Ο ουσιαστικός και λειτουργικός διάλογος με τα επιμελητήρια και τους φορείς της χώρας εξαντλείται σε επικοινωνιακές λογικές, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται οι αποφάσεις που θα έδιναν ώθηση στην αγορά και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Τα προβλήματα απαιτούν ευέλικτες λογικές και δυναμική προσεγγίσεων. Η σύνθεση και η συνεργασία που απαιτείται τούτη τη χρονική περίοδο στη χώρα μας δεν υφίσταται και οι τεχνητές διαφωνίες μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Τα κόμματα να συνεργαστούν για τη καλύτερη διαχείριση του «συμβολαίου συνεργασίας» με τους δανειστές μας και να προχωρήσουν στη κατάστρωση ενός κοστολογημένου και προοδευτικού ελληνικού προγράμματος εξόδου από τη κρίση.
Ο πολίτης μπορεί λανθασμένα να συνδέει την υποχώρηση των εισοδημάτων του με την αύξηση της μετανάστευσης ή με τη φιλελευθεροποίηση του εμπορίου. Θα πρέπει να υπάρξουν αξιόπιστες πολιτικές ώστε να αντιμετωπιστεί η πτώση στα πραγματικά εισοδήματα. Εδώ είναι η ουσιαστική συνεισφορά των πολιτικών σχηματισμών που καλούνται να τοποθετηθούν στη νέα εποχή με σύγχρονα δεδομένα.
Η συμβολή των διεθνών οργανισμών είναι χρήσιμη αρκεί, να αξιοποιούνται τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο που να δημιουργούν απασχόληση, επιχειρηματικότητα, καινοτομία.
Η Ελλάδα έχει υποστεί χειρότερες καταστροφές, αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι για να συνεχίζονται οι λανθασμένες στρατηγικές επιλογές. Με όραμα και πρόγραμμα για τη νέα γενιά μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, που θα φέρουν επενδύσεις και θα τραβήξουν το ενδιαφέρον καινοτόμων επιχειρήσεων.
Πίστη στο στόχο και αλλαγή στρατηγικής για την επόμενη μέρα.
Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη πατήστε εδώ!