Guest

Η νίκη των ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της οικονομικής κατοχής της ΕΕ από τη Γερμανία

 

Τον δρόμο ενάντια στην Ευρώπη της Γερμανίας, άνοιξαν  πρώτοι οι Βρετανοί με το Brexit την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ήττα της Χίλαρυ Κλίντον στις ΗΠΑ, σηματοδότησε  την ανάσχεση αν όχι την ανατροπή της παγκοσμιοποίησης και την ενδυνάμωση των εθνών-κρατών.


Η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού  σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και μέσα στη Γερμανία, δείχνει ότι το ρολόι της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση. Όσο και αν κινδυνολογούν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα τα συστημικά ΜΜΕ μιλώντας για λαϊκιστές και ακροδεξιούς, οι πατριωτικές δυνάμεις κερδίζουν παντού έδαφος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα η ευρωζώνη, παραπαίει οικονομικά και βουλιάζει στα χρέη. Οι περισσότεροι διεθνείς σημαντικοί  οικονομολόγοι και αναλυτές όλων των πολιτικών αποχρώσεων, διαπιστώνουν ότι, η γερμανική οικονομική συνταγή είναι ολέθρια για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Σήμερα, ύστερα από δέκα χρόνια συνεχόμενης  και απέραντης φτωχοποίησης της δικής μας χώρας μέσα στην ευρωκόλαση, οφείλουμε επιτέλους να απαλλαγούμε από τις ανίερες, ατεκμηρίωτες, γελοίες φοβίες με τις οποίες μας βομβαρδίζει συστηματικά και σαρωτικά το κατεστημένο υπέρ του ευρώ και κατά του εθνικού νομίσματος, το οποίο χρησιμοποιούν οι 215 από τις 240 χώρες του κόσμου διεθνώς. 

Η  πρότασή μας για τη συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή με βάση ένα σοβαρό,καλά μελετημένο και συγκροτημένο οικονομικό και πολιτικό σχέδιο, δεν αποτελεί ιδεοληψία ή αυτόνομο στόχο, αλλά βασικό όχημα για την έξοδο από την κρίση, από τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία που δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν ο ελληνικός λαός. Γιατί καλό θα είναι να μην ξεχνάμε πάντα πως ζούσαμε με τη δραχμή και πως ζούμε σήμερα με το ευρώ. Και να κρίνουμε με τη λογική και όχι με βάση κατευθυνόμενες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις,  ιδεοληψίες και με βάση τα ατέλειωτα ψέματα και μισές αλήθειες, τις ψεύτικες φοβίες και τις κάλπικες ελπίδες  που εκμεσούν τα συστημικά ΜΜΕ.

Οι κατοχικές δυνάμεις μας φαίνονται μεγάλες γιατί είμαστε σκυφτοί. Ας εγερθούμε.Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας (PhD στο  London School of Economics and Social Science) είναι πανεπιστημιακός και πολιτικός. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Δ., Διοικητής του Ι.Κ.Α., βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθήνας και πρόεδρος του κόμματος "Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων".


http://theodore-katsanevas.blogspot.gr/


Η νίκη των ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της οικονομικής κατοχής της ΕΕ από τη Γερμανία

γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας.

Η νίκη των ευρωσκεπτικιστών στην Ιταλία, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, παρ' όλη την προσπάθεια του Βερολίνου να την ανατρέψει, σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της σύγχρονης οικονομικής κατοχής της Ευρώπης από τη Γερμανία. Στις ΗΠΑ, ο  Ντόναλντ Τράμπ, παρ' όλες τις παλινωδίες, αμφισημίες και παρορμήσεις του, κλιμακώνει τον οικονομικό πόλεμο της δυτικής υπερδύναμης ενάντια στην Γερμανία. Και είναι πολύ απίθανο να βοηθήσει το Βερολίνο στην επιχείριση ποδηγέτησης της Ιταλίας, όπως πολύ πιθανό θα έκαναν οι Ομπάμα - Κλίντον.  Σε αντίθεση με τους προκατόχους του στον Λευκό Οίκο, ο Τράμπ αντιπαθεί σφόδρα την ευρωζώνη που τη θεωρεί-και πολύ σωστά- ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας. Ασφαλώς δεν μπορεί εύκολα να ξεχαστεί η δήλωσή του, ότι "η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα και τα χρέη να τα πληρώσει η Γερμανία".