της Πατρίδας.

Στεκόμαστε ως «εργάτες» ενός νέου δρόμου για την πατρίδα. Και θα δώσουμε τη μάχη δίπλα τους για την Ελλάδα που δεν επαιτεί και δεν φοβάται. Με όπλα μας, τις διαχρονικές αξίες και τις παραδόσεις του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αλλά και τις πανανθρώπινες αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σε αυτό το μεγάλο μέτωπο, γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Και είμαι βέβαιος, σύντομα θα είμαστε οι συντριπτικά περισσότεροι και οι τελικοί νικητές!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι γενικός γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :


Παντρεμένος με την Αναστασία Μανωλοπούλου και πατέρας τεσσάρων παιδιών, Αφροδίτη (1997), Ιωάννης (1998), Νίκη (2000) και Ανδρέας - Ευγένιος (2001).

 


ΣΠΟΥΔΕΣ


• Υποψήφιος Διδάκτωρ, Οικονομική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
• Μεταπτυχιακό, «Οικονομικά της Εκκλησίας». Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, του Πάντειου Πανεπιστημίου.
• Πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Πτυχιούχος ΑΣΣΕ.
• Μεταπτυχιακός φοιτητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Εξελέγη πρώτος Βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 1989 και έκτοτε επανεξελέγη 1990, 1993, 1996, 2000, 2004 έως το 2007. Επανεκλέγεται στις εκλογές του 2009.
Το 1990 ορίζεται από τον Πρωθυπουργό κ. Κων/νο Μητσοτάκη Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος μέχρι τη διάλυση της Βουλής το 1993.


ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το 1986 εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων.
Επιστρατεύεται το 1990 ως υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων επικεφαλής της δημοτικής παράταξης το «Μέλλον της Πάτρας», όπου συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο στην κάλπη το υψηλότερο ποσοστό μέχρι σήμερα της προτίμησης των πολιτών από τον κεντροδεξιό χώρο.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έως και τον Σεπτέμβριο 2007
• Τακτικό μέλος, του Συμβουλίου της Ευρώπης, (Commision), με έδρα το Στρασβούργο
• Τακτικό μέλος, της Δυτικο-Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα το Παρίσι
• Εκλέγεται Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας
• Εκλέγεται Πρόεδρος Διακομματικής Επιτροπής Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων της Βουλής των Ελλήνων

Κοινοβουλευτικές επιτροπές


Συμμετέχει με υπόδειξη του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και απόφαση του Προέδρου :
• Εθνικής Οικονομίας
• Εξωτερικών και Άμυνας
• Θρησκευμάτων
• Ανάπτυξης - Εμπορίου
• Εργασίας
• Πολιτισμού

•Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεσογείου (ΡΑΜ)

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

• Εκλεγμένο Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (έως το 2005)
• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (έως και της παραίτησης)
• Εκλεγμένος Τομεάρχης Εθνικής Οικονομίας (έως το 2004)
• Διορίζεται με απόφαση του Προέδρου κ. Μιλτιάδη Έβερτ Γραμματέας Συνδικαλισμού Κεντρικής Διοίκησης (έως το 1997)
Διορίζεται με απόφαση του Προέδρου κ. Κώστα Καραμανλή :
• Γραμματέας Τεκμηρίωσης στην Κεντρική Διοίκηση , καθώς επίσης
• Γραμματέας στην Κεντρική Διοίκηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων -Μ.Κ.Ο. (έως 2010)

• Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Δεκέμβριος 2010 έως της ορκωμοσίας του ως αρμοδίου Υφυπουργού Εργασίας αυτής της κυβερνητικής ύλης

# ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ίδρυση 23.5.2013)

Μετά την διαφωνία του με την πολιτική μεταστροφή και την ανακολουθία μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών κυβερνητικών αποφάσεων, παραιτήθηκε από Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και ήρθε σε ρήξη με την ηγεσία της ΝΔ.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα και δημιούργησε πυρήνες σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στις 23 Μαΐου 2013 με τον μετασχηματισμό του Κινήματος σε Κόμμα –προχώρησε στην ίδρυση του ΧΡΙ.Κ.Ε.- που διοικείται από μία 35μελή (προσωρινή) Διοικούσα Επιτροπή, η οποία τον επέλεξε στην θέση του Γενικού Γραμματέα.

 

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

• Ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού «Νέος ΛΟΓΟΣ» από το 1986 έως το 1996
• Ιδρυτής και μέλος της συντακτικής ομάδας περιοδικού «Πολιτικό Εντευκτήριο» από το 1997
• Ιδρυτής εφημερίδας ΑΓΓΕΛΕΙΟΦΟΡΟΣ της Ενημέρωσης, από το 1997 έως το 1998
• Ιδιοκτήτης - Ιδρυτής του Ραδιοφωνικού σταθμού ΜΕΛΛΟΝ FM, έως το 1994
• Ιδρυτής - Ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού ΜΕΛΛΟΝ TV έως το 1994


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

• Αντιπρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
• Σύμβουλος Επιχειρήσεων
• Στέλεχος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος
• Οικονομικός Σύμβουλος Ιδιωτικών Επιχειρήσεων
• Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεφαλαίου Α.Ε.

 


ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

• Δημήτριος Γούναρης, Πολιτική Βιογραφία.
Προλογίζει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗ
• Δημήτριος Γούναρης, Ο ιδαλγός της Δημοκρατίας.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Δημήτριος Γούναρης, Ο ριζοσπάστης.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Παναγιώτης Κανελλόπουλος Ο πολιτικός της σύνθεσης και του μέτρου. Εκδόσεις ‘'ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ''
• Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Ο φιλόσοφος πολιτικός, ο παραδειγματικός ηγέτης.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Η Αχαΐα στον 20ο αιώνα.
Εκδόσεις MEGA print
• Αχαΐα - Ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο.
Εκδόσεις ‘'ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ''
• Κοινοβουλευτικός έλεγχος, Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Έντυπη διαδρομή.
Εκδόσεις ‘'ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ''
• Πάτρα - Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006.
Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗ
• Μονογραφίες :
2. Το μεταρρυθμιστικό έργο του Δημητρίου Γούναρη, 2000.
Εκδόσεις MEGA print
3. ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Θεμέλιο οικονομίας, 2001. Εκδόσεις MEGA print
4. Η προοπτική Ανάπτυξης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, 2002. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

5. Η Εθνική Ιδιοπροσωπία των λαών υπόβαθρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, 2003.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
6. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΚΙΕΒΟ 23-27/06/2004, 2003.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Η προσπάθεια και το έργο του πολιτική άποψη, 2004.
Εκδόσεις MEGA print
8. Με θέση και παρέμβαση στη Νέα Διακυβέρνηση, 2004.
Εκδόσεις MEGA print
9. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Η προσφορά και το έργο του πολιτική άποψη, 2004.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
10. Γυναίκα & Κοινωνία ... σήμερα, 2005.
Εκδόσεις MEGA print
11. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, Σεπτέμβριος 2005.
Εκδόσεις MEGA print
12. Το ζήτημα του χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας και το Σύνδρομο της Νόβα Χούτα, Φεβρουάριος 2006.
Εκδόσεις MEGA print
13. Σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας. Το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες, Απρίλιος 2007.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
14. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Νεοελληνικό σύμβολο, απέναντι στον Φονταμενταλισμό και στα Διευθυντήρια, Μάιος 2007.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
15. Παναγιώτης Κανελλόπουλος : Ο φιλόσοφος πολιτικός, ο παραδειγματικός ηγέτης, 2008.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
16. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, 2008.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
17. ΥΠΕΡ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΛΟΓΟΣ , Σεπτέμβριος 2008.
Εκδόσεις MEGA print

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα της Ελληνικής Κεντροδεξιάς

του Νίκου Νικολόπουλου.

Ανάμεσα στα πολλά που λέγονται για τους πολιτικούς είναι και ότι «πολιτικοί είναι αυτοί που βρίσκουν πρακτικές λύσεις ξεκινώντας από και βασισμένοι σε ένα ιδεολογικό πλαίσιο». Ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς με αυτόν τον ορισμό ή αν τον θεωρεί πλήρη, υποδηλώνεται ως θεμελιώδες στοιχείο της πολιτικής, η ιδεολογία. Αυτή είναι που, θεωρητικά τουλάχιστον, καθορίζει την κατεύθυνση των μέτρων της ασκούμενης πολιτικής ώστε να επιτευχθεί το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση είναι ίσως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Επί δεκαετίες είχε υψωθεί ένα φράγμα που χώριζε τους Έλληνες και την πολιτική ζωή σε «προοδευτικούς» και δεξιούς.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο