Guest

Α-γα-πηθείτε επιτέλους!

 

Αλλά και κάθε φορά που κάτι καινούργιο έρχεται, κάθε φορά νιώθω σοκαρισμένος, κάθε φορά ψάχνω τις κατάλληλες λέξεις να το περιγράψω και κάθε φορά λέω, «τώρα πιάσαμε πάτο». Μέχρι την επομένη. Και υπάρχει αυτή η «επομένη» συνέχεια και κάθε φορά είναι και χειρότερη.

 

Τώρα να πω ότι ο Μπαλτάκος και όσα είπε στο παράσιτο τον Κασιδιάρη ήταν έκπληξη, θα είναι ψέμα. Το ότι με σόκαραν είναι αλήθεια. Το πιο σοκαριστικό ξέρετε ποιο ήταν; Ότι και εγώ όπως και εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες δεν θυμώσαμε. Απλά κούνησα το κεφάλι και η πρώτη μου σκέψη ήταν «δεν σας το έλεγα τόσο καιρό;»

 

014 04042014b

Το έλεγα και το έγραφα. Όχι για τον Μπαλτάκο συγκεκριμένα. Αυτή η συμμορία που έχει εγκατασταθεί στο Ελληνικό πρωθυπουργικό γραφείο έχει πολλά ονόματα, αλλά κοινά χαρακτηριστικά. Δεν έχει σημασία αν τον λένε Παναγιώτη, Φαήλο ή Αντώνη, κλώνοι από το ίδιο καλούπι είναι όλοι τους.

 

Ξέρετε τι θα συνέβαινε αν αποκαλύπτονταν ότι ο Εμάνουελ, ο υπεύθυνος του γραφείου του Ομπάμα, μιλούσε με μέλη της ΚΚΚ και μάλιστα τους ενημέρωνε για εξελίξεις και πολιτικές επεμβάσεις σε δικαστικές τους υποθέσεις; Θα γκρεμιζόταν το Καπιτώλιο, θα διαλυόταν αυτοστιγμί το δημοκρατικό κόμμα και ο Εμάνουελ θα φορούσε το τελευταίο πορτοκαλί μοντελάκι του Γκουαντάναμο για το υπόλοιπο της ζωής του. Στη Κίνα το πιθανότερο θα ήταν ότι αυτή τη στιγμή, η οικογένεια του αντιστοίχου θα είχε πάρει το τιμολόγιο και θα έπρεπε να πληρώσει άμεσα τις σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση του. Στην Ελλάδα ο Μπαλτάκος έκανε μαθήματα νομιμότητας σε ραδιοφωνική εκπομπή, σε λιγότερο από 24 ώρες από τις αποκαλύψεις.

 

Ξέρετε ποιο σημείο που πραγματικά με έκανε να τιναχτώ από τη καρέκλα μου; Το σημείο που είπε ότι σε κανένα δικαστήριο δεν θα θεωρηθεί νόμιμη και σαν στοιχειό αποδεικτικό, η μαγνητοσκοπημένη συνομιλία του με το παράσιτο τον Κασιδιάρη. Σε μια και μόνο πρόταση ο Μπαλτάκος συμπεριέλαβε όλο το ιδεολογικό μανιφέστο της συμμορίας που κυβερνάει την Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το ηθικό και το νόμιμο, ορίζοντας μάλιστα το νόμιμο από το αν πιαστείς ή όχι.

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ακούγαμε, είχε προηγηθεί ο Βουλγαράκης που το είπε μάλιστα πολύ πιο ωμά. Αλλά η επανάληψη του και μετά τα όσα mea culpa και τις μετάνοιες που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια, ήταν σαν χαστούκι. Γιατί αυτή δεν ήταν η θέση του γενικού γραμματέα του γραφείου του πρωθυπουργού, αυτή είναι η θέση της πλειονότητας των ελλήνων πολιτικών και αυτή είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης που οι έλληνες την ζουν καθημερινά.

 

Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω τι να γράψω γι αυτόν τον Μπαλτάκο. Ο λόγος είναι απλός. Ο Μπαλτάκος είναι απλά ένας από τους πολλούς. Δεν είναι μόνος του. Αυτός ο Φαήλος Κρανιδιώτης σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι, στο ίδιο γραφείο με τον Μπαλτάκο, οι ίδιες ιδέες, οι ίδιες τακτικές, ίδιες πρακτικές. Και ο Κρανιδιώτης είναι απλά παράδειγμα, υπάρχουν κι άλλοι. Πολλοί άλλοι. Και ξέρετε ποιο είναι το τραγικό; Ότι θα τους μαρτυρήσουν αυτοί ακριβώς που προσπαθούσαν να γλύψουν, τα παράσιτα της Χρυσής Αυγής.

 

Πάει και παρακάτω θα μου πείτε; Αμ, πάει και παρακάτω! Όλη τη διαδρομή μέχρι το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο πάει.

 

Αφού πέρασαν οι πρώτες ώρες όλο και πιο συχνά ακούω και διαβάζω για το τι θα έπρεπε να κάνει ο πρωθυπουργός με τον Μπαλτάκο. Οι προτάσεις διαφέρουν στην ένταση και οι περισσότεροι έχουν αποφύγει το λιντσάρισμα στη πλατεία Συντάγματος, αλλά κανένας δεν έχει μιλήσει για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Εδώ πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει μια σημειολογική παρεξήγηση. Ο Μπαλτάκος δεν είναι ο γραμματέας που φροντίζει να έχει καλοξυσμένα μολύβια το πρωθυπουργικό γραφείο, στενογραφεί τις σκέψεις του πρωθυπουργού και μετά κάθεται και στα γόνατα του.

 

Ο ρόλος του Μπαλτάκου και του κάθε Μπαλτάκου στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι θεσμικός με μεγάλη εξουσία. Δεν είναι απλά αυτός που συντονίζει τους βουλευτές και τις συναντήσεις του πρωθυπουργού, είναι αυτός που έχει άποψη και τη δύναμη να την επιβάλει. Απλό παράδειγμα; Η εμπλοκή του με το αντί-ρατσιστικο νόμο. Η αντισυνταγματική (και εναντίων του Ευρωπαϊκού δικαίου) απόφαση για το ποιοι ψηφίζουν και ποιοι όχι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Στην ουσία είναι αυτός που λέει και κάνει όλα αυτά που δεν θέλει ο πρωθυπουργός να έχουν την φυσική του παρουσία. Αλλά ο πρωθυπουργός ξέρει. Ο Σαμαράς ήξερε και ξέρει όλα όσα έκανε και είπε ο Μπαλτάκος.

 

Νομικά όμως ούτε μπροστά ήταν ούτε υπάρχει κάνεις που μπορεί να αποδείξει ότι όλα έγιναν μετά από εντολή του. Νομικά είναι καλυμμένος. Ηθικά;

 

Ηθικά και πολιτικά ο Αντώνης Σαμαράς, ο άλλος «δαυλός της δημοκρατίας», όπως τον αποκάλεσε ο Μπαλτάκος, είναι όχι απλά ένοχος αλλά και συμμέτοχος. Η ηθική θα απαιτούσε άμεση παραίτηση και να ζητήσει εκλογές. Πολιτικά ο Μπαλτάκος έχει επιλεγεί από τον Σαμαρά για να υπηρετήσει ένα θεσμικό ρόλο στη κυβέρνηση που θα «σώσει την Ελλάδα». Αλλά αυτό που προβάλλεται δεν  είναι ούτε η πολιτική ευθύνη ούτε η ηθική, αλλά οι νομικές. Ανήθικα! Γιατί όλα τα παραπάνω απατούν ένα ακόμα στοιχείο, την τσίπα, την αξιοπρέπεια. Και από αυτά ο Αντώνης Σαμαράς και η αυλή του δηλώνουν …απώλεια.

 

Υπάρχει και κάτι άλλο που θα έπρεπε να ανησυχεί Νεοδημοκράτες και Πασόκους ταυτόχρονα. Αυτά τα περί προσεταιρισμού της Χρυσής Αυγής που είπε σαν δικαιολογία ο Μπαλτάκος είναι παραμυθία της Χαλιμάς. Ο Σαμαράς προβλέποντας ότι στις ερχόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα χαθεί εκεί κάπου στο «μπαίνω – δεν μπαίνω» του 3%, αποφάσισε να χρήσει τον Μπαλτάκο γεφυροποιό (όπως ακριβώς και ο πνευματικός του πατέρας 40τόσα χρόνια πριν),  για μελλοντικό συνεταιριλίκη προβλέποντας ότι η Χρυσή Αυγή θα επιβεβαιώσει τις έρευνες και θα είναι τρίτο κόμμα. Ο Μπαλτάκος εκτελούσε εντεταλμένη αποστολή. Από τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Τον Αντώνη Σαμαρά εμείς οι παλαιότεροι τον ξέραμε το ’70, τον ξέραμε το ’80, τον γνωρίσαμε καλυτέρα το ’90 και τον ζούμε τώρα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι τι εξωτερικό λουστράρισμα, στο πιο political correct. Κατά τα άλλα Αντωνάκης ήταν, Αντωνάκης έμεινε. Σε αυτόν ταιριάζει η γνωστή παροιμία …το σαπούνι σου χαλάς! Αυτό που ποτέ δεν του ταίριαζε ήταν η ΝΔ του Καραμανλή.

 

Ο Αντώνης από παλιά είχε προβλήματα με τη Νέα Δημοκρατία και τη δημοκρατία γενικότερα. Και η αναρρίχηση του στη πρωθυπουργία με δημοκρατικούς τρόπους ήταν έκπληξη και για τον ίδιο. Αυτό που τον συγκρατεί και δεν έχει ανοίξει θέρετρα παραθερισμού στιλ Γυάρου ακόμα, και δεν έχει στείλει στη παρανομία ΚΚΕ και Σύριζα δεν είναι καμία ηθική. Από αυτό το φρούτο έχει άγνοια ο Αντώνης. Είναι η νομική πλευρά και ειδικά το ευρωπαϊκό δίκαιο. Και φυσικά οι αμερικάνοι του Ομπαμα και η ψευτο-δημοκρατική ηθική τους. Τίποτα άλλο.

 

Όσο για τη Χρυσή Αυγή, το μόνο που δεν ταράζει στον κυριλέ Αντωνάκη, είναι η αλήτικη συμπεριφορά της. Τίποτα άλλο.

 014 04042014c

Αλλά εδώ μπαίνει ένα άλλο θέμα που το έχω ξανά-αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μου. Τον Αντώνη τον ξέρουμε και το σαπούνι μας χαλάμε, στη ΝΔ τι κάνουν; Εκεί μέσα υπάρχουν ακόμα στελέχη με ζωντανές αναμνήσεις από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Υπάρχουν στελέχη που μπήκαν στην ΝΔ για τον εθνάρχη και στελέχη που υπάρχουν σήμερα χάρις τον εθνάρχη. Που είναι όλοι αυτοί;

 

Που είναι όλα αυτά τα βαρύγδουπα ονόματα που υπηρετήσαν τη Νέα Δημοκρατία όταν πήγαινε παρέα με τη δημοκρατία; Παραδοθήκαν αμαχητί; Γιατί; Ποιο ήταν το αντάλλαγμα που άξιζε μια τέτοια θυσία;

 

Όσο για τον Βαγγέλη, τώρα εξηγούνται οι αγκαλιές και τα φιλιά με τον Ουκρανό αρχιφασίστα, τον είχε εκπαιδεύσει ο Μπαλτάκος.

 

Έτσι για το τέλος, φυσιολογικά όλοι μας σήμερα θα έπρεπε να ασχοληθούμε πρώτα με τη συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας. Και είπε πολλά πράγματα ο Αλέξης. Πολλά θετικά και άφησε και πολλά ερωτηματικά. Τουλάχιστον σε μένα.

 

Έμενα μου άρεσε η αναφορά του στα μεgαλομάγαζα και τα μαgασυμφέροντα. Και για πρώτη φορά ένας Έλληνας πολιτικός δεν ήταν φειδωλός και περιορισμένος σε αορίστους νταβατζήδες. Το έκανε συγκεκριμένο και έκανε πολύ καλά. Το μόνο που μπορείς να ελπίζεις όμως για μια χώρα που βγάζει Μπαλτάκους είναι αν βγει ο Τσίπρας στις επόμενες εκλογές, να κρατήσει έστω και το 30% από όσα είπε.

 

Μετά είναι και το θέμα με τους έλληνες ολιγάρχες, – κατά το Ρώσοι ολιγάρχες – που όχι μόνο χρησιμοποιώντας μεθόδους των Ρώσων συναδέλφων τους έχουν χωθεί παντού, – από λιμάνια μέχρι Αλάσκες – αλλά έχουν και πολιτικά όνειρα και βλέψεις. Και τρέχει ο Βασιλάκης στη Ντορούλα κλαίγοντας. Και δεν απαντάει στο τηλέφωνο ο κουμπάρος και τρελαίνεται η Ντορούλα. Αυτοί ξεπερνάνε και τους Ρώσους, οι Έλληνες ολιγάρχες ντε!  

 

Αλλά ο Μπαλτάκος δυστυχώς μονοπώλησε τα πάντα και πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να μονοπωλεί τα πάντα για μέρες. Και θα έρθουν κι οι άλλοι Μπαλτάκοι να του κάνουν παρέα. Βλέπεται στη Νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά υπάρχει πλεόνασμα από Μπαλτάκους. Ανήθικα φασιστοειδή που με αρχηγό τον κι αν …το σαπούνι σου χαλάς καταστρέφουν καθημερινά την Ελλάδα και δολοφονούν τους Έλληνες.

 

Βρε, Α-ΓΑ-ΠΗΘΕΙΤΕ όλοι σας!

 

*******************************************************************

Σίμο μου χάλασε η ξυριστική μου μηχανή, θα βγάλεις μια ανακοίνωση ότι φταίει ο Σύριζα και προσωπικά ο Τσίπρας;

*******************************************************************

Παντελή τι έγινε; Εσένα τι σε έμαθε ο Μπαλτάκος; Ελιά – ελιά και μια κλανιά; Α μη το ξεχάσω, τη δική σου ηθική μη τη ψάχνεις, δεν είχες ποτέ!

*******************************************************************

Και πάνω που τα πράγματα σοβάρεψαν, έφερε το ποτάμι και τον Θεοδωράκη να ρίξει κι αυτός τη κοτσουλιά του. «Απογοητεύτηκα!» Σιγά ρε μεγάλε δημοσιογράφε, τώρα το ανακάλυψες κι εσύ; Που ήσουν τόσα χρόνια; Δοκίμαζες πιο σακίδιο σου ταιριάζει πιο πολύ;

*******************************************************************

Εσύ με το τσεκούρι. Μπαλτάκος είπαμε όχι μπαλτάς! Που ανησύχησες αμέσως.

*******************************************************************

Γελοίε Κασιδιάρη είσαι και μαρτυριάρικο το άτιμο!!! 

*******************************************************************

Ο Άδωνις θαύμασε το γιο του Μπαλτάκου που υπερασπίστηκε τη τιμή του μπαμπά του! Καλά εσύ ρε Άδωνι είσαι για σφαλιάρες! Τέλος!

*******************************************************************

Σημερινό μου άρθρο σε διεθνές έντυπο (στα αγγλικά αυτό), θα ενοχλήσει τον άλλο Καπαδόκη, νόμιμο αλλά ανήθικο νούμερο, τον Στουρνάρα. Αλλά, Α-Γα-πηθείτε κι αυτός!

*******************************************************************

Ο Θάνος Ραφτόπουλος με συνοδεύει με ένα σκίτσο και σήμερα, με πολλά νοήματα και μηνύματα!

*******************************************************************

Στις φωτογραφίες στη μια ο …το σαπούνι σου χαλάς και στην άλλη ο σιγανοπαππαδίτσας!!! 

Προηγουμενο ΑρθροΕπομενο Αρθρο

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Α-γα-πηθείτε επιτέλους!

Του Θάνου Καλαμίδα.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, έπινα καφέ με Καναδό συνάδελφο στο κέντρο τύπου, και για μισή ώρα περίπου τον είχα να μου παραπονιέται ότι τίποτα δεν συμβαίνει στη Σκανδιναβία, ότι με δυσκολία βρίσκει θέματα για να καλύψει δυο φορές την εβδομάδα τη στήλη του. Η μόνη απάντηση που πέρασε από το μυαλό μου ήταν ότι θα έπρεπε να αναμεταδίδει από Ελλάδα. Τότε θα χρειάζονταν δυο ημερήσιες στήλες και πάλι δεν θα προλάβαινε τα πάντα.

 

Στην αρχή που ξεκίνησα αυτή τη στήλη ξεκινούσα το γράψιμο κάποια στιγμή την Τετάρτη με σκοπό να κάνω τις τελευταίες προσθαφαιρέσεις την Πέμπτη το βράδυ. Μάταια, και το κατάλαβα πολύ γρήγορα. Ότι και να έγραφα ακόμα και την Πέμπτη το πρωί, μέχρι το βράδυ κάτι καινούργιο είχε συμβεί που είχε κάνει τα πάντα να φαίνονται σαν μπαγιάτικα νέα. Έτσι το πήρα απόφαση, ότι από δω και πέρα θα ξεκινάω να γράφω την Πέμπτη το βραδάκι ελπίζοντας ότι μέχρι την Παρασκευή το πρωί που θα δημοσιευτεί η στήλη δεν θα έχω γίνει κι εγώ μπαγιάτικα νέα.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο