Guest, slideshow-4

Πολιτιστική συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας

Τιμητική πρόσκληση από την Πρέσβειρα κα Zelmys Ma Dominguez Cortina και τον Πρόξενο κο Jose Oriol Marrero Martinez δέχθηκαν η ιστορικός τέχνης κα Αννίτα Πατσουράκη και ο δικηγόρος κος Δημήτρης Βαλάσης για επίσκεψη στην Πρεσβεία της Κούβας.

 

Annita Patsouraki-Valasis-Zelmys Ma Dominguez Cortina-Jose Oriol Marrero Martinez-CubaΜε θερμή υποδοχή και ευχάριστη διάθεση συζητήθηκαν ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις, στο πλαίσιο της πολιτιστικής διπλωματίας, που αποδεικνύουν την κοινή κουλτούρα, αγάπη και θαυμασμό μεταξύ των δύο λαών!

Η Πρέσβειρα αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους δυο λαούς και εξέφρασε την επιθυμία της Κουβανικής Πρεσβείας να συμμετέχει στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021, παρουσιάζοντας το βιβλίο του εθνικού ήρωα της Κούβας Jose Marti για την Ελλάδα, υπό την επιμέλεια της Πρεσβείας.

Προτάθηκε επίσης, η βράβευση στην ιατρική ομάδα της Κούβας που προσέφερε τη βοήθειά της σε πολλές χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η Κούβα είναι ανάμεσα στις 30 εγκεκριμένες από τον ΠΟΥ χώρες που πειραματίζονται για την εύρεση του εμβολίου ενάντια στον covid-19.

 

Η Πρόεδρος από τη «Συμπολιτεία Ολυμπίας / Ήλιδα- Ολυμπία : Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας» κα Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη διαβίβασε την αποδοχή της πρότασης καθώς επίσης και την πρόθεση για βράβευση της Κούβας για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020» σε διοργάνωση της «Συμπολιτείας Ολυμπίας» ο Πρόξενος κος Jose Oriol Marrero Martinez συμμετείχε στην εικαστική έκθεση «Ευ Αγωνίζεσθαι», με φωτογραφίες του από την Αρχαία Ολυμπία.

Η εικαστική έκθεση «Ευ Αγωνίζεσθαι», με τη συμμετοχή 60 καλλιτεχνών και σε επιμέλεια της Αννίτας Πατσουράκη, παρουσιάσθηκε τον Μάρτιο στην Αρχαία Ολυμπία και τον Ιούνιο στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Από τον Ιανουάριο 2020, στους Σταθμούς «Σύνταγμα» και «Ακρόπολη» του Μετρό, παρουσιάζεται και συνεχίζει, η έκθεση φωτογραφιών «Με την Ελλάδα στην καρδιά» του Jose Oriol Marrero Martinez, εμπνεόμενη και βασισμένη στο βιβλίο του  Jose Marti.

Η έκθεση  θα μεταφερθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο το 2021.

Η «Συμπολιτεία Ολυμπίας / Ήλιδα- Ολυμπία : Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας» προγραμματίζει τιμητική εκδήλωση βράβευσης  με την παρουσία αθλητών και Ολυμπιονικών και από τις δύο χώρες.

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι.

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης  &  Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Paris  I  Pantheon – SORBONNE.

Στην επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί στο : Υπουργείο Πολιτισμού, Εθνική Πινακοθήκη,  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών -Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Σταθερές Συγκοινωνίες-Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου & Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.                          

Διετέλεσε Επιστημονική Σύμβουλος και Συνεργάτης σε αναγνωρισμένους  Φορείς και Ιδρύματα.                

Συνέβαλε συμβουλευτικά για τη δημιουργία και τη λειτουργία σε Πολιτιστικά Κέντρα, Μουσεία,

Πινακοθήκες, ανά την Ελλάδα. Παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίας σε ιδιώτες Συλλέκτες έργων τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.   

Δίδαξε Ιστορία της Τέχνης, σε Κολέγια και Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς για 15 χρόνια και σεμινάρια, διαλέξεις σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, Ιδρύματα, Πνευματικά Κέντρα Δήμων και Κέντρα Πολιτισμού ανά την Ελλάδα.

Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει πάνω από 65 εικαστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, ατομικές και ομαδικές, συνοδευτικά με κείμενα παρουσίασης και κριτικής, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Εισηγήθηκε ιδέες φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, με καινοτόμα στοιχεία και πρωτοποριακού χαρακτήρα, με απόλυτη επιτυχία για το σκοπό διοργάνωσης. Εισηγήθηκε τη συμμετοχή εικαστικών καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας σε Διεθνείς εκθέσεις.

Έχει δημοσιεύσει 105 κείμενα τέχνης, κριτικές αναλύσεις για το εικαστικό έργο καλλιτεχνών, άρθρα για θέματα πολιτισμού και επετειακά αφιερώματα, σε έντυπα τέχνης, εικαστικούς καταλόγους, ημερολόγια, λευκώματα, εφημερίδες και περιοδικά, στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στις Η.Π.Α. 

Τιμήθηκε με 4 Βραβεία από Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Φορείς για την προσφορά της.

 

 

Annita Patsouraki  : Historian of Art & Archaeologist  /Universite Paris I Pantheon-Sorbonne.

Employed by the :

 National Gallery -Athens, Greek National Archaeological Museum,

Greek Ministry of Transport & Communication -International Relation Dpt.

Taugh History of Artlessons,

 Museum-Gallery and Art Collectors Consultant, Art exhibition Curator and Co-coordinator.

She has published 120 essays on Art and Art Critics.

 

Πολιτιστική συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας

Τιμητική πρόσκληση από την Πρέσβειρα κα Zelmys Ma Dominguez Cortina και τον Πρόξενο κο Jose Oriol Marrero Martinez δέχθηκαν η