Guest

Ο συνωστισμός της προδοσίας

 

Χωρίς λοιπόν να κρίνω τον «συνωστισμό», η Ρεπούση έζησε – και ζει ακόμα – την δημόσια διαπόμπευση και κατακραυγή χωρίς ποτέ κανένας να σκεφτεί: «πάταξον μεν, άκουσον δε», αλλά ψάχνοντας την κατάλληλη πέτρα για της την πετάξει. Η Ρεπούση έχει ουσιαστικά τελειώσει από την δημόσια ζωή και ειλικρινά λυπάμαι που το λέω αλλά η ρετσινιά θα την ακολουθεί για δεκαετίες.

Και για τον απλό κοσμάκη οι δικαιολογίες απεριόριστες και η άγνοια μια από αυτές, αλλά για τους επαγγελματίες παραχαράκτες της ιστορίας, τους Έλληνες πολιτικούς thanoraf-tourkiki-fregata-eklogesκαι την Ορθόδοξη εκκλησία, δεν έχω ιδέα ποιές είναι οι δικαιολογίες τους γι αυτή την συμπεριφορά. Εδώ με μόνο στοιχείο έναν πίνακα που φτιάχτηκε το 1886 η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στρέβλωσε, παραχάραξε την ιστορία και με την βοήθεια των μόνιμα συνενόχων της πολιτικών, μας έχει πείσει ότι αν δεν υπήρχε η εκκλησία και το ….κρυφό σχολειό τώρα θα μιλάγαμε …τουρκικά. Δεν είδα όμως ποτέ κανέναν ρασοφόρο που επικαλείται τον «συνωστισμό» στο κρυφό σχολειό, εκπαιδευτικό ή πολιτικό, να μοιράζεται την μοίρα της Ρεπούση, τον δημόσιο διασυρμό και την δολοφονία χαρακτήρα που έζησε αυτή η γυναίκα, απεναντίας το κρυφό σχολειό είναι …διδακτική υλη κι αν τολμήσει κανένας να το αμφισβητήσει, ως μοντέρνοι και δυτικοθρεμένοι ταλιμπάν ψάχνουμε πέτρες για τον λιθοβολισμό.

Πριν από μια βδομάδα, στην ίδια ακριβώς στήλη, έγραφα: «το 60% των παιδιών που έχουν γεννηθεί τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουν ιδέα τι είναι το Ολοκαύτωμα και τι συνέβη,» ενώ λίγο παρακάτω συμπλήρωνα ότι: «ανάμεσα τους υπάρχει ένα ποσοστό που πιστεύει ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος συνέβη σε ταινία». Κουνήσατε το κεφάλι; Γιατί; Εσείς που τώρα κουνήσατε το κεφάλι ξέρετε τι έγινε στο Ολοκαύτωμα ή το πώς και το γιατί έγινε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος; Ξέρετε τι στοίχησε στην Ελλάδα η κατοχή από τους Ναζί; Τι έκαναν στην Ελλάδα μας τα πρότυπα και ινδάλματα της Χρυσής Αυγής; Ξέρετε πόσοι Έλληνες δολοφονηθήκαν στο κολαστήριο του Άουσβιτς; Το γεγονός ότι ήταν Εβραίοι στην πίστη τους έκανε λιγότερο Έλληνες ώστε η δολοφονία τους να μην μετράει σαν εθνική τραγωδία; Ήταν …συνωστισμός;

Ποιες είναι οι πιο μελανές στιγμές στην ελληνική ιστορία που έχουν ανάγκη αφύπνισης και υπεράσπισης της εθνικής μνήμης; Οι καταστροφές όπως αυτή της Σμύρνης ή οι προδοσίες; Είναι η προδοσία του Λεωνίδα από τον Εφιάλτη μέρος της εθνικής μνήμης μας; Είναι ο μύθος της Κερκόπορτας μέρος της αφύπνισης για εσωτερικούς εχθρούς; Κι ενώ οι προδοσίες του Εφιάλτη και της Κερκόπορτας είναι κομμάτι της ιστορίας/μυθολογιας εμείς έχουμε την προδοσία της 21η Απριλίου με ζωντανές αναμνήσεις παντού γύρω μας. Ο Εφιάλτης πρόδωσε τον Λεωνίδα 2209 χρόνια πριν, η Κερκόπορτα που πρόδωσε την Κωνσταντινούπολη άνοιξε 565 χρόνια πριν, η προδοσία της 21ης Απριλίου έγινε μόλις 51 χρόνια πριν. Εγώ έχω αναμνήσεις ακόμα και από την μέρα που έγινε. Η προδοσία.

Κανένας δεν αμφισβητεί την προδοσία του Εφιάλτη που έγινε 2209 χρόνια πριν, κανένας δεν αμφισβητεί την προδοσία στην Κερκόπορτα που είναι μύθος όπως το κρυφό σχολειό και υποτίθεται ότι έγινε 565 χρόνια πριν αλλά ακόμα και μέσα στην Ελληνική Βουλή, το ναό που κατέστρεψαν οι προδότες της 21ης Απριλίου υπάρχουν εκλεγμένα μέλη της που αμφισβητούν την προδοσία. Αμφισβητούν κάτι που εγώ και τρία περίπου εκατομμύρια Έλληνες έχουμε ζήσει, είναι ανάμνηση και βίωμα μας. Τα τανκς ΔΕΝ ήταν …συνωστισμένα στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια!

Στις 21 Απριλίου του 1967 μια μικρή ομάδα κλινικά και αποδεδειγμένα ψυχασθενών και αποτυχημένων καραβανάδων προδώσαν εφιαλτικά δέκα εκατομμύρια Έλληνες και άνοιξαν την κερκόπορτα της καταστροφής που ζούμε σήμερα. Αλλά πόσοι από αυτούς που γεννήθηκαν μετά το ’80 το ξέρουν; Το έχουν στο μυαλό τους σαν ιστορική αλήθεια και δεν το θεωρούν σαν κάτι που συνέβη σε …ταινία και που υπάρχουν …απόψεις για το τι έγινε; Πόσοι ξέρουν ότι στις 21 Απριλίου του 1967 προδοθήκαμε όλοι και στο όλοι συμπεριλαμβάνονται και γενιές που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα αλλά θα πληρώσουν το τίμημα στα χρόνια που έρχονται;

Οι προδότες της 21ης Απριλίου του 1967 δεν καθάρισαν την χώρα, την βρωμίσανε. Φάγανε ό,τι υπήρχε από το δημόσιο ταμείο και μετά άρχισαν να δανείζονται από όπου έβρισκαν για να κτίσουν βιλίτσες και να φτιάξουν τραπεζιτικούς λογαριασμούς. Ξεπουλούσαν τα πάντα και μόνο η Ακρόπολη και το Σούνιο την γλίτωσαν γιατί μπορεί να ντράπηκε ακόμα και ο ελληνοαμερικάνος χαφιές Τομ Πάππας να τα αγοράσει. Στο μεταξύ και πάντα με κέρδος δηλητηρίαζαν τους Έλληνες εκτός από τις κανιβαλιστικές τους ιδέες και με σάπια κρέατα που άγνωστος ο αριθμός των πόσων μπορεί να πεθάνανε δηλητηριασμένοι. Όπως άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των δολοφονημένων, των βασανισμένων, των βιασμένων. Και στο τέλος πούλησαν και την Κύπρο. Γιατί ο φάκελος της Κύπρου έχει μόνο μια προδοσία, αυτήν που ξεκίνησε στις 21 Απριλίου του 1967.

Τι ξέρει ο σημερινός 30ης και 40ης για την 21η Απριλίου και τα αποτελέσματα της προδοσίας; Πολύ περισσότερο, τι ξέρει ο σημερινός 20άρης για την προδοσία των ψυχασθενών καραβανάδων; Την Χρυσή Αυγή στη Βουλή ξέρει. Γιατί κανένας δεν του είπε ότι στα χρόνια της κατοχής των Ναζί όπως και στα χρόνια της επταετούς κατοχής των προδοτών της 21ης Απριλίου Χρυσαυγήτες ήταν αυτοί που ήταν εξουσία, τρώγανε και πίνανε, βασάνιζαν και δολοφονούσαν. Σήμερα είναι στη Βουλή. Πόσοι ξέρουν ότι η σημερινή καταστροφή, ακόμα και το θράσος των Τούρκων έχουν τις ρίζες τους στην προδοσία της 21ης Απριλίου του 1967; Γιατί δεν τους το λέμε; Δυνατά; Μην παρεξηγηθεί ο λαγός ή η κασσιδιάρα;

Ποιος φταίει; Όλοι μας έχουμε μερίδιο αλλά πολιτικοί με λίγη βοήθεια από το παπαδαριό και τα ΜΜΕ το μεγαλύτερο. Ο Καραμανλής δεν έκανε ποτέ την αποχουντοποίηση αφήνοντας στρατό, αστυνομία και δικαστικούς να σπρώξουν κάτω από το χαλάκι τις βρωμιές και τις ενοχές τους. Παπανδρέου, Μητσοτάκης και Σημίτης εκμεταλλεύτηκαν τον μπαμπούλα της χούντας και μετά ήρθε ο Σαμαράς για να τους βγάλει από τον βόθρο που κρυβόντουσταν, να τους δώσει άλλοθι με τον δήθεν …κομουνιστικό κίνδυνο του Σύριζα και να τους βάλει και στην Βουλή συμπληρώνοντας την προδοσία.

Η εκκλησία όπως και η αστυνομία, ο στρατός και η δικαιοσύνη ποτέ δεν αποχουντοποιηθήκαν αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά στην ελληνική ιστορία πως ο ρόλος τους στην κοινωνία είναι καθαρά κοσμικός και έτσι θα πρέπει να κρίνονται. Στη δε πράξη πολλοί από τους ρασοφόρους και σημερινούς «ποιμένες» υπήρξαν όχι απλά συνοδοιπόροι και υποστηριχτές της προδοσίας της 21ης Απριλίου αλλά και έμπρακτα συνένοχοι σε βασανισμούς και δολοφονίες.

Φταίνε και τα ΜΜΕ. Και μιας και ήθελε εαυτόν επίκαιρο αυτή τη στιγμή, ο Κωστόπουλος ή κύριος Νίτρο, καθώς και η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, ο Κουρής ή κύριος Αυριανή, παίξανε το ρόλο τους στο να γίνουν κολυμπήθρα και άλλοθι και για τους συνοδοιπόρους της προδοσίας της 21ης Απριλίου αλλά και γι αυτούς που ήθελαν να την κάνουν να μοιάζει με συνωστισμό. Κάνανε σχολή στη ελληνική δημοσιογραφία και μαζί με τον Κυριακού του Αντέννα που είχε και τις «σχολές δημοσιογραφίας», είναι η ρίζα του κακού της σημερινής κατάντιας των ελληνικών ΜΜΕ. Από τον Ζούγκλα μέχρι τον Πρετεντέρη κι από τον Πορτοσάλτε, τον Καψή και τον Θέμο, τον Παπαδημητρίου, τον Μπογδάνο, την και με ευρωβουλευτική έδρα αμειφθείσα μαξιλαχώστρα Σπυράκι και τον ομοφοβικό Βερύκιο, όλοι εξωσωματικά τεκνά του Νίτρο με την Αυριανή είναι. Αυτοί έβαλαν στα σπίτια μας τα κοινωνικά παράσιτα της Χρυσής Αυγής και όλοι αυτοί θέλησαν να μας τους παρουσιάσουν σαν ανθρώπους με μυαλό και σκέψη.

Σήμερα λοιπόν καλό θα ήταν να θυμηθείτε αυτά που είπατε οι πολλοί για την Ρεπούση και να σκεφτείτε τι ξέρετε για την 21η Απριλίου του 1967. Ήταν συνωστισμός τανκς ή εθνική προδοσία;

ΥΓ1. Δυστυχώς γι’ αυτή τη χώρα, οι μεγαλύτεροι, χειρότεροι και πιο απάνθρωποι εχθροί της ήταν πάντα συμπατριώτες μας με τελευταίο λαμπρό παράδειγμα τον Σαμαρά που μάλιστα θέλει να εμφανίζεται ο προδότης και σαν σωτήρας πιστεύοντας ότι εκτός από χρυσόψαρα μνήμης είμαστε και μαλάκες.

ΥΓ2. Η αναφορά στα πολιτικά βαρίδια, εκτός της Χρυσής Αυγής με άμεση σχέση με την χούντα και κάθε μορφής φασιστικό αντιδημοκρατικό στοιχείο συμπεριλαμβάνουν και με ευθύνη Σαμαρά τους Βορίδη, Γεωργιάδη και λοιπά επικίνδυνα χουντικά αποβράσματα που δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι στην Ελληνική Βουλή.

ΥΓ3. Για όσους ψάχνουν πόσο «καθαρή» ήταν η παρέα των ψυχασθενών καραβανάδων της 21ης Απριλίου μια λέξη φτάνει, το: «τάμα».

ΥΓ4. Ένα δείγμα χουντικής αρπαχτής. Με έξοδα του κράτους στους αρραβώνες της Ντελλας με έναν από τους αρχιπροδότες της 21ης Απριλίου 1967, τον Μιχαήλ Ρουφογάλλη, αφού προηγήθηκε ταξίδι στο Παρίσι παρέα με την …Δέσποινα Παπαδοπούλου για ανανέωση της γκαρνταρόμπας τους (πάντα πληρωμένα από το κράτος), ανάμεσα στα άλλα εκλεκτά σερβιρίστηκαν χαβιάρι Περσίας και …καβούρια Αλάσκας που είχαν έρθει επί τούτου αεροπορικώς από τους τόπους παράγωγης για να είναι …φρέσκα. Αυτά μόλις ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα, όταν οι «τίμιοι» – όπως τους περιγράφουν Μιχαλολιάκος, Παππάς και ενίοτε και προ ΝΔ οι Βορίδης και Γεωργιάδης – χουντικοί, αφού είχαν εξασφαλίσει κατοικίες – έξοδα του κράτους – τετραπλασιασμό των μισθών τους και φυσικά τα κλειδιά του κρατικού ταμείου. Σε λιγότερο από ένα χρόνο. Μετά απλά ξεσκίστηκαν κι αυτοί και οι οικογένειες τους με πολλούς από τον ευρύτερο οικογενειακό τους κύκλο ακόμα να απολαμβάνουν τα αγαθά της κλοπής.

********************************

Επίκαιρος όπως πάντα και στα σουλτανικά αυτή τη φορά, με σκίτσο του ο Θάνος Ραφτόπουλος.

********************************

Στη φωτογραφία Αλέκος Παναγούλης Σπύρος Μουστακλής. Πραγματικοί, γιγάντιοι ήρωες που ξεχνάμε στον …συνωστισμό του Χρυσαυγήτη που πολλοί κρύβουμε μέσα μας.

 

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Ο συνωστισμός της προδοσίας

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Πριν από μερικά χρόνια δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα επιπέδου εθνικής συμφοράς με μια ιστορική αναφορά που στο τέλος στοίχησε καριέρες και έχει γίνει θέμα αναφοράς ακόμα και σήμερα. Όπως σωστά μαντέψατε μιλάω για τον «συνωστισμό της Σμύρνης» της Μαρίας Ρεπούση. Η Ρεπούση τότε - και συχνά στη συνέχεια – χαρακτηρίστηκε αντεθνικό στοιχείο, παραχαράκτρια της ιστορίας και ρίχτηκε γυμνή στην πυρά από πολιτικούς, εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς, διανοητές (ακόμα και της πεφωτισμένης αριστεράς που βρήκαν την χρυσή ευκαιρία να δοκιμαστούν στο Ελληνόμετρο) και φυσικά από τον καθημερινό κόσμο.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο