Guest

Όταν η μισαλλοδοξία γίνεται ιδεολογία

 

Κι όχι τίποτα άλλο αλλά είχαμε πάρει κι όλοι φόρα. Εδώ ο Μπεν εκεί ο Μπεν, να ‘τος ο Μπεν, παρέα με τη μικρή ξανθιά Μαρία. Βουλγάρα γύφτισσα αυτή, ρουμάνος γύφτος αυτός. Να σου κι άλλος στη Ιρλανδία και κάτι ακούστηκε και για τη Γαλλία. Όλοι σκανδιναβοί και γνήσιοι Σάξονες και μετά ήρθε το DNA και τους έβγαλε γύφτος όλους. Και με το που βγήκαν γύφτοι …στον Καιάδα! Τι να σου κάνουν τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια όταν ανήκεις στο …άλλο άκρο. Πως το είπαμε αυτό; Τη θεωρεία που κολλάει στα πάντα; Η θεωρεία των δυο άκρων!

Αυτή η θεωρεία των δυο άκρων σε συνδυασμό της ευκολίας χρήσης ενός ακόμα όρου – που χάρις στην Χρυσή Αυγή μπήκε στη πολιτική μας ζωή τελευταία – αυτός της «εγκληματικής οργάνωσης», είναι κάτι που πολύ φοβάμαι θα το πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά.

Πάμε τώρα ένα-ένα και μην ετοιμαστείτε πάλι να μου φορέσετε ταμπέλες, νομίζω ότι αυτό το θέμα το έχουμε ξεκαθαρίσει μετά από πάνω από ένα χρόνο Παρασκευιάτικες συναντήσεις.

Φαντάζομαι ότι η θέση μου για αυτή την εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή δεν χρειάζεται να την επαναλάβω. Γιατί όμως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση; Όχι γιατί πιστεύει και δικαιώνει τον Παπαδόπουλο. Αν αυτός ήταν ο λόγος, πολύ φοβάμαι ένα σοβαρό κομμάτι της πολιτικής μας ζωή, συμπεριλαμβανομένων και πρωθυπουργικών συμβούλων, θα έπαιζε πρέφα με το Μιχαλολίακο στον Κορυδαλλό σήμερα.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί λειτούργει και πράττει συμφώνα με τα πρότυπα εγκληματικών οργανώσεων όπως είναι η ιταλική μαφία, με απειλές, ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, δολοφονίες και σειρά ποινικά κολάσιμων αδικημάτων. Για όλα αυτά υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις αλλά αποδείξεις και μάλιστα σε σημείο που αρκεί μια μάτια στο YouTube για να τα δεις βιντεοσκοπούμενα. Η λέξη κλειδί εδώ είναι το ποινικό.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολιτικοί που έκαναν εγκλήματα και κάποια στιγμή ακόμα και αργά, οδηγηθήκαν στη δικαιοσύνη. Ήταν εν γνώση ότι με τις εντολές που έδιναν θα διαπράττετω εγκληματική ενέργεια και ήταν και γνώστες του αποτελέσματος των αποφάσεων τους. Το πιο σύγχρονο παράδειγμα είναι ο Μιλόσεβιτς. Κοινωνίες αγγέλων δυστυχώς δεν υπάρχουν και οι πολιτικοί είναι η κοινωνία με τους λιγότερους αγγέλους. Παρενθετικά, αυτό που κάνει τον Χίτλερ το χειρότερο παράδειγμα είναι ότι όχι απλά ήταν εν γνώση τους εγκλήματος αλλά ο ίδιος προσωπικά το είχε προμελετήσει και οργανώσει χρόνια πριν.

Στη περίπτωση του Μιλόσεβιτς και τελείως διεστραμμένα η παγκόσμια κοινότητα έχει λειτουργήσει με τη λογική της συνολικής ευθύνης και δεν αρκέστηκε μόνο στον Μιλόσεβιτς και τους συνεργάτες του αλλά τιμώρησε και συνεχίζει να τιμωρεί απαράδεκτα, ανήθικα και παράνομα ολόκληρο τον σερβικό λαό. Κρατήστε το αυτό, θα το θυμηθούμε πάλι σε λίγο.

Αυτοί που παίρνουν θέσεις εξουσίας και με τις αποφάσεις τους κρίνονται οι τύχες ακόμα και ολόκληρων λαών δεν είναι αλάθητοι. Η διαφορά μεταξύ του εγώ δεν είμαι αλάθητος και ένας πρωθυπουργός δεν είναι αλάθητος είναι γιγάντια μιας και τα αποτελέσματα των δικών μου λαθών το πολύ να επηρεάσουν και κανένα δυο γύρω μου, τα αποτελέσματα των λαθών ενός πρωθυπουργού επηρεάζουν εκατομμύρια. Το ίδιο ισχύει και με τα σωστά. Σε αυτή τη περίπτωση τόσο το σωστό όσο και το λάθος κρίνεται εκ του αποτελέσματος, γιατί αν ξέραμε τι ερχόταν κανένας δεν θα ψήφιζε τον Γιωργάκη ή τον Κωστάκη πριν από αυτόν.

Και ξέχωρα από την άμεση τιμωρία – το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μην είναι στην επόμενη βουλή και να εξαφανιστεί από την ελληνική πολιτική ζωή – και όπως ξέρει καλά τώρα πια ο Γιωργάκης, η δημοκρατία ξέρει να τιμωρεί αμείλικτα. Αλλά επειδή οι αποφάσεις του ήταν πολιτικές έτσι και η τιμωρία του μόνο πολιτική μπορεί να είναι. Έτσι το όνομα του θα μείνει στην σύγχρονη ελληνική ιστορία συνυφασμένο με τις πιο μελανές στιγμές αυτής της χώρας μαζί με το όνομα για παράδειγμα του Μαρκεζίνη ή του Κόλλια.

Εάν το λάθος είναι προμελετημένο και προ-οργανωμένο τότε έχουμε να κάνουμε με προδοσία. Αν υπάρχουν αποδείξεις υπάρχουν και δικαστήρια και επιφορτισμένες κοινοβουλευτικές επιτροπές για να αποφασίσουν κάτι τέτοιο και υπάρχουν και ανάλογες τιμωρίες. Μια από τις κατηγορίες που έστειλαν ισόβια στη φυλακή τους πρωταίτιους της δικτατορίας ήταν η έσχατη προδοσία κατά της πατρίδος.

Δυστυχώς η εξουσία διαφθείρει τους πιο αδύνατους. Και τους διαφθείρει υλικά. Ο Τσοχατζόπουλος είναι το πιο λαμπρό παράδειγμα και προσωπικά ελπίζω όταν έρθει η σειρά του να ισχύσει το Καραμανλικό, όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια. Αλλά και πάλι αυτό είναι θέμα αποδείξεων και δικαιοσύνης και όλοι μας ελπίζουμε ότι ο Τσοχατζόπουλος, τουλάχιστον γι αυτό το κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, να είναι μόνο η αρχή.

Η βλακεία λοιπόν του Γιωργάκη και οι κλοπές του Άκη δεν σημαίνει ότι όλοι που ανήκουν ή ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τριάντα χρόνια ήταν η βλάκες ή κλέφτες, γιατί τότε το 60% της Ελλάδας τουλάχιστον θα ήταν στη φυλακή. Ούτε σημαίνει ότι λόγω Γιωργάκη και Άκη που έκαναν ηθικά ή στη περίπτωση του Άκη ποινικά εγκλήματα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Σε οποιοιδήποτε πολυσυλλεκτική ομάδα που συμπεριλαμβάνει ανθρώπους από όλες τις τάξεις και τα στρώματα υπάρχουν και όλες οι ηθικές. Ακόμα και οι κλέφτες. Ο Μιλόσεβιτς που λέγαμε.

Και επειδή έτοιμοι μου είσαστε, στη περίπτωση της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλές δικαιολογίες και σκέψεις γι αυτούς που τους ψήφισαν αλλά τώρα πια που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή και τι αντιπροσωπεύει όποιος τους ψηφίσει το κάνει συνειδητά γνωρίζοντας ότι συμμετέχει σε μια εγκληματική ενέργεια και δικαιολογεί ποινικά κολάσιμες πράξεις εν γνώση του.

Όπως είπα και προηγουμένως δυστυχώς οι πολιτικές πράξεις και αποφάσεις κρίνονται μόνο εκ του αποτελέσματος ακόμα κι αν είχαν ανθρώπινες απώλειες – ή αυτοκτονίες – σαν αποτέλεσμα. Ακόμα και σήμερα για μια μειονότητα αμερικανών ο Φραγκίσκος Ρούσβελτ θεωρείται προδότης για την υποστήριξη στους ευρωπαίους και δη τον Στάλιν στην αρχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου και για το περίφημο new deal. Από το 1936 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1941 ο Ρούσβελτ για ένα μεγάλο μέρος των συμπατριωτών του εθεωρείτο εχθρός που έπρεπε να δολοφονηθεί. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανών απωλειών. Από την άλλη ο Τόνυ Μπλέρ βγήκε στη Μεγάλη Βρετανία σαν η μονή ελπίδα για να διορθώσει όσα είχε καταστρέψει η Μάργκαρετ Θάτσερ με αποτέλεσμα να κάνει μεγαλύτερη ζημία από κάθε βρετανό πρωθυπουργό τα τελευταία εκατό χρόνια καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το σύστημα υγείας και την παιδεία. Δεν θεωρήθηκε προδότης αλλά η ιστορία θα τον θυμάται με χειρότερο τρόπο ακόμα και από αυτή τη Θάτσερ.

Τώρα γιατί τα είπα όλα αυτά. Στην Ελλάδα που όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε υπάρχουν Γιωργάκιδες και Άκηδες σε όλα τα κόμματα – είναι και κοινωνιολογικά εξηγήσιμο με τη θεωρεία της πολυσυλλεκτικότητας – και σε όλες τις πλευρές. Δεν μπορεί να ξεκινάς τη πολιτική σου καριέρα με ένα τρύπιο βρακί και να μου κάνεις μάθημα μετά από είκοσι χρόνια περί νόμιμου και ηθικού από το εικοσάμετρο γιότ σου! Και επειδή οι νικητές γράφουν την ιστορία τι θα γίνει όταν αύριο βγει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι θα είναι η εγκληματική οργάνωση; Μήπως αυτοί με τα εικοσάμετρα γιότ και τους χωρίς φάρμακα καρκινοπαθείς; Πόσες αλήθεια ζωές έχει στοιχήσει αυτό;

Το να χρησιμοποιείς λογικές δυο άκρων και εγκληματικών οργανώσεων για να αντιμετωπίσεις τον ιδεολογικό σου αντίπαλο δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων. Σε συνδυασμό ότι το κάνεις για να αντιμετωπίσεις την αντιπολίτευση σου και πιθανό αυριανό αντικαταστατή σου στην εξουσία δείχνει εγκληματικό φασισμό. Το να κάνεις τη μισαλλοδοξία ιδεολογική σου σημαία σε κάνει επικίνδυνο για το λαό που είσαι υποχρεωμένος ανεξάρτητα ιδεολογιών να προστατεύεις και αυτό σε κάνει και προδότη γιατί υπάρχει προμελέτη.

Και την ίδια στιγμή με την συμβουλή όλων αυτών των κρυφοφασισταριών που έχουν άποψη και όπως φαίνεται και δύναμη στο πρωθυπουργικό γραφείο, δίνεις άλλοθι και επιχειρήματα σε αυτούς που είναι εγκληματική οργάνωση και το άλλο άκρο.

Και επειδή η ιστορία όπως ειπούμε και παραπάνω είναι αμείλικτη, όταν έρθει η ώρα σου, η ιστορία δεν θα έχει κανένα κουβά που να λέει success story για σένα, ούτε θα σε βάλει στο κουβά βλακείας με τον Γιωργάκη η τον κουβά κλέφτης με τον Άκη αλλά σε εκείνον με τον Πάγκαλο και σε αφήνω να φανταστείς και μονός σου τον τίτλο.

***********************************************************

Καψή μου καψερέ, λαμπάδα έχει γίνει η λίγη υπόληψη που σου έχει μείνει.

***********************************************************

Αμ τον είδα και τον μπούλη. Εκεί με το κεντρώος έχω κολλήσει και όλο αναρωτιέμαι, τι του δίνουν και πίνει! Όχι τίποτα άλλο, μου βρωμίζει και την Ικαρία.

***********************************************************

Αντωνάκη τα πασχάλια τα έχασες, τα αυγά ξέρεις που είναι;

***********************************************************

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφερε τον Παπανδρέου και νομιμοποίησε το ΚΚΕ, συνομίλησε με τον Φλωράκη, τον Ηλιού και τον Κύρκο και όταν χρειάστηκε μαζί τους βρήκε λύσεις. Και το ΚΚΕ τον δικαίωσε και ιστορικά μέσω της Παπαρήγα. Ο ιδρυτής και ιδεολογικός κατευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Της πραγματικής Νέας Δημοκρατίας και όχι της ντεμέκ που από άνοιξη κοντεύει να γίνει χειμώνας.

***********************************************************

Άδωνη, slowly the much oil! Ξέρεις εσύ!

***********************************************************

Όπου να ναι πέφτει και πήρες το τσεκούρι από τα παλιά για να βοηθήσεις;

***********************************************************

Φωτό: Ο ντιρλαντά ντιρλάνταντα, ντάρλα ντιρλάνταντα!!!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Όταν η μισαλλοδοξία γίνεται ιδεολογία

του Θάνου Καλαμίδα.

Δεν αντέχω και θα το πω. Όσο η μικρή ξανθιά Μαρία με τα γαλάζια μάτια ήταν νορβηγίδα, σουηδέζα, φιλανδέζα ή γερμανίδα, χιλιάδες τα τηλεφωνά στο χαμόγελο του παιδιού, δεκάδες τα εξώφυλλα και να σου τηλεφωνά ενδιαφέροντος από τον Σαμαρά. Μέχρι και ο Σολάνα ενδιαφέρθηκε. Με το που η ξανθιά Μαρία με τα γαλάζια μάτια αποδείχτηκε βουλγάρα γύφτισσα όλα γίνανε πακέτο και βουρ για ίδρυμα στη Βουλγαρία.

Μέσα σε λίγες ώρες και μια εξέταση DNA, η μικρή Μαρία έγινε μια από αυτούς. Και μη τολμήσει να πει κανένας ότι είμαστε σε μια κατάσταση έκτατης ανάγκης που δεν υπάρχει χώρος για μικρές Μαρίες, γιατί τότε το έγκλημα θα είναι διπλό. Δηλαδή όλοι αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον όταν η Μαρία ήταν σκανδιναβοί η βορειευρωπαία έλεγαν ψέματα; Η μήπως ο ανθρωπισμός μας τελικά τελειώνει κάπου στη Σκανδιναβία και στα ξανθά μαλλιά …όταν είναι σκανδιναβικά;

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο