Guest

Ο κανιβαλισμός της αποστασίας

Θα το είχαν κάνει κι άλλοι νωρίτερα αν είχαν τη δυνατότητα ή είχαν προκύψει ανάλογες συνθήκες για να το κάνουν.

Το θέμα δεν είναι όμως η προεδρική εκλογή, ούτε αν θα είναι ο Δήμας ή κάποιος άλλος στη τρίτη εκλογή ή αν θα πάμε για εκλογές τον Φλεβάρη η τον Νοέμβρη. Το θέμα είναι ότι έχουμε όλοι μας κρεμαστεί από τις οθόνες και κανιβαλικά περιμένουμε ποιος θα αποστατήσει για να τον ή την διαπομπεύσουμε και λιντσάρουμε αδιάφορα πολιτικής τοποθέτησης.

Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει η δημοκρατία μας; Α, ξέχασα. Δυστυχώς μπορεί να φτάσει ακόμα πιο χαμηλά. Όταν ευχόμαστε να πεθάνει ο γάιδαρος του διπλανού μας. Αλλά υπάρχει και ακόμα πιο χαμηλά. Όταν φτάνουμε πια στο επίπεδο του Σαμαρά. Που σκοτώνουμε τον γάιδαρο του διπλανού μας. Μόνο που ο γάιδαρος δεν είναι του διπλανού, ούτε του Τσίπρα. Είναι όλων εμάς που υποτίθεται ο Σαμαράς, ο Τσίπρας κι όλοι αυτοί ο γάιδαροι προστατεύουν.

Να σας πω κάτι, όλη αυτή τη καταστροφολογία και τρομολαγνεία των Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη, Βούλτεψη, Βενιζέλου και λοιπών γαϊδάρων, δεν κάνει απολύτως τίποτα στον Τσίπρα και τη δικιά του αυλή. Ακόμα κι αν χάσει ο Τσίπρας και δεν γίνει ποτέ πρωθυπουργός, την βουλευτική του καρέκλα την έχει εξασφαλίσει. Όπως έχει εξασφαλίσει και τη καρέκλα αρκετών άλλων γύρω του. Συν το γεγονός, ότι ένα κόμμα του μπαίνω δεν μπαίνω στη Βουλή για τριάντα χρόνια, έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.

051 19122014bΣε ατομικό επίπεδο ο Τσίπρας όχι απλά έχει κερδίσει, έχει θριαμβεύσει. Ό,τι και να γίνει ο Τσίπρας μπήκε στον τελικό. Έχει ήδη γράψει ιστορία. Αυτοί που θα πληρώσουν την καταστροφολογία και τη μικροψυχία του Σαμαρά και της αυλής του είναι όλοι οι υπόλοιποι οι Έλληνες.

Γιατί μιας και νοιάζονται τόσο πολύ για το τι θα που οι δανειστές και οι τραπεζίτες, τι νομίζετε ότι θα πουν τώρα μετά από όσα λέει ο Σαμαράς και η παρέα του; Ποια έξοδο στις αγορές; Εσείς δεν είσαστε που λέτε ότι είσαστε ένα βήμα από τη καταστροφή αν δεν προσέξετε; Ποιο τέλος των μνημονίων; Εσείς δεν λέτε ότι η Ελλάδα είναι ακόμα άρρωστη βαριά και δεν υπάρχει περίπτωση της παραμικρής παρέκκλισης; Ποιες επενδύσεις; Εσείς δεν λέτε ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν;

Ποιος μίλησε για Greek-exit; Ποιος μίλησε για επιστροφή στη δραχμή; Ποιος μίλησε για στάση πληρωμών; Άρα όλα αυτά τα περί πλεονάσματος και αποχώρηση από το ΔΝΤ ήταν παραμύθια της Χαλιμάς; Πως γίνεται να λες τη μια μέρα ότι με το πλεόνασμα που θα έχεις το 2015 θα μπορέσεις να δώσεις αυξήσεις και την επομένη ότι αν βγει ο Τσίπρας δεν θα υπάρχουν λεφτά στο ταμείο να πληρωθούν οι συντάξεις; Σπίτι του θα πάρει το πλεόνασμα ο Σαμαράς αν δεν βγει;

Και ναι έχει δίκιο ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος όταν προειδοποιούν τον Τσίπρα ότι αυτά που λέει τα ακούν κι άλλοι. Αυτά που λένε οι ίδιοι δεν τα ακούν αυτοί οι άλλοι; Και αυτοί οι άλλοι νοιάζονται αν τη μ@λ@κία την έχει πει ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς; Για τα λεφτά τους νοιάζονται, πώς να τα προστατευόσουν και να τα αυξήσουν. Τίποτα άλλο.

Στην Ευρώπη είναι πολύ επιφυλακτικοί σε ότι έχει σχέση με νούμερα και παρουσιάσεις που έρχονται από την Ελλάδα. Κι αυτό, λόγο του περίφημου μαγειρέματος που έγινε στα Greek-stats από τον αρχιμάγειρα της διαφθοράς, τον Σημίτη. Και ξαφνικά τους έρχεται ο Σαμαράς και τους μιλάει για πλεόνασμα. Ποιο πλεόνασμα, σου λέει ο Γερμανός, ο Βέλγος και ο Ολλανδός. Κοίτα να δεις που οι Έλληνες πάλι μαγειρέψανε μουσακά. Όχι, επιμένει ο Σαμαράς, να τα εκατομμύρια το πλεόνασμα. Και τους βγάζει τα κιτάπια. Τρεις το λάδι τρεις το ξίδι.

 

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις να σου και ουρλιάζει ο Σαμαράς, αν αναλάβει ο Τσίπρας η Ελλάδα καταστρέφεται. Ίσα που περνάμε με αυτά που έχουμε. Αν δεν είμαστε εμείς στη καρέκλα (οι γνωστές σας φάτσες) δεν θα δώσετε εσείς λεφτά και δεν έχει συντάξεις. Κουτόφραγκος μεν ο Γερμανός, ο Βέλγος και ο Ολλανδός αλλά έχουν και αναλαμπές εξυπνάδες. Και σου λέει, τα περί πλεονάσματος Σημιτικό κόλπο ήταν. Πάλι μαγειρέψανε οι Έλληνες. Τέρμα η εμπιστοσύνη και η καλή μας η καρδιά, δώσ’ τους ένα ακόμα μνημόνιο για να μάθουν να μας παραμυθιάζουν.

Και επειδή δεν φτάνει η ζημιά που κάνει ο Σαμαράς σε ένα θέμα που όπως ο ίδιος λέει είναι μείζονος εθνικής σημασίας, έρχεται και η κλανιά, ο Στουρνάρας για να συμπληρώσει. Μπας και οι οικονομικοί παράγοντες δεν ήταν καλά ενημερωμένοι. Αυτό δεν λέγεται μανία αυτοκαταστροφής γιατί, όπως ακριβώς ο Τσίπρας έχει εξασφαλιστεί σε προσωπικό επίπεδο, έτσι κι όλα αυτά τα παράσιτα έχουν εξασφαλιστεί σε προσωπικό επίπεδο. Αυτό λέγεται συνειδητή δολοφονία ενός λαού.

Μικρόψυχοι, ασυνείδητοι και δολοφόνοι. Σαμαράς, Γεωργιάδης, Βορίδης, Βενιζέλος και τα άλλα παιδιά. Μια συμμορία που θα μείνει σαν μια από τις πιο μελανές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Κατά τα άλλα όλοι εμείς οι υπόλοιποι, υποδουλωμένοι στο ρυθμό που μας υπαγορεύουν, θα συνεχίσουμε να μετράμε με αγωνία τις ψήφους και να περιμένουμε ποιος θα αποστατήσει. Και θα προσθέτουμε και το ανάλογο σασπένς. Σήμερα δεύτερη ψηφοφορία αλλά στην τρίτη έρχονται τα μεγάλα. Την κουρτίνα ή την κάλπη;

Τώρα τελευταία μιλάμε για συνεννόηση πάλι, λες και είναι ένα περίεργο τέρας που λουφάζει στις σκιές αλλά έχει κι όλες τις απαντήσεις. Κάτι άγνωστο που απαιτεί όλους όσους μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι της συνεννόησης να γίνονται Βενιζέλοι και να κατεβάζουν τα βρακιά. Άντε να παίξουμε το παιχνίδι της συνεννόησης λοιπόν.

Ακόμα και ο Σαμαράς έχει καταλάβει ότι ο κόσμος θέλει Τσίπρα. Όχι γιατί τον πιστεύει, αυτό φαντάζομαι το έχουμε ξεκαθαρίσει από την προηγουμένη βδομάδα, αλλά γιατί δεν θέλει Σαμαρά. Γιατί λοιποί δεν αφήνουν τον Τσίπρα να βγει και ύστερα σαν οπαδοί της συνεννόησης να σταθούν δίπλα του, να τον συμβουλεύσουν, να τον ενημερώσουν για όλα όσα ξέρουν και σαν ένα μέτωπο να ορμήσουν στους Ευρωπαίους αιφνιδιάζοντας τους; Τόσο απλά και πόσο αποτελεσματικά.

Και καλό θα ήταν να έχουν τον Τσίπρα μπροστά σαν θέμα τακτικής. Τον Σαμαρά τον έχουν σαν σκυλάκι, σήκω – σήκω και κάτσε – κάτσε. Για τον Τσίπρα όμως έχουν το απρόβλεπτο που ήδη έχει τη φήμη του αντάρτη, αυτού που θα διαλύσει την Ευρώπη. Γιατί, τι έχουν να χάσουν; Το γ@@@ση;

Στη συνάντηση που είχαν Τσίπρας και Βενιζέλος, φήμες θέλουν τον Βενιζέλο να είπε στο Τσίπρα: «Μα, τι σε έχει πιάσει και θέλεις ντε και καλά να βουτηχτείς στα σκατά; Τι βιάζεσαι; Περίμενε. Έτσι κι αλλιώς, θα γίνεις κάποια στιγμή». Ο Τσίπρας απαντάει: «Γιατί πρέπει απαραίτητα να βουτηχτώ στα σκατά; Θα τα καταφέρουμε έτσι, που να μη χρειαστεί να γίνει τίποτε από όλα αυτά». Για να πάρει το τρομακτικό: «Αγόρι μου δεν έχεις καταλάβει. Θα σε γ@@@σουν με το που αναλάβεις…».

Αφού λοιπόν εσύ μεγάλε Βενιζέλο ξέρεις πως είναι να σε γ@@@σουν, γιατί δεν βοηθάς να μην την πάθει και ο Αλέξης; Αλλά ντε και καλά πρέπει να είσαι εσύ αυτός που γ@@@νε;

Θα μου πείτε τώρα, και πολύ σωστά, γιατί δεν περνάει σε συνεννόηση ο Τσίπρας; Και εδώ θα σας πω ότι, άντε με πολλά χαπάκια και για το καλό της Ελλάδας και για το γαμώτο κι ότι άλλο θέλετε, ο Τσίπρας συνεννοείται με τον Βενιζέλο. Με τον Σαμαρά τι γίνεται; Με τον Σαμαρά της ΕΡΤ; Με τον Σαμαρά των διαταγμάτων, τον Σαμαρά της Αγροτικής, του Ελληνικού, του Γεωργιάδη και του Βορίδη; Με ποιον Σαμαρά και τι μέγεθος πρέπει θα είναι αυτό το χαπάκι για να τον καταπιείς; Πώς να καταπιείς έναν Σαμαρά που πριν τον γ@@@σουν οι ευρωπαίοι τον είχε διακορεύσει η εξουσία;

Αν θέλουμε συνεννόηση προς όποια κατεύθυνση θα πρέπει να εξαφανιστεί αυτός ο αλαζόν, μικρόψυχος και εγωκεντρικός πολιτικός από την ελληνική πολιτική. Αυτός που αν είχε κάνει αυτά που λέει ότι θα κάνει ο Τσίπρας σήμερα, πριν από τέσσερα χρόνια – και μπορούσε να το κάνει γιατί τότε στο μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης οι συνθήκες ήταν σαφώς καλύτερες – πολλά θα ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα. Και ναι μεν πάλι θα μιλούσαμε για μια Ελλάδα σε οικονομική κρίση αλλά σήμερα μιλάμε για μια Ελλάδα σε ανθρωπιστική κρίση. Η διαφορά όχι απλά χαοτική, το χάος.

Όσο για την επαναλαμβανόμενη αναφορά μου σε Γεωργιάδη και Βορίδη δίπλα στο όνομα του Σαμαρά, η εξήγηση είναι απλή και πάλι έχει να κάνει με το θέμα της συνεννόησης. Η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη ΝΔ που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτό το σημερινό είναι κάτι μεταξύ Πολικής Άνοιξης και ΕΠΕΝ, το ιμιτασιόν Χρυσή Αυγή κόμμα του Βορίδη.

Αλλά εκεί ξεκινάνε και οι ευθύνες βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, που όχι μόνο του δώσανε την εξουσία, τον διατηρήσανε στην εξουσία, αλλά σήμερα του επιτρέπουν μια «βελούδινη» έξοδο από την πρωθυπουργία αλλά τη διατήρηση του στην προεδρία του κόμματος. Αυτόν που κάποτε ντρόπιασε τον ιδρυτή της ΝΔ, που αποστάτησε και θωρούσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή …σοσιαλμανή. ‘Η τα ξεχάσαμε αυτά;

Φαντάζομαι όταν θα διαβάζετε αυτό το κείμενο θα πηγαίνουμε για δεύτερη ψηφοφορία και όλοι θα ετοιμάζονται για το τι κρύβουν οι κουρτίνες πριν από την τρίτη. Ξεπεράστε τον κανιβαλισμό της κλειδαρότρυπας και της αποστασίας. Αυτό που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή δεν είναι αν θα πάμε σε εκλογές αλλά αν θα πάμε με ομαλότητα σε εκλογές. Και πολύ φοβάμαι ότι ο Σαμαράς είναι ο μόνος σίγουρος εγγυητής της ανωμαλίας. Ας κρατήσουμε τουλάχιστον εμείς τις αποστάσεις μας από αυτόν και την αυλή του, την καταστροφολογία του που δεν κάνει κακό στον Τσίπρα αλλά σε όλους μας και προπαντός από τη διχαστική του ρητορική που μόνο εφιάλτες φέρνει.

Εφιάλτες που η δικιά μας γενιά τους είδε στα μάτια των γονιών μας και στα εφτά χρόνια δικτατορίας, αλλά τα νέα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τι πραγματικά σημαίνει διχασμός. Αυτά πρέπει να προστατεύσουμε από αυτόν τον άνθρωπο, αν θέλουμε αυτή η χώρα να έχει μέλλον.

**********************************************************************

Άδωνι, η ώρα να επιστέψεις στα βιβλία σου πλησιάζει. Δεν θα μας λείψεις.

**********************************************************************

Αντε, κι εσύ με το τσεκούρι. Καιρός να αφήσεις τα βιάγκρα και να κάνεις και καμιά δουλειά.

**********************************************************************

Και μιας και μιλάμε για μικρόψυχους, θυμήθηκα και τον αλητάκο που θέλει να δει τα άντερα μου στο πεζοδρόμιο. Με τον Άδωνι και τον Βορίδη κι εσύ! Φασιστάκο!

**********************************************************************

Γιατί τα κοινωνικά παράσιτα της Χρυσής Αυγής επιτρέπεται να ψηφήσουν; Μήπως κάτι ποντάρει εκεί ο Αντωνάκης; Μήπως τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι έχει να κάνει και με τη Χρυσή Αυγή;

**********************************************************************

Αντωνάκη, σε γράφει κανονικά ο Κασιδιάρης.

**********************************************************************

Καλά ρε Καραμανλικοί, αυτό ήταν το όνειρο σας, να γίνετε συνοδοιπόροι του Κασιδιάρη;

**********************************************************************

Για άλλη μια Παρασκευή και μελάτα επίκαιρος, παρέα μου ο Θάνος Ραφτόπουλος.

**********************************************************************

Στη φωτογραφία, η ΝΔ έτος 2014!!!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Ο κανιβαλισμός της αποστασίας

του Θάνου Καλαμίδα.

Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, το αλισβερίσι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι η πιο ωμή επιβεβαίωση του πόσο αναξιόπιστη είναι η πολιτική ζωή στην Ελλάδα. Η πρώτη ψηφοφορία πέρασε και κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί στη δεύτερη ή αν όλοι οι συσχετισμοί θα αλλάξουν στην τρίτη.

Και όχι, κάνετε λάθος. Δεν είναι συναρπαστικό. Η εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας δεν είναι ούτε στοίχημα, ούτε προ-πο. Και για να μη βιαστείτε τώρα να πείτε ότι φταίει ο Τσίπρας, πάλι κάνετε λάθος. Από τη στιγμή που το ίδιο το σύνταγμα του δίνει το δικαίωμα να μποϊκοτάρει τις προεδρικές εκλογές και να οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές, τότε καλά κάνει και το χρησιμοποιεί.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο