Guest

Ο κροκοδειλάκιας και η δημοκρατική παράταξη

 

Αλήθεια το ξέρετε ότι οι κροκόδειλοι είναι και κανίβαλοι; Μάλιστα, κανίβαλοι. Όταν η κροκοδειλίνα γεννήσει και βγουν τα κροκοδειλάκια από τα αυγά τους, και για ένα μεγάλο διάστημα κρατάει τους νεοσσούς μακριά από τον πατέρα γιατί είναι ο πρώτος που θα δοκιμάσει να τα φάει. Τέτοιο τέρας ο κροκόδειλος.

Αλλά οι Χανιώτες, άνθρωποι φιλόξενοι και με χιούμορ από ό,τι φαίνεται, αποφάσισαν να ανθρωπομορφίσουν τον κροκόδειλο, να τον ονομάσουν Σήφη ή Μανωλιό και να του βάλουν μάλιστα και μαντήλα. Κι έτσι αυτό το αιμοβόρο τέρας έγινε το κατοικίδιο της διπλανής πόρτας. Δεν είναι παράξενο πως ένα όνομα, ένα απλό καθημερινό όνομα άλλαξε την εικόνα ενός κατά τα άλλα επικίνδυνου πλάσματος;

Αλλά ο κροκόδειλος δεν είναι από τα πιο αιμοδιψή και φρικιαστικά τέρατα που ζουν γύρω μας κρυμμένα πίσω από ονόματα που σκεπάζουν τα κοφτερά τους δόντια. Πάρτε για παράδειγμα την Χρυσή Αυγή, ή το Γαλλικό εθνικό μέτωπο. Το λες και σου θυμίζει τον Ανδρέα που ούρλιαζε, η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες.  Εθνικό σύνθημα κι αυτό, που έφτιαχνε αντιαμερικανικό μέτωπο τότε.

Μερικές φορές όμως αυτό το όνομα μπορεί να γίνει και δίκοπο μαχαίρι και αντί να σκεπάζει τα δόντια, να δείχνει πόσο κοφτερά και ματωμένα είναι στη πραγματικότητα. Κάτι τέτοιο έγινε και με τους κοντινούς μου, τους Αληθινούς Φιλανδούς.

Με τους Αληθινούς Φιλανδούς βρίσκομαι σε έναν ιδιόμορφο πόλεμο τα τελευταία πέντε έξη χρόνια. Στη διάρκεια αυτού του πολέμου το μοναδικό μου όπλο είναι το πληκτρολόγιο μου ενώ η άλλη πλευρά έχει χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που την εκφράζουν. Ξεκίνησε με απειλές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρόμου και συνεχίστηκε με απειλές έξω από τη πόρτα του σπιτιού μου υπονοώντας ότι οι απειλές συμπεριλαμβάνουν τους δικούς μου.

Δοκίμασαν να με τρομάξουν κι έμενα και τους γύρω μου με διαφόρους τρόπους συμπεριλαμβανόμενων και επισκέψεων από την αστυνομία στο σπίτι μου με τη ψευδή καταγγελία ότι τους βρίζω μέσω των άρθρων μου, μέχρι απειλές μέσα σε δικαστική αίθουσα. Βλέπετε η Φιλανδική Χρυσή Αυγή όπως και η ελληνική, έχει βουλευτές στη Φιλανδική βουλή, στην Ευρωβουλή, το 19% των Φιλανδών και αρκετούς εγκληματίες, αστυνομικούς, δικαστές κλπ στα μελή της. Όπως ακριβώς η Ελληνική Χρυσή Αυγή.

Πριν από δυο χρόνια το όνομα μου, η διεύθυνση μου και το τηλέφωνο μου βρέθηκαν σε φόρουμ αληθινών εθνικιστών Φιλανδών και πριν από ένα χρόνο τα ιδία στοιχεία κοσμούσαν σε τιμητική θέση, λίστα στόχων που βρήκε η αστυνομία σε γιάφκα με όπλα. Αυτή τη στιγμή ζω κάπου που ξέρουν λίγοι, σε διεύθυνση που ξέρουν πολύ λίγοι και έχω ένα τηλεφωνικό αριθμό που ξέρουν ελάχιστοι, μετρημένοι. Κι όλα αυτά για ένα όνομα.

028 11072014b

Πριν από έξη χρόνια περίπου που λέτε, έκανα μια απλή ερώτηση μέσω των μέσων – έντυπων, ηλεκτρονικών και ραδιοφωνικών – που δούλευα. Η ερώτηση ήταν, τι σημαίνει Αληθινοί Φιλανδοί. Πως ταυτοποιείς αυτό το Αληθινοί Φιλανδοί; Μήπως σημαίνει να είσαι ξανθός, μέσου αναστήματος (οι σουηδοί και οι νορβηγοί είναι ψηλοί, όχι οι Φιλανδοί που δεν είναι άλλωστε καν σκανδιναβοί) και με μια τεράστια κοιλιά από τις μπίρες; Εκείνη τη περίοδο έγραφα για δυο έντυπα που τους πόνεσαν, ένα χρηματοδοτημένο από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και το Europe & US. Τώρα επειδή τα άρθρα μου είχαν αρχίσει να γίνονται θέμα που έφτασε μέχρι γραφείο επιτρόπου και δεν υπήρχε νομικός τρόπος να μου κλείσουν το στόμα, όπως με πολύ επίμονη έψαξαν, αποφάσισαν να μου απαντήσουν.

Έτσι με ανακοίνωση τους στο Στρασβούργο με πληροφόρησαν, ελπίζοντας ότι και ο επίτροπος θα το διαβάσει, ότι ο αληθινός Φιλανδός ορίζεται αυτός που αγαπάει τη Φιλανδία και είναι έτοιμος να θυσιαστεί για τη Φιλανδία και τα φιλανδικά ιδεώδη. Αλλά εγώ επέστρεψα. Είχα βλέπετε στα χέρια μου το πραγματικό καταστατικό που υπογράφει κάποιος για να γίνει μέλλος κι όχι αυτό που παρουσίαζαν. Έτσι, για να γίνεις μέλλος έπρεπε να μπορείς να αποδείξεις ότι ανήκεις στο φιλανδικό φυλετικό έθνος, με τουλάχιστον τρεις γενεές αποδείξεων και βέβαια όποια παραλλαγή χρώματος, ακόμα κι ελάχιστη, απορρίπτονταν ασυζήτητη. Και υπήρχαν και άλλα ..αντί-ρατσιστικά μέσα. Ειρωνεία είναι για να μην μπερδευόμαστε.

Επειδή το πράγμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις, μετά από δεκαετίες οι Αληθινοί Φιλανδοί υποχρεωθήκαν να …αλλάξουν όνομα! Τώρα λέγονται, οι Φιλανδοί, αλλά μόνο στα αγγλικά. Στα φιλανδικά παραμένουν οι Αληθινοί/γνησιοι Φιλανδοί , όπως παραμένει από ότι καταλάβατε, και ο πόλεμος που έχουμε μεταξύ μας. Με λίγα λόγια το μόνο που έκανα ήταν να υπενθυμίσω στους πάντες ήταν ότι ο Σήφης ή Μανωλιός δεν είναι ένα λεβεντόκορμο κρητικάτσι, αλλά ένας αιμοσταγής, δολοφόνος κροκόδειλος.

Στην Ελλάδα οι σύντροφοι των Αληθινών Φιλανδών έχουν διαλέξει άλλο δρόμο, τουλάχιστον όσο αφορά το όνομα. Ακολουθώντας πιστά ναζιστικές παραδόσεις έχουν διαλέξει ένα καρικατουρίστικο και πομπώδες όνομα. Και μετά βάζεις διπλά στο Χρυσή Αυγή τον Μιχαλολιάκο ή τον Κασιδιάρη και βάζεις τα γέλια. Αυτοί οι δυο ούτε μέλη των Αληθινών Φιλανδών δεν θα μπορούσαν να γίνουν, ειδικά ο Κασιδιάρης. Αλλά σε αυτό το θέμα έχουν εμπειρία τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όποτε βγήκαν από την Ελλάδα για να συναντήσουν τα Άρια αδέλφια τους.

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα άλλο κόμμα που χρησιμοποιεί λέξεις για να σκεπάσει το πραγματικό του πρόσωπο και για να σας πω την αλήθεια αυτή η ιστορία με ενοχλεί τρεις δεκαετίες τώρα.

Τριάντα χρόνια τώρα, διάφοροι απατεώνες και αποδεδειγμένα κλεφτές, όπως ο Άκης, μας μιλάνε για την δημοκρατική παράταξη. Τριάντα χρόνια τώρα οι λέξεις «δημοκρατική παράταξη» έχει συνδεθεί με μεθόδους γκεμπελικούς και πλύσης εγκέφαλου με ένα κόμμα που έβγαλε τον Άκη, τον Πάγκαλο, τον Σημίτη, τον Κουτσόγιωργα, τον Κατσιφάρα, τον Λαλιώτη, τον Φωτήλα και εκατοντάδες άλλους που εκφράζουν όλη τη σαπίλα της ελληνικής πολιτικής ζωής. Τι έγινε; Ξεχάσαμε;

Και ξαφνικά άκουσα από ραδιοφώνου και χάρις στο ιντερνέτ πριν από μερικές μέρες τον Βαγγέλα τον Βενιζέλο, τη συνέχεια του Άκη, του Κουτσόγιωργα, του Κατσιφάρα και του Λαλιώτη να κανει κάλεσμα στην δημοκρατική παράταξη για να σταματήσουν τον Σύριζα. Κι ανατρίχιασα. Τριάντα χρόνια τώρα αυτοί οι άνθρωποι έχουν κατακλέψει την Ελλάδα αποδεδειγμένα, και σε τέτοιο σημείο που την πτωχεύσαν και τώρα ο Βενιζέλος μιλάει για δημοκρατική παράταξη; Τι είναι αυτή η δημοκρατική παράταξη; Ένα νόμισμα που από τη μια πλευρά έχει τον Βενιζέλο κι από την άλλη τον Άκη; Πως καταλαβαίνουμε τελικά αυτή τη δημοκρατία στην Ελλάδα;

Σε αυτή τη δημοκρατική παράταξη τι συμπεριλαμβάνεται; Το ΠΑΣΟΚ ή και ο Νέος Πολιτικός Χειμώνας του Σαμαρά; Κι όλα αυτά έχουν αρχηγό τον Βενιζέλο; Και οι υπόλοιποι; Οι υπόλοιποι τι είναι; Η αντιδημοκρατική παράταξη; Πως μπορεί να λειτουργεί λοιπόν αυτή η περίφημη δημοκρατική παράταξη σε ένα κοινοβούλιο περιστοιχισμένο από αντιδημοκρατικές παρατάξεις; Κι αν το ΠΑΣΟΚ, άντε και ο Νέος Πολιτικός Χειμώνας του Σαμαρά, είναι η μόνη δημοκρατική παράταξη τότε η λύση είναι ένα μονοκομματικό κράτος; Με αυτό έχει ονειρώξεις κάθε βράδυ ο Βαγγέλας; Ο δημοκράτης;

Για να μην νομίζετε ότι τα βάζω όλα σε ένα κουβά, το ΠΑΣΟΚ στην αρχή του είχε πολλά αξιόλογα άτομα που το στελέχωναν. Θέλετε ονόματα; Σάκης Καράγιωργας, Γιώργος Γεννηματάς, Γεώργιος Μαγκάκης, Δαμιανός Βασιλειάδης, Μένη Μαλλιώρη κι άλλοι, κι άλλοι κι άλλοι. Τι έγιναν αυτοί; Άντε μέχρι το 1987 οι περισσότεροι είχαν χαθεί. Τι είχε μείνει; Ο Κατσιφάρας, ο Τσοχατζόπουλος, ο Κουτσόγιωργας και τα πάμπερς. Και είχαν αρχίσει να μπαίνουν και οι διάδοχοι του Κατσιφάρα, του Τσοχατζόπουλου και του Κουτσόγιωργα, όπως ο Βενιζέλος.

Τώρα θα ου πείτε γιατί ο κόσμος συνέχισε να τους ψηφίζει; Εδώ οι νεοδημοκράτες βγάλανε πρωθυπουργό τον Σαμαρά κι εσείς στον Σημίτη κολλήσατε; Αν του το έλεγαν πριν από είκοσι χρόνια ούτε ο ίδιος θα το πίστευε. Ο άνθρωπος που ουσιαστικά πρόδωσε τον ιδρυτή της ΝΔ, αυτή τη στιγμή είναι αρχηγός της. Ο υπεύθυνος για τα αδιέξοδα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι αυτή τη στίμη πρωθυπουργός. Κατά τα άλλα από ότι είπε ο ίδιος σε ομιλία του για τον economist για όλα φταίει ο Σύριζα. Ανήκει κι αυτός λοιπόν στην δημοκρατική παράταξη του Βενιζέλου;

Τους χειρότερους εξευτελισμούς που έχει δηχθεί ποτέ άνθρωπος τους δέχτηκε ένας σεμνός δημοκράτης από την δημοκρατική παράταξη που ήταν μάλιστα και …ιδρυτικό μέλλος. Και μιλάω για τον Σάκη Καράγιωργα. Και το πιθανότερο είναι ότι οι νεώτεροι δεν ξέρετε γιατί μιλάω, αλλά …ψάξτε το. Εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για ιστορικές αναφορές αλλά και η ανάμνηση των όσων υπέφερε αυτός ο άνθρωπος στην δημοκρατική παράταξη με κάνει να αηδιάζω.

Ο Βενιζέλος δεν είναι η συνέχεια του Σάκη Καράγιωργα, είναι η συνέχεια του Κουτσόγιωργα και του Άκη και η δημοκρατική του παράταξη είναι χλεύη προς τη δημοκρατία όπως ακριβώς είναι χλεύη για τη δημοκρατία το να μιλάει η Χρυσή Αυγή για ελευθερία του λόγου και συνταγματικά  δικαιώματα.

Ποια δημοκρατική παράταξη βρε; Με τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο; Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, του Γιωργάκη και του Βενιζέλου δεν είναι η δημοκρατική παράταξη αλλά η δικογραφική παράταξη με έδρα τον Κορυδαλλό. Κι αν θέλει να επιβιώσει ο Βαγγέλας ας κάνει παρέα στον άλλο καιροσκόπο της δημοκρατικής παράταξης, τον Σταύρο Θεοδωράκη για να τους πάρει μαζί το ποτάμι.

Ποιος Σήφης και Μανωλιός; Ένα αιμοσταγές και δολοφονικό ερπετό είναι. Και μάλιστα έχει και μεγάλη παρέα. Αντωνάκης, Αδωνάκης, και σια ΑΕ.

Είπα Αντωνάκης τώρα και ξαναθυμήθηκα την ομιλία στο συμπόσιο του Economist. Λένε ότι όταν είσαι στην εξουσία χάνεις την επαφή σου με τον λαό. Ο Σαμαράς έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Λέει τόσες πολλές μαλακίες και το κακό είναι ότι τις πιστεύει κι όλας. Σας πείραξε η λέξη; Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και υπάρχουν λέξεις για το κάθε τι, αλλά στη δική του περίπτωση παρόλο του ότι όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν βρίζω, αυτή είναι η μόνη λέξη που του ταιριάζει.

Ο πρόεδρος του Νέου Πολιτικού Χειμώνα είπε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ για όλα συμβαίνουν στην Ελλάδα από πτωχεύσεις μέχρι μνημόνια φταίει ο Σύριζα. Εδώ δεν υποστηρίζω τον Σύριζα κι όταν έρθει η ώρα περιμένω τον Αλέξη στη γωνία, αλλά όσο κι αν το έψαξα, ο Αλέξης υπουργός οικονομικών δεν ήταν το ‘89 όταν ξεκίναγε η αντιστροφή μέτρηση για τη καταστροφή που την αποτελείωσε ο άλλος οικονομικός master mind ο Σημίτης, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν. Ούτε υπουργός εξωτερικών ήταν όταν έγινε η μεγάλη καταστροφή και η ανεξέλεγκτη εισβολή μεταναστών το ’90, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν. Άσε όταν μετακινηθήκαν αρχαίοι ναοί και γέμισαν τα μουσεία καλαματιανούς. Ούτε τότε υπουργός πολιτισμού ήταν ο Αλέξης. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν. Όταν δε άρχισαν να ξεπουλιούνται τράπεζες σε ομοτράπεζους τραπεζιτικούς, ο Αλέξης δεν ήταν πρωθυπουργός, αλλά αυτό σας αφήνω να το μαντέψετε πως τελειώνει. Και μετά έριξα και μια μάτια στις φύλακες. Ούτε ο Άκης ήταν Σύριζα ούτε ο Παπαγεωργόπουλος.

Και δεν ήταν ούτε το πανεπιστημιακό άσυλο ούτε οι πορείες εργατοπατέρων που έδιωχναν τους επενδυτές, αλλά συνεχόμενες διεφθαρμένες κυβερνήσεις από «δημοκρατικές» παρατάξεις και διεφθαρμένοι πολιτικοί που συνεχίζουν να κυβερνούν με την τραπεζιτική τους αυλή. Ήταν ένα σιχαμερό φορολογικό σύστημα που πριμοδοτούσε τη διαφθορά και μια σειρά αναίσχυντων νόμων ψηφισμένων από τους ίδιους για να κάνουν διακριτή τη διαφορά ηθικού και νόμιμου ώστε να κλέβουν άνετα.

Η χρήση ανόητων επιχειρημάτων σε μια συγκέντρωση για θέματα οικονομικά για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, δείχνει μόνο ανικανότητα και ηλιθιότητα και εδώ, περαστικά δεν παιρνάνε. Γιατί ο κροκόδειλος είτε τον λένε Σήφη ή Μανωλιό, ένα αιμοβόρο και δολοφονικό ερπετό παραμένει.

**************************************************************************

Α βρε Άδωνι, κάθε εβδομάδα στα λέω αλλά δεν ακούς. Πρόσεχε τι λες όταν πίνεις τον καφέ σου, ή ότι άλλο κόκκινο, μη τα λέμε κι όλα. Σε ακούν!

**************************************************************************

Αντωνάκη και ο Σεπτέμβριος προς Οκτώβριο είναι καλός μήνας για διακοπές. Μόνιμες διακοπές.

**************************************************************************

Προσοχή το τσεκούρι, είναι δίκοπο.

**************************************************************************

Φοβούνται τα παλληκάρια τη φυλακή Κασιδιάρη; Το σαπούνι μόνο να προσέχεις όταν σου πέσει. Με τόσους Χρυσαυγήτες εκεί μέσα δεν ξέρει τι μπορεί να σου τύχει.

**************************************************************************

Δεν μας είπε η Βούλτεψη τι σκέφτεται για το χωρισμό Μπαλατσινού Κωστόπουλου; Γιατί τα αλλά που λέει είναι απλά τρίχες, ας ασχοληθεί λοιπόν και με κάτι που έχει γνώσεις και άποψη που μετράει.

**************************************************************************

Μα τι συμφορά να σου τύχει κι αυτό στα εξήντα.

**************************************************************************

Για άλλη μια Παρασκευή, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θάνο Ραφτόπουλο που μου κάνει παρέα με σκίτσο του.

**************************************************************************

Στη φωτογραφία, η δημοκρατική παράταξη στις δόξες της!!! 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Ο κροκοδειλάκιας και η δημοκρατική παράταξη

Του Θάνου Καλαμίδα,


Αυτή η ιστορία με τον Σήφη ή Μανωλιό, τον και κροκοδειλάκια ή κροκόδειλο με έχει απλά συνταράξει. Δηλαδή πάνω που εγώ σκεφτόμουν να κάνω διακοπές στα Χανιά εμφανιστήκαν κροκόδειλοι; Όχι ότι δεν έχουν και κάτι το πολύ συναρπαστικό η κροκόδειλοι, εδώ ολόκληρα κανάλια έχουν αφιερώσει ώρες και ώρες ντοκιμαντέρ για χάρη τους.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο