Βουλευτές

Ελλάδα: 2 χρόνια μετά!

 

Η τότε κυβέρνηση ζήτησε συναίνεση, ώστε να πάρει μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας. Το ΠΑΣΟΚ εκβίασε με εκλογές που το έφεραν στη κυβέρνηση με γνωστή τη συνέχεια.

 

Ωστόσο, μια μικρή σύγκριση της Ελλάδας του 2009 με την Ελλάδα του σήμερα προκαλεί θλίψη για το παρόν και αγωνία για το μέλλον

Ας δούμε τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη της πορείας της Ελληνικής Οικονομίας τη διετία που μας πέρασε.

 

Η διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με το τέχνασμα του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, συνεχίστηκε με τα ωραία λόγια για παραγραφές και ρυθμίσεις χρεών, με το σταμάτημα πληρωμής φόρων, ώστε να εμφανίσει υψηλό παραληφθέν έλλειμμα και να έχουν άλλοθι για τη πορεία που ακολούθησαν.

Ξεκίνησαν με το opengov και την ανοιχτή διακυβέρνηση και σήμερα νομοθετούν με τη λογική του «αποφασίσομεν και διατάσσομεν».

Ξεκίνησαν με ανοιχτές συνεδριάσεις υπουργικού συμβουλίου και σήμερα κυβερνούν με ανοιχτό εκβιασμό των Βουλευτών τους, ώστε να ψηφίζουν οτιδήποτε φέρνουν  νύχτα στη Βουλή.

Ακόμη, εδώ και 2 χρόνια η Κυβέρνηση συνεχώς εκβιάζει, διχάζει, και φορολογεί, ενώ ακόμη ανατρέπει βίαια την κοινωνική ζωή του τόπου.

Εκβιάζει:

–          Συνεχώς την κοινωνία με το φόβο της χρεοκοπίας, ώστε να παίρνει διαρκώς νέα μέτρα που οδηγούν στην ύφεση και στην περαιτέρω έξαρση των ελλειμμάτων. Μια για τη ψήφιση του μνημονίου, μία για τις δημοτικές εκλογές, μία για τον προϋπολογισμό, μία για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων, μία για την εργασιακή εφεδρεία.

–          Τους εργαζόμενους με το φόβο της απόλυσης, ώστε να περάσει τις νέες εργασιακές σχέσεις με μισθούς των 400 ευρώ.

–          Τις επιχειρήσεις, ώστε να πληρώνουν συνεχώς νέες φορολογίες με το φόβο του ελέγχου από την εφορία και του κλεισίματος τους.

 

Διχάζει στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εις βάρος της άλλης. Έτσι βλέπουμε:

–          Τους ελεύθερους επαγγελματίες να στρέφονται κατά των δημοσίων υπαλλήλων γιατί «δεν δουλεύουν».

–          Τους δημόσιους υπαλλήλους, εν όψει της απόλυσης τους, να στρέφονται κατά των ελεύθερων επαγγελματιών που «δεν πληρώνουν τους φόρους τους».

–          Τους ταξιτζήδες κατά των πολιτών και τους πολίτες κατά των ταξιτζήδων για την ταλαιπωρία τους και έπεται συνέχεια μέσω της γνωστής τακτικής του «κοινωνικού αυτοματισμού».

 

Φορολογεί οτιδήποτε φαντάζεται ότι μπορεί να δώσει έσοδα στο κράτος, ανεξαρτήτως αν αυτό βυθίζει την οικονομία σε ύφεση. Έτσι έχουμε μια σειρά από φόρους με σημαντικότερους:

–          την κατάργηση του αφορολόγητου και την αύξηση της φορολογίας,

–          δραματική αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, ακόμα και στο νερό, χυμούς, εστίαση,

–          δραματικές αυξήσεις στον ΕΦΚ σε καύσιμα, φυσικό αέριο, υγραέριο, τσιγάρα, ακόμα και σε αναψυκτικά,

–          την κατάργηση φοροαπαλλαγών και μάλιστα πολλές από αυτές αναδρομικά (στεγαστικά δάνεια)

–          την καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης

–          τις αλλεπάλληλες έκτακτες εισφορές και τους κεφαλικούς φόρους

–          φοροεπιδρομή στα ακίνητα με δεκάδες φόρους

–          ύπαρξη νέου ΛΑΦΚΑ και υψηλότερες κρατήσεις σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

–          την περαίωση, όπου εκβιαστικά οδήγησαν τους επαγγελματίες να υπαχθούν

–          τη φορολογία ημιυπαίθριων χώρων και αυθαιρέτων κατασκευών.

 

 

Ανατρέπει βίαια τη κοινωνική ζωή του τόπου, καθώς:

–          Με την πολιτική της οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. Ήδη υπολογίζεται ότι 1.000.000 συμπολιτών μας βιώνουν τη μάστιγα της εποχής μας και η υπόσχεση του πρωθυπουργού για «έναν εργαζόμενο σε κάθε σπίτι» αποτελεί ομολογία της πολιτικής του.

–          Μειώνει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά και μειώνοντας το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων.

–          Φέρνει συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και αλλαγές, τη στιγμή που αδυνατεί να αξιοποιήσει τη δημόσια ακίνητη περιουσία προς οφελών των ταμείων.

–          Μειώνει τις κοινωνικές παροχές ακόμα και στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άνεργους, ανάπηρους, πολύτεκνους κλπ).

–          Ανατρέπει σε περίοδο οξείας ύφεσης τα εργασιακά δεδομένα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται έρμαιο των εργοδοτών. Εισάγει θεσμό μειωμένων αποδοχών για τους νέους, καταδικάζοντας τους είτε στην ανεργία είτε στην εργασιακή σκλαβιά.

–          Περικόπτει δαπάνες υγείας και φαρμακευτικές δαπάνες  (ακόμα και στους καρκινοπαθείς) με αποτέλεσμα χιλιάδες παθόντες να μη μπορούν να λάβουν τις αγωγές τους.

–          Αυξάνει ανεξέλεγκτα όλα τα κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΗ, ΟΤΕ, εισιτήρια συγκοινωνιών κλπ.

 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η κυβέρνηση αδυνατεί να χαράξει κάποιο αποτελεσματικό σχέδιο. Έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους της και έχει οδηγήσει τη χώρα σε παράλυση.

Δύο χρόνια μετά η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Είναι η ώρα να στραφούμε στη λαϊκή ετυμηγορία και ο λαός να πάρει τις αποφάσεις του για το ποια κυβέρνηση θέλει και τι πορεία θέλει να ακολουθήσει.

Εμείς, η Νέα Δημοκρατία, είμαστε έτοιμοι, με πίστη, αποφασιστικότητα και σχέδιο, να δώσουμε ξανά το χαμόγελο και την ελπίδα που λείπουν από τον Ελληνικό λαό, είμαστε έτοιμοι έχοντας επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος μας τον Αντώνη Σαμαρά, να αγωνισθούμε με θέληση και πίστη,  για  να πετύχουμε μαζί με τον Ελληνικό λαό, ένα πιο αισιόδοξο και σταθερό μέλλον για τη χώρα μας, για όλους τους Έλληνες πολίτες.

 

 

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Ο Θεόδωρος Καράογλου του Γεωργίου γεννήθηκε στο Ζαγκλιβέρι του Νομού Θεσσαλονίκης το 1960. Οικονομολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του Θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του πυροβολικού. Πριν την εκλογή του ως βουλευτής, εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας (φοροτέχνης - λογιστής), ενώ στη συνέχεια εργάσθηκε ως εφοριακός στο Υπουργείο Οικονομικών. Από το 1986 είναι μέλος του Οικονομικού Επιστημονικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο εφοριακό Γιώτα Μαντανίκα και έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Βανέσσα, φοιτητές.

Αυτοδιοίκηση:

 • Το 1986 εκλέγεται σε ηλικία 26 ετών Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαγκλιβερίου του Νομού Θεσσαλονίκης.
 • Το 1990 επανεκλέγεται με ποσοστό 56%.
 • Το 1991 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης. Την ίδια περίοδο πρωτοστατεί στην ίδρυση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Περιοχής Ζαγκλιβερίου «Τα Καλίνδοια», του οποίου και εκλέγεται ομόφωνα πρώτος Πρόεδρος.
 • Το 1994 εκλέγεται για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος, εκπροσωπώντας την Επαρχία Λαγκαδά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
 • Το 1995 εκλέγεται με τη ψήφο των νομαρχών και νομαρχιακών συμβούλων της Ελλάδας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, της γνωστής Ε.Ν.Α.Ε. πρώτος σε ψήφους από το ψηφοδέλτιο της παράταξης του.
 • Το 1998 και το 2002 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Πολιτική Δράση:

 • Ως στέλεχος της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ συμμετέχει σε Πανσπουδαστικά Συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΦΕΑΠΘ. Παράλληλα εκλέγεται πρώτος εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1982).
 • Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης (1979- 1983). Υπεύθυνος Περιφερειακής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης(1980-1983).
 • Εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ σε συνδιασκέψεις του Γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Βερολίνο (1981).
 • Υπεύθυνος Περιφερειακής Οργάνωσης της Ν.Δ. για τους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας (1997-1999)
 • Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ στη Β΄ Εκλογική περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης.
 • Στο Ε' Συνέδριο της ΝΔ (Μάρτιος 2001) εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
 • Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 εκλέγεται βουλευτής της ΝΔ στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Νομού Θεσσαλονίκης.
 • Ως βουλευτής συμμετέχει στις επιτροπές: 1) Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, 2) Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, 3) Επιτροπή Θρησκευμάτων και Ορθοδοξίας, 4) Ειδική Επιτροπή επί του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους.
 • Ακόμη, είναι μέλος των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Αργεντινής, Αυστραλίας, Βενεζουέλας, Η.Π.Α., Λετονίας (Πρόεδρος), Νότιας Κορέας, Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας και Τσεχίας.
 • Στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εκλέγεται 1ος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Νομού Θεσσαλονίκης
 • Μετά την επανεκλογή του ως βουλευτής συμμετέχει στις επιτροπές: 1) Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, 2) Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, 3) Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού
 • Στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 επανεκλέγεται 1ος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Νομού Θεσσαλονίκης
 • Μετά την επανεκλογή του ως βουλευτής συμμετέχει στις επιτροπές: 1) Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, 2) Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, 3) Ειδική Διαρκής Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.
 • Ορίζεται Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας (2010).
 • Ορίζεται Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας στη νέα οργανωτική δομή του κόμματος στις 10 Ιανουαρίου 2011.
 • Στις 5 Μαρτίου 2012 ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μακεδονίας-Θράκης.
 • Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέγεται βουλευτής της ΝΔ, καταλαμβάνοντας τη μοναδική έδρα του κόμματος στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
 • Στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται πρώτος βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
 • Ορίζεται Υπουργός του επανασυσταθέντος Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στις 21 Ιουνίου 2012.

Κοινωνική Δράση:

 • Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου Οικογένειας Νεότητας (1991-1993)
 • Μέλος του Δ.Σ του ιδρύματος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δημοσίων Υπαλλήλων(1993 - 1994)
 • Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (1998-1999)
 • Ιδρυτής της πρώτης τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρέμβαση στην επαρχία Λαγκαδά» (Απρίλιος 2002).
 • Εκδότης του βιβλίου "Δημόσια Παρέμβαση" (Μάιος 2007).

Συνδικαλιστική Δράση:

 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομών Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Χαλκιδικής (1993 - 2004).
 • Μέλος Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. (1995 - 2002).
 • Πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού Εφοριακών Υπαλλήλων Νομών Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Χαλκιδικής (1995 - 1996).

Ελλάδα: 2 χρόνια μετά!

Ελλάδα: 2 χρόνια μετά!

Σεπτέμβριος 2009 -  Σεπτέμβριος  2011

Συμπληρώνουμε 2 χρόνια από τότε που ο Κώστας Καραμανλής προκήρυξε εκλογές το Σεπτέμβριο του 2009. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ βρέθηκε εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση όπου είχαμε:

 

-          Μια πολύ δύσκολη οικονομική πραγματικότητα να αντιμετωπίσει.

 

-          Μια αντιπολίτευση μη συναισθανόμενη την κρισιμότητα των συνθηκών, εγκλωβισμένη στο «όχι σε όλα» και αποφασισμένη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές λίγους μήνες μετά.

 

-          Μια μικρή κοινοβουλευτική δύναμη, αδύνατη να σηκώσει το βάρος της ευθύνης των αλλαγών που χρειάζονταν να γίνουν.

 

-          Σημαντική κυβερνητική φθορά που οφείλεται σε λάθη, παραλείψεις, ατολμία και μερικές κακές κυβερνητικές επιλογές.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο