Guest

Άλλες …τρεις γροθιές

 

«Όταν οι παριστάμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκαν δείχνοντας του τις σκισμένες αφίσες ο κ. Τζήμερος αντέδρασε γρονθοκοπώντας τρεις φορές -σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων- την Αλεξάνδρα Μπαλού, γνωστό στέλεχος του κόμματος και μέλος της ΚΕ.»

Το έχουμε ξαναδεί το έργο, έτσι δεν είναι; Και δεν συνέβει τίποτα. Κάνανε δηλώσεις αποτροπιασμού – τότε – σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, από ΣΥΡΙΖΑ μέχρι ΚΚΕ …και λοιπόν; Ο Τζήμερος αντικατέστησε στην εικόνα τον Κασιδιάρη. Και αφού δεν έγινε τίποτα με τον Κασιδιάρη θα γίνει με τον Τζήμερο; Αλήθεια, ξέρετε τι έγινε με τον Κασιδιάρη; Να σας θυμίσω; «Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο την απαλλαγή του κατηγορούμενου για επικίνδυνη σωματική βλάβη, Ηλ. Κασιδιάρη, για νομικούς λόγους. Κατά το σκεπτικό του, θα μπορούσε να κριθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη, αλλά χρειάζονταν έγκληση εντός τριμήνου.» Τίποτα. Τίποτα απολύτως.

thanoraf-psalidi-kerdizeiΤώρα να σας κάνω μια ερώτηση που δεν είναι άσχετη; Ερώτηση χωρίς να ξέρω αν ο Κασιδιάρης ή ο Τζήμερος είναι ή ήταν παντρεμένοι ή σε κάποια σχέση. Αν χτυπάνε μια γυναίκα δημόσια και μάλιστα ο ένας ζωντανά σε πανελλαδικά μεταδιδόμενη τηλεοπτική εκπομπή με μεγάλο κοινό και ο άλλος σε δημόσια αίθουσα με δεκάδες μάρτυρες, τι κάνουν όταν όλα αυτά δεν υπάρχουν; Τι κάνει ο Τζήμερος ή ο Κασιδιάρης στη γυναίκα τους, την γκόμενας τους, την φίλη τους ή τον φίλο τους αν τους αντιπαρατεθούν; Τι κάνουν με τα παιδιά τους αν έχουν, τα μικρά τους αδέρφια ή όποιον είναι αδύναμος στο περιβάλλον τους;

Ο Τζήμερος όπως και ο Κασιδιάρης κάνανε κάτι αδιαφορώντας για το πόσο προκαλούν το δημόσιο αίσθημα ή τον νόμο, ξέροντας αφενώς ότι θα μείνουν ατιμώρητοι εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια του νομού, αφετέρου γιατί για κάποιο μέρος του πληθυσμού θα θεωρηθούν και …άντρες και δυστυχώς αυτό ακριβώς το μέρος του πληθυσμού είναι αυτό που έχει δώσει και στους δυο δημόσιο λόγο, δικαιώματα ατιμωρησίας και στον έναν τουλάχιστον το δικαίωμα να νομοθετεί στο όνομα μας.

Να πω ότι λυπάμαι; Ότι αηδιάζω; Ότι θυμώνω; Και λοιπόν; Όταν διαβάζεις τις πράξεις ενός εγκληματία δεν λυπάσαι, δεν αηδιάζεις, ούτε θυμώνεις. Απαιτείς την τιμωρία. Θα μπορούσα να αναφέρω σειρά από εγκλήματα που θεωρώ ισάξια με την πράξη του Τζήμερου και συγκριτικά να απαιτήσω την ίδια τιμωρία, αλλά εδώ βλέπουμε το πρώτο από τα πολλά στρεβλά της Ελλάδας. Ο Τζήμερος θα έχει το δικαίωμα να μου τραβήξει μήνυση και να με ψάχνει το αυτόφωρο στην Σκανδιναβία και αφού δεν θα μπορεί να βρει εμένα θα κυνηγήσει τον εκδότη του εντύπου που δημοσίευσε το κείμενο μου. Καταλαβαίνετε πόση αρρώστια υπάρχει σε αυτή τη χώρα και πως ένα ολόκληρο σύστημα, που συμπεριλαμβάνει από τα νομοθετικά μέχρι τα εκτελέστηκα του μέλη, είναι φτιαγμένο για να καλύπτει – σχεδόν συνομωσιακά – το ένα το άλλο ακόμα και στην εξόφθαλμη παρανομία;

Προσέξατε πως είναι γραμμένη η είδηση παντού; «Σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων». Τα ΜΜΕ γνωρίζοντας κι αυτοί ότι το έγκλημα θα μείνει ατιμώρητο και για να μην τρέχουν οι ίδιοι σε τίποτα δικαστικές αίθουσες, καταφεύγουν οι ίδιοι σε γλωσσικά τερτίπια, «σύμφωνα με μαρτυρίες…» Φυσικά είναι τα ίδια ακριβώς που δικάζουν και καταδικάζουν τον «Αλβανό» κλέφτη που θαααααααααααα μπει στα σπίτια μας και τον πρόσφυγα κρυφό-τρομοκράτη που ήρθε με το 4χρονο παιδί του μισοπνιγμένο σε μια τρύπια βάρκα από την Συρία για να μας ανατινάξει και να μας αλλαξοπιστήσει.

Αλλά θέλω να γυρίσω σε κάτι που έγραψα παραπάνω. Όταν κάποιος καταφεύγει στην ωμή βία σε αντιπαράθεση που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, πέρα από την ανικανότητα του να προβάλει το παραμικρό λογικό επιχείρημα, τι πραγματικά κάνει στην καθημερινότητα του; Στην απλή του καθημερινότητα;

Σύμφωνα με την Γραμματεία Ισότητας του ΟΗΕ, έρευνες έχουν δείξει ότι αφενώς μια στις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα είχε/έχει υπάρξει θύμα ενδοοικογενειακής βίας που συμπεριλαμβάνει και τον βιασμό, αφετέρου μεταξύ του 2009 και του 2016, οι καταγγελίες γυναικών θυμάτων βίας στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 47%. Οι αριθμοί, όπως πολλές φορές έχω τονίσει και στο παρελθόν σε ανάλογα άρθρα, αντιπροσωπεύουν καταγεγραμμένες – ακόμα και ανώνυμες – καταγγελίες και σύμφωνα με μελέτες δεκαετιών αυτές δεν εκφράζουν περισσότερο από το 25-30% των πραγματικών περιπτώσεων. Πολύ περισσότερο σε μια Ελλάδα που …εσύ μπορεί να μη ξέρεις γιατί της δίνεις το χαστούκι, αλλά ξέρει εκείνη. Μια έκφραση που ερμηνεύει και επιδεικνύει τα πάντα.

Και έχει και συνέχεια. Όλοι αυτοί που ξυλοφορτώνουν την γυναίκα τους, την γκόμενά τους, τα παιδιά τους και τα ανήψιά τους, ξέρετε τι θα πουν σήμερα το βραδύ; «Καλά της έκανε, ποιος ξέρει τι του είπε η γλωσσοκοπάνα.» Το είπαν όταν ο Κασιδιάρης χτύπησε την Λιάνα Κανέλλη σε πανελλαδική μετάδοση. Μην ξεχάσουμε εδώ, ότι κι αυτή, η Μπαλού, είναι κι αυτή κομουνίστρια όπως η Κανέλλη, άρα …άρα καλά της έκανε. Η ταμπέλα της πολιτικής της θέσης παύει/εξουδετερώνει για κάποιους το φύλλο και την ανθρώπινη υπόστασή της Αλεξάνδρας Μπαλού, μετατρέποντάς την σε κάτι απρόσωπο που …ένα χεράκι ξύλο της αξίζει.

Όσο για τον Τζήμερο, μάλλον μόλις καπάρωσε βουλευτική έδρα και να μου το θυμάστε. Γιατί: οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Και στην Ελλάδα μας αξίζουν οι ψεύτες, οι διαπλεκόμενοι, οι γελοίοι, οι φασίστες ηγέτες που μας αντιπροσωπεύουν δημόσια, εσωτερικά και εξωτερικά. Γιατί ακόμα και τώρα που γράφω πρωτοκλασάτος γeνικός «δημοσιογράφος» διέθεσε στον Τζήμερο οκτώ ολόκληρα λεπτά στο δελτίο του για να «δικαιολογήσει» ένα έγκλημα, ενώ έδωσε μόνο 2 λεπτά στην γρονθοκοπημένη Μπαλού, προειδοποιώντας την μάλιστα ότι δεν θα ανεχτεί …χαρακτηρισμούς. Πώς να χαρακτηρίσεις αυτόν τον …δημοσιογράφο τώρα;

Ο Τζήμερος είναι ό,τι είναι και ο Κασιδιάρης είναι ό,τι είναι και ναι, εγώ τους απεχθάνομαι όχι μόνο σαν πολιτικούς αλλά κυρίως σαν ανθρώπους που εκφράζουν τον παρασιτισμό τους, αλλά …αλλά υπάρχουν στον δημόσιο βίο. Ήδη βλέπουμε συνεντεύξεις και σύντομα θα δούμε και εξώφυλλα περιοδικών με τον Τζήμερο, πάντα στο όνομα της ελευθερίας του λογού… να δικαιολογεί την πράξη του, να μιλάει για την κακιά στιγμή (όπως ακριβώς έκανε και ο Κασιδιάρης) και τέλος πάντων ρωτώντας το κοινό γιατί δεν του επιτρέπεται να είναι κι αυτός …άνθρωπος και να νευριάζει. Στο τέλος θα πει κι ότι η Μπαλού τον προκάλεσε, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Τον προκάλεσε με την παρουσία της και το κόμμα που αντιπροσωπεύει. Και πολλοί, ναι πολλοί, θα το δεχτούν.

yellows-peiraiwsΚαι επιμένω, αν αυτός ο άνθρωπος γρονθοκόπησε μια γυναίκα δημόσια και παρουσία δεκάδων μαρτύρων που σίγουρα θα το διαρρέαν στα ΜΜΕ, πόσες φορές έχει κάνει κάτι παρόμοιο πίσω από κλειστές πόρτες και πόσο πιο βίαια;

Αυτή θα ήταν η ερώτηση αύριο στα περισσότερα ΜΜΕ στη Σκανδιναβία – αν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο εδώ – χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο συγκεκριμένος με την πολύ συγκεκριμένη και δημόσια πράξη του μόλις έληξε κάθε πολιτική η δημόσια καριέρα και απόκτησε ποινικό μητρώο εξασφαλίζοντας ένα με δυο χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Πριν από μια δεκαετία περίπου, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος των Αληθινών Φιλανδών και πρώην πυγμάχος, κατηγορήθηκε από τη γυναίκα του ότι την χτύπησε. Όχι μόνο τέλειωσε από την πολιτική και τον δημόσιο βίο αλλά μετά από ένα χρόνο πέθανε, αν και υπάρχουν υποψίες ότι ο θάνατος του (που προήλθε από καρδιακή προσβολή μετά από υπερβολική χρήση φαρμάκων) είχε ενδείξεις αυτοκτονίας ή τουλάχιστον αυτοκαταστροφικούς γιατί είχε απομονωθεί από τους πάντες. Στην Ελλάδα …στην Ελλάδα σε λίγες μέρες θα διαβάσετε αποκλειστική συνέντευξη του Τζήμερου στο Πρώτο Θέμα.

Είναι πολύ άρρωστη η δημοκρατία στην Ελλάδα αλλά πιο άρρωστη είναι η κοινωνία μας. Κατά τα άλλα λυπούμαστε και κοροϊδεύουμε τα Αμερικανάκια που ψηφίσανε τον …σεξιστή, ρατσιστή Τραμπ. Ποια σωτηρία αξίζει σε μια χώρα που με τα ίδια τα χέρια της βγάζει τα μάτια της; Λυπάμαι παρα πολύ αλλά αυτή η Ελλάδα προκαλεί όσα της συμβαίνουν.

Για όσους θυμούνται, όταν ο Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη, η αντίστοιχη στήλη μου ήταν γεμάτη θυμό. Σήμερα είναι γεμάτη λύπη. Και ξέρετε, το χειρότερο συναίσθημα που μπορείς να νιώσεις για κάποιον δεν είναι ο θυμός, αλλά η λύπηση. Να λυπηθείς γι’ αυτό που έχει γίνει, αυτό που δείχνει, αυτό που είναι και αυτό που φαίνεται. Και σήμερα ένιωσα λύπη για την Ελλάδα. Στην Ελλάδα άνθρωποι με φιλότιμο και ηθική έχουν πια γίνει η εξαίρεση. Σε διαβαθμίσεις, οι Κασιδιάρηδες και οι Τζήμεροι έχουν γίνει ο κανόνας και δεν χρειάζεται να πάτε μακριά για να το δείτε, φτάνει η ελληνική τηλεόραση και τα ιντερνετικά κοινωνικά δίκτυα που σήμερα με έχουν αηδιάσει.

**********************************************

Τα Ελληνικά ΜΜΕ έχουν ήδη μπει για τα καλά στο ξέπλυμα του Τζήμερου δίνοντας του τον λόγο και τα παράθυρα για να κάνει δηλώσεις. Μερικές φορές δεν ξέρω ποιος είναι ο χειρότερος.

**********************************************

Ο Θάνος Ραφτόπουλος μου κρατάει συντροφιά, όπως πάντα, με επίκαιρο σκίτσο του και με τον τίτλο: «Πέτρα ψαλίδι χαρτί. Το ψαλίδι κερδίζει πάντα!» Αλλά και ταυτόχρονα αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα στην στραβή είναι προβλέψιμα απρόβλεπτη.

**********************************************

Στη φωτογραφία το θύμα της ωμής βίας του φασισμού, Αλεξάνδρα Μπαλού. Αυτό γιατί είμαι σίγουρος ότι όλα τα φωτά έχουν στραφεί στον Τζήμερο ξεχνώντας το θύμα.Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!

 

 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Άλλες …τρεις γροθιές

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Την Τετάρτη το απόγευμα επικοινώνησε μαζί μου ο Θάνος Ραφτόπουλος για να με ρωτήσει ποιό θα είναι το θέμα της στήλης μου την Παρασκευή για να συντονίσει το σκίτσο του. Η απάντηση μου ήταν ότι βλέποντας μια Ελλάδα να ζει στο κόσμο της, διαπραγματευόμενη την διαπραγμάτευσης της διαπραγμάτευσης της, έχω σκοπό να γράψω για ένα θέμα που απασχολεί τις τελευταίες βδομάδες την εκτός Ελλάδας Ελλάδα, την ομογένεια. Εκτός – και αυτό τα τόνισα – αν γίνει πάλι καμία από τις συνηθισμένες στην ελληνική πολιτική ζωή χοντρή στραβή και νιώσω (πάλι) υποχρεωμένος να γράψω για κάτι άλλο. Και η στραβή έγινε. Τρεις γροθιές στραβή.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο