γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης
Τον Δεκέμβριο ήταν η υπόθεση της Εύας Καϊλή και του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι για το Qatar-gate, τώρα είναι η υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη που κατηγορείται για βαριά σωματική βλάβη και βιασμό.
Αυτήν την πενταετία η Ελλάδα δεν έδειξε και το καλύτερο πρόσωπο στις Βρυξέλλες και τους θεσμούς της ΕΕ. Αυτό θα πρέπει να γίνει μάθημα για όλους μας, αλλά και για τα κόμματα.
Οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν τι ψηφίζουν όχι μόνο για την Ευρωβουλή, αλλά και για εθνικό κοινοβούλιο, αλλά και τα κόμματα θα πρέπει να επιλέγουν τους υποψηφίους τους με διαφορετικά κριτήρια και όχι επειδή είναι γνωστοί από την παρουσία τους στην τηλεόραση ή επειδή ήταν κάποτε διάσημοι αθλητές.
Στην χώρα μας θα πρέπει να κάνουμε επιτέλους μία σοβαρή συζήτηση για το πως λειτουργεί η ΕΕ και οι θεσμοί της . Επίσης, τα κόμματα θα πρέπει να επιλέγουν ανθρώπους που γνωρίζουν, που διαθέτουν έχουν όραμα και προτάσεις για την ΕΕ και τον ρόλο της χώρας μας μέσα στους κόλπους της.
Η λίστα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν είναι αξιόπιστη λύση για τις ευρωεκλογές, γιατί εκεί ο εκάστοτε πρόεδρος θα δέχεται πιέσεις από διάφορους.
Εάν συνεχιστεί όλο αυτό με τον Γεωργούλη και με το εάν ήξερε ή δεν ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απομένουν τριάντα μέρες πριν από τις εκλογές, ο κόσμος θα κουραστεί γιατί δεν θα έχει ακούσει προτάσεις για τα σοβαρά θέματα και η επιλογή ακραίων στοιχείων στις εκλογές μπορεί γίνει πραγματικότητα.
Η χώρα μας έχει πολλά που θα έπρεπε να συζητήσει προεκλογικά, όπως η έκκληση του διοικητή της ΤτΕ ότι θα πρέπει να προσέξουμε για να μην χάσουμε ότι κερδίσαμε μία δεκαετία, το πως η δικαιοσύνη θα εκσυγχρονιστεί γιατί δεν γίνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής να μην έχει τελεσιδικήσει ακόμη και αυτό αναμένεται το 2025.
Τι θα γίνει με το χρέος ; Έχουμε μία περίοδο χάριτος μέχρι το 2032 και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Άραγε οι πολιτικές δυνάμεις βολεύονται με όλο αυτό το σκηνικό; Πάντως, βλέπουμε ότι το πολιτικό σύστημα έχει χάσει την «αίγλη» που είχε πριν από κάποια χρόνια.