Guest

Η Φώφη Γεννηματά θα έβαζε φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου αν ζούσε !

Αφορμή για την εξωφρενική αυτή εκδήλωση ευρωλαγνίας της Φώφης είναι το Βαρουφάκειο δήθεν σχέδιο Χ για τη δραχμή, ένα σχέδιο που ποτέ του ο λυγερόκορμος Γιάνης δεν ήταν στην πραγματικότητα διατεθειμένος να προωθήσει. Όπως δεν ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας. Γι΄αυτό και στις δήθεν διαπραγματεύσεις, οι δανειστές ήταν εκείνοι που χτυπούσαν και χτυπάνε το ζουρνά και εμείς χορέψαμε και χορεύουμε πεντοζάλι.

Παρ’ όλο το γνωστό της φαιδρότητας του Μπαρουφακικού σχεδίου Χ, σύσσωμη και οργισμένη η αντιπολίτευση, απαίτησε και οργάνωσε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για να αναζητηθούν οι σχετικές ευθύνες! Όχι γιατί έγινε ή εκτελέστηκε κάτι τέτοιο, αλλά γιατί ο καθηγητής Galbraith, ανεπίσημος σύμβουλος του Γιάνη, έγραψε ένα βιβλίο όπου περιγράφει τις μυστικές διαδικασίες ενός τέτοιου δήθεν σχεδίου. Ο Κυριάκος,ο Ποτάμης, ο Λεβένταρος όλα τα συστημικά προϊόντα του  καθεστώτος, έσπευσαν να εκφράσουν την οργή τους γιατί κάποιοι σκέφτηκαν ή σκέφτονται τη μετάβαση στη δραχμή. Καλλιεργούν ένα έδαφος προσήλωσης στην ευρωφυλακή της ντροπής και της καταστροφής, τώρα που διαγράφεται ολοκάθαρα η επερχόμενη ήττα των σύγχρονων οικονομικών πάντσερ του 4ου Ράϊχ, ύστερα από το Brexit και τη σαρωτική άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σε όλη την Ευρώπη.

 

 

Αλλά να φτάνουμε στο σημείο όπου η Φώφη Γεννηματά, η αρχηγός του επιλεγόμενου Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος να ζητά την ποινικοποίηση μιας πολιτικής και οικονομικής άποψης όπως αυτή για τη δραχμή, έ αυτό δεν το περιμέναμε ειλικρινά. Αυτό παραπέμπει στον περίφημο νόμο 509 για το ιδιώνυμο με το οποίο διώκονταν οι. κουμουνιστές.

 

Πόσο αντιδημοκρατική είναι η χοντράδα της Φώφης δε χρειάζεται να το συζητήσουμε, είναι κάτι το αυτονόητο. Όμως, τραγικό όσο και αστείο είναι το γεγονός πως, αν γινόταν  γίνει πράξη η αχαρακτήριστη πρότασή της, τότε θα κινδύνευε με φυλάκιση ο ίδιος ο γεννήτορας  του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέα Παπανδρέου, αν ζούσε σήμερα !  Γιατί ο Ανδρέας σε πολλές περιπτώσεις είχε εκφραστεί σαφώς αρνητικά κατά της  δημιουργίας της ευρωζώνης. Για του λόγου το αληθές παραπέμπουμε την  Φώφη και τους λοιπούς ευρωλάγνους μοναχικούς συνοδοιπόρους της, στην  ομιλία του Ανδρέα στη Βουλή για το ίδιο θέμα που μπορεί να τη διαβάσουν στο ταπεινό μου Blog theodore-katsanevas.blogspot.gr, όπως και σε αυτό που αποκαλείται Οδός Δραχμής. Εδώ όπου με ανιδιοτέλεια, μελέτη σε βάθος και επιμονή, εκφράζονται απόψεις και κυρίως προτάσεις για τη συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή που αποτελούν και το μονόδρομο για τη σωτηρία της χώρας. Αναμένοντας να μας στείλει φυλακή η Φώφη και τα άλλα παιδιά της κατοχικής Βουλής με ένα νέο ιδιώνυμο για την ποινικοποίηση της άποψης για τη δραχμή. 


Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας (PhD στο  London School of Economics and Social Science) είναι πανεπιστημιακός και πολιτικός. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Δ., Διοικητής του Ι.Κ.Α., βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθήνας και πρόεδρος του κόμματος "Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων".


http://theodore-katsanevas.blogspot.gr/


Η Φώφη Γεννηματά θα έβαζε φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου αν ζούσε !

γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας.

Ποιος θα το έλεγε. Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά, η κόρη του μεγάλου Γιώργου και προσωπικού μου φίλου Γιώργου Γεννηματά, απειλεί με ποινικοποίηση των απόψεών μας για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, τη δραχμή. Μάλιστα. Σε ομιλία της στην Πάτρα, η Φώφη  άστραψε και βρόντηξε κατά των «υπονομευτών»  που σχεδιάζουν την έξοδο από ,τον «παράδεισο» της ευρωζώνης και την επιστροφή στην «κακή»  δραχμή.