Guest

Ο σεληνιασμός της Γιάννας

Με την κυρία Ελένη Κούρκουλα δεν τραβάω κανένα ζόρι και μη τρελαίνεστε. Φαντάζομαι για όσους έχουν παρακολουθήσει τη καριέρα της, είναι εξοικειωμένοι με τις υποκριτικές της ιδιότητες. Παλιά έπαιζε την Σελήνη τώρα παίζει τον Πάγκαλο. Πολύ πετυχημένη και πειστική και στους δυο ρόλους. Φαντάζομαι μέσα της κρύβει και λίγο Σελήνη και λίγο Πάγκαλο, αλλιώς δεν θα μπορούσε να είναι τόσο πειστική.

Αλλά με την Γιάννα, πώς να το κάνουμε βρε αδελφέ, τραβάω ζόρι. Η γυναίκα ίνδαλμα, με τα σινιέ της, με τα πούρα της, με την κίνηση στα μαλλιά και το βλέμμα που ατενίζει ωκεανούς πετροδολαρίων να σου βγει Τσίπρας; Μα που πάει αυτή η κοινωνία;

Και τα είπε όλα με τέτοια άνεση που αναρωτήθηκα μήπως γκρεμίστηκε η χαλυβουργική. Αλλά υπήρχαν και στιγμές που με συγκίνησε. Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης λέει η Γιάννα: «Εγώ είμαι από τον κόσμο και όλη η διαδρομή μου δείχνει. Μιλάω με πάρα πολύ κόσμο, από τις φίλες της μαμάς μου (όσες απομένουν) μέχρι με αγνώστους.» Πες το βρε Γιάννα, με τον κηπουρό και την κοπέλα που σου φέρνει το πρωινό μίλαγες. Άντε κι ανησύχησα. Αμ αυτές οι φίλες της μαμάς σου, βρε Γιάννα. Αυτό ήταν στιγμή κλασικισμού και αρχαιολογίας υποθέτω, επίκαιρο τώρα με την Αμφίπολη πρωτοσέλιδο.

043 24102014bΜέσα σε όλα τα σινιέ όμως που είπε η Γιάννα, είπε και κάτι που το κράτησα. Το είπε επίτηδες, το είπε κατά λάθος, το είπε επειδή της το γράψανε ή γιατί κάποιος image maker της το είπε, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι είπε. «Ο κόσμος αρνείται να δεχθεί τις αλλαγές, γιατί δεν του προσφέρεται ούτε πειστική εξήγηση ούτε πειστικό σχέδιο. Από τους πολιτικούς, βλέπω μόνο κάτι βραχυπρόθεσμες κινήσεις, που γίνονται πάντα με έναν ασαφή ορίζοντα εκλογών στο βάθος.» Έτσι είπε η Γιάννα κι αν αντί για το «πολιτικούς» έβαζε το Αντωνάκης θα το είχε θέσει το θέμα άψογα.

Σε αυτό το «πειστική εξήγηση» ειδικά, κι εγώ τραβάω πολύ ζόρι. Για να δούμε όμως την εξήγηση που μου δίνουν πρώτα. Λένε λοιπόν αυτοί που μας κυβερνούν ότι, ΕΜΕΙΣ φταίμε γι αυτό που έγινε, ΕΜΕΙΣ σας κλέβαμε και ΕΜΕΙΣ υποθηκεύαμε το μέλλον σας, αλλά ΕΜΕΙΣ που είμαστε ΕΜΕΙΣ και όχι ΕΜΕΙΣ, ήρθαμε για να σας σώσουμε και να σας βάλουμε σε τάξη ώστε να πληρώσετε τις υποθήκες και τα κλεμμένα που δημιουργήσαμε ΕΜΕΙΣ. Στο μεταξύ δοξάζουμε κι όλους τους ΕΜΕΙΣ που προηγηθήκαν, που ναι μεν κλέψανε και αποθηκεύσανε το μέλλον σας, αλλά στρώσανε και το δρόμο για να έρθουμε ΕΜΕΙΣ. Τι δεν καταλάβατε;

Όλοι μας λέμε, σατιρίζουμε και βρίζουμε τους ψεύτες πολιτικούς. Και έχουμε κάνει τον Μινχάουζεν των ψευτών, πρωθυπουργό. Τι λέει ο Τσίπρας σήμερα και δεν το έχει πει ο Σαμαράς πριν στο Ζάππειο; Και μάλιστα του χρειάστηκαν και δυο Ζάππεια για να το κάνει σίγουρο ότι όλοι τα άκουσαν. Τα ίδια που έλεγε ο Σαμαράς στο Ζάππειο, τα ίδια με μερικές παρεκκλίσεις, τις περισσότερες φορές συντακτικές ή φραστικές, λέει ο Τσίπρας σήμερα. Γιατί τρελαίνεται λοιπόν ο Αντωνάκης.

Ο Σαμαράς τρελαίνεται γιατί τόσο αυτός, τόσο η Νέα Δημοκρατία έτσι που την κατάντησε, όσο και το ΠΑΣΟΚ έτσι που το κατάντησε ο Βενιζέλος, δεν έχουν πια ιδεολογία, δεν έχουν πλάνα και σχέδια. Έχουν ένα μόνο στόχο, πώς να κρατηθούν στην εξουσία.

Και το μέσο για να συμβεί αυτό είναι όπως ακριβώς το είπε η Γιάννα, βραχυπρόθεσμες κινήσεις, που γίνονται πάντα με έναν ασαφή ορίζοντα εκλογών στο βάθος. Και σε αυτό, μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και εκεί έχει άδικο η κυρία Κούρκουλα. Κανένας μας δεν κρύβει ένα Τσοχατζόπουλο μέσα μας, το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να βάλει ένα Τσοχατζόπουλο μέσα στον καθένα μας. Και μέχρι ενός σημείου το κατάφερε. Κατάφερε να εκπαιδεύσει ένα μέρος της κοινωνίας και να παράγει Τσοχατζόπουλους. Και είχε λαμπρούς εκπαιδευτές, από τον Κωστόπουλο μέχρι την κυρία Κούρκουλα σε χορογραφίες Λαλιώτη.

Αυτοί δημιούργησαν τα μπλε, τα πράσινα και τα εμπριμέ καφενεία και αυτοί δημιούργησαν τις ορδές πρασινοφρουρών στο δημόσιο. Ακούω τον Βενιζέλο να μιλεί για τους συνδικαλιστές κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέμαι αν κοιτάζει δίπλα του. Ξέρετε τι θα δει; Όλους τους αρχισυνδικαλιστές της Ελλάδος των τελευταίων τριάντα χρόνων που έχουν γίνει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Βγάζανε τα τρακτέρ στις εθνικές, ξεφτιλίζοντας ακόμα και τα αιτήματα τους και σε ένα μήνα μαζευόντουσαν για να δουν στις επόμενες εκλογές τον αρχι-υπερασπιστή των δικαιωμάτων τους και αρχισυνδικαλιστή να κατεβαίνει στις εκλογές σε σιγουράκι έδρα με το ΠΑΣΟΚ.

Και εκπαίδευσαν τόσο καλά το σύστημα που σύντομα έκανε το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία. Σαν τη Σπυράκη, που σπυρί να βγει στα οπίσθια της. Ανεξάρτητη δημοσιογράφος, φώναζε και ωρυόταν για χρόνια και πιόνι στα χεριά του Σαμαρά αποδείχτηκε με τριάντα αργύρια μια θέση εκλόγιμη στην Ευρωβουλή. Για σκεφτείτε το λιγάκι, ποιος από τους γίγαντες της δημοσιογραφίας του παρελθόντος έγινε ποτέ πολιτικός;

Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα τώρα, και είχα και την τιμή να γνωρίσω από κοντά μερικούς από αυτούς. Δημοσιογράφοι με ούμπαλα όλοι τους, – κι ας φορούσαν φούστα μερικοί – που έκαναν πορεία στα ελληνικά γράμματα. Ήταν εκεί για να ελέγχουν την εξουσία και όχι για να υπηρετούν τους εξουσιάζοντας για μια θεσούλα στις Βρυξέλες.

Αλλά ας γυρίσουμε πάλι στο βραχυπρόθεσμες κινήσεις, που γίνονται πάντα με έναν ασαφή ορίζοντα εκλογών στο βάθος. Πείτε μου μια ελληνική κυβέρνηση από το ΄89 και ύστερα που η θητεία της να μην ήταν μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδος. Μια περίοδος που αντί να προτείνει η τέλος πάντων να δικαιολογεί την ύπαρξη της στην πρωθυπουργία, και να μην αναλώνει όλο το χρόνο της στον να κατηγορεί και να απαντάει στην αντιπολίτευση. Αυτό το τσίρκο η Βούτλεψη δεν είναι δυστυχώς εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Η μήπως ξεχάσαμε τον Μαρούδα; Και αυτόν τον θυμήθηκα σαν τον πρώτο διδάξαν.

043 24102014cΈχω ζήσει , κυριολεκτικά ζήσει και το έχω ξαναγράψει εδώ στο apopseis, σε επτά χώρες. Και έχω εμπειρία από καμιά ντουζίνα άλλες, εμπειρία από το πολίτικο τους σύστημα και πως δουλεύει. Σε καμία από αυτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αναλώνεται στο να απαντάει στην αντιπολίτευση εκτός από την προεκλογική περίοδο. Στην Ελλάδα η Βούλτεψη δεν κάνει τίποτα άλλο. Αλλά σε όλες τις υπόλοιπες χώρες η κυβέρνηση έχει να παρουσιάσει έργο και όταν η κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλεί στους δημοσιογράφους η συζήτηση είναι περί του έργου και όχι τι είπε η αντιπολίτευση. Να γιατί στην Ελλάδα είμαστε μόνιμα σε προεκλογική περίοδο.

Παράλληλα, στη σημερινή Ελλάδα πιο έργο έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση Σαμαρά για να επικοινωνήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, όσο γελοία κι αν είναι αυτή; Αυτό που υπαγορεύει η κάθε τρόικα, ή οι νταβατζήδες που συντρώγουν με τον πρωθυπουργό, απολαμβάνοντας Αγροτικές τράπεζες σαν επιδόρπιο;

Εδώ παρενθετικά θα ήθελα να σημειώσω κάτι επειδή υπήρξαν κάποιες παρατηρήσεις σε κάποια μειλ και μια αναφορά σε στήλη «συνάδελφου» για προηγούμενο άρθρο μου. Κάνετε λάθος, σέβομαι και τιμώ απεριόριστα το θεσμό του πρωθυπουργού. Και αυτή η στάση μου δεν αφόρα μόνο την Ελλάδα, ούτε σημαίνει ότι επειδή γράφω και λειτουργώ στο εξωτερικό σέβομαι λιγότερο τον ελληνικό θεσμό. Αλλά γι αυτό ακριβώς θεωρώ κατάπτυστο τους Σαμαρά και Σημίτη, γιατί οι δυο τους ξευτίλισαν και υπονόμευαν με κάθε τρόπο τον θεσμό του Έλληνα πρωθυπουργού και τον έκαναν αντικείμενο χλευασμού και αποδοκιμασίας. Αυτοί που ανέλαβαν την υποχρέωση να υπερασπιστούν και να προστατευόσουν τον ελληνικό λαό από τη πρωθυπουργική καρέκλα, τον προδώσαν και τον ξευτέλισαν για να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους θέλω. Αυτοί δεν σεβαστήκαν το θεσμό του Έλληνα πρωθυπουργού και όχι εγώ. Κλείνει η παρένθεση.

Λοιπόν με μια μόνιμη κατάσταση προεκλογικής εκστρατείας για να διατηρηθούν στη θεσούλα τους, που χρόνος για ιδεολογίες και εξωτερική πολιτική. Λοιπόν αδέλφια Κύπριοι να σας πω ένα μυστικό; Είσαστε τυχεροί που δεν χρειαζόσαστε τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης και τα χετε καλά με τους Ισραηλινούς. Με τον Σαμαρά πρωθυπουργό και το Βενιζέλο υπουργό εξωτερικών για συμμάχους, αδελφοί Κύπριοι δεν χρειάζεστε εχθρούς. Τα κάνουν όλα μόνοι τους και το κάνουν καλυτέρα. Σας ξεπουλάνε κατ’ εξακολούθηση. Σας ξεπούλησαν ένα χρόνο πριν με την κρίση στα νύχια της Γερμανίας και του ΔΝΤ, τώρα ικανούς τους έχω να σας πουλήσουν στους Τούρκους. Αλώστε στο ξεπούλημα συμμάχων και προστατευόμενων το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος έχουν εμπειρία. Αν δεν θυμάται τι εννοώ ας ρωτήσει τον Πάγκαλο, όλο και κάτι θα θυμάται αυτός.

Η παρουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου στο υπουργείο εξωτερικών είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στην ελληνική εξωτερική πολιτική. Απόδειξη, σημερινή συνέντευξη του …υφυπουργού εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα σε γνωστό δημοσιογράφο. Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Άντε καλέ! Συνωνυμία είναι!

Τέλος πάντων, ο δημοσιογράφος ρωτάει τον κύριο Κούρκουλα, υφυπουργό εξωτερικών για την επιθετικότητα των Τούρκων και τι απαντάει ο σεληνιασμένος; Αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδρούσαν στο συνασπισμό εναντίων των τρομοκρατών στη Συρία …και κόντεψα να πέσω από τη καρέκλα μου. Ο ειδικός σε θέματα Τουρκιάς και Μέσης Ανατολής, ο υφυπουργός των εξωτερικών της Ελλάδας. Έκανε προεκλογική εκστρατεία στις πλάτες θεμάτων εθνικής σημασίας. Ο ηλίθιος και πανηλίθιος.

Για τον Βενιζέλο δεν μπορώ να πω τίποτα, αν όπως έρχονται τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφέρει να μπει στην ελληνική βουλή, ο Βαγγέλας θα μπει στο χοντροντούλαπο της ιστορίας οριστικά και θα κάτσει εκεί για τα καλά. Αλλά προς το παρόν καταστρέφει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Καταλάβετε το, αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι όχι μόνο για τον παρόν μας αλλά και για το μέλλον μας!

Τέλος, μιας και η μέρα του ΟΧΙ πλησιάζει, καιρός δεν είναι ο λαός να επαναλάβει αυτό που είπαν κάποιοι άλλοι πριν από 60 χρόνια; ΟΧΙ στους ΕΜΕΙΣ που μας καταστρέφουν καθημερινά. Ας στείλουμε Σαμαράδες και Βενιζέλους εκεί που τους εκτιμούν πραγματικά, στα τάρταρα της ιστορίας.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά μου την δίνει να αφήσουμε την επανάσταση στη Γιάννα!

 

***************************************************************************

Αντωνάκη, ακόμα κι η ιστορία θα σε φτύσει όταν έρθει η ώρα.

***************************************************************************

Είσαι και γαύρος κερατούκλη!!!

***************************************************************************

Άδωνη πάλι το στοματάκι σου πήρε φόρα. Πρέπει να έφταιγαν τα χόρτα που έτρωγες αλλά πρόσεχε σε ακούνε.

***************************************************************************

Αλέξη τώρα με την Γιάννα υποστηρικτή, μήπως πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεσαι;

***************************************************************************

Το τσεκούρι τι γιορτάζει την 28η του Οκτώβρη; Εμφύλιο;

***************************************************************************

Πάμε καφέ Εδιμβούργο;

***************************************************************************

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θάνο Ραφτόπουλο σήμερα για τα σκίτσα του και ειδικά γι αυτό τον Έλληνα ηρώα πολεμιστή του αλβανικού μετώπου που σφαγιάζει τους προγόνους Χρυσαυγητών! Είδατε η διαφορά Έλληνα και Χρυσαυγήτη είναι ευδιάκριτη.

***************************************************************************

Στη φωτογραφία σήμερα η κυρία Κούρκουλα όταν απολάμβανε σεληνιασμένη την συντρόφια του Τσοχατζόπουλου, ο δε Άκης αν παρατηρήσετε την ευλογεί!!!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Ο σεληνιασμός της Γιάννας

του Θάνου Καλαμίδα.

Τώρα βρε παιδί μου όπως και να το κάνουμε, να είσαι το κόμμα του λαού και να βγαίνει η Γιάννα και να λέει ότι είσαι το καινούργιο που θα ψηφίσει, ε, τότε μάλλον πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεσαι. Γιατί πώς να το κάνουμε, Γιάννα είναι αυτή. Παφ και πεντοχίλιαρο. Όχι από τα παλιά, αλλά τα καινούργια τα ευρωπαϊκά. Τι είπατε; Δεν τα ξέρετε; Και τι το περάσατε εδώ; Όλοι Γιάννες θέλετε να γίνετε. Τσοχατζόπουλοι, ε Τσοχατζόπουλοι!

Αυτή η εβδομάδα ήταν θηλυκή εβδομάδα. Από τη μια η Γιάννα κι από την άλλη, η άλλη, η Σελήνη, δεν ήξερες από πού να φυλαχτείς. Μαζεμένα σου ερχόντουσαν. Αντί-συστημική η Γιάννα, Τσοχατζοπουλάκι η Κούρκουλα. Και δεν μπορεί όλο και κάποια ανατριχίλα πάθαμε όλοι διαβάζοντας τα λόγια της Τσε Γιάννας, αλλά με Κούρκουλα ούτε ανατριχίλα ούτε έκπληξη. Τσοχατζοπουλάκι από μικρή η Ελενίτσα - το καλλιτεχνικό Σελήνη - υπάρχουν και φωτογραφικές αποδείξεις που δέχεται τις ευλογιές του Άκη.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο