Guest

Ωρέ πού πάμε!

Αυτό που έγινε στο Γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo είναι πέρα από εφιαλτικό. Και δυστυχώς οι παραλήπτες, ή καλύτερα αυτοί που θα ζήσουν με τα αποτελέσματα του, είναι πάρα πολλοί.

Για το περιοδικό φαντάζομαι με τον ένα η με τον άλλο τρόπο, όλοι σας πια έχετε πληροφορηθεί για τι πρόκειται. Συμφωνούσες δεν συμφωνούσες δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους βάρβαρα, γιατί έγραφαν σε ένα σατυρικό, απόλυτα πολιτικοποιημένο και με άποψη, περιοδικό. Τον έναν από αυτούς, είχα την τιμή να τον έχω γνωρίσει πριν από είκοσι χρόνια περίπου και έτυχε για ένα διάστημα να βρισκόμαστε στον ίδιο κοινωνικό κύκλο. Μιλάω για τον George Wolinski.

Wolinski Charlie HebdoΓια μένα και μόνο η συνάντηση μας ήταν κάτι το τρομακτικό, πολύ περισσότερο η συναναστροφή μας. Αν θυμάστε ξεκίνησα από την πολιτική γελοιογραφία σε Ελληνικές εφημερίδες, εκεί στα τέλη του ΄70, και ο Wolinski ήταν για μένα κάτι σαν δάσκαλος από τηλεπάθεια. Σε σημείο που είχα υιοθετήσει ακόμα και την μάρκα πενάκια που χρησιμοποιούσε και είχα διαβάσει σε κάποια συνέντευξη του.

Μελετούσα τα σκίτσα του, μιμούμουν αυτές τις υπέροχες μινιμαλιστικές γραμμές του, προσπαθούσα να ακολουθήσω το χιούμορ του. Και ύστερα τον συνάντησα. Χτες άκουσα για τα γεγονότα στο Παρίσι, αλλά κάπου μέσα μου έβρισκα συνέχεια δικαιολογίες να μη διαβάσω, να μην ακούσω τα ονόματα. Λες και ήξερα. Και η μέρα μου έγινε πιο δύσκολη σήμερα, όταν κοινός φίλος από τους τότε κύκλους, μου ζήτησε να γράψω κάτι. Κάτι που δεν ήθελα. Δεν είμαι καλός στους αποχαιρετισμούς ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Και οι συνθήκες είναι τρομακτικές. Τι θα κάνουν αύριο; Θα σκοτώσουν έναν μουσικό γιατί έπαιξε ένα τραγούδι ελευθερίας για τους φυλακισμένους του Γκουαντανάμο; Αυτό τώρα σας έκανε εντύπωση, έτσι δεν είναι; Τι δουλειά έχει αυτό που έγινε στο Παρίσι με το Γκουαντανάμο. Μεγάλη. Οι δολοφόνοι του Παρισιού που σκότωσαν τον γνωστό μου, δεν ήταν μουσουλμάνοι μετανάστες. Ήταν απλά δολοφόνοι, μέλη μιας δολοφονικής σπείρας με διεθνή πλοκάμια. Θα μπορούσαν να είναι και ακροδεξιοί χριστιανοί 100% Γάλλοι. Συχνά το συνονθύλευμά τους απειλούσε το Charlie Hebdo. Και η αστυνομία μέχρι να ξεκαθαρίσουν τις πρώτες ώρες τα πράγματα, εκεί κοίταζε.

Μουσουλμάνα είναι η Μαλάλα, το κοριτσάκι που πυροβολήσαν στο κεφάλι οι Ταλιμπάν γιατί ήθελε να πάει σχολείο και συγκίνησε όλο το κόσμο, και είναι και μετανάστρια από αυτές που θέλει να διώξει ο Σαμαράς. Μουσουλμάνος είναι και Ζιντάν που συγκίνησε για χρόνια όλους τους ποδοσφαιρόφιλους του κόσμου. Ούτε η Μαλάλα, ούτε ο Ζιντάν θα γινόντουσαν ποτέ δολοφόνοι. Αλλά δυστυχώς πνιγήκαμε τις τελευταίες ώρες σε υστερικές φωνές για το αληθινό πρόσωπο του μουσουλμανισμού. Το αληθινό πρόσωπο του μουσουλμανισμού είναι η Μαλάλα και ο Ζιντάν.

Έτσι γιατί πάντα ήθελα να κάνω αυτή την ερώτηση. Πόσες μουσουλμάνες ονειρεύεστε ότι βιάζετε και πόσους μουσουλμάνους ονειρεύεστε ότι σφάζετε όλοι εσείς οι καλοί χριστιανοί που σήμερα θέλετε όλους τους μουσουλμάνους στην πυρά γιατί είναι …βάρβαροι και ένοχοι; Πόσο χριστιανικό εκ μέρους σας!

Και πόσο χαρά έκαναν χτες, όταν πέθαινε ο γνωστός μου, οι Σαμαράδες της Ευρώπης που θα περάσουν νόμους – για την προστασία μας – σαν αυτούς που πέρασε ο Μπους πριν από δεκαπέντε χρόνια. Που θα ακούν νόμιμα τα τηλέφωνα μας, που θα διαβάζουν νόμιμα την αλληλογραφία μας, που θα μας φακελώνουν νόμιμα και θα μας βάζουν ετικέτες; Που θα βιάζουν την καθημερινή μας ζωή και θα δολοφονούν τα δικαιώματά μας κάθε μέρα; Αυτοί θα εύχονται να εμφανιστούν κι άλλοι δολοφόνοι, σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη αυτή τη φορά, για να του δώσουν και πανευρωπαϊκό πνεύμα.

Αλλά υπάρχει κι άλλη φασιστοειδής συμπεριφορά, αυτή έρχεται από τα αριστερά αυτή τη φορά. Κοίτα, οι Γάλλοι δεν ήταν αυτοί που τους πουλούσαν όπλα; Οι Γάλλοι δεν ήταν που όπλισαν τους ισλαμιστές μαχητές; Και η Ελλάδα πουλούσε χρόνια σφαίρες στη Συρία και σε ισλαμιστές μαχητές στη Μέση Ανατολή. Τι λες; Να αρχίσει να φοβάται το …Ποντίκι; Αλλά ξέχωρα από αυτά, πως είναι δυνατόν να δικαιολογείς και να δίνεις άλλοθι στην δολοφονία 12 υπαλλήλων (γιατί αυτό ήταν, υπάλληλοι ήταν) ενός περιοδικού με το τι έκανε μια εγκληματική κυβέρνηση. Συλλογική ευθύνη λοιπόν; Συλλογική ευθύνη και από τις δυο πλευρές; Πόσο επικίνδυνος είναι ο φασισμός, ε;

Είδατε αυτό που έλεγα στην αρχή; Αυτοί που θα ζήσουν με τα αποτελέσματα αυτής της πράξης δυστυχώς είναι πάρα πολλοί.

Και δυστυχώς βρήκαν την ευκαιρία να πεταχτούν και οι φασίστες. Στη Γαλλία η Μαριάννα Λε Πεν, στην Αγγλία ο Φαράγκε, στην Ελλάδα ο φυλακισμένος Ναζί εγκληματίας Μιχαλολιάκος και ο μη φυλακισμένος πρωθυπουργός Σαμαράς. Κρατώντας δήθεν λυπημένος το τυπωμένο “Je suis Charlie” ανακοίνωνε ότι αν επανεκλεγεί θα διώξει όλους τους μετανάστες από τη Ελλάδα. Υπονοώντας ότι όπου μετανάστης και δει μουσουλμάνος, τρομοκράτης.

Την πιο καλή απάντηση του την έδωσε από τη Γαλλία η L’Express. «Είναι σκληρό να σε υποστηρίζουν ηλίθιοι.» Πάντα ευγενικοί και προσεκτικοί οι Γάλλοι με τις εκφράσεις τους. Εγώ θα χρησιμοποιούσα πολύ χειρότερη λέξη. Αλλά ας το παίξουμε Γαλλάκια. Μόνο ένας ηλίθιος θα μεταχειριζόταν μια βάρβαρη δολοφονία, ώρες μετά την πράξη, για να εκδηλώσει την ξενοφοβία του και τον ρατσισμό του. Και αυτός ο ηλίθιος σήμερα και αύριο θα ζητάει από εμάς να τον επανεξελέξουμε για να μας …σώσει!

002 09012015bΑλλά για να δείτε πόσο ψυχασθενής είναι όλη η Ελλάδα με πρωθυπουργό έναν ηλίθιο. Ενώ όλη η Ευρώπη θρηνούσε και προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια της για ένα αύριο δυσοίωνο, με την Λε Πεν να απαιτεί την επαναφορά της θανατικής καταδίκης και στη Γερμανία να γίνονται πορείες εναντίων της ανέγερσης μη χριστιανικών λατρευτικών χώρων, στην Ελλάδα όλοι αναρωτιόντουσαν τι θα κάνει η Γκερέκου. Θα πάει στη ΝΔ η Γκερέκου ή θα μείνει στο ΠΑΣΟΚ. Κι ο Τόλης; Τι λέει ο Τόλης. Μήπως αυτός θέλει να …πάμε στη γλυκιά αγαπημένη Παναγιά; Έλεος!

Αλλά για να ξαναγυρίσουμε στον ηλίθιο. Ποιον ηλίθιο; Μα τώρα του έμεινε και σε διεθνές επίπεδο! Ένας είναι ο ηλίθιος και με Γαλλική σφραγίδα. Αυτός φωνάζει ότι αν βγει ο Τσίπρας θα μας βγάλει από την ΕΕ, με αυτά που λέει όμως ότι θα κάνει αν επανεκλεγεί για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καταλαβαίνει ότι παραβαίνει συμφωνίες και θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ και του ΟΗΕ; Τι θέλει να πει; Ότι αν βγει ο Τσίπρας θα μας βγάλει από την ΕΕ αλλά αν επανεκλεγεί ο ίδιος θα μας βγάλει και από την ΕΕ και από τον ΟΗΕ; Τελικά πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι.

Μπα. Επικίνδυνος ηλίθιος είναι, άρα φασίστας. Νόθο παιδί του γεφυροποιού είναι.

Αυτή τη βδομάδα είχα την δυστυχία να απολαύσω όλους τους Σαμαρικούς, τους Βενιζέλους κλπ. Έτοιμος ήμουν να …πάμε! Αν ο Τσίπρας είναι έξυπνος πρέπει να περιορίσει τις παρουσίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ. Δέκα λεπτά με την Βούλτεψη και πας για ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό. Άσε τον Γεωργιάδη. Καλά, αυτός θα πρέπει να έχει πάθει σοκ με τους περιορισμούς του εκλογικού νόμου. Πώς να ζήσει με μία παρουσία μόνο ανά κανάλι σε τρεις βδομάδες. Περισσότερες έκανε χωρίς εκλογές. Τώρα κάθεται όλη την ώρα μπροστά στο καθρέφτη του και φαντασιώνεται ότι είναι κάμερα και τηλεόραση. Θα έχει και την Ευγενία καθισμένη στην λεκάνη να τον χειροκροτεί κάθε τόσο.

Και υπάρχουν Αδώνιδες δυστυχώς πολλοί. Γεμάτη η ΝΔ και το απόκομμα του ΠΑΣΟΚ. Τώρα τελευταία τους έχει φτάσει και το ποταμάκι. Α ρε πλάκα με το ποταμάκι. Αυτοί νομίζανε ότι το άντε πάμε του Γιωργάκη θα έκλεβε πόντους από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανεβάζοντας αυτούς και ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε τίποτα, ο Βενιζέλος δεν ξέρει από πού να μαζέψει σφαλιάρες και τα ψηφουλάκια που μετρούσε το ποταμάκι βλέπει να τα μοιράζεται με το πάμε του Γιωργάκη.

Τι λέγαμε; Α, για τους Αδώνιδες. Όλοι γύρω από τον Σαμαρά. Και επειδή βλέπουν το χαστούκι να έρχεται και να χάνουν την εξουσία και τον προστάτη τους, προσπαθούν να μποϊκοτάρουν ημέτερους, έτσι από κακία, ανικανότητα και Σαμαριάδα. Το έχουν αυτό τα Σαμαράκια. Από Ηλεία μέχρι Χανιά και από Ρόδο μέχρι Σέρρες, καλόπαιδα και καλοκόριτσα του Σαμαρά, έχουν χάσει το λογαριασμό και δεν ξέρουν ποιος είναι ο αντίπαλος τους, ο ΣΥΡΙΖΑ η συνυποψήφιοι τους ΝΔημοκράτες. Τελικά η ηλιθιότητα είναι μεταδοτική.

Στο ΠΑΣΟΚ Ι πέφτει κλάμα. Από τη μια ο Γιωργάκης που είναι στο άντε πάμε και από την άλλη η Γκερέκου με το άντε φύγαμε, ο Βενιζέλος το έχει ρίξει στα μπακλαβαδάκια. Μέχρι επιστολή στον Σαμαρά έστειλε. Ο προδότης ζητάει τον λόγο από τον προδότη …γιατί τον πρόδωσε. Στο ΠΑΣΟΚ ΙΙ η κατάσταση είναι …πάμε!!! Αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Τελείως φευγάτοι.

Αυτό που με τρελαίνει όμως είναι ότι θα βρεθούν κάποιοι ψυχάκιδες, αλαφροΐσκιωτοι, από αυτούς που χρωστάνε της Μιχαλούς, θα τον λυπηθούν και θα τον ψηφήσουν. Άντε και μη μπει και στη βουλή και τότε είναι για να πάμε όλοι μαζί. Αλλά να είναι καλά τα τιμημένα γηρατειά, που έλεγε και ο Αντρέας.

Πριν τελειώσω μιας και τα συναρπαστικά μόλις ξεκινάνε, να σας θυμιάσω ότι αυτοί που σκότωσαν τους υπάλληλους, γελοιογράφους του Charlie Hebdo, ήταν δολοφόνοι και όχι μουσουλμάνοι μετανάστες. Η Μαλάλα είναι μουσουλμάνα και μετανάστης, κυνηγημένη από αυτούς τους δολοφόνους, τους ίδιους ακριβώς που σκότωσαν τον George Wolinski.

************************************************************

Αντωνάκη σε ποια απομνημονεύματα θα γράψεις ότι στις 8 Ιανουαρίου 2015, έγινες και επίσημα διεθνώς ηλίθιος;

************************************************************

Βούλτεψη, ο άνθρωπος που φέρνει ψήφους στο ΣΥΡΙΖΑ

************************************************************

Άδωνι το σεντούκι για να κρύψεις τα λεφτά που θα αποσύρεις από τη τράπεζα, έτοιμο;

************************************************************

Κύριε κομισάριε, το παρακάνετε. Θα σας περάσουν για ΣΥΡΙΖΑ.

************************************************************

Για άλλη μια Παρασκευή, παρέα μου κάνει ο Θάνος Ραφτόπουλος …σφεντόνα!!!

************************************************************

Στη φωτογραφία, ρε Βενιζέλο, σε πρόδωσε ο Γιωργάκης, σε πρόδωσε ο Σαμαράς να σε προδώσει και η Γκερέκου; Ήμαρτον!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Ωρέ πού πάμε!

του Θάνου Καλαμίδα.

Πάμε; Πού πάμε ρε μεγάλε; Εγώ μόλις ήρθα κι εσύ θες να πάμε; Για κάτσε λίγο ρε παιδί μου να το καταλάβουμε. Πού πάμε; Για το ψιλό μας πάμε; Για πλατεία πάμε; Για κανένα σουβλάκι πάμε; Που πάμε τέλος πάντων;

Με τέτοια βαθιά υπαρξιακά ερωτηματικά έμεινα ακούγοντας τον Γιωργάκη να ιδρύει κόμμα. Κι έτσι αποφάσισα. Άντε πήγαινε εσύ, κι όταν μου στρίψει κι εμένα, έρχομαι. Τώρα μεταξύ μας ποιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να μου στρίψει εμένα με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, παρά να έχει στρίψει στον Γιωργάκη.

Αλλά πριν πιάσουμε αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα ας πιάσουμε αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία και θα δείτε που μέσω Παρισιού θα ξαναγυρίσουμε στην Ελλαδίτσα.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο