Guest, slideshow-2

Ένας… ακήρυχτος πόλεμος από εχθρούς και ηλίθιους

Lesbos_by_Sentinel-cc-by-wikimedia

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης.

          Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «πορτοκαλί» συναγερμού και η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί έναν πολυεπίπεδο ακήρυχτο πόλεμο που αφορά εξωτερικούς επιβουλείς και… ηλίθιους ή τυχοδιώκτες εσωτερικού!

          Η Τουρκία καραδοκεί, θεωρώντας ότι αν δεν περάσει ο… τσαμπουκάς της τους επόμενους μήνες, τότε κινδυνεύει να μείνει στο περιθώριο των γεωπολιτικών εξελίξεων της περιοχής για δεκαετίες. Από την άλλη, κάποιοι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες γίνονται προταγωνιστές σε ένα θέατρο επιχειρήσεων κατάλυσης του νόμου και κατάχρησης της ελληνικής και ευρωπαϊκής φιλοξενίας, που ενδεχομένως να υποκινούνται από πολλές πλευρές για διαφορετικούς λόγους, οι οποίοι κάλλιστα μπορούν να συμπίπτουν. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, έχουμε το δεύτερο κύμα κορωνοίού σε συνδυασμό με την πολλαπλασιαστική ηλιθιότητα μερίδας ανεύθυνων και ανεγκέφαλων, που μπορεί να εξελιχθεί σε έναν εφιάλτη μέσα στους επόμενους μήνες. Και αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση λόγω των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης και οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

          Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η Τουρκία είναι στο περιθώριο των εξελίξεων και θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να πλήξει τη σταθερότητα στην Ελλάδα, στοχεύοντας απευθείας στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από την οποία έχει βρει μεγάλο… μπελά. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινητοποιεί πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ώστε να προκαλέσουν πλήγμα στη χώρα από τη συνοριογραμμή του Εβρου έως τα θαλάσσια σύνορα του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Ευσεβείς πόθους για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τρέφουν και εγχώρια «φίδια», τα οποία δεν διστάζουν να αναπαράξουν την τουρκική προπαγάνδα, είτε γιατί τους ενώνουν πολλά μέσω… υπόγειων και… δύσοσμων διαδρομών, είτε γιατί θα τους φάει η… μαρμάγκα, αν αποκαλυφθούν πολιτικά και δικαστικά τα έργα και οι ημέρες τους. Οι τύποι έχουν έχουν πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη και η αγωνία τους είναι στο κατακόρυφο. Μέχρι και με τον… διάβολο θα συμμαχούσαν για να αποφύγουν τα χειρότερα!

          Η κυβέρνηση καλείται να λάβει δραστικά μέτρα και πρώτα απ΄ όλα να κινητοποιήσει τους ευρωπαίους εταίρους για να συμμαζευτεί η κατάσταση με τον αμετροεπή και προκλητικό Ερντογάν και αφετέρου να τεθεί σε νέα βάση η διαχείριση των ανθρωπίνων ψυχών με προσφυγικό προφίλ αλλά και των πάσης φύσεως λαθρομεταναστών που σε κάποιο σημαντικό βαθμό, προκαλούν ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία, είτε σε επίπεδο έννομης τάξης είτε ως προς το σκέλος της δημόσιας υγείας, αθροιζόμενοι με τα πολλαπλάσια κρούσματα ημεδαπών. Όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στη Μόρια, συνιστούν ένα διμέτωπο ασύμμετρο πόλεμο, στον οποίο έχουμε μπει απο΄τον περασμένο Μάρτιο.

          Η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις 50.000 στρατιωτικών, αστυνομικών, γιατρών, νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας με διετή ορίζοντα και με κατ΄ εξαίρεσιν δαπάνες. Σε συννεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα μπορούσε να δεσμευτεί ένα ποσό της τάξης των €2 δισ. για το σύνολο της διετίας. Το εθνόσημο και η «λευκή ποδιά» πρέπει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα σύνορα της χώρας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, η Αστυνομία και το Λιμενικό θέλουν επιπλέον ενισχύσεις με επίλεκτες δυνάμεις. Το Κράτος λειτουργεί αποτελεσματικά, αλλά υπάρχει και κόπωση. Επιπλέον, πρέπει να γίνει ακόμη πιο αισθητή η παρουσία του, γιατί δεν έχουμε πρόβλημα μόνο στα σύνορα ή με τους λαθρομετανάστες (άλλη κατηγορία οι πρόφσφυγες). Έχουμε πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα με τους ανεύθυνους και ανόητους που αποτελούν εν δυνάμει κινούμενες «βόμβες» για τη διασπορά του επικίνδυνου ιού.

          Το θέμα της Τουρκίας είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρο και είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να καταστήσει τους ευρωπαίους εταίρους πιο ενεργούς, βάζοντας τους στο γεωπολιτικό παίγνιο. Η προάσπιση της ελληνικής επικράτειας είναι προάσπιση των συμφερόντων της ευρωπαίκής οικογένειας στην οποία ανήκουμε. Η Γαλλία ηγείται μια προσπάθειας εκθεσης της Τουρκίας ως προς την τήρηση των διεθνών κανόνων και του διεθνούς δικαίου, η Γερμανία προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ευρωπαϊκή προοπτική αλλά και τις εμπορικές και επενδυτικές της σχέσεις με τη γειτονική μας χώρα, ενώ άλλες χώρες δεν θέλουν να ανακατέψουν τη… σούπα, για τους δικούς τους λόγους.

          Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης που ξανάρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, δεν υπάρχουν περιθώρια για εκπτώσεις. Όσοι συλλαμβάνονται να υποκινούν στάσεις υπονομεύοντας την εθνική ασφάλεια και τάξη, πρέπει να απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες και με την πλήρη συνδρομή της Ευρώπης. Τα αστεία τελείωσαν. Άλλο πράγμα να προσφέρουμε βοήθεια σε κατατρεγμένους ανθρώπους για να επιβιώσουν και να τύχουν μιας ανθρώπινης και αξιοπρεπούς μεταχείρισης και άλλο πράγμα, κάποιοι να λειτουργούν ως απειλή για την εθνική ασφάλεια και συνοχή. Δεν πρέπει να δοθεί η αίσθηση σε κάποιους ότι μπορούν να εκβιάζουν και να κερδίζουν αυτό που θέλουν. Οταν καις το σπίτι και τις υποδομές που σου εξασφαλίζουν οι ευρωπαίοι και οι Έλληνες πολίτες, τότε θα μείνεις εκεί που είσαι μέχρι νεωτέρας και έως ότου διαμορφωθεί το περιβάλλον για να επιστρέψεις στην πατρίδα σου! Απλά πράγματα χωρίς περιγραφές και… περικοκλάδες.

          Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, δεν υπάρχει περιθώριο να γίνει αποδεκτός ο «επαγγελματικός ανθρωπισμός» διαφόρων αλληλέγγυων χαβαλέδων και παρασίτων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ενώ συντριπτική πρέπει να είναι η απάντηση του ελληνικού κράτους σε όσους τραμπούκους επιχειρήσουν να προκαλέσουν κακό σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους, όσο θα βρίσκονται εντός της επικράτειας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζουν ότι η παραμονή τους στη χώρα μας, έχει ημερομηνία λήξεως. Οι πραγματικοί πρόσφυγες πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής διαχείρισης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και όσοι λειτουργούν ως… εισβολείς να μπουν στον προθάλαμο των απελάσεων, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ιδίως σε αυτήν την περίοδο, μιλάμε για σοβαρό πρόβλημα στην εθνική ασφάλεια της χώρας, ιδίως σε αυτους τους… πονηρούς και επικίνδυνους καιρούς.

          Στο σκέλος της διαχείρισης του κορωνονοίού, πρέπει να εφαρμοστουν οι νόμοι, έτσι όπως αυτοί διαμορφώνονται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Στους ηλιθίους του «αντι-μασκέ» κινήματος, πρέπει να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα. Άραγε οι ίδιοι θα ήθελαν κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης να υπάρχουν γιατροί ή νοσηλευτές χωρίς μάσκες και γάντια; Όσο για τους ηλίθιους που  πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο ιός, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες. Άραγε, αν τους παροτρύναμε να περάσουν με το αυτοκίνητο τους όποιο STOP δουν μπροστά τους και με ταχύτητα 100 χλμ., θα το έκαναν; Μάλλον όχι, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο! Όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι τύποι είναι δημόσιοι κίνδυνοι. Και ο ηλίθιος έχει… άδειο κεφάλι και αδιαφορεί εάν προκαλέσει ζημιά στον συνάνθρωπο του. Διαφημίζει τις ατομικές ελευθερίες και τον… ψευδοδικαιωματισμό του. Επί της ουσίας πρόκειται για τους πάλαι ποτέ «ψεκασμένους» και «αγανακτισμένους» της άνω και κάτω πλατείας της περιόδου 2010-2014. Η ίδια η πραγματικότητα τους έκανε να φάνε τα μούτρα τους και τώρα διεκδικούν νέο… ρόλο με αφορμή την πανδημία.

          Απέναντι σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα, η κυβέρνηση καλείται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα του νόμου. Τα πρόστιμα των 150 ευρώ είναι απλό… χάδι. Αν ο Έλληνας δεν πονέσει στην τσέπη, μυαλό δεν βάζει. Το ζήτημα όμως είναι άλλο. Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας για τη δημόσια και ατομική υγεία και όχι για να μην βάλουν πρόστιμο. Η κυβέρνηση καλείται πλέον να επιβάλλει ένα νέο «τιμολόγιο βλακείας», Οι απείθαρχοι, αποτελούν δημόσιο κίνδυνο σε μια περίοδο, όπου η επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης θα προκαλέσει  περαιτέρω επιδείνωση και της οικονομικής κατάστσης. Οι οργανωμένες κοινωνίες πάντα έχουν τον τρόπο τους για να βάζουν στη θέση τους, τους απείθαρχους και τους ανισόρροπους.

          Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πρέπει να δει τι θα κάνει με τους ανεύθυνους της αντιπολίτευσης με τους οποίους έχει μπλέξει. Βέβαια, το επίπεδο της αντιπολίτευσης είναι για γέλια και οι πολιτικοί τυχοδιώκτες αυτοεξευτελίζονται από τις δηλώσεις τους και τα γεγονότα που έρχονται στη συνέχεια να τους… ξεγυμνώσουν. Στην αρχή μας έλεγαν ότι καταπατούνται οι ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, από το lockdown και ότι θα καταστραφούμε λόγω κλειστών συνόρων, αφού θα καταρρεύσει ο τουρισμός, ενώ ήξεραν ότι υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων και πτήσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη! Στη συνέχεια, μόλις άνοιξαν τα σύνορα, μας είπαν ότι θα μας γεμίσουν με κορωνοϊό οι τουρίστες. Αλλά αφού δεν ήρθαν πολλοί τουρίστες και αφού υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, τότε θα πεθάνουμε από την πείνα, όπως μας έλεγαν! Κάποιοι… ξεσάλωσαν με πορείες και συγκεντρώσεις και κάποιοι άλλοι παραθέρισαν σε νησιά σαν να μη συμβαίνει τίποτα, καθώς δεν δέχονται την ύπαρξη του ιού. Οι πολιτικοί τυχοδιώκτες πάντως, όταν είδαν τα κρούσματα να αυξάνουν, κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι έχει χάσει την μπάλα! Βέβαια, είχαμε και τους «ψεκσμένους», οι οποίοι πίσω από τις μάσκες και το εμβόλιο βλέπουν το… τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς! Και όταν κάποια στιγμή έπρεπε να γενικευτεί η μάσκα, ακούσαμε την κορυφαία βλακεία, ότι όλα γίνονται για να κονομήσουν κάποιοι επιχειρηματίες που είναι φίλοι της κυβέρνησης!!! Ως προς τα σχολεία, τι μία μας έλεγαν ότι πρέπει να ανοίξουν γιατί οι εργαζόμενοι γονείς δεν έχουν που να τα αφήσουν και μόλις αυτά ειναι να ανοίξουν, τότε είπαν ότι όλα γίνονται χωρίς σχέδιο και θα γεμίσουμε με κρούσματα! Μετά βρήκαν ως δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να δώσουν οι ελληνικές οικογένειες ώστε να εφοδιαστούν με μάσκες. Σιγά μην κόψουν τους καφέδες για μια… παλιομάσκα! Όσο για τους τρελούς που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεση τους στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, οι μόνοι αρμόδιοι είναι οι Εισαγγελεις και τα… ψυχιατρεία!

          Η ένταση με την Τουρκία και κυρίως οι αναρτήσεις κάποιων πρώην κυβερνητικών στελεχών της περιόδου 2015-2019, μας έχουν βάλει σε πάρα πολλές… πονηρές σκέψεις! Παρεμφερές ζήτημα και το πρόσφατο «παρών» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακήρυξη αποκλειστικών οικονομικών ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο. Κάτι… τρέχει, το οποίο θα αποκαλυφθεί κάποια στιγμή. Όσες συμφωνίες και μυστικές διαδρομές με κονόμες έχουν γίνει, θα έρθουν στο προσκήνιο. Τότε, θα λυθούν πολλες απορίες μας. Επιπλέον, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει… deal με τους προηγουμενους για άφεση αμαρτιών. Γιατί αυτή η ιστορία με τη μη άρση ασυλίας γνωστού τραμπούκου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μας βάζει σε σκέψεις… 

          Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές και ασυμμετρες απειλές που αν ενταθούν, τότε θα προκληθούν πολλαπλασιαστικά αρνητικές επιδράσεις. Έχει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των Τούρκων και πρέπει να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για να απαντήσει. Πρέπει να προασπίσει την εθνική ασφάλεια και την έννομη τάξη από τους λαθροεισβολείς, κόβοντας τονκ… αέρα και τον… τσαμπουκά όσων εκβιάζουν όσων τους υποκινούν και όσων τους προστατεύουν. Μέσα σε όλα αυτά, πρέπει να δώσει μια ττιάνια μάχη για να περιορίσει τη διασπορά του επικίνδυνου ιού και να περιορίσει κατά το δυνατόν τις αρνητικές συνέπειες στην οικονομία.

           Η συγκυρία είναι πρωτοφανής και μόνο με την περίοδο της Κατοχής θα μπορούσε να συγκριθεί. Με τις ανάλογες προσομοιώσεις, τις αδιαμφισβήτητες ομοιότητες και τις ρεαλιστικές αφαιρέσεις φυσικά. Εδώ που φτάσαμε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τα… χαριεντίσματα, τις αβρότητες και την επίδειξη ανοχής. Οι μάχες της συντεταγμένης Πολιτείας είναι πολύ δύσκολες και ο «ακήρυχτος» πόλεμος από τους εχθρούς της χώρας, τους λαθροεισβολείς, τους ηλίθιους… εσωτερικού και τους πολιτικούς τυχοδιώκτες-προστάτες τους, θα κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

          Η χώρα έχει απογειωθεί σε επίπεδο αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Είμαστε χώρα με θετικό good will παγκοσμίως. Τόσο για την υγειονομική κρίση, όσο και για την ψύχραιμη αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και των άλλων προκλήσεων στα σύνορα μας. Αυτό το κεφάλαιο είναι δημιούργημα της σημερινής κυβέρνησης. Όσοι μάχονται για να το καταστρέψουν, πρέπει να τύχουν της ανάλογης αποφασιστικής αντιμετώπισης. Καλαμπούρια τέλος γιατί η χώρα δεν πρέπει να ξαναπέσει στα χέρια… καλαμπουρτζήδων, ανεύθυνων, επικίνδυνων, άχρηστων και τυχοδιωκτών. Τελεία και παύλα… 

 

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ο Λουκάς Γεωργιάδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ειδίκευση στη Βιομηχανική Πολιτική και τις Επενδύσεις. Έχει εργαστεί ως παραγωγός πωλήσεων και σε λογιστικό γραφείο. Είναι δημοσιογράφος από το 1995 και μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών από το 2005.

Έχει διατελέσει ρεπόρτερ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, συντάκτης σε οικονομικές εφημερίδες και περιοδικά, αρχισυντάκτης και διευθυντής εφημερίδας.

Ένας... ακήρυχτος πόλεμος από εχθρούς και ηλίθιους

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης.           Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση "πορτοκαλί" συναγερμού και η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί έναν πολυεπίπεδο

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο