Guest

Πόσο φοβάται ο Κυριάκος τον Κούλη;

kalamidas-kolaz-atoma-pou-misei

Ο Κυριάκος …απαιτεί εκλογές τον Σεπτέμβριο και μάλιστα το κάνει στα μέσα του Ιουλίου με επιχείρημα …την σκανδαλολογία που στήνουν η γνωστή μαξιλαροτρίφτρα και τα ΜΜΕ που δικτατορεί η πεμπτουσίας της διαπλοκής, της αποστασίας, του Noor και του νταβατζή, ο Μαρινάκης.

thanoraf-kalpes-paraliaΑλλά γιατί ο πανικός; Και μάλιστα το ορίζει και πολύ συγκεκριμένα ο Κυριάκος, θέλει την προκήρυξη εκλογών να την κάνει ο Τσίπρας στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Γιατί τέτοια βιασύνη; Είναι έτοιμος ο Μητσοτάκης για μια προεκλογική εκστρατεία που μπορεί να τον φέρει στην εξουσία σε …ένα μήνα ή υπάρχει κάτι που ο Κούλης φοβάται και δεν μας το λέει; Ή το χειρότερο από όλα, μήπως στήνει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δημιουργώντας πολιτική ένταση που θα τον βοηθήσει να αποφύγει ερωτήσεις που ΔΕΝ θέλει οικογενειακώς να απαντήσει;

Αυτά βέβαια είναι εικασίες και ευσεβείς πόθοι της κυβέρνησης και πολύ πιθανώς του ίδιου του Τσίπρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μέρος τους τουλάχιστον, δεν μπορεί να είναι και η αλήθεια. Βλέπετε, οι δυο μονομάχοι υπακούοντας τυφλά στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και εφαρμόζοντας την θεμελιακή αρχή του: «δεν έχω προτάσεις άρα ο σώζων εαυτό σωθήτω», έχουν ξεκινήσει τον γνωστό από δεκαετίες προεκλογικό πόλεμο της λάσπης.

Το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον επιφανειακά και προς το παρών, ο πόλεμος λάσπης βολεύει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Τσίπρα. Ο Κυριάκος και γενικά η οικογένεια Μητσοτάκη-Μαρέβα μόνο αθώα σκανδάλων δεν είναι, έχουν ουρά από σκάνδαλα που μετράει από την Γλυφάδα και τα Χανιά μέχρι τον Παναμά αλλά …γιατί αυτή η βιασύνη του Κυριάκου για εκλογές; Μήπως ο Κυριάκος και όσοι νοήμονες έχουν απομείνει σε αυτό το τσίρκο που αποτελεί το επιτελείο του στην Πειραιώς έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να αναγνωρίζει τον Κούλη που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τον αξύριστο Κυριάκο και αυτό τους έχει τρομάξει; Γιατί αυτό που αποδεικνύεται καθημερινά είναι ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι ο Τσίπρας, αλλά ο Κούλης Μαρέβας-Γεωργιάδης.

Και ο Τσίπρας χρειάζεται απεγνωσμένα αυτόν τον Κούλη. Είναι σαν η ιστορία να επαναλαμβάνεται με τον Ανδρέα και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Θα το’ χει το όνομα. Ο Τσίπρας χρειάζεται και αποζητά αυτόν τον Μητσοτάκη που τόσο απλόχερα του προσφέρει ο Κούλης, ειδικά όσο πλησιάζουν οι μέρες για την μεγάλη επιστροφή στη Θεσσαλονίκη που σκίζαμε τα μνημόνια.

Τώρα θυμήθηκα κάτι που είχε πει κάποτε ο Αθανάσιος Τσαλδάρης. Οι νεότεροι θα αγνοούν το όνομα αλλά ο Τσαλδάρης διετέλεσε υφυπουργός κοινωνικών υπηρεσιών το ‘74, υφυπουργός συγκοινωνιών το ‘76 και την περίοδο ‘77-‘80 υφυπουργός προεδρίας. Καραμανλικός μέχρι κόκκαλο αλλά αυτό που τον χαρακτήριζε περισσότερο από κάθε άλλο ήταν ότι ήταν ο εκτός οθόνης πραγματικός Γκρούεζας από την ταινία με τον Μαυρογιαλούρο. Κομματογεννημένος, κομματοσυντηριμένος και η ύπαρξη του οριζόταν από το κόμμα. Αυτός λοιπόν αναφερόμενος κάποτε στην φθορά της εξουσίας είπε το παρακάτω – επίκαιρο για την εποχή του: όταν διορίζεις έναν ψηφοφόρο σου στο δημόσιο κερδίζεις μια ψήφο αλλά χάνεις τέσσερεις από αυτούς που τους είχες υποσχεθεί διορισμό αλλά δεν πήραν.

Μεταφορικά, αυτό συνέβη στην κυβέρνηση από την προεκλογική Θεσσαλονίκη του 2014 μέχρι σήμερα. Τότε ο Τσίπρας ξεκινούσε την ομιλία του ως εξής: «Είναι η ώρα που η Ελλάδα της ελπίδας θα νικήσει τον φόβο. Είναι η ώρα που η Ελλάδα του διαφωτισμού θα νικήσει τον Μεσαίωνα και τον σκοταδισμό.» Αλλά από τότε μέχρι σήμερα ο Αλέξης έχασε τους τέσσερεις από τους πέντε ψηφοφόρους του γιατί ΔΕΝ ικανοποιηθήκαν οι ελπίδες και για κάποιους άλλους ο φόβος, ο Μεσαίωνας και ο σκοταδισμός αποκτήσαν πανωφόρι ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό έχει ανάγκη και μάλιστα επείγουσα ανάγκη, ο Τσίπρας τον Κούλη. Ο Κούλης της Μαρέβα, του Γεωργιάδη, της Σπυράκη και του Βορίδη αλλά κυρίως ο Κούλης του Χριστοφοράκου, ο Κούλης του Φρουζή και ο Κούλης του Μαρινάκη είναι ο μπαμπούλας που σκιάζει, ο φόβος ο Μεσαίωνας και ο σκοταδισμός σε πακέτο ψηφίζεις ένα παίρνεις τρία. Ο μπαμπούλας που μπορεί να κάνει και το θαύμα. Να συσπειρώσει τόσο πολύ κέντρο και αριστερά ώστε να διατηρήσει τον Τσίπρα στην καρέκλα. Και ο μεν Κυριάκος προσπαθεί να το κρύψει αλλά ο Κούλης δεν τον αφήνει.

Οι εκλογές όταν έρθουν – και το έχω ξαναγράψει – θα είναι πολύ κρίσιμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν παίζεται μόνο το δικό του πολιτικό μέλλον αλλά όλης της οικογενείας μέχρι ανιψιών και κουμπάρων αδιαφόρου επωνύμου. Ο Κυριάκος δεν έχει μόνο υποσχεθεί νίκη, δεν έχει μόνο αφήσει υπαινιγμούς για αυτοδυναμία αλλά έχει δεσμευτεί και για την ολοκληρωτική εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αδώνεια φασιστοπροπαγάνδα που ενσωμάτωσε στον λόγο του ο Κούλης απαιτεί η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη και πιστεύει – πάντα ο Κούλης – ότι κάτι τέτοιες δεσμεύσεις συσπειρώνουν τους δεξιούς και καραδεξιούς έως Χρυσής Αυγής ψηφοφόρους.

Αλλά και πάντα σύμφωνα με το «δόγμα» Τσαλδάρη, ο Άδωνις, ο Βορίδης και η κάθε Βούλτεψη με τον γκεμπελικό λόγο τους και τις αντι-αριστερές κορώνες τους, μπορεί να του κέρδισαν ένα φασιστοψηφοφόρο αλλά χάσανε τους τέσσερεις του κέντρου και της παραδοσιακής Καραμανλικής δεξιάς. Στη χασούρα τον έκαναν σχεδόν ισόπαλο με τον Τσίπρα. Κι αυτό ο Κυριάκος και οι λίγοι με μυαλό και όχι μαξιλαροκρυψίνοι στην Πειραιώς το έχουν επιτελούς καταλάβει. Και μέσα στον Κουλικό από Χάρβαρντ ερασιτεχνισμό τους, τι κάνανε; Διορίσανε τελείως δημοκρατικά πρόεδρο του επικείμενου 12ου συνεδρίου της ΝΔ τον Καραμανλικό Βαγγέλη Μεϊμαράκη και γελάσανε τα μουστάκια του Τσίπρα!

Το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου του 2018, σε κάτι λιγότερο από πέντε μήνες. Ο ένας μήνας μπορεί να μην είναι αρκετός για να προετοιμαστούν τα κόμματα για εκλογές αλλά πέντε μήνες είναι αρκετοί για την Νέα Δημοκρατία να ξεφορτωθεί τον Κούλη μπας και βρει τη χαμένη της τιμή και τον Καραμανλισμό μαζί με την ελπίδα διάσωσης από τον Τσεκουράτο και Αδώνειο ξευτιλισμό που τους περιμένει στη γωνία.

Όσο για μας τους υπόλοιπους… καλά μπάνια!

ΥΓ1 Τα πήρε που τα πήρε τα τριάντα αργύρια στο Στρασβούργο, δεν κάνει και κάτι για να τα δικαιολογήσει η παραλίγο δημοσιοκλάψα; Το όνομα Λε Πεν και Στρασβούργο της θυμίζει κάτι;

ΥΓ2 Μήπως οι Νεοδημοκράτες πρέπει να ξανασκεφτούν ποιόν Μητσοτάκη θέλουν για αρχηγό; Ας είναι και με άλλο επώνυμο.

ΥΓ3 Τελικά πόσα ρούβλια πάει η Μακεδονομαχία;

***************************

Και αυτή την Παρασκευή παρέα μου με σκίτσο του, ο Θάνος Ραφτόπουλος.

***************************

Στη φωτογραφία: και μετά απορούσατε όλοι γιατί άφησε γένια ο Κούλης. Το απαιτούσε η ομάδα!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Πόσο φοβάται ο Κυριάκος τον Κούλη;

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Εάν είχατε την ατυχία οι γονείς σας να σας βάλλουν στο ίδιο νηπιαγωγείο με τον Τσίπρα και στη συνέχεια κάνατε το έγκλημα να μην περάσετε όλες τις αποδείξεις στη φορολογική σας δήλωση, καλά θα κάνετε να …κρυφτείτε, να αλλάξετε όνομα, γιατί αν σας ανακαλύψει η Σπυράκη θα ζητήσει εκλογές εδώ και τώρα ο Κυριάκος. Κάπως έτσι το επιτελείο της Πειραιώς στήνει την προεκλογική πορεία του μέλλοντα πρωθυπουργού και είναι να απορείς που πήγαν τόσα λεφτά για το κωλοπτυχίο του Χάρβαρντ.