Βουλευτές

Για μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της συνοχής και της δημιουργίας

 

 

Η ανεργία έχει φθασει στο τραγικό 30% που υποδηλώνει πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού μας ιστού και συντριβή των νέων ανθρώπων, που δεν μπορούν να πραγματώσουν τα ονειρά τους και τίθενται εκ των πραγμάτων στο κοινωνικό περιθώριο, αφού πρωτίστως έχουν μετατραπεί σε κοινωνικά ράκη, τραγικές φιγούρες μιας χωρίς ελπίδα και νόημα ζωής. Στην ίδια κατεύθυνση το σπουδαίο διανοητικό μας κεφάλαιο, οι νέοι επιστήμονές μας για τους οποίους η πολιτεία τόσα κεφάλαια επένδυσε στα πανεπιστήμιά μάς για να τους σπουδάσει, αναγκάζονται να αποζητήσουν διέξοδο σωτηρίας απο το ισοπεδωμένο κοινωνικό μας τοπίο, στο εξωτερικό. Πάνω απο 250.000 έλληνες επιστήμονες έφυγαν τα τελευταία 2 χρόνια απο την Ελλαδα στπο εξωτερικό, πρός δόξην του δυσώνυμου μνημονίου.

 

Οι ατομικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο με ρυθμό γεωμετρικής προόδου, οδηγώντας στην κυματώδη θάλασσα της απελπισίας άλλοτε ευημερούντα και ακμάζοντα τμήτατα της ελληνικής κοινωνίας. Πάλαι ποτέ νοικοκυραίους που με την έντιμη εργασίας τους και τον ιδρώτα τους προόδευαν, σπούδασαν και πάντρεψαν τα παιδιά τους και σήμερα έχουν καταστεί απόβλητοι. Ενδειτικά είναι τα παραδείγματα του «Φωκά», του «Κατσέλη», των «Spriders Stores» μέσα σε μόλις λίγους μόνον μήνες. Ενώ οι μεγάλες μας επιχειρήσεις όπως προσφάτως η «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν την πιστωτική ασφυξία, το υψηλό ενεργειακό κόστος λειτουργίας τους, την σκληρή φορολογία και τις δυσθεώρητες ασφαλιστικες εισφορές, αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να μεταφερθούν στο εξωτερικό.Πλήθος ελληνικών και άλλοτε ακμαζουσών επιχειρήσεων, αναζητούν την τύχη τους στην Βουλγαρία και αλλού στην Βαλκανική, δοθέντος πια ότι δεν έχουν ελπίδα επιβίωσης στην έρημη χώρα. Και ακολουθούν τόσα και τόσα ακόμα παραδείγματα που αποδεικνύουν έμπρακτα, ότι η Ελλάδα βιώνει την μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική της κρίση. Που είναι πρωτίστως πολιτισμική κρίση και κρίση αξιών ζωής. Αφού τις περασμένες δεκαετίες βυθισμένοι στην νιρβάνα της κατανάλωσης και αναγάγοντας το χρήμα σε υπέρτατη κοινωνική αξία, απεμπολήσαμε όλες τις μεγάλες ηθικές αρετές των ελλήνων. Την αγάπη, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, την φιλότητα, την δημιουργία και τόσα άλλα ηθικά καταπιστεύματα, που κληροδότησε ο ελληνικός πολιτισμός στην οικουμένη.

 

Απέναντι σε όλα αυτά τα ζοφερά και καταθλιπτικά για την ελληνική κοινωνία, οι επερχόμενες αυτοδιοκητικές εκλογές και δη οι Περιφερειακές καλούνται να διαδραματίσουν ένα σπουδαίο ρόλο, στο φάσμα του αναπτυξιακού αναπροσανατιολισμού της ελληνικής οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής, όπου με εμπνευσμένες παρεμβάσεις και πολιτική ευτολμία, πρέπει να επιχειρηθεί η ανασυγκρότηση του σφόδρα διαρρηγμένου κοινωνικού μας ιστού.

 

Οι περιφέρεις αξιοποιώντας στο έπακρο τόσον τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, όσο και άλλα διατειθέμενα χρηματοδοτικά εργαλεία στο φάσμα της ανάπτυξης απο την Ευρωπαϊκή Ενωση, μπορούν να καταστούν οι ιμάντες μεταφοράς ενός δημιουργικού σόκ στην ελληνική κοινωνία. Συνυφαίνοντας αρμονικά το σπουδαίο διανοητικό μας κεφάλαιο, με την πολύ υψηλής κεφαιλαιοδοτικής απόδοσης πολτισμική μας κληρονομιά αν αναξιοποιηθεί δεόντως, αλλά και τους υπάρχοντες πρός διάθεση δημόσιους και ιδιωτικούς οικονομικούς πόρους.

 

Παράλληλα οι Περιφέρειες οφείλουν να επιχειρήσουν δραστικές παρεμβάσεις στην ανασυγκρότηση του θρυμματισμένου κοινωνικού μας ιστού και δη στο φάσμα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, ενεροποιώντας όλους τους θύλακες, τους πόρους και τα κεφάλαια πρός αυτή την κατεύθυνση. Κατά αρχήν πρέπει με εμπνευσμένες και έντιμες πολιτικές ηγεσίες στο πηδάλιό τους, που έμπρακτα έχουν αποδείξει ότι με έντιμα χέρια ξέρουν να εργάζονται και να αποφέρουν απτά αποτελέσματα, να πείσουν τους πολίτες ότι πρέπει να συμμετέχουν δημιουργικά στην μεγάλη προσπάθεια στήριξης της κοινωνικής συνοχής ηθικά και οικονομικά, αναδεικνύοντας τον θεσμό του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και πάλι σε υπέρταη αξία της ζωής των ελλήνων.Και κατά δεύτερο λόγο πρέπει να επιχειρήσουν με δημιουργική φαντασία, αλλά και ρεαλισμό, πλήθος συνεργειών με την εκλλησία και άλλους κοινωνικούς φορείς, σε μια γιγάντια προσπάθεια δημιουργίας ευέλικτων και αποτελεσμάτικών δομών στήριξης των κοινωνικώς αδυνάτων. Η Ελλαδική εκκλησία εδώ, όπως πάντοτε με ηθική ευαισθησία και αγάπη έπραξε για τον άνθρωπο, μπορεί να αναδειχτεί σε κορυφαίο πυλώνα συνεργασίας με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής.

 

Τέλος μεταξύ πολλών ακόμα δράσεων που ευνόητα δεν μπορούμε για λόγους οικονομίας χώρου να παραθέσουμε σε αυτές τις εσαγωγικές μας σκέψεις, οι Περιφέριες οφείλουν να επιχειρήσουν μια δημιουργική πολιτισμική αντεπίθεση στην ελληνική κοινωνία. Για να αναδειχτεί όλο αυτό το πλούσιο πολιτισμικό έμψυχο και άψυχο πολιτισμικό κεφάλαιο που διαθέτουμε και να αποτελέσει πέρα απο πυλώνα κοινωνικής δημιουργίας των ελλήνων και μια επίκουρη δύναμη οικονομικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.

 

Το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» θα μετάσχει ενεργά στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές και δια του Γενικού Γραμματέα του κ-ου Νίκου Νικολόπουλου, θα διεκδικήσει πολιτικά την Περιφέρεια των Αθηνών. Καλούμε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογικής κατευθύνσεως, με δημοκρατικό ήθος και τις εμπνευσμένες προτάσεις τους, να ξεκινήσουμε μαζί έναν δημιουργικό διάλογο για την ανάδειξη όλων των κρίσιμων πολιτικών προταγμάτων, που θα διακυβευτούν στις Περιφερειακές Εκλογές.

* Ο Νίκος Νικολόπουλος, είναι Γ. Γραμματέας του «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλαδος».

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι γενικός γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :


Παντρεμένος με την Αναστασία Μανωλοπούλου και πατέρας τεσσάρων παιδιών, Αφροδίτη (1997), Ιωάννης (1998), Νίκη (2000) και Ανδρέας - Ευγένιος (2001).

 


ΣΠΟΥΔΕΣ


• Υποψήφιος Διδάκτωρ, Οικονομική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
• Μεταπτυχιακό, «Οικονομικά της Εκκλησίας». Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, του Πάντειου Πανεπιστημίου.
• Πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Πτυχιούχος ΑΣΣΕ.
• Μεταπτυχιακός φοιτητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Εξελέγη πρώτος Βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 1989 και έκτοτε επανεξελέγη 1990, 1993, 1996, 2000, 2004 έως το 2007. Επανεκλέγεται στις εκλογές του 2009.
Το 1990 ορίζεται από τον Πρωθυπουργό κ. Κων/νο Μητσοτάκη Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος μέχρι τη διάλυση της Βουλής το 1993.


ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το 1986 εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων.
Επιστρατεύεται το 1990 ως υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων επικεφαλής της δημοτικής παράταξης το «Μέλλον της Πάτρας», όπου συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο στην κάλπη το υψηλότερο ποσοστό μέχρι σήμερα της προτίμησης των πολιτών από τον κεντροδεξιό χώρο.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έως και τον Σεπτέμβριο 2007
• Τακτικό μέλος, του Συμβουλίου της Ευρώπης, (Commision), με έδρα το Στρασβούργο
• Τακτικό μέλος, της Δυτικο-Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα το Παρίσι
• Εκλέγεται Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας
• Εκλέγεται Πρόεδρος Διακομματικής Επιτροπής Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων της Βουλής των Ελλήνων

Κοινοβουλευτικές επιτροπές


Συμμετέχει με υπόδειξη του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και απόφαση του Προέδρου :
• Εθνικής Οικονομίας
• Εξωτερικών και Άμυνας
• Θρησκευμάτων
• Ανάπτυξης - Εμπορίου
• Εργασίας
• Πολιτισμού

•Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεσογείου (ΡΑΜ)

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

• Εκλεγμένο Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (έως το 2005)
• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (έως και της παραίτησης)
• Εκλεγμένος Τομεάρχης Εθνικής Οικονομίας (έως το 2004)
• Διορίζεται με απόφαση του Προέδρου κ. Μιλτιάδη Έβερτ Γραμματέας Συνδικαλισμού Κεντρικής Διοίκησης (έως το 1997)
Διορίζεται με απόφαση του Προέδρου κ. Κώστα Καραμανλή :
• Γραμματέας Τεκμηρίωσης στην Κεντρική Διοίκηση , καθώς επίσης
• Γραμματέας στην Κεντρική Διοίκηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων -Μ.Κ.Ο. (έως 2010)

• Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Δεκέμβριος 2010 έως της ορκωμοσίας του ως αρμοδίου Υφυπουργού Εργασίας αυτής της κυβερνητικής ύλης

# ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ίδρυση 23.5.2013)

Μετά την διαφωνία του με την πολιτική μεταστροφή και την ανακολουθία μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών κυβερνητικών αποφάσεων, παραιτήθηκε από Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και ήρθε σε ρήξη με την ηγεσία της ΝΔ.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα και δημιούργησε πυρήνες σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στις 23 Μαΐου 2013 με τον μετασχηματισμό του Κινήματος σε Κόμμα –προχώρησε στην ίδρυση του ΧΡΙ.Κ.Ε.- που διοικείται από μία 35μελή (προσωρινή) Διοικούσα Επιτροπή, η οποία τον επέλεξε στην θέση του Γενικού Γραμματέα.

 

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

• Ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού «Νέος ΛΟΓΟΣ» από το 1986 έως το 1996
• Ιδρυτής και μέλος της συντακτικής ομάδας περιοδικού «Πολιτικό Εντευκτήριο» από το 1997
• Ιδρυτής εφημερίδας ΑΓΓΕΛΕΙΟΦΟΡΟΣ της Ενημέρωσης, από το 1997 έως το 1998
• Ιδιοκτήτης - Ιδρυτής του Ραδιοφωνικού σταθμού ΜΕΛΛΟΝ FM, έως το 1994
• Ιδρυτής - Ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού ΜΕΛΛΟΝ TV έως το 1994


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

• Αντιπρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
• Σύμβουλος Επιχειρήσεων
• Στέλεχος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος
• Οικονομικός Σύμβουλος Ιδιωτικών Επιχειρήσεων
• Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεφαλαίου Α.Ε.

 


ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

• Δημήτριος Γούναρης, Πολιτική Βιογραφία.
Προλογίζει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗ
• Δημήτριος Γούναρης, Ο ιδαλγός της Δημοκρατίας.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Δημήτριος Γούναρης, Ο ριζοσπάστης.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Παναγιώτης Κανελλόπουλος Ο πολιτικός της σύνθεσης και του μέτρου. Εκδόσεις ‘'ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ''
• Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Ο φιλόσοφος πολιτικός, ο παραδειγματικός ηγέτης.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Η Αχαΐα στον 20ο αιώνα.
Εκδόσεις MEGA print
• Αχαΐα - Ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο.
Εκδόσεις ‘'ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ''
• Κοινοβουλευτικός έλεγχος, Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
• Έντυπη διαδρομή.
Εκδόσεις ‘'ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ''
• Πάτρα - Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006.
Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗ
• Μονογραφίες :
2. Το μεταρρυθμιστικό έργο του Δημητρίου Γούναρη, 2000.
Εκδόσεις MEGA print
3. ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - Θεμέλιο οικονομίας, 2001. Εκδόσεις MEGA print
4. Η προοπτική Ανάπτυξης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, 2002. Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

5. Η Εθνική Ιδιοπροσωπία των λαών υπόβαθρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, 2003.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
6. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΚΙΕΒΟ 23-27/06/2004, 2003.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Η προσπάθεια και το έργο του πολιτική άποψη, 2004.
Εκδόσεις MEGA print
8. Με θέση και παρέμβαση στη Νέα Διακυβέρνηση, 2004.
Εκδόσεις MEGA print
9. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Η προσφορά και το έργο του πολιτική άποψη, 2004.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
10. Γυναίκα & Κοινωνία ... σήμερα, 2005.
Εκδόσεις MEGA print
11. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, Σεπτέμβριος 2005.
Εκδόσεις MEGA print
12. Το ζήτημα του χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας και το Σύνδρομο της Νόβα Χούτα, Φεβρουάριος 2006.
Εκδόσεις MEGA print
13. Σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας. Το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες, Απρίλιος 2007.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
14. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Νεοελληνικό σύμβολο, απέναντι στον Φονταμενταλισμό και στα Διευθυντήρια, Μάιος 2007.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
15. Παναγιώτης Κανελλόπουλος : Ο φιλόσοφος πολιτικός, ο παραδειγματικός ηγέτης, 2008.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
16. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, 2008.
Εκδόσεις ΝΕΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
17. ΥΠΕΡ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΛΟΓΟΣ , Σεπτέμβριος 2008.
Εκδόσεις MEGA print

Για μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της συνοχής και της δημιουργίας

του Νίκου Νικολόπουλου.

Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου, μέλλεται να αποτελέσουν ένα κομβικό σημείο, για τη κατά αδήριτο τρόπο επιβαλλπομενη σήμερα ταχεία ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Τα τεράστια πλήγματα που επέφεραν στον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό οι μνημονιακές κυβερνήσεις μας με τις άστοχες και ανερμάτοστες πολιτκά επιλογές τους, κατέστησαν την πατρίδα μας κρανίου τόπου. Ο απολογισμός ειναι οδυνηρός και κόβει την ανάσα κάθε σκεπτόμενου και δημοκρατικά ελεύθερου ελληνα, που μπορεί να κάνει αποτιμήσεις της σκληρής πραγματικότητας, πέρα και πάνω απο οιεσδήποτε κομματικές εξαρτήσεις και επακόλουθες πολιτικές δουλείες.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο