Guest

Η Λουκρητία Βοργία και η Θώδη

Αλλά κι ο Σαμαράς, Λουκρητία Βοργία ο Καλαματιανός! Σου λέει, ο Καρατζαφέρης μας τέλειωσε. Χτύπα ξύλο με αυτά που βγήκαν. Ο Βενιζέλος μας τελειώνει, σφαγμένος στο γόνατο του Γιωργάκη, η Χρυσή Αυγή δεν είναι έτοιμη ακόμα, ας πριμοδοτήσουμε τον μπούλη από το ρυάκι.

Τώρα ο μπούλης από το ρυάκι γίνεται όλο και πιο πολύ Βενιζέλος με τη διαφορά στο σακίδιο. Από συνέντευξη σε συνέντευξη και από δήλωση σε δήλωση, πλησιάζει τόσο πολύ τον Σαμαρά που αναρωτιέσαι γιατί δεν προσχωρεί στη Νέα Ελλάδα του Σαμαρά να τελειώνουμε.

Α, είπε μετά τη συζήτηση με τον Σαμαρά ότι υπήρχαν θέματα που συμφωνήσαν, όπως το θέμα του πρόεδρου και θέματα που διαφώνησαν. Ποια; Στο χρώμα της ταπετσαρίας; Αλλά μου άρεσε ο τρόπος που το τέλειωσε αυτό το συμφωνήσαν και διαφώνησαν. Είπε, «όπως πρέπει να γίνεται σε συζήτηση πολιτικών αντιπάλων». Πες το ρε μεγάλε και είχαμε μπερδευτεί!

Τώρα καταλάβαμε πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία ο Θεοδωράκης και ο Σαμαράς. Βασικά είμαστε πολλά κόμματα, συμφωνούμε στα σημαντικά εξωτερική πολιτική, οικονομικά, εκπαίδευση, υγεία, διαχείριση, αλλά διαφωνούμε στη ταπετσαρία, στο τι θα φάμε το μεσημέρι και στο τι πρέπει να φορέσει η Ελένη στο πρωινάδικο της.

Τώρα εσείς νομίζετε ότι κάνω πλάκα. Δεν κάνω καμία πλάκα. Είναι εμφανές ότι έτσι αντιλαμβάνεται την δημοκρατία ο Σαμαράς κι όλος αυτός ο συρφετός που έχει εγκατασταθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο και στην Ελληνική Βουλή. Ο Σαμαράς αρνείται να δει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη λογική ότι δεν θα συμφωνήσουν. Έτσι αντιλαμβάνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός την δημοκρατία, συνομιλεί μόνο με αυτούς που συμφωνούν μαζί του εσωτερικά και υπακούει αυτούς που του δίνουν εντολές εξωτερικά.

Αλλά κι εμείς οι έλληνες μνήμη χρυσόψαρου. Ήταν κάποια στιγμή τη δεκαετία του ’80, είμαι Ελλάδα κι έχω βρεθεί στη Πλάκα να δω παράσταση Χάρρυ Κλυνν με την μεγάλη Χαρούλα. Τρελό γέλιο, τίποτα να μη μένει ανέγγιχτο από αυτόν το μοναδικό του standup comedy στην Ελλάδα. Εκείνη τη περίοδο ο Κλυνν έχει φάει μήνυση από τον Σαρτζετάκη για τη φωτογραφία με τους σταυρούς και τη περιγραφή που έκανε για αυγά μάτια, σατιρίζοντας την όψη του πρόεδρου.

Όπως φαντάζεστε ήταν ακράτητος. Αλλά στο τέλος σοβάρεψε και θα μου μείνει αξέχαστο αυτό που είπε. Τώρα μετά από τόσα χρόνια είναι όπως το θυμάμαι αλλά δεν φαντάζομαι να πέφτω μακριά. Είπε λοιπόν ο Χάρρυ Κλυνν: «20 χρόνια τον Καραμανλή τον έχω ξεσκίσει. Ποτέ δεν είπε την παραμικρή κουβέντα, το παραμικρό παράπονο και μια φορά που τον συνάντησα μου είπε και συγχαρητήρια που κάνω τον κόσμο να γελάσει. Να ‘σαι καλά Καραμανλή εκεί που είσαι.» Τότε ο Καραμανλής είχε αποσυρθεί με όλα τα παιχνίδια του Αντρέα.

Το σημαντικό όμως που είπε τότε ο Χάρρυ Κλυνν δεν ήταν μέσα στις λέξεις. Ο Καραμανλής καταλάβαινε τι σημαίνει δημοκρατία και διάλογος, ακόμα και με ένα κωμικό που σε ξεσκίζει κάθε βράδυ για είκοσι χρόνια.

Αυτό δεν το κατάλαβε ποτέ ο Σαμαράς. Δεν το κατάλαβε όταν ήταν στη ΟΝΝΕΔ, που πίστευε ότι ήταν τσαρδάκι του, δεν το κατάλαβε όταν ήταν βουλευτής που όποιος διαφωνούσε με τον Αβέρωφ ήταν προδότης, δεν το κατάλαβε όταν ξεπουλούσε τον Μητσοτάκη, δεν το κατάλαβε όταν ξεπουλούσε συνεργάτες και μάλιστα συνεργάτες που χάρις σε αυτούς απόκτησε εκείνο το ανέκδοτο, την Πολιτική Άνοιξη. – Ιστορίες που θα σας πω κάποια στιγμή για εκείνη τη περίοδο περισυλλογής δεν λέγεται. – Δεν το κατάλαβε σαν υπουργός πολιτισμού όταν πίστευε ότι απλά εξαργύρωνε κάποιο γραμμάτιο – ο αλλαζόν – και δεν το κατάλαβε σαν πρωθυπουργός.

Και για να καταλάβεις τι σημαίνει δημοκρατία, πώς να το κάνουμε, πρέπει να το έχεις και λίγο μέσα σου. Πρέπει να είσαι και δημοκράτης σαν άνθρωπος. Είπαμε, κάποια άλλη φορά θα σας πω ιστορίες της Πολίτικης Κρυογονικής και θα καταλάβετε πως καταλαβαίνει ο Σαμαράς τη δημοκρατία. Κατά τα άλλα στο δικό μου λεξικό η συμπεριφορά του Σαμαρά, θύμιζε και θυμίζει μια άλλη λέξη που αρχίζει από ‘φ’ και τελειώνει σε ‘ασισμός’.

047 21112014bΌσο για τον Θεοδωράκη, τη Θώδη – θυμήθηκα το όνομα – της ελληνικής πολιτικής, ο Σαμαράς τον χρησιμοποιεί για να μαζέψει τα πρόβατα που χάνει ο Βενιζέλος. Του έχει υποσχεθεί και κανένα υπουργείο πολιτισμού και τον έχει ξαμολήσει να τραγουδάει στα χωριά και στα λαγκάδια με το βανάκι του.

Αλλά άλλου είναι η μεγάλη μου απορία. Γιατί τώρα αυτή η ιστορία με τον Καρατζαφέρη; Και γιατί πριν από ένα μήνα ακουγόντουσαν ιστορίες για επιστροφή χέρι-χέρι. Εδώ κάποια στιγμή κοντέψαμε να ακούσουμε και το όνομα του Καρατζαφέρη για την προεδρία!

Ότι ο Καρατζαφέρης τα άρπαζε και ήταν χωμένος στη λάσπη δεν είναι καινούργιο. Απλά κατά περιόδους η παρουσία του εξυπηρέτησε ανθρώπους και καταστάσεις και γι αυτό τον αφήνανε ήσυχο. Κι αυτόν και το πουγκί του, που όλοι το ήξεραν. Επί Αντρέα ο Καρατζαφέρης και το κανάλι του βοήθησαν και επί Σημίτη έγινε κέντρο αντεπίθεσης. Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο Καρατζαφέρης λειτούργησε για χρόνια σαν γεφυροποιός με την Χρυσή Αυγή. Μέχρι υπουργεία τους υποσχόταν σε περίπτωση συνεργασίας. Τα ξεχάσαμε αυτά; Από τους πρώτους έλληνες πολιτικούς που έβαλε αυτά τα παράσιτα στην κεντρική πολιτική σκηνή, όταν ακόμα ήταν στο 0,3%.

Αυτός δεν κάλυπτε και δικαιολογούσε τα εγκλήματα τους ακόμα και τα πιο βίαια από τηλεοπτικές εκπομπές; Αυτός δεν ήταν από τους πρώτους που μίλησε για ανάγκη βίαιης αντίστασης στο κουμμουνισμό και για τους ξένους που παίρνουν τις δουλειές; Δίκες του ιδέες δεν ήταν τίποτα από όλα αυτά, έκλεβε ιδέες από τη Χρυσή Αυγή, αλλά την ιδία στιγμή ακόμα και έμμεσα προωθούσε αυτά τα ελεεινά παράσιτα.

Όσο για τα εκατομμύρια στις τράπεζες, για τα οικόπεδα και τις πολυκατοικίες, για τις μετοχές και τις offshore, λυπάμαι και μη κάνετε τους χάνους. Όλοι τα ήξεραν. Είχαν κάνει εξώφυλλα σε όλες τις εφημερίδες και όλοι αναρωτιόντουσαν που βρήκε ο Έλληνας Σβατσενέγκερ όλα αυτά τα λεφτά. Τα ξεχάσατε; Από ‘Ελευθεροτυπία’ μέχρι ‘Αυριανή’ πριν από δέκα χρόνια. Και όλοι ξέρανε αλλά κανένας δεν μίλαγε. Γιατί τώρα;

Ότι ο Καρατζαφέρης είχε σχέσεις με εταιρίες εξοπλισμών πάλι δεν ήταν μυστικό. Κι αυτό το ήξεραν όλοι. Μέχρι καταχωρήσεις από εξοπλισμούς έβαλε στα έντυπα του κατά περιόδους. Κι αν το θυμάμαι εγώ που δεν ζούσα στην Ελλάδα όλοι εσείς θα πρέπει να τα έχετε δει. Γιατί τώρα;

Να σας πω την αλήθεια, επειδή δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε αυτή Λουκρητία Βοργία που έχει θρονιαστεί στο πρωθυπουργικό γραφείο, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τυχαίο. Ούτε τυχαία είναι η ξαφνική προώθηση της Θώδης της πολιτικής, του Θεοδωράκη, ούτε τυχαία είναι όσα γίνονται με τον Καρατζαφέρη. Αλλά γιατί τώρα;

Πάμε και σε μια δεύτερη ερώτηση; Αν είναι αλήθεια ότι ο Καρατζαφέρης πηρέ όλες αυτές τις μίζες εκατομμυρίων για να πιέσει με αέρα κοπανιστό για εξοπλισμούς, αυτοί που υπόγραψαν τι πήραν; Γιατί δεν μπορεί, κάτι θα πήραν κι αυτοί με κάποιο τρόπο. Και ο κατάλογος δεν είναι και τόσο μεγάλος. Για πάμε λίγο. Παπαντωνίου, Μεϊμαράκης, Βενιζέλος. Αυτή η τριάδα συμπίπτει με τις περιόδους προώθησης μέσα στο κοινοβούλιο και εκτεταμένων σχέσεων του Καρατζαφέρη με τις κυβερνήσεις.

Ίσως εκεί να στέκει και ένα άλλο φιλοσοφικό ερώτημα που περιτριγυρίζει τα τελευταία δυο χρόνια. Τι φοβάται ο Βενιζέλος ή καλύτερα, πως κρατάει δεμένο έτσι σφιχτά τον Βενιζέλο ο Σαμαράς; Μήπως ακούσουμε κάτι και από την ΠΑΣΟΚική πλευρά και γι αυτό είναι χρήσιμος ο Θεοδωράκης μπας και μαζέψει τα κομμάτια, γιατί πολλοί θα ντρέπονται και να λένε ότι κάποτε σκεφτήκαν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ;

Θα μου πείτε ότι σαν θεωρία συνωμοσίας ακούγεται και εγώ έχω γράψει πολλές φορές ότι αντιπαθώ τις συνωμοσίες. Όχι δεν είναι συνομωσία, είναι Σαμαράς. Και για πονηρό τον έχω, για έξυπνο δεν τον έχω. Γιατί αν ήταν έξυπνος αυτή τη στιγμή θα είχε ζαλίσει τον Τσίπρα με προσκλήσεις για συνάντηση κι ας διαφωνούσαν στα πάντα. Θα έδειχνε ότι αυτός τουλάχιστον προσπαθεί. Αυτή τη στιγμή δείχνει κουτοπονηριά και ταλέντα Λουκρητίας Βοργίας. Γι αυτό και τα παιχνίδια με τη Θώδη της πολιτικής, τον Θεοδωράκη.

Όσο για τον Βενιζέλο – που έχει αρχίσει να νιώθει το τέλος του – πόσο πιο χαμηλά θα πέσει από το να γλείφει τον Γιωργάκη; Παρεμπιπτόντως, εγώ δεν πιστεύω ότι ο Γιωργάκης έχει τελειώσει με την ελληνική πολιτική. Να δείτε που θα γυρίσει και θα γυρίσει και σαν ήρωας.

Στο Γιωργάκη δόθηκε η ευκαιρία, εκείνη η μοναδική στιγμή να γίνει ήρωας. Αλλά έκανε το ίδιο που έκανε ο πατέρας του με το περίφημο mea culpa, κι από κει και πέρα δεν υπήρχε σταματημός στη κατρακύλα.

Τέλος θέλω να πω κάτι με τα βάρβαρα γεγονότα που μεταδοθήκαν παντού με ΜΑΤατζήδες στο κέντρο της εικόνας. Στα σώματα ασφάλειας ποτέ δεν έγινε αποχουντοποίηση. Απεναντίας εθνοσωτήριες με ολίγη από σβάστικα έγινε το πρότυπο του καλού ασφαλίτη. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση που πιθανώς να την κάνουμε στο μέλλον γιατί αφορά και το πώς λειτούργει η δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Ω ναι, αυτή η δικαιοσύνη που χρόνια τώρα έχει στα χέρια της τον Μιχαλολιάκο και την Χρυσή Αυγή, αλλά κάθε φορά βρίσκει το κατάλληλο παραθυράκι και τους βγάζει έξω. Τώρα πως γίνεται κάποιος με λερωμένο ποινικό (βόμβες, ξυλοδαρμοί, φυλακισμοί για τρομοκρατικές ενέργειες κλπ) να είναι βουλευτής και μάλιστα αρχηγός κόμματος, αυτά μόνο η ελληνική δικαιοσύνη τα καταλαβαίνει.

Αλλά για να γυρνάμε στους ΜΑΤατζήδες, ακόμα κι αν ο περιπτεράς τους έβριζε τη μάνα και τον πατέρα, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να του χαμογελάσουν και να τον συνοδεύσουν στο τμήμα κι όχι να τον πλακώσουν στο ξύλο. Έτσι συμπεριφέρονται αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με το λειτούργημα της ασφαλείας των πολιτών. Όχι με το γκλομπ έτοιμο στο κεφάλι του περίπτερα. Και στο τέλος σαν κλεφτρόνια της δεκάρας άρπαξαν και τα νερό που δήθεν δεν τους πούλαγε ο περιπτεράς. Τόσο ξευτίλες.

Μάλιστα στατιστικές δείχνουν ότι οι περισσότεροι δεν σταματάνε να είναι μπάτσοι στη δουλειά, αλλά φροντίζουν να μεταφέρουν τη δουλειά και στο σπίτι βαρώντας και κακοποιώντας τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους. Όχι απλά τιμωρία τους αξίζει, αλλά παραδειγματική τιμωρία. Αλλά είπαμε, σε ποια σώματα ασφαλείας και με ποια δικαιοσύνη.

Αλλά όταν βλέπεις τον Σαμαρά να παραβαίνει μόνιμα κάθε ηθική και νόμο και κυρίως το σύνταγμα τι περιμένεις από τον μπάτσο. Να ψηφίσει ρυάκι;

*********************************************************************

Αντωνάκη που είναι το σακίδιο σου;

*********************************************************************

Άδωνι, Βορίδη, εσείς δεν ξέρατε τίποτα;

*********************************************************************

Όχι άλλο κάρβουνο!!!

*********************************************************************

Πως μια συνάντηση κομματικών στελεχών για να συζητήσουν κομματικά θέματα, γίνεται σε υπουργικό γραφείο; Από πότε;

*********************************************************************

Βρε Ντόρα, τελικά η εσωτερική αντιπολίτευση σου ταιριάζει. Μόνο που τα λες τώρα και μόλις διαγραφείς τον κούκο μήπως και δεν σε γυρίσουν πίσω!!!

*********************************************************************

Για άλλη μια Παρασκευή ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θάνο Ραφτόπουλο που μου κάνει παρέα.

*********************************************************************

Για τη φωτογραφία …no comment!!! Τα είπα όλα!!!

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Η Λουκρητία Βοργία και η Θώδη

του Θάνου Καλαμίδα.

Δεν ξέρω τι καταλάβατε εσείς, εγώ πάντως είδα Σαμαρά αγκαλιά με Θεοδωράκη να χορεύουν το τελευταίο ταγκό πάνω στο πτώμα του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ποιο ΠΑΣΟΚ, το απόκομμα του Βενιζέλου. Τώρα σαν τι συμφώνησε στην εκλογή πρόεδρου από αυτή τη Βουλή, κάποιος που δεν έχει βγει ποτέ βουλευτής και σίγουρα δεν συμμετέχει σε αυτή τη Βουλή με οπουδήποτε μορφή και να ήθελε, αυτό μόνο ο Σαμαράς το κατάλαβε.

Τι κατάλαβε ο Θεοδωράκης; Αυτός πια έχει ξεφύγει τελείως. Την έχει δει από ρυθμιστής του πολιτεύματος, πρωθυπουργός, μέχρι μελλοντικός πρόεδρος της Αμερικής. Πως την λέγανε εκείνη τη τραγουδίστρια που ξέφυγε τελείως και στο τέλος κατέληξε στο τρελάδικο; Έτσι κι ο Θεοδωράκης. Τον φαντάζομαι στο σπίτι του όταν είναι μονάχος το βράδυ, να φορεί καπέλο στυλ Ναπολέοντα και μπροστά στον καθρέφτη με τον χέρι χωμένο στο πουκάμισο, να προβάρει γκριμάτσες.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο