Guest, slideshow-4

Απαγορεύεται ο Φρέντο Καπουτσίνο όταν ομιλεί ο κ. Φώτης Κουβέλης

freddo cappuccino-coffee-kafes

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.>

«Απαγορεύεται ο Φρέντο Καπουτσίνο όταν ομιλεί ο κ. Φώτης Κουβέλης»! Κάπως έτσι θα μπορούσε να διατυπωθεί η αστυνομική διαταγή σε όσες πόλεις της Ελλάδος επισκέπτεται ο κ. Κουβέλης ή άλλοι συριζαίοι υπουργοί και επιχειρούν να ομιλήσουν στο αριθμητικά φτωχό ακροατήριό τους.

Η αρχή με τις προληπτικές συλλήψεις έγινε πριν περίπου δύο μήνες στο Μέγαρο Μουσικής  όταν ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωνε εκδήλωση για να εξηγήσει στα μέλη του την Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι πολίτες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τη συγκεκριμένη συμφωνία βρέθηκαν να περνάνε το βράδυ τους στο κελί, διερωτώμενοι από πότε στην Ελλάδα διώκεται η πρόθεση, μιας και δεν είχαν προλάβει να κάνουν πράξη τη διαμαρτυρία τους.

Συλλήψεις έγιναν και στην Πτολεμαΐδα όταν πολίτες διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της κυρίας Γεροβασίλη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι  προληπτικές συλλήψεις όμως ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στα Γιαννιτσά. Εκεί, όπως είχε προγραμματισθεί, θα μιλούσε ο κ. Φώτης Κουβέλης και θα ήταν παρούσα και η τοπική βουλευτής κ. Τσάγκρη.  Στα Γιαννιτσά οι 16 συλληφθέντες δεν ξέρουν ακόμα γιατί συνελήφθησαν και μάλιστα ήδη οι 11 εξ αυτών κατέθεσαν μήνυση γιατί η αστυνομία τους «μπουζούριασε» ενώ έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους σε παρακείμενη καφετέρια.

Είναι πιθανόν κάποιοι από τους συλληφθέντες να είχαν σκεφθεί ότι αν έβλεπαν τον κ. Κουβέλη ή την κυρία Τσάγκρη να πέταγαν κάτι «ψιλό» για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι άλλοι, όμως, έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους.  Είναι γεγονός ότι εκείνοι που το σκέφθηκαν είχαν ήδη πιει φρέντο καπουτσίνο και ίσως η επιθυμία τους να εκστομίσουν κάποιο σύνθημα είναι παρενέργεια του συγκεκριμένου ροφήματος. Οι υπόλοιποι συνεληφθέντες είχαν απλώς παραγγείλει φρέντο καπουτσίνο , χωρίς, όμως, να έχουν προλάβει να τον πιουν.  Η αστυνομία ωστόσο που όλα τα βλέπει και όλα τα προβλέπει, προχώρησε στις συλλήψεις θέλοντας να διασφαλίσει την τάξη και να προφυλάξει τα συγκεκριμένα δημόσια πρόσωπα από τους ταραχοποιούς του φρέντο καπουτσίνο !!!

Για να σοβαρευτούμε.

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2019 πράγματα που συνέβαιναν στην Ελλάδα του 1967 και του 1970.

Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται προληπτικά πολίτες, χωρίς να τους λέει μάλιστα η αστυνομία το λόγο της σύλληψης.

Δεν είναι δυνατόν σε κάθε επίσκεψη υπουργού από τη Λάρισα και επάνω (ειδικά στο «Βόρειο τμήμα του πρώτου μέρους», όπως αναγράφεται στη Συμφωνία των Πρεσπών η ελληνική Μακεδονία) να απαιτούνται 4 διμοιρίες ΜΑΤ για να αποφευχθούν επεισόδια σε βάρος συριζαίων.  Ποιος πληρώνει, αλήθεια, γι’ αυτές τις μετακινήσεις;

Τα φαινόμενα αυτά είναι πρωτοφανή για δημοκρατική χώρα.

Από πότε στην Ελλάδα έγινε αναστολή του άρθρου 11 παρ. 1 του Συντάγματος που αφορά στο δικαίωμα της συνάθροισης;

Ίσως κάποιος με χαρακτηρίσει άδικο και πει ότι κακώς στοχοποιώ τον κ. Κουβέλη, ο οποίος στο κάτω – κάτω δήλωσε ότι δεν ήξερε ότι έγιναν συλλήψεις. Αλήθεια;  Και όταν το έμαθε τι έκανε; Τις αποκήρυξε; Διαμαρτυρήθηκε στον πρωθυπουργό και στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη; Έχει συνειδητοποιήσει πού οδηγούμαστε; Ή μήπως για χάρη της υπουργικής καρέκλας θυσιάζονται χρόνια αγώνων για τα δικαιώματα του πολίτη; Αλήθεια, αυτήν την Αριστερά επαγγέλλονται οι σημερινοί κυβερνώντες; Ή μήπως ο ιός των ακροδεξιών συνιστωσών που κυβερνητικά συμπλέουν και στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τους «σάπισε» τόσο πολύ που δεν μπορούν να κατανοήσουν πού οδηγούν, με την ένοχη σιωπή τους, τη δημοκρατία μας;

Αλλά καμιά δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει μέσα στη σήψη. Η ιστορία έχει αποδείξει  σε ανάλογες περιπτώσεις ότι ή η δημοκρατία πεθαίνει ή ο λαός αντιδρά και στέλνει εκτός εξουσίας τους όσους βεβηλώνουν το όνομά της και τις αξίες της.

 

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Πρώην Βουλευτής Ηλείας, πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Γεννήθηκε στο Βαρθολομιό Ηλείας το 1962. Έγγαμος με τη Σοφία Χίντζιου και πατέρας δύο αγοριών.

Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος.


Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής του Νομού Ηλείας με τη Ν.Δ. για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012. Από τον Ιανουάριο έως το Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Από το 2004 έως το 2007 μετείχε ως Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και ως Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών. Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Από το  2007 έως και τον Ιανουάριο του 2008 μετείχε ως Μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και Ειδική Επιτροπή Περιφερειών. Το 2009 και μετά μετέχει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.


Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ και στις εφημερίδες Απογευματινή, Ελεύθερος (1998-1993) και Εστία (1984). Αρχισυντάκτης στην Απογευματινή της Κυριακής (1999-2002). Αρθρογράφος στις εφημερίδες του Πύργου Πατρίς και Πρώτη (2002). Συνεργάτης στην εφημερίδα Εξπρές, μηνιαία περιοδικά και σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην εκδιδόμενη από το κόμμα της Ν.Δ. εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα Πορεία (1980-1981). Από το 1980 συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και εκ των επιτελικών στελεχών του από το Μάρτιο του 1997.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΣΑΠ (1989).

Εκ των συγγραφέων της σειράς βιβλίων «Ελλήνων Χρόνος» και «Ελληνισμός και Ορθοδοξία». Έχει γράψει επίσης το βιβλίο «Η Ηλεία στην Ελλάδα της Ευρώπης και της Aνάπτυξης».

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών Ηλιούπολης και του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας».

Ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού της Νομικής (1983-1988).

Απαγορεύεται ο Φρέντο Καπουτσίνο όταν ομιλεί ο κ. Φώτης Κουβέλης

γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης.> «Απαγορεύεται ο Φρέντο Καπουτσίνο όταν ομιλεί ο κ. Φώτης Κουβέλης»! Κάπως έτσι θα μπορούσε να διατυπωθεί