Guest

Οι όμηροι του σκάσε ρε.

 

Γι αυτά που είπε ο Μιχαλολιάκος, ο Παππάς και ο δευτεροταξίτης πορτιέρης στριπτιζάδικου της εθνικής, που δεν θυμάμαι το όνομα του αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω τι να πω. Δεν ήταν η μισές αλήθειες που έλεγαν, ήταν τα ψέματα. Αλαλαγμοί ανθρώπων με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που κάθε λέξη και κάθε κίνηση τους μαρτυρούσε την ανάγκη τους για επιστημονική βοήθεια.

Αυτά που είπε ο Παππάς για παράδειγμα σηκώνουν πολύ πλάκα. Ο κατρουλής του μεgάλου καναλιού από ότι φαίνεται κάνει όλες τις σοβαρές συζητήσεις μεταξύ χέστρας και κατρουλιέρας. Αλλά όλα αυτά ειπώθηκαν μέσα στη Ελληνική Βουλή. Άρα τι πλάκα να κάνεις;

023 06062014b

Αυτά που είπε  άλλος, ο πορτιέρης, θα έκαναν ακόμα κι ένα πεντάχρονο να γελάσει. Τσαμπουκάς σχολικής αυλής. Αλλά κανένας δεν μπορεί να γελάσει, γιατί όλα αυτά που είπε ειπώθηκαν στην Ελληνική Βουλή.

Και φτάσαμε στον «αρχηγό». Ο τύπος μεταξύ φιλιών σε καράφλες, μάγουλα και χέρια και με τη γυναίκα του – βουλευτής κι αυτή – να του χαϊδεύει τα αυτιά στη κυριολεξία, έκανε μαθήματα δημοκρατίας. Ένας λόγος ακατάληπτος γεμάτος με ψέματα, μισές αλήθειες και παραπληροφόρηση. Θα μου μείνει αξέχαστη η αναφορά του στην υπόθεση Τεμπονέρα.

Αφού λοιπόν ο «αρχηγός» έκανε αναφορά στο ότι σε σύγκριση των ευθυνών που είχε για τη δολοφονία του Τεμπονέρα η ΝΔ δεν έγινε απολύτως τίποτα εναντίων του κόμματος, σε αντίθεση με το ότι συμβαίνει σήμερα με την υπόθεση Φύσσα και τις ευθύνες της Χρυσής Αυγής, συνέχισε με το να κατηγορεί δικηγόρους βουλευτές που έχουν υπασπιστή ένοχους κρατικών σκανδαλών. Όλα αυτά τα έλεγε καθώς δίπλα του καθόταν ο υπερασπιστής του Καλαμπόκα, του δολοφόνου του Τεμπονέρα, ο δικηγόρος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης. Είναι τα μισά ψέματα που λέγαμε.

Ενώ ο Παππάς κράδαινε έντυπο εικοσαετίας για να κατηγορήσει τον Βορίδη (σωστά η λάθος είναι άλλη συζήτηση), ο ίδιος απέρριπτε δικά του άρθρα δεκαετίας σαν παιδικά αποπίματα. Το ίδιο και ο «αρχηγός» με πράξεις του και άρθρα λιγότερο από πενταετία. Και όλα αυτά μπερδεμένα με ακατανόητες θεωρίες συνομωσίας. Είναι η παραπληροφόρηση που λέγαμε.

Όλες οι καταγγελίες που έκαναν ο «αρχηγός», ο κατρουλιάρης και ο πορτιέρης σχετικά με τη δικογραφία, ήταν επιλεκτικά αποσπάσματα από τη παραπομπή και όχι αυτούσια τη δικογραφία που δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί, άρα δεν την ξέρει κανένας άλλος εκτός από τους ανακριτές και τους εισαγγελείς που την συγγράφουν. Να και τα ψέματα.

Απαιτούσε ο «αρχηγός» σεβασμό στο κόμμα του 9% και την ιδία στιγμή λοιδορούσε και εξύβριζε το 91%. Και να σας πω την αλήθεια πραγματικά απόρησα εκείνη τη στιγμή με τους 284 που αντιπροσωπεύουν το 12 εκατομμύρια έλληνες, (πλην καμία 400 χιλιάδες και κάτι ψιλά ανόητους) που δεν γύρισε έστω κι ένας να του πει ότι ο σεβασμός δεν επιβάλλεται αλλά κατακτάται. Και μάλιστα όταν ο αντιπρόσωπος του 9% είπε «σκάσε ρε» στο πρόεδρο της Βουλής του 100% των ελλήνων δεν βρέθηκε κανείς να τον πετάξει απ έξω από αυτό που ανήκει σε εμάς τα 12 εκατομμύρια και όχι σε 400 χιλιάδες και κάτι ψιλά ανόητους.

Αλλά και η είσοδο τους στην Ελληνική Βουλή; Με ναζιστικούς παιάνες και άναρθρες κραυγές στους διαδρόμους της Ελληνικής Βουλής πρωτοστατούσης της θυγατέρας; Αυτό πως σας φάνηκε; Έτσι απλά, θα μπορούσα εγώ με πέντε κολλητούς μου αύριο να μπούμε στην Ελληνική Βουλή τραγουδώντας Ζαμπέτα «που είσαι Θανάση» και να μη μας έχει συλλάβει η αστυνομία; Αυτοί δεν τραγουδούσαν Ζαμπέτα, τον ύμνο των Ες-Ες τραγουδούσαν. Των ύμνο αυτών που σκότωσαν ενάμιση εκατομμύριο έλληνες τουλάχιστον, και κατάστρεψαν μια χώρα σε σημείο να το πληρώνουμε ακόμα και σήμερα, εξήντα χρόνια μετά.

Αλλά εκεί είναι και οι ενοχές που πληρώνουν το εκατό τις εκατό αυτών που μας αντιπροσωπεύουν. Γιατί ναι υπάρχουν όλα τα φρούτα στη βουλή. Αλλά για να το δούμε αυτό λίγο καλυτέρα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ότι χειρότερο έχει περάσει από οπουδήποτε ελληνικό υπουργείο και δει το υπουργείο υγείας. Σε αυτόν αρμόζει το τραγούδι «ότι πιάνουν τα χεριά σου καταστρέφεται».

Εκτός του ότι κρυφοξεπουλάει ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι η δημόσια υγεία και κρατική υποχρέωση προς τον πολίτη σε ιδιώτες, όχι απλά καταστρέφει ότι δομή έχει φτιαχτεί για τόσα χρόνια, όχι απλά έχει ηθική ευθύνη ακόμα και για θανάτους απόρων και ανασφαλίστων, αλλά είναι και ότι πιο απεχθές και καιροσκοπικό έχει περάσει από την ελληνική κοινοβουλευτική ζωή.

Ο Ψαριανός είναι ένας ακόμα καιροσκόπος και λαϊκιστής που μόνο από συγκυρίες και από αίσθηση χιούμορ κάποιων ψηφοφόρων έχει βρεθεί στην Ελληνική Βουλή. Ο Βενιζέλος δεν μπήκε χτες στη πολιτική, ήταν εκεί και αγκαλιαζόταν με τον Τσοχατζόπουλο και χαριεντιζόταν με τον Παπανδρέου. Άλλος καιροσκόπος αυτός και κατ’ έμενα με τη σιωπή του ενώ ήξερε είναι συνένοχος του κάθε πρασινοφρουρού Άκη.

Ο Βορίδης, καλό κουμάσι κι αυτός. Νομίζει ότι υπάρχει κολυμπήθρα Σαμαρά που τον αθωώνει από το παρελθόν του. Και ναι θα μπορούσα να σας αναφέρω καμιά δεκαριά ονόματα ακόμα από όλα τα κόμματα. Παραδείγματα για αποφυγή. Φιγούρες που δεν θα έπρεπε με τίποτα να υπάρχουν στην Ελληνική Βουλή και πολύ περισσότερο στη κυβέρνηση. Αλλά κάποιοι τους προώθησαν και κάποιοι του ψήφισαν.

Αλλά είναι αυτοί οι δέκα, άντε είκοσι η Ελληνική Βουλή; Αλήθεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντιπροσωπεύει τον μέσο Έλληνα Βουλευτή; Η είμαστε εμείς που θέλουμε να βλέπουμε στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη τον μέσο Έλληνα Βουλευτή; Η μήπως κάποιοι άλλοι θέλουν να βλέπουμε τον Άδωνι Γεωργιάδη σαν τον μέσο Έλληνα βουλευτή; Γιατί εδώ γυρνάμε στη βασική ερώτηση, ποιος έκανε και συνέχεια προωθεί τον Άδωνι Γεωργιάδη; Ποιος του επιτρέπει να ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια και στα ραδιόφωνα λέγοντας ασυναρτησίες και προωθώντας αυτή τη κατάπτυστη λογική των δυο άκρων; Ποιος τον έχει κάνει εικόνα του μέσου Έλληνα βουλευτή και μέσου Έλληνα υπουργού μιας και μονοπωλεί την προβολή της κυβέρνησης σε όλα τα πρωιμάδια;

Μια ομάδα 16 εγκληματιών με καθοδήγηση τριών τεσσάρων ψυχοπαθών κρατάει αιχμάλωτη την Ελληνική βουλή των 300 και μια ομάδα μερικών χιλιάδων ανόητων και παρασιτικών κοινωνικά στοιχείων κρατάει ομήρους μια κοινωνία 12 εκατομμυρίων.

023 06062014c

Ανόητοι και κοινωνικά παράσιτα γιατί κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το άλλοθι περί απελπισμένων και αντισυστηματικών. Όργανα του συστήματος είναι όλοι και μάλιστα εν γνώση τους. Και ενός συστήματος παρασιτικού και εγκληματικού επιπέδου ποινικού δικαίου. Κι αυτό το άλλοθι περί διαμαρτυρόμενων τους έχει κάνει να αποθρασυνθούν και να κάνουν επιδείξεις δύναμης μέσα στην Ελληνική Βουλή παιανίζοντας χιτλερικούς ύμνους.

Φωνάζει ο Μιχαλολιάκος για πουλημένους δημοσιογράφους. Ποιόν εννοεί; Τους αγαπημένους του Σαμαρά Πρετεντέρη και Καψή ή την απολαύουσα τα τριάντα αργύρια, δήθεν δημοσιογράφο Μαρία Σπυρακη; Αλλά κι εκεί είναι η άλλη ειρωνεία. Όσες ψήφους πήραν οι τρεις ευρωβουλευτές της ΧΑ, πήρε από μόνη της η Σπυρακη. Αυτοί που απαιτούν σεβασμό γιατί είναι τρίτη δύναμη.

Δηλαδή αυτοί που φωνάζουν «αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» ψήφισαν την δήθεν δημοσιογράφο που ομολόγησε ότι απέκρυψε πληροφορίες και ειδήσεις απόλυτα συνειδητά εξυπηρετώντας κάποιους που κρύβονται κάτω από το μαξιλάρι της. Πάλι λοιπόν όταν μιλάνε για πουλημένους δημοσιογράφους, μιλάνε για καμιά δεκαριά, εικοσάρια, πενήντα αν θέλετε Σπυράκηδες και Πρετεντέρηδες. Και οι υπόλοιποι; Είναι η Σπυράκη ο μέσος Έλληνας δημοσιογράφος με τη λογική ότι ο Γεωργιάδης είναι ο μέσος Έλληνας Βουλευτής;

Εδώ και δυο χρόνια ανήκω σε αυτούς που φωνάζουν ότι αυτή η θεωρεία των δυο άκρων μόνο κακό μπορεί να κάνει και ότι είναι δίκοπο μαχαίρι που στο τέλος θα μας πληγώσει όλους μας. Βγήκαν κρυφοφασίστες όπως ο σύμβουλος του Σαμαρά ο Κρανιδιώτης και το κάνανε σημαία. Στο τέλος οι μόνοι που το εκμεταλλεύτηκαν ήταν τα παράσιτα της ΧΑ. Πώς να τους μιλήσει σήμερα οποιεσδήποτε όταν η ιδία η Πολιτική Άνοιξη/ΝΔ, (γιατί αυτό το κατασκεύασμα με τίποτα δεν είναι ΝΔ) το έκανε σημαία της;

Ποιος τους νομιμοποίησε κάνοντας κρυφές συνεννοήσεις μαζί τους μέσω του γραμματέα του υπουργικού συμβούλιου; Και στη συνέχεια αδειάζοντας τον συνεργάτη του; Ποιος έκανε υπουργό τον Γεωργιάδη εν γνώση του τι θα έκανε αυτό το πολιτικό παράσιτο; Ποιος τους δίνει καθημερινά άλλοθι να ρεζιλεύουν την δημοκρατία;

Οι ευθύνες του Αντώνη Σαμαρά είναι τρομακτικές και καθημερινά απλά αυξάνονται. Έχει προσωπική ευθύνη για το ξεπούλημα της Ελλάδας και για την διαπόμπευση της Ελληνικής Βουλής. Την Ελλάδα την ξεπούλησε την ημέρα που έβαλε την υπογραφή του στην επιστολή απόλυτης υποταγής που απαιτούσε η τρόικα από τους έλληνες πολιτικούς πριν από τρία χρόνια κι όχι όταν επέβαλε τα μνημόνια. Τότε ήταν ήδη πουλημένη η Ελλάδα. Αλλά και την διαπόμπευση της Ελληνικής Βουλής την ξεκίνησε από την ημέρα που έγινε αρχηγός της ΝΔ. Γι’ αυτό αυτός ο άνθρωπος πρέπει να φύγει σύντομα από την ελληνική πολιτική ζωή. Γιατί κάθε μέρα που περνάει όλο και κάτι καταστρέφει, πολύ φοβάμαι ανεπανόρθωτα.

Επειδή λοιπόν ο Άδωνις Γεωργιάδης ΔΕΝ είναι ο μέσος Έλληνας βουλευτής, η Σπυρακη ΔΕΝ είναι ο Έλληνας δημοσιογράφος και επειδή μερικές χιλιάδες κοινωνικά παράσιτα ΔΕΝ είναι δώδεκα εκατομμύρια έλληνες, να φύγουν. Να φύγουν Σαμαράς, Βενιζέλος, Μιχαλολιάκος, Παππάς και λοιποί συνεργάτες και συνένοχοι τους από την ελληνική ζωή και να πάνε εκεί που ανήκουν. Κάποιοι στα κατάπτυστα υπόλοιπα της ιστορίας και κάποιοι άλλοι στα ψυχοθεραπευτήρια και τις φύλακες που πραγματικά ανήκουν. Και να σταματήσει αυτή η ομηρία από μια επαίσχυντη μειονότητα.

Και μη στεναχώριεστε, υπάρχουν και καλοί βουλευτές και καλοί δημοσιογράφοι.

*********************************************************************

Αντωνάκη πως τα βλέπεις, πως σε θυμούνται μετά από δέκα χρόνια; Δίπλα στον συμφοιτητή σου;

*********************************************************************

Καψή νομίζεις ότι η ιστορία θα σε ξεχάσει; Πρόσεχε γιατί κάποιοι στο Στρασβούργο περιμένουν με αγωνία να σε γνωρίσουν. Το σφαγέα της δημοκρατικής ενημέρωσης.

*********************************************************************

Μπουμπούκο, γιατί όχι και πρόεδρος; Πρόσεχε όταν λες κάτι τέτοια γιατί σε ακούν από το διπλανό τραπέζι.

*********************************************************************

Εσύ με το τσεκούρι, δεν το βλέπω. Όχι τώρα τουλάχιστον. Κάτσε όταν θα φύγει και θα πάει στη Χρυσή Αυγή, ξέρεις τι λέω τώρα!!!

*********************************************************************

Σπυράκι το μαξιλάρι στο Στρασβούργο να είναι από πούπουλα. Άσε και για σένα έχουν ακουστεί κάποια πράγματα στο Στρασβούργο. Θα το καταλάβεις από το γραφείο που σου έλαχε!

*********************************************************************

Έτσι που κούναγε τα χέρια του ο Μιχαλολιάκος πίστεψα ότι κάποια στιγμή θα πετάξει. Αλλά μετά θυμήθηκα ότι οι κότες αν και πτηνά δεν πετάνε.

*********************************************************************

Τόσο η παραίτηση Θεοχάρη όσο και οι αντιδράσεις από Βρυξέλες, λίγο παραμύθι της Χαλιμάς μου θυμίζουν. Σιγά τον υπάλληλο που δεν θα βρει καινούργιο αφέντη να γλύφει.

*********************************************************************

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θάνο Ραφτόπουλο που για μια ακόμα Παρασκευή μου κάνει παρέα με τα σκίτσα του.

*********************************************************************

Στη φωτογραφία ο …σκάσε ρε, την ώρα που απαιτεί σεβασμό!!! 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Οι όμηροι του σκάσε ρε.

Του Θάνου Καλαμίδα,

 

Οι εικόνες που είδαμε όλοι μας, ακόμα κι εμείς οι τυχεροί του ιντερνέτ, ήταν απλά αδιανόητες. Τρεις ψυχασθενείς από το βήμα της βουλής, μας διέσυραν όλους στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου.  Και εμείς αιχμάλωτοι των ενοχών μας το δεχτήκαμε.

Μάλιστα των ενοχών μας. Γιατί αφήσαμε τη δημοκρατία μας, με επαναλαμβανόμενα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα να πέσει στα χεριά του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Γιατί ακόμα και αυτή η ιστορία με τις πενήντα βουλευτικές έδρες σε αυτόν που παίρνει τις περισσότερες ψήφους, μόνο σαν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα μπορεί να χαρακτηριστεί και όχι αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο