Guest

Η λοταρία της ανθρωπιάς του κ. Τσίπρα προσβάλλει τους Έλληνες

 

Αυτήν την περίοδο επέλεξε η κυβέρνηση για να αναδείξει το τεραστίων διαστάσεων φιλανθρωπικό της μέτρο: Την λοταρία αποδείξεων.

Και πράγματι, οι δημοσιογράφοι μη έχοντας να αναδείξουν άλλα θέματα, αναγκάσθηκαν εκ των πραγμάτων να αναδείξουν την περίφημη λοταρία αποδείξεων με την οποία 10 εκατ. ευρώ μοιράσθηκαν σε 10.000 φορολογούμενους μέσα από κλήρωση των αποδείξεων αγορών που έκαναν στο έτος που φεύγει.

ApotamieuwΜια διαδικασία που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα έπαιρνε τη μορφή μονόστηλου, η κυβέρνηση φρόντισε με την επικοινωνιακή τακτική της να την αναδείξει σε μείζον θέμα των ημερών.

Επί δύο ημέρες ήταν το βασικό θέμα σε σοβαρές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες χωρίς καμία κριτική για την τακτική αυτή προβαλλόμενη, μάλλον, ως μέτρο ευεργεσίας και θετικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους Έλληνες φορολογούμενους, το αίμα των οποίων, όμως, η ίδια κυβέρνηση, με τον ίδιο πρωθυπουργό και υπουργούς, έχει στραγγίξει.

Σε ποια σοβαρή χώρα αλήθεια, κυβέρνηση θα επιχειρούσε να εμφανίσει ένα τέτοιο μέτρο ως μέτρο κοινωνικής πολιτικής;

Έχουμε συνειδητοποιήσει τι έπραξε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου το 2017 και τι πρόκειται να πράξει το 2018 σε βάρος των φορολογουμένων;

Μόνο η ανάγνωση του προϋπολογισμού του 2018, τον οποίο με τόση ευκολία ψήφισε η κυβέρνηση αρκεί για να πείσει για τη νέα καταιγίδα που έρχεται τη νέα χρονιά.

          Είναι ο τρίτος προϋπολογισμός, υπερβολικής λιτότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Συνεχίζεται για 4η χρονιά η αποτυχημένη συνταγή και αυτό αναμφίβολα είναι πολιτική παράνοια.

          Περιλαμβάνει 1,9 δις ευρώ μέτρα περικοπής συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων και αύξησης φόρων. 140.000 συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ και 2 εκατ. πολίτες χάνουν την έκπτωση από ιατρικές δαπάνες. Και αυτό όταν μέσα στο 2017 έλαβε μέτρα 7,4 δις ευρώ και επί πλέον χρέωσε ουσιαστικά με ένα 4ο μνημόνιο τον ελληνικό λαό για πρόσθετα μέτρα από το 2018 και μετά, άνω των 5 δις ευρώ.

          Είναι αντιαναπτυξιακός. Δεν προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Δεν πληρώνει τα χρέη στον ιδιωτικό τομέα, στερώντας από επιχειρήσεις και εργαζόμενους την αναγκαία ρευστότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην περίοδο Τσίπρα υπήρξε στάση πληρωμών του δημοσίου προς ιδιώτες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επί των ημερών της δημιούργησε νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 5,8 δις ευρώ. Υπάρχει, όμως, μια στάση πληρωμών που δεν έχει καταγραφεί στο stock και είναι μάλιστα η πιο ανήθικη μορφή της: η μη χορήγηση περίπου 300 χιλιάδων κύριων και επικουρικών συντάξεων, ύψους άνω των 2 δις ευρώ. Και αφού αποτυγχάνει στην προσέλκυση επενδύσεων, δεν κάνει ούτε δημόσιες επενδύσεις, όπως αποδεικνύει η χαμηλή απορροφητικότητα στου ΕΣΠΑ και η υποεκτέλεση του ΠΔΕ. Επιτείνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αντί για 3 δις € που υπόσχονταν ότι θα μαζέψει σε 6 μήνες, εισέπραξε μόλις 100 εκατ. € σε 3 χρόνια. Ανέχεται τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, ευνοεί τους κατόχους offshore , τη στιγμή που κρύβει τον πραγματικό ιδιοκτήτη της offshore μετόχου της «Αυγής».

          Αυξάνει 14 δις ευρώ το δημόσιο χρέος που υποτίθεται θα διέγραφε ο κ. Τσίπρας

Ειδικότερα για το 2018 ο κ. Τσίπρας μόνο μέσω του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή, έχει λάβει τα εξής μέτρα κατά των πολιτών:

 1. 1.Νέες περικοπές στο μισθολόγιο, ιδίως για τους περίπου 150 χιλιάδες ένστολους.
 2. 2.Νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ ύψους 234.000.000 ευρώ, για περίπου 140 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που το χάνουν και προστίθενται στους 135 χιλιάδες που το έχασαν ήδη μέσα στο 2017. Σημειώνεται ότι το 2017 έγιναν περικοπές 401.000.000 ευρώ και ότι προβλέπεται πλήρης κατάργηση το 2019 με περικοπή των τελευταίων 50.000.000 ευρώ.
 3. 3.Κατάργηση της έκπτωσης κατά 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, εφόσον υπερβαίνουν συνολικά το 5% του ετήσιου ατομικού εισοδήματος (121.000.000 ευρώ). Δηλαδή 2 εκατομμύρια Έλληνες θα χάσουν αυτή τη σημαντική για αυτούς ελάφρυνση.
 4. 4.Κατάργηση όλων των επιδομάτων για τους δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης. Καταργούνται το επίδομα απροστάτευτων τέκνων, τα επιδόματα ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και τα επιδόματα φτώχειας και φυσικών καταστροφών (12.000.000 ευρώ).
 5. 5.Μείωση κατά 50% του κονδυλίου που διατίθεται κάθε χρόνο ως επίδομα θέρμανσης (47.000.000 ευρώ). Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν να ζεστάνουν τα σπίτια τους τον εφετινό χειμώνα.
 6. 6.Αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Παρά την εξάμηνη παράταση που έλαβε για την εφαρμογή του μέτρου, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Οι συντελεστές Φ.Π.Α. θα αυξηθούν από τα επίπεδα του 5%, του 9% και του 17% στο 6%, στο 13% και στο 24%. Και αυτό θα είναι μια ακόμα «επιτυχία» της παρούσης κυβερνήσεως.
 7. 7.Αύξηση της εισφοράς για τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του υπολογισμού των εισφορών στις ακαθάριστες αποδοχές (53.000.000 ευρώ). Δηλαδή, περίπου 1,2 εκατομμύρια αυταπασχολούμενοι θα δουν αυξήσεις μέχρι και 38% στις εισφορές που πλήρωναν λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού επί των μεικτών αποδοχών και όχι επί του φορολογητέου εισοδήματος.
 8. 8.Αυστηρή εφαρμογή των θεσμών του rebate για τη δαπάνη φαρμάκου και του clawback για τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα (188.000.000 ευρώ).
 9. 9.Κατάργηση της έκπτωσης φόρου κατά 1,5% που ισχύει σήμερα για 3,054 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων (68.000.000 ευρώ).
 10. 10.Επιβολή φόρου επί των εισοδημάτων από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας, οι οποίες συνήθως εξυπηρετούνται μέσω της διεθνούς διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb, με βάση την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων.
 11. 11.Επιβολή φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα.
 12. 12.Επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων. Θα φορολογούνται  με συντελεστή 15% το ποσό στο κέρδος που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης του ακινήτου. Ο φόρος θα επιβαρύνει τον πωλητή του ακινήτου, ενώ ο αγοραστής θα επιβαρύνεται – όπως ισχύει – με φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Δηλαδή, νέα εμπόδια στις συναλλαγές.
 13. 13.Επέκταση για έναν χρόνο της εισφοράς στη ναυτιλία (107.000.000 ευρώ).
 14. 14.Αύξηση των εσόδων από την μονιμοποίηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση και σε εκείνους που έχουν ανάγκη κοινωνικής αλληλεγγύης, δυσχεραίνοντας τη δυνατότητά τους να πληρώσουν λογαριασμούς ΥΚΩ!!!.

Παράλληλα για όσους δεν έχουν να πληρώσουν κινεί τις διαδικασίες κατασχέσεων.

Με τόσα φορολογικά μέτρα οι μισοί φορολογούμενοι χρωστούν στην Εφορία, σύμφωνα με τα στοιχεία της (ΑΑΔΕ) και τον Σεπτέμβριο του 2017 οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές άγγιζαν τα 100 δις ευρώ. Η κυβέρνηση μπροστά σε αυτή την αδυναμία, πιστή στην πολιτική τακτική της ισοπέδωσης, αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπερφορολόγησης, στράφηκε στις κατασχέσεις. Ήδη περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι έχουν υποστεί κατάσχεση και άλλοι 733 χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται στο κυβερνητικό στόχαστρο.

Η καταστροφή όμως που έχει υποστεί κάθε Ελληνικό νοικοκυριό είναι αδιανόητη. Το ονομαστικό ΑΕΠ της χώρας, το εισόδημα δηλαδή όλων των Ελλήνων, συνεχίζει να αναθεωρείται προς τα κάτω. Έτσι, το 2018 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 185 δις ευρώ, αντί για 217 δις ευρώ που προβλεπόταν πριν αναρριχηθούν στην εξουσία οι λαϊκιστές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Δηλαδή, 32 δις ευρώ χαμένα, ή 7.740 ευρώ για κάθε νοικοκυριό!

Και όλα αυτά για να είναι το καλό παιδί στους δανειστές και να πιάνει τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5% του ΑΕΠ που έχει θέσει υποθηκεύοντας την οικονομία σε πρώτη φάση μέχρι το 2022, αλλά στην ουσία για τα επόμενα 60 χρόνια, ξέχωρα από την υποθήκευση της ελληνικής δημόσια γης για τα επόμενα 99 χρόνια, απόφαση που καμιά κυβέρνηση δεν δέχθηκε να υπογράψει.

yellow-1-year

Και για να εξιλεωθεί βγάζει λοταρία τις αποδείξεις παρουσιάζοντας την κίνηση αυτή ως… ανθρωπιστική; Μπαίνει ο ανθρωπισμός στην κληρωτίδα; Μπορεί να ζήσει μια χώρα με ψίχουλα επιδομάτων όταν οι πολίτες βλέπουν να χάνουν το βιό τους, όχι γιατί δεν δούλεψαν, όχι γιατί έκαναν κάτι λάθος, αλλά γιατί δεν έχουν να δουλέψουν ή γιατί δεν πληρώθηκαν για όσα δούλεψαν ή γιατί τους αύξησαν τους φόρους πάνω από όσα εισπράττουν από τις δουλειές τους, όταν έχουν δουλειές… Χάνουν το βιό τους, επειδή μια κυβέρνηση κάνει πολιτική με ταξικό πρόσημο, θέλοντας να εξαφανίσει τη μεσαία τάξη και να μας κάνει όλους ίσους, αλλά προς τα κάτω, ισοπεδώνοντας κάθε θετική ικμάδα αυτής της κοινωνίας και πνίγοντάς την μέσα στην υπέρμετρη φορολογία και στη δυσώδη και αμαρτωλή γραφειοκρατία.

Παράλληλα ενθαρρύνει μια τακτική επιδομάτων που οδηγεί στην προσμονή της βοήθειας από το κράτος πατερούλη, που μόνο κάποια σοβιετικού τύπου καθεστώτα επιχείρησαν στο παρελθόν.

Εκεί καταντήσαμε…

Το βέβαιο είναι ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή που μόνο η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να επιτύχει.

Το ζήτημα είναι μέσα στο έτος που έρχεται, αυτή η παραδοχή να γίνει πεποίθηση στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μιας και η χώρα για να βγει από το θανάσιμο τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει και να πάει μπροστά, χρειάζεται αναπτυξιακές πολιτικές που η υπερφορολόγηση Τσίπρα δεν μπορεί να δημιουργήσει. Χρειάζεται άλλη πολιτική. Αλλαγή πλεύσης για τη χώρα. Χρειάζονται πολιτικές που θα δημιουργήσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και όχι πολιτικές επιδομάτων για να επιτευχθεί, απλά, η επιβίωση του σήμερα, ώστε μέσω της ανάγκης για επιβίωση να ελέγχεται η ψήφος του ελληνικού λαού

Αυτή η πολιτική αποτελεί προσβολή στη λογική και στην ιστορία των Ελλήνων και δεν πρέπει πλέον να γίνεται ανεκτή από κανέναν. Λύση υπάρχει και βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Στη δική μας ψήφο. Είναι δική μας επιλογή. Τους μάθαμε. Τους ξέρουμε πλέον καλά. Δεν αλλάζουν γιατί αυτό έχουν επιλέξει να είναι. Καιρός να φύγουν.Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Πρώην Βουλευτής Ηλείας, πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1962. Έγγαμος με τη Σοφία Χίντζιου και πατέρας δύο αγοριών.

Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος.


Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ηλείας με τη Ν.Δ. για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012. Από τον Ιανουάριο έως το Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Από το 2004 έως το 2007 μετείχε ως Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ως Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών. Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Από το  2007 έως και τον Ιανουάριο του 2008 μετείχε ως Μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδική Επιτροπή Περιφερειών. Το 2009 και μετά μετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.


Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ και στις εφημερίδες Απογευματινή, Ελεύθερος (1998-1993) και Εστία (1984). Αρχισυντάκτης στην Απογευματινή της Κυριακής (1999-2002). Αρθρογράφος στις εφημερίδες του Πύργου Πατρίς και Πρώτη (2002). Συνεργάτης στην εφημερίδα Εξπρές, μηνιαία περιοδικά και σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην εκδιδόμενη από το κόμμα της Ν.Δ. εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα Πορεία (1980-1981). Από το 1980 συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και εκ των επιτελικών στελεχών του από το Μάρτιο του 1997.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΣΑΠ (1989).

Εκ των συγγραφέων της σειράς βιβλίων «Ελλήνων Χρόνος» και «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Έχει γράψει επίσης το βιβλίο «Η Ηλεία στην Ελλάδα της Ευρώπης και της Aνάπτυξης».

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών Ηλιούπολης και του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας».

Ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού της Νομικής (1983-1988).

Η λοταρία της ανθρωπιάς του κ. Τσίπρα προσβάλλει τους Έλληνες

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Είναι γεγονός ότι μέσα στην εορταστική περίοδο οι μεγάλες ειδήσεις σπανίζουν. Αυτό θα το διαπιστώσετε και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων που φιλοξενούν ρεπορτάζ που σε άλλες μέρες ούτε καν θα έμπαινα προς συζήτηση για κάλυψη στην ημερήσια σύσκεψη του κάθε σταθμού.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο