Guest

Περί φαιδρών, σταυρών και ευρωβουλής

 

Το Ευρωκοινοβούλιο θεσμοποιεί όλα όσα αλλάζουν γύρω μας. Από τις μορφές συσκευασίας τροφίμων μέχρι τους τρόπους φορολόγησης. Όλα όσα απολαμβάνουμε η κατηγορούμε έχουν περάσει στη τελική τους μορφή από το Ευρωκοινοβούλιο και έχουν ψηφιστεί από ευρωβουλευτές. Και με τη λογική ότι οι ευρωπαϊκοί νόμοι είναι ισχυρότεροι από τους εθνικούς, και μάλιστα σε περίπτωση σύγκρουσης κερδίζουν οι ευρωπαϊκοί, ο ρόλος του ευρωκοινοβουλίου και των ευρωβουλευτών είναι γιγάντιος.

Δυστυχώς όμως αυτή είναι η θεωρία. Γιατί στην πράξη τόσο οι πολίτες της κάθε ευρωπαϊκής χώρας όσο και οι εθνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα, πιστεύουν ότι η Ευρωβουλή στο Στρασβούργο – και όχι στις Βρυξέλες όπως νομίζουν πολλοί – είναι ένα καθαρτήριο πολιτικών που υπέπεσαν σε γκάφες ή εξορία για μη αρεστούς στην ηγεσία των κόμματων αλλά υποχρεωμένων να τους ανεχτούν. Ένα κλαμπ αποτυχημένων που είναι ταυτόχρονα και αναγκαίο κακό.

Και εάν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα κάνουν ένα τρομακτικά ηλίθιο λάθος που μπορεί να στραφεί και εναντίων των συμφερόντων της χώρας και ων πολιτών της που αντιπροσωπεύουν, οι πολίτες κάνουν έγκλημα. Αδιαφορώντας ή ψηφίζοντας για λόγους διαμαρτυρίας, λάθος κόμματα και πρόσωπα, στέλνουν ανθρώπους μερικές φορές επικίνδυνους για τα συμφέροντα τους. Για φανταστείτε τώρα τον Κρανιδιώτη σε ψηφοφορία για τα εργασιακά δικαιώματα. Και μόνο που το έγραψα μου έφερε γέλια και δάκρυα ταυτόχρονα. Βαλε τον λύκο να ψηφίσει για την προστασία των προβάτων.

Να το κάνω ακόμα πιο πενηνταράκια; Το Ευρωκοινοβούλιο που παίρνει όλες αυτές τις σοβαρές αποφάσεις, που επηρεάζουν ακόμα και την καθημερινότητα μας και πολύ περισσότερο επηρεάζει εθνικά θέματα, αποτελείται από 751 αντιπροσώπους κρατών. Σε αυτούς τους 751 η Ελλάδα έχει μια πολύ μικρή φωνή που πολλές φορές κινδυνεύει να χαθεί στο θόρυβο που κάνουν άλλοι. Μόνο 21 ευρωβουλευτές. Και κάθε φορά που προστίθεται μια χώρα αυτοί οι βουλευτές θα μειώνονται.

Αυτοί λοιπόν οι 21 αντιπρόσωποι μας στο ευρωκοινοβούλιο είναι επιφορτισμένοι να υπερασπιστούν από τα δικαιώματα των ψαράδων μας ή των γαλακτοπαραγωγών μας μέχρι την ποιότητα της άμυνας μας και τα προβλήματα με την Τουρκία που μάλιστα θέλει να γίνει μέλλος.

Όσοι παρακολουθούν τα του Ευρωκοινοβουλίου θα θυμούνται ότι η Πολωνία θρονιάστηκε με 51 ευρωβουλευτές δημιουργώντας προβλήματα σε νομοθετήματα χάρις στην ενωμένη στάση των ευρωβουλευτών της ακόμα και σε γείτονες χώρες, και σε μερικές περιπτώσεις οδήγησε το ευρωκοινοβούλιο σε περίεργα ψηφίσματα. Ποιος, η Πολωνία των 38 εκατομμυρίων μιας και ο αριθμός των ευρωβουλευτών εξαρτάται από το πληθυσμό. Τι θα γίνει με την Τουρκία των σχεδόν 80 εκατομμυρίων; Που τότε θα είναι 80 Τούρκοι ευρωβουλευτές εναντίων πιθανώς 18 Ελλήνων και άντε 5 Κυπρίων; Τότε να δείτε που θα χάνονται οι φωνές μας!

Γι αυτό είναι σημαντικές οι φωνές των 21 Ελλήνων και 6 Κυπρίων ευρωβουλευτών που θα εκλεγούν στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε ότι θα σας υπερασπιστούν τα κοινωνικά παράσιτα της Χρυσής Αυγής που κάποιοι θα ψηφίσουν για να «διαμαρτυρηθούν» ή ο Φαήλος Κρανιδιώτης επειδή έτσι αποφάσισε ο Σαμαράς;

Κι μ’ αυτό ερχόμαστε στο δεύτερο θέμα, στο σταυρό προτίμησης. Σε αυτό το θέμα είμαι κάθετος και θεωρώ αντιδημοκρατικό την ύπαρξη της λίστας. Η πραγματικότητα μας έχει αποδείξει ότι στη λίστα ξεχρεώνονται ανεξόφλητα και σε εκκρεμότητα γραμμάτια, κομματικές πιέσεις, προσωπικές υποχρεώσεις και αποτυχημένοι πολιτικοί. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις περίφημες λίστες επικρατείας.

Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως τιμητικό στο να εκλεγείς «κλέβοντας» ψήφους από τους άλλους χωρίς την έγκριση αυτών που ψήφισαν. Πολλές φορές ανίκανοι άνθρωποι που δεν άξιζαν την εκλογή τους βρεθήκαν να μας αντιπροσωπεύουν στο εθνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο λόγω της λίστας.

Η λίστα ήταν ανακάλυψη του Ανδρέα με ένα και μοναδικό σκοπό, να πολεμήσει και σε πολλές περιπτώσεις να εκβιάσει, την εσωτερική του αντιπολίτευση. Και όταν πρωτοεμφανίστηκε είχε καταγγελθεί από όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανόμενης και της ΝΔ, ακριβώς γι αυτούς τους λόγους. Στη συνέχεια όλοι ανεξαιρέτως την υιοθέτησαν.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, πόσες φορές τα τελευταία χρόνια αφαιρέθηκε από τους ψηφοφόρους ενός τόπου το δικαίωμα να ψηφίσουν τον πραγματικό εκλεκτό τους γιατί ο αρχηγός είχε διαφορετικά προσωπικά σχεδία ή υποχρεώσεις; Πόσες φορές το έργο ανθρώπων που είχαν πραγματικά προσφέρει στον τόπο τους δεν κόπηκε από τα καπρίτσια αυτού που έκανε τη λίστα και των συμβούλων του; Πόσες φορές ξεχρεωθήκαν γραμμάτια σε ανθρώπους που δεν είχαν πατήσει πόδι στις περιοχές που υποτίθεται ότι αντιπροσώπευαν; Πόσοι γιοι καναλαρχών δικαιολογούν την ύπαρξη τους στη λίστα;

Η λίστα πρέπει να φύγει από παντού. Να αποφασίζει ο ψηφοφόρος αν θέλει ο κάθε Κρανιδιώτης να τον αντιπροσωπεύει. Να αποφασίζει ο ψηφοφόρος ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για τον τόπο του και τα προβλήματα του κι όχι οι πιέσεις και οι υποχρεώσεις του κάθε αρχηγού. Μωρέ αν θέλει να βάλει υποψηφιότητα ο Κρανιδιώτης να βάλει, δικαίωμα του και δημοκρατία έχουμε, αλλά το αν θα ψηφιστεί είναι δικαίωμα του ψηφοφόρου.

tank-nd-failosΚαι να που φτάσαμε στον Φαύλο. Ουπς συγνώμη, Φαήλος ήθελα να γράψω αλλά ο διορθωτής το άλλαξε. Κάτι θα ξέρει αυτός ο διορθωτής.

Τον Φαήλο Κρανιδιώτη τον ξέρουμε πια όλοι μας. Ήταν από τους πρώτους που έβγαλε την κουκούλα. Στη δικιά του περίπτωση ήταν κουκούλα δημοκράτη, το πραγματικό του πρόσωπο του έφερνε σε κάτι τελείως γκεμπελικό. Στην αρχή γελάσαμε και τον θεωρήσαμε γραφικό στη συνέχεια καταλάβαμε πόσο επικίνδυνος είναι. Ο θεωρητικός και προπαγανδιστής πίσω από κάθε τι ακραίο στη ΝΔ, ο άνθρωπος που προσπάθησε να περάσει την θεωρία των δυο άκρων με όσο κακό έκανε αυτή στο κόμμα της ΝΔ στο τέλος.

Ο Φαύλος (είπαμε δε φταίω εγώ, ο διορθωτής) ανταγωνίζεται τον γελοίο Κασιδιάρη σε χυδαιότητα, σε ανιστόρητες και ανόητες ακρότητες. Κι αν αυτό περιοριζόταν στον εαυτό του και στους ομοίους του δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν αυτοσυστήνεται σαν σύμβουλος του πρωθυπουργού και μέλος του στενού κύκλου του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς αυτό να έχει ποτέ διαψευστεί. Απεναντίας μια θέση στην ευρωλίστα ή στο ευρωψηφοδέλτιο θα επιβεβαιώνει και παράλληλα θα επιβραβεύει κάποιον που κάποια στιγμή θα έπρεπε να λογοδοτήσει για τα λεγόμενα του.

Εάν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος, ο Φαύλος Κρανιδιώτης (ο διορθωτής πάλι) που τα λεγόμενα του και η συμπεριφορά του στις δημόσιες εμφανίσεις του δείχνουν κάποιον βαθειά αντί-δημοκράτη, φασίστα, που για χρόνια εκμεταλλευόταν την δήθεν δημοκρατική κουκούλα του και την ανέχεια της δημοκρατίας, είναι σύμβουλος του Σαμαρά και μάλιστα επιβραβεύεται με θέση στο ευρωκοινοβούλιο, τότε τι λέει αυτό για τον Έλληνα πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ; Μήπως εδώ ισχύει το «πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι;»

Παρενθετικά όταν έμαθα για την περίπτωση υποψηφιότητας του Κρανιδιώτη, έγραψα στο φατσοβιβλίο: «Ο Φαήλος Κρανιδιώτης έκανε λάθος πόρτα και αντί για τη Χρυσή Αυγή μπήκε στη ΝΔ ή ο Σαμαράς έχει αλλάξει τις πόρτες;» Πολύ σωστά μου απάντησε φίλη κάνοντας με στην αρχή να γελάσω και στη συνέχεια να κουνήσω το κεφάλι με τη σημειολογία αυτού που έγραψε: «Όλο το κτίριο (της ΝΔ) άλλαξε! Μόνο τις πόρτες; Για να μη μπερδεύεται ο κόσμος.» υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να προσθέσω;

mko-epixorigisi-xrimaΕκεί όμως που έχω να προσθέσω ορισμένα πράγματα είναι στο θέμα των ΜΚΟ που έχει προκύψει τελευταία στην Ελλάδα. Πρώτα για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, η Ελλάδα είναι πολύ μικρή, και όλοι μας ξέρουμε ότι οι ΜΚΟ από κάποια στιγμή και ύστερα έγιναν ο χώρος για να φαγωθούν εκατομμύρια. Φτιαχτήκαν ΜΚΟ από συγγενείς (είπαμε είμαστε μικρή χώρα και …γνωριζόμαστε) μέχρι ερωμένες, και από επιχειρηματίες μέχρι καλογέρους. Ουσιαστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ λέει την αλήθεια. «Λεφτά υπήρχαν και τώρα ξέρουμε ποιοι και πως τα ‘φάγαν. Και δεν ήμασταν …όλοι μαζί!» Αλλά και η πιο μεγάλη αλήθεια ήρθε από το στόμα του Βενιζέλου. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Σοβαρές πολιτικές ευθύνες. Που ξεκινάνε από ένα διεφθαρμένο κρατικό και τραπεζιτικό μηχανισμό φτιαγμένο από ημετέρους για να εξυπηρετούν ημετέρους, μέχρι υπουργούς που υπόγραφαν επιχορηγήσεις γνωρίζοντας τι βρισκόταν από πίσω. Και εκεί που είμαι σίγουρος ότι πραγματικά στήθηκε χορός είναι το υπουργείο πολιτισμού. Τι είπατε; Ο Αντωνάκης και ο Βαγγελάκης έκαναν υπουργοί στο συγκεκριμένο υπουργείο; Άντε καλέ! Να σας καεί το γλυπτό τους Παρθενώνα made in China που έχετε στο σκρίνιο με αυτά που λέτε και σκέφτεστε!!!

Αλλά όπως φαίνεται έχουν βρει τα όρνια των ελληνικών ΜΜΕ υλικό και θα το ξευτελίσουν το θέμα. Αλλά εδώ να ελπίζουμε ότι θα βρουν και όλους αυτούς που καταχραστήκαν τα λεφτά μας και όλους αυτούς που έχουν και την ευθύνη ή είχαν την γνώση και την ηθική αυτουργία. Το έγκλημα είναι πολύ μεγάλο και θα έχει επιπτώσεις σε ένα έθνος που πραγματικά έχει ανάγκη από αυτές τις οργανώσεις ειδικά τώρα σε περίοδο κρίσης.

Συνεργάζομαι με δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις. Στη μια είμαι μέλος λίγο μετά το ξεκίνημα της στη Φιλανδία, με παγκόσμια εμβέλεια και δραστηριότητα και στην άλλη, επίσης από την Φιλανδία, ανήκω στα ιδρυτικά μέλη με πανευρωπαϊκή δραστηριότητα.

Με την πρώτη οργάνωση για τρία χρόνια πέρασα από όλες τις παρασαχάριες κοινότητες της Σκανδιναβίας και της Βορείου Ευρώπης δίνοντας ομιλίες και ενημερώνοντας για το θέμα της κλειτοριδεκτομής. Ένα συγκλονιστικό θέμα για το οποίο νομίζω ότι έχω γράψει εδώ παλαιοτέρα και που δυστυχώς παρόλο ότι νομικά είναι παράνομο στη βόρεια Ευρώπη συνεχίζει να υπάρχει. Και χρησιμοποιώντας ψευδώς το κοράνι καταστρέφουν κοριτσάκια για να ικανοποιήσουν αντρικές ανασφάλειες.

Τώρα θα μου πείτε, εγώ άντρας και Έλληνας τι έκανα σε ένα τέτοιο θέμα. Σας πληροφορώ ότι ακριβώς επειδή ήμουν Έλληνας, άρα μετανάστης β’ επιλογής σαν κι αυτούς και άντρας που έχει να κάνει με την κουλτούρα τους, με άκουγαν πιο εύκολα από ότι θα άκουγαν μια Φιλανδή γυναίκα. Ακόμα κι όταν κάποια στιγμή ήρθε η αναμενομένη σύγκρουση με έναν τοπικό μουλά το ότι ήμουν άντρας και Έλληνας και όχι γυναίκα Φιλανδή αποδείχτηκε κρίσιμο. Για τα τρία αυτά χρόνια αισθάνομαι πολύ περήφανος και ξέρω ότι σώσαμε πολλά κοριτσάκια από αυτό το απάνθρωπο μαρτύριο που κρατά μια ζωή, πείθοντας με τα λόγια μας τις οικογένειες τους.

Έχω πολλές ιστορίες προσφοράς να σας πω που απλώνονται σε όλο το κόσμο και μάλιστα ίσως στο άμεσο μέλλον να αφιερώσω μια Παρασκευή στο θέμα. Και έχω πολλά να σας πω για το πόσο αυτές οι οργανώσεις χρειάζονται βοήθεια οικονομική, υλική αλλά και ηθική. Σκεφτείτε πόσα προσφέρει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η οργάνωση των γιατρών χωρίς σύνορα. Σκεφτείτε τις οργανώσεις που φροντίζουν παιδιά και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Σκεφτείτε πόσοι συμπατριώτες μας μετανάστες έχουν βρει καταφύγιο ακόμα και νομικό σε αυτές τις οργανώσεις.

Πριν από μερικά χρόνια υπήρξε μια υποψία που ξεκίνησε από μια δασκάλα σε σχολείο για κακοποίηση δυο παιδιών ηλικίας 8 και 11 χρονών. Παρ’ όλες τις πολύ προσεκτικές πιέσεις από τη δασκάλα και τη διευθύντρια του σχολείου και μια ξαφνική επίσκεψη από τις κοινωνικές υπηρεσίες στο σπίτι τους, το μόνο που υπήρχε ήταν υποψίες και δεν μπορούσε να επέμβει κανένας. Μάλιστα μετά την επίσκεψη στο σπίτι ο «πατέρας» έστειλε το δικηγόρο του στο σχολείο απειλώντας με μηνύσεις. Οι κοινωνικές υπηρεσίες και η αστυνομία λοιπόν έκαναν το επόμενο λογικό βήμα. Κάλεσαν μας.

Σε είκοσι μέρες τα παιδιά είχαν περάσει στη φροντίδα της οργάνωσης και των κοινωνικών υπηρεσιών και ο «πατέρας» βρίσκεται σήμερα στη φυλακή. Και με όλη τη συναίσθηση του τι γράφω αυτή τη στιγμή, εύχομαι να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά και πάλι αυτά είναι ένα τίποτα μπροστά στις ιστορίες που έζησα τα τελευταία δέκα χρόνια μέσα από αυτές τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Και όλα αυτά εθελοντικά. Ποτέ δεν πήρα ούτε ένα ευρώ απεναντίας πολλές φορές συνέφερα σε στιγμές ανάγκης. Και δεν είμαι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Γι΄ αυτό και είμαι έξαλλος με αυτά τα καθάρματα. Γιατί τώρα στην Ελλάδα δεκάδες οργανώσεις που προσφέρουν σημαντικό έργο θα πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν είναι ελέφαντες. Και ποτέ η διαφθορά δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε και η κάλυψη και συνήθως αυτή η κάλυψη έχει πολιτικό χαρακτήρα. Γι αυτό και πρέπει να πληρώσουν αυτοί που έχουν την πολιτική ευθύνη, για το κακό που έκαναν, κάνουν και θα κάνουν στις ΜΚΟ που βοηθάνε συνέχεια.

Και επαναλαμβάνω, για να δείτε τι κάνουν αυτές οι οργανώσεις απλά κοιτάξτε γύρω σας. Από γιατρούς μέχρι τρόφιμα, από τη φροντίδα των παιδιών μέχρι αναπήρων, από την καταπολέμηση της βίας μέχρι την επιμόρφωση. Δείτε πόσες οργανώσεις από όλο το κόσμο έχουν προστρέξει τη στιγμής της κρίσης στην Ελλάδα.

Να το πάμε και ένα βήμα παραπάνω; Αυτές οι οργανώσεις δίνουν στοιχεία για να πάρουν πίσω τις περιούσιες τους Έλληνες της Κύπρου και την Κωνσταντινούπολης. Σε αυτές τις οργανώσεις και τις εκθέσεις τους στηρίζονται καταγγελίες σε εθνικά θέματα, σε αυτές τις οργανώσεις προστρέχουν έλληνες μετανάστες με χαρακωμένο τον αγκυλωτό σταυρό στο μέτωπο από Χρυσαυγήτες του Βορά.

Και μιας και φτάσαμε στη Χρυσή Αυγή ας πούμε και δυο λογάκια γι αυτά τα θρασύδειλα κοινωνικά αποβράσματα. Μετά από όσα έχουν ειπωθεί, δειχτεί, γραφτεί και αποδειχτεί, όποιος συνεχίζει να τους ψηφίζει με οποίο όνομα και να κατέβουν είναι συνένοχος τους και συμμέτοχος στα εγκλήματα τους. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, ψήφος σε αυτά τα καθάρματα είναι ψήφος σε μια συμμορία δολοφόνων, προδοτών ψυχασθενών και ζημιά για την Ελλάδα.

Και χαίρομαι που επιτέλους η δικαιοσύνη έβαλε χέρι σε αυτό το γλιδερό παράσιτο, τον Κασιδιάρη και εύχομαι όπως ακριβώς ο «πατέρας» από την ιστορία που σας διηγήθηκα να σαπίσει στη φυλακή. Έτσι κι αλλιώς στην ίδια συνομοταξία ανήκουν.

**************************************************************

Τα σκίτσα που έκαναν παρέα στο άρθρο μου σήμερα, ανήκουν σε ένα πολύ ταλαντούχο νέο άνθρωπο, τον Θάνο Ραφτόπουλο, που αυτοί που «έφαγαν τα λεφτά που υπήρχαν» φρόντισαν να θυσιάσουν το ταλέντο του σε μνημόνια και ανεργία. Ελπίζω σύντομα να δείτε περισσότερη από τη δουλειά του συνονόματου μου από τις σελίδες τόσο του apospeis.gr όσο και του Ovi, γιατί όπως είπε και ο Σαρτρ: στις πιο δύσκολες στιγμές του έθνους – τη Γερμανική κατοχή – άκμασε η δημιουργία.

**************************************************************

Αντωνάκη τι κάνεις; Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής κοινότητας με σύμβουλο τον Κρανιδιώτη; Περαστικά μας να’ ναι και σύντομα.

**************************************************************

Καψή μου καψερέ, σταματημό δεν έχεις στο κάψιμο. Εσύ θα μείνεις στην ιστορία ότι κυριολεκτικά άφησες πίσω σου καμένη γη!

**************************************************************

Χτες τι έγινε, φάγατε καλά; Βρε δε με λυπάστε που έχετε γεμίσει το φατσοβιβλίο με κοψίδια; Ευτυχώς που τελειώνει η τσικνοπέμπτη για να μαζέψω τα σάλια μου!

**************************************************************

Εσύ με το τσεκούρι, άκουσες ο δολοφόνος με το τσεκούρι και πετάχτηκες. Ηρέμισε δεν μιλούσα για σένα, όταν έρθει η σειρά σου θα το καταλάβεις! Α, πως πάει το τσεκούρωμα; Μαθαίνω το ένα πόδι της καρέκλας το έχεις φάει σχεδόν!

**************************************************************

Σήμερα δεν έχει φωτό με νόημα αλλά σκίτσο του Θάνου Ραφτόπουλου με πολλά νοήματα!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Περί φαιδρών, σταυρών και ευρωβουλής

του Θάνου Καλαμίδα.

Διαβάζοντας για την πιθανότητα υποψηφιότητας του Φαήλου Κρανιδιώτη στις ευρώ-εκλογές ένιωσα την ιδία ανατριχίλα που είχα νιώσει την πρώτη φορά που είδα την ταινία «ο δολοφόνος με το τσεκούρι». Αλλά την ίδια στιγμή ένιωσα και ανακούφιση γιατί μάλλον σε αυτές τις ευρώ-εκλογες πάμε με σταυρό προτίμησης.

Πάμε τώρα ένα-ένα γιατί κατάφερα να στριμώξω πολλά πράγματα σε δυο προτάσεις. Και μάλιστα πάμε από το τέλος. Ευρώ-εκλογές. Οι εκλογές αντιπροσώπων των πολιτών των κρατών μελλών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ιστορία 35 χρονών εφέτος, από το 1979. Και μάλιστα είναι ο μόνος ευρωπαϊκός θεσμός που συμμετέχουν οι ευρωπαίοι πολίτες απ’ ευθείας. Το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Ευρωβουλευτών είναι κάτι που πολύ λίγοι έχουν καταλάβει, ακόμα και σήμερα 35 χρόνια μετά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο