Guest

Με τις καλές προθέσεις

 

Εγώ όμως έχω αυτό το κακό ελάττωμα από παιδί. Δεν σκάω με τίποτα. Κι όταν μου λένε να σκάσω τόσο φωνάζω πιο πολύ. Από παιδί το έχω αυτό! Και δεν έσκασα. Και έφτασα μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και αν δεν άρχιζε να υπάρχει μια δικαίωση είχα σκοπό να φτάσω όσο μακριά με πάρει. Αλλά κρατώντας και τις επιβεβλημένες αρχές πριν πάρω σβάρνα Βρυξέλες και Στρασβούργο ενημέρωσα την επίτροπο, (η λέξη είναι ombudsman και ελπίζω η μετάφραση να είναι σωστή) υπεύθυνη για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των μεταναστών στη Φιλανδία και ορισμένη από το φιλανδικό κοινοβούλιο, για την υπόθεση μου και πως έγινα θύμα συνεχομένων διακρίσεων.

Πριν από ένα μήνα περίπου πήρα ένα μέιλ από την υπεύθυνη υπηρεσία ότι ο συγκεκριμένος δικαστικός ήταν σε διαθεσιμότητα με πιθανότητα απόλυσης μετά την καταγγελία μου – συνοδευόταν από μαρτυρίες – και μάλιστα η πιθανότητα απόλυσης ήταν τονισμένη με βεβαιότητα. Το μέιλ ήταν κοινοποιημένο και στη επίτροπο.

Για μήνες έζησα έναν κυριολεκτικά καφκαικό εφιάλτη που έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας σε μια ομάδα ανθρώπων που έλεγε πράγματα όπως «όλοι οι έλληνες λένε ψέματα», «όλοι οι ξένοι ήρθαν εδώ για να κλέψουν», «να ελέγξουμε τα έγραφα – φιλανδικών υπηρεσιών παρεμπιπτόντως – γιατί εσείς οι ξένοι όλα τα πλαστογραφείτε» και σειρά ακόμα από έξυπνες δηλώσεις. Στο σύνολο η καταγγελία μου συμπεριλαμβάνει δεκαεπτά ονόματα και παρ’ όλες τις προσπάθειες συμβιβασμού απαιτώ όλοι ανεξαιρέτως να τιμωρηθούν. Και ξέρετε δεν το κάνω με καμία αίσθηση εκδικητικότητας. Αυτοί οι άνθρωποι πρόσβαλαν την αξιοπρέπεια μου σαν άνθρωπο και σαν Έλληνα και πρέπει να τιμωρηθούν. Και όχι απλά πρέπει να τιμωρηθούν αλλά πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για να μην ξανακάνουν το ίδιο σε κανέναν άλλο Έλληνα η ξένο.

Και μέχρι εδώ δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι διαβάζοντας τα παραπάνω έτσι ακριβώς αισθάνεστε κι εσείς.

Γι αυτούς τους δεκαεπτά Φιλανδούς λίγα ξέρω. Δεν ξέρω αν έχουν προβλήματα, αν έχουν άρρωστη γιαγιά στο σπίτι, αν ο πατέρας τους πέθανε ή αν δεν τους άρεσε το φαγητό το προηγούμενο βράδυ και σίγουρα δεν ξέρω αν ήταν Αληθινοί Φιλανδοί ή όχι. Θυμάστε τους Αληθινούς Φιλανδούς, αυτό το ναζιστικό-φασιστικό παρασιτικό κόμμα έχει φτάσει να είναι τρίτο κόμμα στη Φιλανδία με σημαία του την μετανάστευση. Πιθανώς κάποιοι από αυτούς να είναι Αληθινοί Φιλανδοί, το πιθανότερο όμως είναι οι περισσότεροι να μην είναι, ούτε καν να τους έχει περάσει από το μυαλό να ψηφίσουν τους Αληθινούς Φιλανδούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μου φερθήκαν ρατσιστικά ή ότι μόνο οι Αληθινοί Φιλανδοί είναι ρατσιστές στη Φιλανδία. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν ξεκάθαροι αντί-ρατσιστικοι νόμοι σε αυτή τη χώρα και γι αυτό το κοινοβούλιο ορίζει κάποιον αποδεκτό από όλα τα κόμματα σαν υπεύθυνο της υπηρεσίας που ασχολείται με την έρευνα και διαλεύκανση αυτών των ζητημάτων.

Τώρα πάμε στο θέμα του αντί-ρατσιστικου νόμου που αυτή τη στιγμή συζητείται στην Ελλάδα. Ξέρω ότι μετά από αυτή την εισαγωγή θα σας ενοχλήσει κάπως αυτό που θα πω αλλά σας παρακαλώ αφήστε με να αναπτύξω τη σκέψη μου.

Έχω την αίσθηση ότι η όλη συζήτηση θυμίζει κάποιο αρχαίο ρητό που λέει ότι «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις.»

Έτοιμοι είσαστε αλλά είπαμε, αφήστε με να ολοκληρώσω.

Αν είχα κάνει το πρόσωπο κιμά ενός δεκατετράχρονου στην Αθήνα θα με είχαν βρει μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες και θα μου είχαν κάνει κιμά το πρόσωπο οι συγκρατούμενοι στο μεταγωγών, έτσι για αρχή. Αν αύριο μπω στην κρεαταγορά και ζητήσω τιμολόγια και κάνω έλεγχο στους χασάπηδες το πιο πιθανό είναι ότι θα με βρουν σε κανένα τσιγκέλι. Αν αύριο πετάξω με τις κλωτσιές από το λεωφορείο κάποιον γιατί μυρίζει η μασχάλη του θα τρέχω για χρόνια στα δικαστήρια. Γιατί; Τι είναι αυτό που με κάνει εμένα διαφορετικό; Γιατί και στις τρεις φανταστικές περιπτώσεις εγώ θα πλήρωνα την παράνομη πράξη μου ενώ στη πραγματικότητα και σε τρεις όμοιες περιπτώσεις κανένας δεν έχει πληρώσει την παρανομία του.

Ίσως γιατί στην δική μου περίπτωση χτύπησα ένα δεκατετράχρονο παιδάκι γεννημένο στην Αθήνα από αθηναίους γονιούς; Αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά; Το ότι ήταν παιδί δεν σημαίνει τίποτα; Γιατί πριν από μερικά χρόνια όλη η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί με το γεγονός ότι στο μέτωπο έφηβης δεκαεξάχρονης ελληνοπούλας στη Γερμανία κάποιοι νέο-Ναζί κανίβαλοι χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό – μην μου πείτε ότι το ξεχάσατε; – και το ματωμένο πρόσωπο του δεκατετράχρονου Αφγανού στην Αθήνα δεν συγκινεί; Γιατί αν το είχα κάνει εγώ σε ένα παιδάκι ελληνόπουλο θα είχα τιμωρηθεί και διαπομπευθεί σαν τερατόμορφο τέρας και στη υπόθεση με το Αφγανάκι ακόμα ψάχνουμε ύποπτους;

Μήπως γιατί για μένα και το ελληνάκι υπάρχουν νόμοι ενώ για τον «άγνωστο» και το Αφγανάκι δεν υπάρχουν; Ενώ για μένα υπάρχει νόμος και τιμωρία για το Αφγανάκι δεν υπάρχει δικαιοσύνη;

Ξέρετε τι κοινό έχουν όλα αυτά τα παραδείγματα; Ότι ο νόμος ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΗΚΑ! Αλλά αυτό είναι παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος. Μάλιστα, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, έτσι με κεφαλαία!

Άρθρο 2 παράγραφος 1: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Βλέπετε πουθενά να λέει του Έλληνα; Του γεννημένου στην Ελλάδα; Αυτού με μπαμπά και παππού γεννημένους στην Ελλάδα; Και μάλιστα άρθρο 2 στην αρχή-αρχή.

Άρθρο 5 παράγραφος 2: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

Μήπως είμαι τρελός, τυφλός, διαβάζω λάθος; Αυτό είναι το Ελληνικό Σύνταγμα;

Άρθρο 7, παράγραφος 2: Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύεται και τιμωρούνται, όπως ο νόμος ορίζει.

Μήπως δεν καταλάβατε; Ας επαναλάβουμε από την αρχή μήπως χάσατε κάτι, ένα επεισόδιο ας πούμε. Άρθρο 2 παράγραφος 1: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Τι δεν καταλάβατε; Ότι υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν το Αφγανάκι; Και για να σταματήσει το παραμύθι περί «λαθρομεταναστών». Αν το Αφγανάκι είναι παράνομο τότε ο ρόλος της αστυνομίας είναι να το ερευνήσει, να βρει το πώς και το γιατί και να πράξει ανάλογα. Γιατί το Αφγανάκι ήρθε για να γλυτώσει τη ζωή του και υπάρχουν και υπηρεσίες και νόμοι για να το ερευνήσουν και νομικά και ηθικά αν χρειαστεί να το κρατήσουν δίνοντας του νόμιμα χαρτιά ή να το διώξουν αν κρίνουν ότι δεν χρειάζεται την προστασία ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ. Αλλά μέχρι τότε όπως λέει και το σύνταγμα: : Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων.

Πάμε λίγο παρακάτω. Για φανταστείτε αύριο να έρθω στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ενώ έχω άδεια οπλοφορίας την ώρα που αφοπλίζω να πυροβολήσω. Ξέρετε τι θα συμβεί; Θα γίνω χαλκομανία σε κάποιο κελί της ασφάλειας Αθηνών και θα δω τη κόρη μου να μεγαλώνει μέσα από κάγκελα. Α, παρεμπιπτόντως, αυτά τα περί κατά λάθος, το όπλο εκπυρσοκρότησε κλπ είναι παραμύθια της Χαλιμάς για όποιον έχει κρατήσει και αφοπλίσει περίστροφο. Αυτό που συνέβη πάλι είναι ότι δεν λειτούργησε ο νόμος.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν λειτούργησε ο νόμος ξέρετε γιατί; Γιατί δεν λειτούργησαν αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να επιβάλουν και να τηρούν τον νόμο. Αυτοί απέτυχαν και όχι ο νόμος. Το πρώτο καρκίνωμα – και για μένα ίσως το σημαντικότερο – λοιπόν βρίσκεται εκεί. Η Ελληνική αστυνομία έχει αποτύχει και έχει και τους λόγους η αποτυχία της. Γιατί τόσα χρόνια ήταν υπόδουλη της πολιτικής της διοίκησης. Γιατί χρόνια τώρα χιλιάδες «δικά μας» παιδιά πέρναγαν από το παράθυρο την κάθε τους παρανομία που τώρα οι αστυνομικοί έχουν διαφθαρεί σε τέτοιο σημείο – μην σας τρομάζει η λέξη, και η αδιαφορία διαφθορά είναι – ώστε γνωρίζοντας ότι και να κάνουν τη δουλεία τους κάποιος θα αθωώσει τον ένοχο από το παράθυρο, απλά αδιαφορούν. Να λοιπόν από πού πρέπει να ξεκινήσουμε.

Πρώτα πρέπει να μάθουμε σε αυτούς που είναι υποχρεωμένοι με την εφαρμογή του νόμου να τον εφαρμόζουν ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Τον νόμο που ήδη υπάρχει, το Ελληνικό Σύνταγμα.

Η Ελλάδα χρειάζεται αντί-ρατσιστικους νόμους και νόμους κατά των διακρίσεων και ναι και νόμους για τις γενοκτονίες. Αλλά πριν κάνουμε καινούργιους νόμους γιατί δεν κοιτάζουμε για την λειτουργία των παλιών. Των βασικών. Του Ελληνικού Συντάγματος;

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή ζητάνε ένα αντί-ρατσιστικο νόμο, φωτογραφικό με πολύ συγκεκριμένο στόχο. Αλλά ξεχνάνε ότι με αυτό στα μάτια κάποιων θα κάνουν τα παράσιτα της ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας μάρτυρες.

Και μην ακούσω τίποτα ότι σας βγήκα ξαφνικά περίεργα ειδικά μετά από όσα είπα στο τελευταίο μου κείμενο για τη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή και όλα αυτά τα εγκληματικά παράσιτα της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής είναι καρκίνωμα που πρέπει να αφαιρεθεί και σε αυτό είμαι μαζί σας. Αλλά όχι με φωτογραφικούς νόμους. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Αν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη Χρυσή Αυγή 13%, αυτό δεν είναι νίκη των φασιστών αλλά ήττα του 87% των δημοκρατών και υγειών πολιτών αυτής της χώρας. Και ένας αντιρατσιστικός νόμος …ακόμα, δεν θα αλλάξει τίποτα όταν δεν εφαρμόζεται το Ελληνικό Σύνταγμα.

Και μη στενοχωριέστε, στη Φιλανδία οι φασίστες νέο-Ναζι Αληθινοί Φιλανδοί, για να μην παραβούν τους …αντιρατσιστικούς νόμους όταν κάνουν συνέδρια τα κάνουν σε διεθνή ύδατα ανάμεσα στη Φιλανδία και στη Σουηδία για να μπορούν να πουν ότι θέλουν και να είναι και ελεγχόμενες οι διαρροές. Εσείς πιστεύετε ότι οι Χρυσή Αυγή δεν κάνει ήδη το ίδιο με τον ένα η με τον άλλο τρόπο; Δυστυχώς σαν τις κατσαρίδες τα παράσιτα προσαρμόζονται εύκολα.

Ας βρουν λοιπόν άλλο τρόπο τα κόμματα να πολεμήσουν τα παράσιτα και πρώτα από όλα ας εκπαιδεύσουν τον Ελληνικό λαό τι σημαίνει ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις, ένα λαό που πολύ ειρωνικά ζει ένα μεγάλο κομμάτι του από τους ξένους οκτώ μήνες το χρόνο τουλάχιστον. Παράλληλα καλό θα ήταν να εκπαιδεύσει και να δώσει όλη του την προσοχή σε αυτούς που είναι υποχρεωμένοι με την τήρηση του νόμου χωρίς να τους βάζει τρικλοποδιές και επιβάλλοντας τους τις υποχρεώσεις τους στο Ελληνικό Σύνταγμα. Αλλιώς δεν κάνουν για την δουλειά. Και ίσως όπως οι Φιλανδοί να ορίσει έναν επίτροπο σε θέματα δικαιωμάτων που να επιτηρεί ότι οι νόμοι τηρούνται.

Έτσι για το τέλος θα ήθελα να επαναλάβω τα τρία άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος για την περίπτωση που τα ξεχάσατε.

Άρθρο 2 παράγραφος 1: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Άρθρο 5 παράγραφος 2: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

Άρθρο 7, παράγραφος 2: Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύεται και τιμωρούνται, όπως ο νόμος ορίζει.

Έτσι λέει το Ελληνικό Σύνταγμα!!!

************************************************************

Για την περίπτωση που έχετε όποιες απορίες μπορείτε να διαβάσετε το Ελληνικό Σύνταγμα εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8c3e9046-78fb-48f4-bd82-bbba28ca1ef5/SYNTAGMA.pdf

Ίσως η ανάγνωση του Ελληνικού Συντάγματος να έπρεπε να γίνει υποχρεωτική για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, Έλληνα και ΜΗ!!!

************************************************************

Αντωνάκη νόμιζες ότι σε ξέχασα; Μιλάγαμε για παράνομη μετανάστευση και το ποιος άνοιξε το παράθυρο και θυμήθηκα το …Γη Οδύνης του Ευάγγελου!!! Ξέρεις εσύ!

************************************************************

Παρεμπιπτόντως Αντωνάκη, ο ορισμός λαθρομετανάστης ΔΕΝ υπάρχει και είναι απαράδεκτος για κάποιον που θεώρει εαυτόν student of sociology! Ξέρεις εσύ!

************************************************************

Όταν τέθηκε θέμα από την Ρεπούση για την γενοκτονία των Ποντίων συνέβησαν τρία πράγματα:

1ο Όλοι οι έλληνες θυμήθηκαν τις αλησμόνητες πατρίδες.

2ο Όλοι οι Έλληνες απόκτησαν κι από ένα Πόντιο πρόγονο

3ο Όλοι οι έλληνες γίναν ΑΕΚ

Και παράλληλα με πρωτοστατούσα την Χρυσή Αυγή αποφάσισαν τον δημόσιο αποκεφαλισμό της Ρεπούση στο Σύνταγμα.

Απορία. Αν η σφαγή των Ποντίων είναι γενοκτονία, γιατί για τους Χρυσαυγήτες η αποδεδειγμένη σφαγή χιλιάδων Ελλήνων στο Άουσβιτς και το Νταχάου δίπλα σε εκατομμύρια άλλους με τη διάκριση θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων δεν είναι; Εσένα κατρουλή ρωτάω.

************************************************************

Κάτι διάβασα σε αγγλικό περιοδικό για κάτι «Μαύρους Πάνθηρες» με στόχο τους την «άμυνα» στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή!!! Μήπως σύντομα αυτά που συμβαίνουν στη Στοκχόλμη μας φαίνονται απλά πανηγυράκια; Και ξέρετε τι ζητάνε αυτοί στη Στοκχόλμη; Απλά τα δικαιώματα τους σαν Σουηδοί πολίτες!!! Που στη Στοκχόλμη της Σουηδίας!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Με τις καλές προθέσεις

του Θάνου Καλαμίδα.

Σας είχα γράψει παλαιότερα ότι στη Φιλανδία πριν από καιρό υπήρξα θύμα διάκρισης και μάλιστα από φιλανδικό δικαστήριο όταν δικαστικός λειτουργός τόλμησε να μου πει ότι αν συνεχίσω να μιλώ για τα δικαιώματα μου θα με στείλει στη φτωχημένη μου χώρα να δω τι θα πει δικαιοσύνη. Πως σας φάνηκε; Μαζεμένα τα παραπτώματα. Αλλά όχι μόνο τα παραπτώματα αλλά και τα στερεότυπα του συγκεκριμένου.

Ο κύριος δικαστικός λοιπόν πιστεύει ότι στη «φτωχημένη μου χώρα» τα πάντα έχουν πτωχεύσει και φυσικά ακόμα κι αν αντισυνταγματικά και σε παράβαση κάθε δικαιώματος μου, μου έλεγε να σκάσω, την ιδία στιγμή μου υπενθύμιζε ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι χειρότερα. Τόσο χειρότερα που το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να …σκάσω και να σκύψω το κεφάλι.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο